Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: kot0ff в May 11, 2015, 11:23



Титла: Dual boot
Публикувано от: kot0ff в May 11, 2015, 11:23
Здравейте . Да започна с това , че не знам дали темата ми е точно за този раздел и точно за този форум и ако има някакъв проблем ,нека бъда извинен и темата да бъде преместена . Използвам линукс от горе долу година и съм повече от доволен , но ми се наложи да използвам и уиндоуса за седмица-две . Както повечето знаем уиндоуса е боза , но да не подхващам тази тема . Наложи ми се да преинсталирам уиндоуса и в момента не мога да си влезна в линукса . Преди си го бях направил при пускане на компа да ме пита коя ОС искам да буутна - линукс или уиндоус ,но в момента уиндоуса си тръгва автоматично . Някаква идея как да оправя този проблем , като се има в предвид , че в момента съм с уиндоуса . Благодаря предварително .


Титла: Re: Dual boot
Публикувано от: bvbfan в May 11, 2015, 11:35
Имаш ли някакъв проблем да ползваш Wine или виртуална машина, защото всеки път като се наложи да преинсталираш, явно това всеки ползващ Вин го прави най-редовно, ще се налага да си възстановяваш груб https://help.ubuntu.com/community/RecoveringUbuntuAfterInstallingWindows
Какъв точно софтуер те принуждава да ползваш Вин?


Титла: Re: Dual boot
Публикувано от: kot0ff в May 11, 2015, 12:20
Благодаря ! Проблема се оправи . Иначе ми се налага да използвам Visual Studio , Adobe Products .


Титла: Re: Dual boot
Публикувано от: bvbfan в May 11, 2015, 12:51
VS може да го замениш - веднага  ;D Докато Адобе може да си сложиш PlayOnLinux и да продължиш да ги ползваш. https://www.playonlinux.com/en/app-2247.html По-добре се ориентирай към друг продукт :) На какъв език пишеш в Студиото?


Титла: Re: Dual boot
Публикувано от: kot0ff в May 11, 2015, 13:08
Студент съм в момента и пишем на C . Знам , че има и други алтернативи на студиото . Какво би ми препоръчал (Използвам CodeBlocks към момента).


Титла: Re: Dual boot
Публикувано от: bvbfan в May 11, 2015, 13:11
Идеално, ако имаш въпроси питай, но в съответна тема.


Титла: Re: Dual boot
Публикувано от: 4096bits в May 11, 2015, 18:52
Здравей! За да нямаш повече такива проблеми, прави backup-и. На Windows. Инсталираш му всичките акита, правиш го да работи както искаш и му правиш едно резервно копие. След това няма да имаш нужда от преинсталация, а само връщаш backup-а за няколко минути и си готов.