Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 -: May 08, 2024, 22:06 
Започната от ray - Последна публикация от Nik123
Ремотекс, кое точно филмче имаш предвид, което си давал като линк? Дай го пак, моля, че тук  какво ли не гледах :)
П.П. А какво са показали и какво там за мадамите.. като го изгледам, ще пиша, какво мисля.
А че ИИ изненадал хора с някакъв ход в игра, не е новина. Като са му вкарани параметрите на играта, правилата, и възможните ходове, нищо чудно.  Човеко не се сетил, изкуственио интелект го праснал с готов ход.. Но се спирам, дай линк към филмчето, което визираш.
Айде от мен лека и мека!

 12 
 -: May 08, 2024, 21:49 
Започната от go_fire - Последна публикация от remotexx
Ех сега, девическо училище с бременни жени...
По-вероятно е да се е притеснила че я снимат, навремето колко хора са виждали самолет или фотоапарат ами така де ако я застреля или и открадне душата.

П.П. от надписа под снимката (от линка със цялата статия който също съм дал) пише:
Анастасия Тошева с ученички
предполагам даскалицата е отпред а двете отзад за ученичките

 13 
 -: May 08, 2024, 21:40 
Започната от ray - Последна публикация от remotexx
Никсън разбирам че не си гледал филмчето или не цялото или там нещо с езиковата бариера и автоматичния превод на субтитрите... но там в прав текст показаха вече че след обучението ИИ прави изводи и вади умозаключения за които никой човек още не се е сетил (там не е видял и направил взаимовръзките) какво 0 и 1 каква статистика (т.е. това е при обучението, а как ще се обучи т.е. изгради невронната мрежа то това при всеки "мозък" е различно бил то ЧИ или ИИ) т.е. биг дата, статитиката и обучението играят роля в изгражането на интелекта но това и при хората е така... а защо тогава вече не могат да обяснят как ИИ е стигна там до каквото решение е стигнал (като е само 0 и 1 то тогава би трябвало да могат нали.. обратно по 0те и 1ците)

Ако не ти се гледа цялото превърти само на играта на Го че по-лесно различима и се намира лесно и там първият ход с който ИИ изненада хората (ако не ти се задълбава и повече там за теглата по връзките между невроните, което съответства на силата на импулса при хората) т.е. намерил в взаимовръзка която хората не са открили още ...е или просто е импровизирал - с какво е по-различен от ЧИ

П.П. Интелекта няма много общо с чувствата, е като почне да получава информация и за чувствата (и като го зарежят там няколкосттоин мадами) и ще разбере че... като му теглят една майна и... работата не е е на добре... Поне по мои лични налбядения големите интелектуалци обик. не им върви много с чувстата (с жените де) - хеле па Фройд, а па знаете ли защо няма нобелова награда по математика и само по математика (щото в завещанието му пишело така, а това дето не го пише там е че жена му на Алферд Нобел му избягала с един математик... аз поня така я знам тая история)

 14 
 -: May 08, 2024, 21:39 
Започната от go_fire - Последна публикация от Nik123
Гледал съм го, може би преди година и нещо. Не ми хареса, измишльотина, няма общо с действителните събития.

 15 
 -: May 08, 2024, 21:25 
Започната от go_fire - Последна публикация от remotexx
Тъй и тъй стана въпрос за калашници (в друга тема) - този гледал ли го е някой и става ли за гледане?

https://www.youtube.com/watch?v=ed2xO_QZgfc

Kalashnikov (2020)     1h 50m

 16 
 -: May 08, 2024, 21:20 
Започната от remotexx - Последна публикация от Nik123
Прототипът на АК-47 e StG-44, на StG-44 е G-43, на G-43 е СВТ-40 .. обобщено, с един поглед в едно изречение- пределно ясно. Подробностите ги написах в предния си пост :)

П.П. Писали сме заедно, сега видях допълнението. Ако въпроса ти е кой е изобретил АК - ами този, чието име носи автомата. След съответните доработки, разбира се, не е било копие на немския Щурмгевер-44 - газовото бутало и възвратния механизъм са същите, но много други неща са сменени. Естествено, не ги е правил сам, ама те и немците са имали цели конструкторски колективи, и също такъв колектив е преработвал СВТ-40 в G-43. А после е преработил G-43 в StG-44 тоя колектив. След войната- победителите усъвършенствали StG-44 в АК-47.  Но ако въпросът ти е- кой е изобретил принципа на действие на това оръжие (или въобще на цялата съветско-немско-съветска серия- възвратен механизъм с газово бутало)- това е създателят на СВТ-40 (и на други оръжия) - Токарьов.

 17 
 -: May 08, 2024, 21:15 
Започната от go_fire - Последна публикация от 4096bits
Жената в ляво бременна ли е?
Типичен жест с ръка на   корема.


 18 
 -: May 08, 2024, 21:13 
Започната от remotexx - Последна публикация от remotexx
Нискън аз не споря по историческите факти а по въпроса кой е изобретателя - и прототипа ли Калашников го е изобретил с основното си образование той даже май е бил още необразован през ВСВ (щото нали Калашника е изобретен след войната) ии ма там една снимка която казва всичко - там с Калашничето (като млад и зелен) и с цялато конструкторско бюро там майори и полковници и... един поглед стига да ти стане ясно кой кой е  :P
особено тоя седналия на пърия ред просто може да прочетете в очите му "да, дааа.. и един мармот..."

https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-otnovo-kalashnikov-legenda-za-mita
последната снимка най-долу там пред цялото конструкторско бюро
https://faktor.bg/uploads/Images_3/K/kajachnikov_chmaizer3.jpg

 19 
 -: May 08, 2024, 21:06 
Започната от go_fire - Последна публикация от Nik123
Зарата е опожарена от турците.

Скайлер и Макгахан също са дали принос за нашия народ и държава. Както писах, историята няма как да бъде променена. колкото и да се стараят някакви грантаджии.

П.П. На Зарата й викат "Града на липите" местните- това го чух от един старозагорец, преди 4-5 години, ходих там по работа.

По основната тема: Зеля дали ще го сменят господарите му? 

 20 
 -: May 08, 2024, 21:04 
Започната от go_fire - Последна публикация от remotexx
Извинявам се не било АУБГ ами Колежа в София (са го преместили)
https://en.wikipedia.org/wiki/American_College_of_Sofia

The American College of Sofia (ACS)  - The college was founded in 1860 and is regarded as the oldest American educational institution outside the United States.

Ама Зарата са го дигнали на голо поле дето се вика - върху останките на най-хубавия град с Тракия, опожарен само няколко г. по-рано през освободителната война /за който не знае защо това е градът с най-правите улици от който чак някой хора ги боли главата/ (при това девически, по времето когато даже момчетата не са пущали да учат щото... нямало кой да пасе говедата)
https://bnr.bg/starazagora/post/101763781/stara-zagora-otbelaza-s-panihida-145-godini-ot-povtornoto-si-osvobojdenie

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10