Автор Тема: Започна се...  (Прочетена 198818 пъти)

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #780 -: Jul 26, 2020, 11:02 »
Е как 'на 4 о4и' или някой си е затварял очите или еднокнижника е бил със сляп преводач/ка (та да не може да види уличаващите документи, ама тогава пък кой ще му ги преведе)

   Ами неслучайно съм сложил кавички.
   Всъщност,не е изключено да са били само двамата.Панета му е
показал компроматите и ББ си е свил перките. Възможно е и
Леон да му е показал надпис на български: "ако не слушаш, ..."
Е,в краен случай са били максимум 6 очи,може да е имало и преводач.
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #781 -: Jul 26, 2020, 11:10 »
Е, Панета вече не е шеф на ЦРУ и Боко сега рапортува на ГРУ

Енергията от възобновяеми изчтоници надхвърли тази от изкопаемите горива за пръв път в Европа
https://www.japantimes.co.jp/news/2020/07/23/world/science-health-world/renewables-surpasses-fossil-fuels-europe/

Някои хора живеят още в ерата на динозаврите. Сигурно ги е яд, че и Ладите не са това което бяха.
   

   "Боко" винаги е бил зависим от САЩистан.От посолството редовно
му набиват канчето.В момента това се върши от една нагла кифла
със характерно "англосаксонско" и "протестантско" фамилно име.

   По отношение на "ВЕИ": защо цитираш японски източници ?!?
Би трябвало да покажеш някой сериозен сайт във еврогейския
домейн "eu" ...
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #782 -: Jul 26, 2020, 11:15 »
   Честно казано,иде ми да отида на протестите с една яка агитка
и един голям плакат:

   Алоууу,Мустафа -та,няма ли да сваляте най-накрая Б.Б. бе ?!?
« Последна редакция: Jul 26, 2020, 11:18 от spec1a »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8798
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #783 -: Jul 26, 2020, 14:21 »
Попрекалихме с алкохолът снощи?

 ???


Предположих, че ще разберете, че е нарочно. Има още една част, която не си цитирал, в която им обещавам светло бъдеще. Това беше моя опит за една вулгарна версия на „Две хубави очи“ от Яворов.

Иначе в реалния живот тези две момичета най-вероятно са още девствени. Изглеждат на не повече от 14 или 15 годишни. Не, че е невъзможно. Но, когато наблягам на „две малки курвички“ говорейки за човек, който нарича другарките си с изрази като „проста, кърджалииска путка“, би трябвало да е очевидно, че се опитвам да кажа нещо различно от значението на самите думи по себе си.

=*=

Банев вече от невинните ли го броим? Защо? Защото Евгения Банева е хубавица и воюва с Петьо Еврото? Я да питаме троянчани, какво мислят за Банев.

По другия въпрос. Никоя присъда не идва бързо и това е за добро. Ако процесуалния механизъм беше по-бърз, то рискуваме да вкарваме невинни в затвора. Съвсем нарочно и умишлено процесите са дълги.

Лично аз не вярвам Гешев да успее да вкара в затвора, когото и да е. Хитлер да му доведат и него няма да успее да осъди. Щом Гешев е главата на прокуратурата, какви мислиш, че са тези под него? Пълни бездарници. Те, ако бяха кадърни, щяха да са станали адвокати и да работят за космически хонорари.

Филма „Гешев“ сме го гледали поне два пъти. Първия път беше Борисов като главен секретар, втория път беше любителя на апартаменти като вътрешен министър. И двата пъти резултата беше нула. Няма причина да вярвам, че третия път ще е по-различно.

Но поне нещата се раздвижват. Нали това искаха протестиращите? Да се работи. Е, Гешев работи. Той е първия главен прокурор, който го прави.

Нямам нищо против да сменим Гешев. Нямам нищо против да сменим Борисов. Нямам нищо против да сменим Кошлуков. И имам и огромно желание догодина да махнем Радев. Почти бих се навил да ида да гласувам, ако това би помогнало да махнем Радев, та ако ще плевенската крава да го смени.

Но които и да наследи тези тримата или четиримата, той няма да е с нищо по-добър от тях. Борисов е прав в едно. Нямаме друг избор. Това са ни политиците. Други нямаме.

В предното си мнение споменах прогнозата си, следващия премиер да е Иванов, като някаква консенсусна фигура. Даже вафла Корни го харесва и хвали.

Но дори да е той, една птичка пролет не прави. Всичко надолу са негодници и могат да бъдат сменени, но пак ще са сменени от негодници.

Защото и филма „искаме нови лица“ вече сме го гледали многократно. Реално всеки един демократичен парламент, който сме имали, е бил най-малко наполовина с чисто нови хора. Висшия съдебен съвет също безброй пъти си е сменял членовете. И генерални директори на националната телевизия е имало какви ли не. И нищо не се е променило.

С нови хора не става. Става с ново съзнание. И точно това говоря всеки път. Всеки един от нас трябва да се промени и едва тогава ще се промени държавата и то от самосебе си.

Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1452
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #784 -: Jul 26, 2020, 14:46 »
Гога, за последното си напълно прав (промяна на съзнанието, светогледа), обаче това в почти всички случаи става бавно и постепенно.
Голямо и изключително рядко явление са случаите като твоя и на 4096bit, където мирогледа се променя за секунди, часове или най-много в рамките на няколко дни.
Това бих нарекъл дар/чудо по благодат ! Това което бяхте описали доста отдавна в една друга тема  8)

И понеже новото няма как да дойде там където вече е пълно (с най-различни предрасъдъци, шаблони, симпатии и антипатии) то очевадно трябва първо нещо да се махне (ново вино в стари съдове).
А това е същото като това което описват хомеопатите, излекуването става само и единствено по обратния път, който тярбва да се измине целия  ::)
Затова на повечето хора им изглежда парадоксално, че преди да намалее болката, страданието има период в който тя/то дори се усилва. Лично съм го изпитвл  :o.
Не е приятно, но е необходимо/задължително. След това започва дългия обратен път към излекуването.

Тоест промяната става бавно, тъй като баласта е огромен и е трупан с години и десетиления !

А за това дали ще стане по-добре или по-лошо при една промяна, с цялото ми уважение, но няма как да бъдеш сигурен че ще стане по-лошо.
Единственото сигурно е че ще има промяна (сегашната ситуация е налице, кой както и да я оценява).

PS: проблема с "новите лица" е в това че реално те не са нови, а по-скоро ново попълнение актьори в пиесата/филма. Хора които биха развалили спектакъла не се допускат, мога да дам примери с имена.

PS2: няколко думи и за "бавното правосъдие", отдавна се знае, че като те приберат или ти запорират активите, колкото повече време минава по-сигурно е че ще загубиш всичко, дори накрая да спечелиш делата.
Това е нещо като това с цените на билетчетата, ние ги вдигаме и докато излезе решение че това е незаконно си печелим, после чинно намираме друг начин и ходи пак да го обжалваш  >:D
Тук също се намесва и това че ако ни осъдят в Страсбург, плаща държавата (всички) а не тези които са допуснали грешката. Както се казва - задачата е изпълнена, оплачи се на арменския поп   :P
« Последна редакция: Jul 26, 2020, 15:02 от ray »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8798
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #785 -: Jul 26, 2020, 15:56 »
...
Тук също се намесва и това че ако ни осъдят в Страсбург, плаща държавата (всички) а не тези които са допуснали грешката. Както се казва - задачата е изпълнена, оплачи се на арменския поп   :P

Често казвам, че и десни, и леви нямат акъл за две стотинки и не вярвам в идеологиите им, които смятам за мъртво родени. Естествено е, че приемам хипотезата да не съм прав и да бъркам. Но пък, кой човек не греши?

Споменавам това, защото една от честите тези на десните е, че който е допуснал грешката, той трябва да плати за нея, а не ние всички като общество. Най-често говорят за съдебната система, но по принцип имат предвид и за всяка друга държавна или общинска служба.

Дори за секунда не им идва на ум, че това ще доведе до катастрофа. Никой нищо няма да прави, за да не плаща после. Те държавите за това са мислени по начало. Всички заедно да правят неща, които не могат по отделно. Съответно всички членове на тази организация наречена държава, носят солидарна отговорност за резултатите и то не само за положителните.

=*=

Защо все говоря, че ще стане по-зле без Борисов? Първо очевидно е, че времето му свърши. Сега или догодина, той е пътник, а както много пъти съм казвал, това според мен ще е и отпътуването му изобщо от живота.

Така, че ние нямаме избор дали да имаме още раз-Бойко или да нямаме. Няма да имаме.

Второ, много ми се иска да имам положително мислене. Но като цяло не ми харесват процесите, които се развиват в света. Трудно ми е да приема, че ние ще сме някакъв остров на спокойствие.

От друга страна, това вече се е случвало в най-новата ни история. След Ньой, ние винаги сме били на сянка. През това време в света се случват много катаклизми, но ние все някак сме в страни от тях.

Към това, всеки един етап на развитието ни след освобождението е бил по-добър от предишния. Затова е възможно времето на пост-Борисов да е по-добро от неговото двадесетилетие (избран е за главен секретар на МВР през 2001, ще падне от власт през 2021-ва дори да подаде оставка още днес).

Щях да съм по-спокоен за бъдещето ни, ако в Русия се развиваха процеси, които да одобрявам. Америка е далеч, Китай е далеч, но Русия е тука те. Някой може и да не е разбрал, но там официално обявиха реставрация на сталинизма. Не мога да не съм притеснен за бъдещето ни. А и фанариотската секта (наричана кой знае защо православие) засилва влиянието си в Русия. Това си е чиста смъртна присъда за нас.

Но пък може би няма от какво да се притеснявам. След петдесетина години ще сме изчезващо малцинство в собствената си страна. Така или иначе няма да успеем да удържим територията си. Ние и сега едвам успяваме, като за целта сключваме мръсни сделки с Ердоган.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #786 -: Jul 26, 2020, 16:36 »
...
Тук също се намесва и това че ако ни осъдят в Страсбург, плаща държавата (всички) а не тези които са допуснали грешката. Както се казва - задачата е изпълнена, оплачи се на арменския поп   :P

Често казвам, че и десни, и леви нямат акъл за две стотинки и не вярвам в идеологиите им, които смятам за мъртво родени. Естествено е, че приемам хипотезата да не съм прав и да бъркам. Но пък, кой човек не греши?

Споменавам това, защото една от честите тези на десните е, че който е допуснал грешката, той трябва да плати за нея, а не ние всички като общество. Най-често говорят за съдебната система, но по принцип имат предвид и за всяка друга държавна или общинска служба.

Дори за секунда не им идва на ум, че това ще доведе до катастрофа. Никой нищо няма да прави, за да не плаща после. Те държавите за това са мислени по начало. Всички заедно да правят неща, които не могат по отделно. Съответно всички членове на тази организация наречена държава, носят солидарна отговорност за резултатите и то не само за положителните.

=*=

Защо все говоря, че ще стане по-зле без Борисов? Първо очевидно е, че времето му свърши. Сега или догодина, той е пътник, а както много пъти съм казвал, това според мен ще е и отпътуването му изобщо от живота.

Така, че ние нямаме избор дали да имаме още раз-Бойко или да нямаме. Няма да имаме.

Второ, много ми се иска да имам положително мислене. Но като цяло не ми харесват процесите, които се развиват в света. Трудно ми е да приема, че ние ще сме някакъв остров на спокойствие.

От друга страна, това вече се е случвало в най-новата ни история. След Ньой, ние винаги сме били на сянка. През това време в света се случват много катаклизми, но ние все някак сме в страни от тях.

Към това, всеки един етап на развитието ни след освобождението е бил по-добър от предишния. Затова е възможно времето на пост-Борисов да е по-добро от неговото двадесетилетие (избран е за главен секретар на МВР през 2001, ще падне от власт през 2021-ва дори да подаде оставка още днес).

Щях да съм по-спокоен за бъдещето ни, ако в Русия се развиваха процеси, които да одобрявам. Америка е далеч, Китай е далеч, но Русия е тука те. Някой може и да не е разбрал, но там официално обявиха реставрация на сталинизма. Не мога да не съм притеснен за бъдещето ни. А и фанариотската секта (наричана кой знае защо православие) засилва влиянието си в Русия. Това си е чиста смъртна присъда за нас.

Но пък може би няма от какво да се притеснявам. След петдесетина години ще сме изчезващо малцинство в собствената си страна. Така или иначе няма да успеем да удържим територията си. Ние и сега едвам успяваме, като за целта сключваме мръсни сделки с Ердоган.

   Какви ги пишеш бе ?

Като как:
Цитат
Някой може и да не е разбрал, но там (Русия) официално обявиха реставрация на сталинизма.
   се връзва със:
Цитат
А и фанариотската секта (наричана кой знае защо православие) засилва влиянието си в Русия.

Сталин е бил отявлен враг на религиите.По негово време са
разрушени много църкви.Това е общоизвестно.
Няма как хем едното,хем другото.



П.С. Какво общо може да имат разпитите на Кръстьо Раковски със
засилването на православието в Русия ?
Преди време написа нещо подобно.
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #787 -: Jul 26, 2020, 16:45 »
Как да не може бе - най-лошото от двата свята.
Като китайски капитализъм.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8798
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #788 -: Jul 26, 2020, 16:49 »
Прочети ги и ще разбереш. Може да не е целите, може само там, където говори за религия. Говори съвсем конкретно.

По сталиново време е имало гонение срещу всички и всичко. И все пак точно той спира гоненията срещу църквата. Сталинизма се възражда в Русия, но той няма да е в същата форма. Сега времето е друго. Пък и чак толкова зъл лидер няма от къде да си намерят.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6206
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #789 -: Jul 26, 2020, 17:14 »
Най-вероятно няма да стане нищо от това, което си мислим. Ако ние тук бяхме способни да разгадаем плановете на единия процент от човечеството, цялото човечество щеше да ги знае.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #790 -: Jul 26, 2020, 17:33 »
... би трябвало да е очевидно, че се опитвам да кажа нещо различно от значението на самите думи по себе си.
Не ти се получи  ::)

Банев вече от невинните ли го броим? Защо?
Нямам идея това от къде дойде. Ти имаш ли?

Но поне нещата се раздвижват. Нали това искаха протестиращите? Да се работи. Е, Гешев работи. Той е първия главен прокурор, който го прави.
90-те години мутрите се самоизбиваха. В сегашно време, една част от тях са хванали властта и отстрелват конкуренцията чрез държавни структури.
Това не ги категоризирам като полезна работа в нито един аспект.

С нови хора не става. Става с ново съзнание. И точно това говоря всеки път. Всеки един от нас трябва да се промени и едва тогава ще се промени държавата и то от самосебе си.
Тъй е, трябва да се променим, но с нови хора не става? От текущите ли да очакваме катарзис? Метаморфоза някаква? От тлъстата гасеница да хвърне пеперудка?
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5296
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #791 -: Jul 26, 2020, 17:40 »
Ши'фръкне................
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #792 -: Jul 26, 2020, 18:07 »
   Kакво ще кажете за диктатор,пипащ с "кадифени ръкавици".
Вижте Сингапур: от мизерия през 1950 -те години до държава с
много висок жизнен стандарт сега.
   Други подходящи примери: Тайван,и донякъде Южна Корея.
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #793 -: Jul 26, 2020, 20:41 »
Всичките ти примери са станали хора благодарение на американците.
Съжалявам, че нямам .гов линк.
« Последна редакция: Jul 26, 2020, 20:45 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #794 -: Jul 27, 2020, 07:48 »
Всичките ти примери са станали хора благодарение на американците.
Съжалявам, че нямам .гов линк.

   Хитро ...
Ама не съвсем вярно.
Ти май си по-голям йезуит и от кашика.

   В Южна Корея са напомпани много Хамерикански мангизи,все
пак е трябвало да се противопоставят на Северна.Има и много
САЩистански военни бази.
   За Тайван(конституционното име на страната е република Китай)
е ясно,те са контра на "комунистите".  Но все пак Чан-Кай-Ши е
основал тази държава и той има известна заслуга за просперитета.
   За Сингапур обаче изобщо не е вярно,просто самите жители са се
"взели в ръце" и са направили просперираща държава.Между
другото тамошните закони са изключително строги,  например: а някой
хвърли боклук на улицата - а бой,сръбска музика и ... сещате се.
« Последна редакция: Jul 27, 2020, 07:51 от spec1a »
Активен