Покажи Публикации - nino_julietov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Конвертиране на .dict в .txt или .dic -: Jan 09, 2011, 10:50
Може ли някой да помогне как да конвертирам файла. Това е речник формат, некомпресиран. Нужен ми като txt ули .dic.  :)
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: конвертиране на pdf към word -: Nov 19, 2010, 21:26
Аз съм много доволен от това. Он лайн е.
http://www.pdfonline.com/pdf2word/index.asp
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталация на Microinvest Warehouse -: Nov 19, 2010, 20:18
Здравейте,

Инсталирах Warehouse open,MySql admin, MySql server, mono-от софтуерния център на Убунту 10.10.
Следвах Инструкциите дадени http://warehouseopen.org/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=11&lang=bg  Виж най долу.

Проблема е че като кликна на "Създаване" на база данни изписва " Свързването със сървъра е неуспешно"

Не съм работил друг път с MySQL и не съм съвсем запознат с логиката на нещата. Моля за съвет как да накарам програмата да се свърже с базата.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Има ли такива програми на линух -: Oct 31, 2010, 10:52
Ще намериш добри алтернативи на уиндовс програмите.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Лаптоп с две ОС-и -: May 12, 2010, 11:50
Отваряш Synaptic(Система->Администриране) , след това пишеш в търсачката startupmanager.
Инсталираш го и от там определяш коя OS да е първа, ако си с 32 бит убунту(при мен на 64 бит я няма опцията) имаш и опцията колко ядра да се виждат при избора на OS. Това според мен е най- приятния начин да си настроиш нещата по твой избор. Успех! :)

П.С. Вероятно стартъп мениджъра ще го намериш Система->Администриране
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Mtel, globul или vivatel? -: Aug 30, 2008, 18:43
Минал съм през 3-те оператора, в момента съм на вивател. Но немога да разбера как има хора, които да твърдят че на М-тел мрежата е най- качествена- напротив, според мен е тази на Глобул, като мнението ми е строго обвързно с това което лично съм видял, средно по около  2 години(с договор)  на оператор. Мтелската мрежа е единствената по която се появаят някакви необосновани шумове, загуба на обхват, претоварване на мрежи,товарене на сметки с несъществуващи разговори и все такива "благинки". При Глобул и Вивател такова нещо не съм забелязъл до момента.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Въпрос за видео карта hd4850 -: Aug 21, 2008, 22:02
http://www.phoronix.com/scan.ph....n&num=1

Виж тук пише интересни неща.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Човек от ibm твърди че Линукс копирал microsoft -: Aug 09, 2008, 14:19
Аз винаги съм ползвал Гном. KDE не ми харесва, напомня ми на Windows. Затова бях много учуден на подобни твърдения.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Човек от ibm твърди че Линукс копирал microsoft -: Aug 08, 2008, 22:41
My Webpage

Незнам как да го приема това твърдение.Ползвам Линукс от сравнително малко време, но не смятам,че това е така.Какво мислите по въпроса?
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Не ме чуват в skype -: Jul 30, 2008, 13:44
Здравейте. Едва днес разбрах защо не ми работи микрофона в скайп, а и не само там - изобщо в цялта ситема.Оказа се, съвсем случайно разбрах че когато е даден chanel mode 6 ch, микрофона не работи изобщо, когато го върна на 2 ch заработва. Лошото е че имам колони 5.1 и много лошо се чува на двуканален режим. Истината е че при убунту 7.10 го нямаше проблема , и това ме подведе да не се усетя по-рано. Междувременно изпробвах следната схема да видя дали ще работи микрофона на 6 канален режим , но не се получи.

ubuntuforums



11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН)Не ми излизат бутоните в сайта на (...) bTV -: Jul 20, 2008, 14:43
Не си спомням кой съфорумец измисли някакаво решение на проблема , обаче решението(предполагам говорим за Firefox) е следното edit/preferences/content => махаш отметките на Enable java script  и  Enable java. Refresh  и бутоните се появяват.



12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Перленобял мерцедес, с извинение -: Jul 17, 2008, 23:08
Цитат (gat3way @ Юли 17 2008,22:13)
Та хората протестират. Обаче също така хората са и рядко тъпи и тъпотията им много успешно се експлойтва от разни хора, на които това им е работата.


Ей в тия думи се коренят всичките ни проблеми в държавата.Много точно казано! Последният абзац прави изключително точно обощение на нещата - на хората така им харесва, напълно съм съгласен с gat3way , така че нашият народ Не заслужава нищо добро-тоягата и това е.



13  Игри за Linux / Общ форум / 11 игри в 1 програма! Вече и на Линукс -: Jul 03, 2008, 22:13
Това да играеш играта през Wine го практикувах още преди 4-5месеца и работеше добре. И инсталацията става далеч по лесно и просто от описаното.На Ubuntu съм.



14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Audacious свири слабо -: Jun 13, 2008, 20:59
И аз го имам този проблем с разликата че е по слабо изразен. Така и така за audacious става дума, да помоля да ми препоръчате някой плъгин за визуализиране на текст  от песента под audacious. '<img'>
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Не ме чуват в skype -: May 24, 2008, 14:16
Баси работата налага ми се спешно да тръгвам(студентска му работа) нямам време сега след няколко дена като се върна в къщи ще пиша кво е станало ама тва дето го каза bulg  е нещо ново за мен и предполгам ще стане.Айде до скоро и мерси за помоща.
Страници: [1] 2