Покажи Публикации - sauronnet
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2]
16  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Въпрос Pfsense -: Jul 25, 2017, 17:17
С малко патаклама може да го направиш, пробвах със статични ипт-а работи.

Странна работа - всички ми викат не можело ти казваш може. А сега кой разбира и кой не...????
Първо не ме разбирали после не можело сега могло. Ако имаш желание дай някъкви насоки. Благодаря.
17  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Въпрос Pfsense -: Jul 25, 2017, 17:04
Ок- това го разбрах и го приемам. Но мисля, че доста измъчено стигнахме дружно до това заключение. Благодаря на deant01 за вниманието и отделеното време и за това че единствено той разбра какво всъщност питам-явно не е толкова неразбираемо. Благодаря брат още ведвъж.
18  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Въпрос Pfsense -: Jul 25, 2017, 16:51
Да разбирам, че физическата машина OMV не може да е клиент на виртуалния Pfsens - така ли ?

все едно да искаш да сипеш вода във водопровода от който черпиш вода и после да спреш централно водата и да се чудиш защо няма вода.
Идеята е да разбереш, че обикаляш в кръг. Т.е. трябва да продължиш с четенето като не прескачаш важни абзаци.
Разбирам те аз скоро се мъчех да правя нещо с PHP без никога да съм го учил. Резултата беше плачевен. Та така. Четене му е майката.

Идеята е че виртуална машина винаги ЩЕ Е СЛЕД ФИЗИЧЕСКАТА във топологията. Каквито и магии да направиш, тя черпи трафик от физическата. Т.е. както и да се завъртиш задника ти винаги е отзад.

пп. нямам повече алегории, изчерпах се.

това все пак е някакъв отговор - значи самия хост (OMV) не може да е клиент на виртуалния сенс. само друга виртуална машина може да е клиент
19  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Въпрос Pfsense -: Jul 25, 2017, 16:47
Добре де - как никой не разбира ? За какво ми е виртуален pfsens ако след него не виждам нищо. - само стигам само до него. Искам да имам клиенти с ip -та , към които да насоча портове. Когато сенса е на физическа машина има 2 лан карти. едната е WAN  другата е Lan. И когато на лан-а се закачи OMV или какъвто и да е друг клиентски комп сенса (като рутер) му дава IP. Когато сложа сенса на виртуална стигам само го него.
20  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Въпрос Pfsense -: Jul 25, 2017, 16:35
Да разбирам, че физическата машина OMV не може да е клиент на виртуалния Pfsens - така ли ?
21  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Въпрос Pfsense -: Jul 25, 2017, 15:55
ОК- за да ви е по-лесно... Искам през виртуален pfsense  да достъпя реален OMV. Как сенса да даде IP на   OMV.
22  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Въпрос Pfsense -: Jul 25, 2017, 14:29
На физически компютър има инсталиран OMV. Вътре има pfsense  върху virtualbox. Искам да мога да достъпя OMV  и съответните шернати папки от външен компютър през впн ( който със много малоумно цъкане съм инсталирал). Дефакто трябва да закача самата хост с-ма OMV  като клиент на Pfsens-а който да и даде ip. В момента сенс-а има само WAN , защото когато добавя нов виртуален адаптер във V.Box и след това го приобщя като lan интерфейс във сенс-а на който евентуално на пусна DHCP тогава ми спира достъпа през браузер до сенса който съм достъпвал през ип-то на WAN . WAN -на ми е на бридж във виртуалбокс.
23  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Въпрос Pfsense -: Jul 25, 2017, 13:48
Други "разбирачи" с мнение по зададения въпрос има ли ? Мисля, че темата има ясно очертани параметри ( въпрос pfsense ) , а не "дайте да си избием комплексите в интернет"...  Ако някой може да даде мнение по зададения въпрос предварително благодаря. А кое е малоумно и кое не - тия квалификаций си ги запази за мама и тати....

п.п. Към администратора на сайта - когато някой не знае - пита - нали ???? и когато някой знае - показва....
24  BSD секция / Настройки на софтуер / Въпрос Pfsense -: Jul 25, 2017, 01:33
Здравейте, инсталирал съм pfsense на virtualbox on openmediavault. До тук с доста четене и се справих и достъпвам WAN -a  на сенс-а през браузер . Когато добавя виртуален адаптер и след това го добавя и в сенс-а като LAN започвам да го достъпвам през LAN а не през WAN, или в някой случай въобще неможе да се достъпи. Как да добавя интерфейс за лан на който да пусна DHCP така че да продължа да достъпвам и управлявам сенс-а през WAN и как да свържа хоста във виртуалната мрежа( компютъра на който е инсталитан самия openmediavault, който се явява хост за pfsens-a) така че да мога да го достъпвам със самба през vpn. ( който със 300 зора преборих). Идеята ми е да има openmediavault server който да е зад въртуален рутер pfsense инсталиран в самия OMV.
25  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с WINE -: May 30, 2017, 13:59
ОК- ще пробвам с  Playonlinux – нали все пак сега се уча... ;)
26  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с WINE -: May 29, 2017, 22:15
не държа на нотпад-а, но просто с нея опитах, защото е сравнително малка като приложение (за windows). Нямам познанията (поне на тоя етап) да пиша скриптове - идеята ми е да имам 2-ра дистрибуция различна от вин. До сега когато съм пробвал убунту винаги се стига до нещо, което неможе, нестава, чат-пат зависва (i5 ssd samsung 8 ram) без външно видео и за това съм на етап дебиан.
27  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с WINE -: May 28, 2017, 21:43
да- така стана, но след като се инсталира приложението от къде се стартира ? ( инсталирам нотпад++ и след като приключи инсталацията се стартира, но като го затворя от къде да старита пак ?)
28  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с WINE -: May 28, 2017, 17:47
Да разбирам че .exe файла трябва да му се окаже дир. И да се стартира през терминал. Да разбирам ли че няма да имам wine видим при приложенията както е в убунту ? Резпективно с десен клик на exe -то да може да се стартира с wine. ?
29  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с WINE -: May 28, 2017, 16:06
Usage: wine PROGRAM [ARGUMENTS...]   Run the specified program
       wine --help                   Display this help and exit
       wine --version                Output version information and exit
30  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблем с WINE -: May 28, 2017, 13:49
Здравейте, имам сравнително малко познания с линукс като цяло ( най-вече убунту и дебиан). Срещам проблем с инсталирането ( или по-скоро стартирането ) на wine под дебиан 8.0 Инсталацията приключва успешно през терминал ( но сравнително е кратка за разлика когато съм пробвал в убунту) и след това wine не е сред инсталираните приложения и няма как да се стартира. Ако някой мойе да ми помогне благодаря предварително.
Страници: 1 [2]