Покажи Публикации - annikoloff
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Парола на windows8 -: Jul 21, 2015, 09:46
Има ли начин паролата за включване на компютъра на Windows8 да бъде премахната? Опитвах се от настройки, но не ми дава такава опция ???
От въпроса ти не става ясно дали знаеш паролата, но не искаш да я въвеждаш, или е забравена.
Ако е забравена, може да използваш някакъв тул от типа на Offline Windows Password & Registry Editor (http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/) за да я премахнеш. Записваш на DVD/USB, бутваш от там и следваш инструкциите.
Ако обаче я знаеш и просто искаш да влизаш без да я въвеждаш, зависи дали акаунтът ти е свързан с Live ID или не. Ако да, няма начин да влизаш без някаква автентификация - парола, пин или picture password (или Windows Hello в 10). Последните ще те улеснят и особено на таблет или компютър с тъч скрийн picture password е изключително удобно. Ако акаунтът не е свързан с Live ID, можеш да махнеш паролата от Control Panel -> Users и ще влизаш автоматично (ако имаш само един потребител) или с един клик (при няколко потребителя).
2  Нетехнически теми / Коментар / Re: Меките май изкопираха и мотото на Google отварят кода на части от .Net -: Nov 13, 2014, 17:26
п.п. За чии ти е този боклук?

Искам да видя дали има коментари от сорта на:
"Джон написа този код, и никой (включително той самия) не може да разбере какво прави, но ако го махнем, ядрото крашва."

Можеш да видиш в сорса на Windows 2000
http://www.kuro5hin.org/story/2004/2/15/71552/7795
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Копиран текст от pdf документ излиза на ероглифи -: Jul 07, 2014, 09:23
Опасявам се, че единственото, което можеш да направиш, за да стане "четлив", е OCR.
Това е, защото глифовете в този файл не съответстват на тяхната текстова стойност. PDF файловете не са като текстовите - имаш си ASCII/UNICODE таблица и се знае, че символ с номер XXX има значение YYY и избрания шрифт го визуализира като ZZZ. В PDF-а си има собствено съответствие между кодовете на символите и тяхното значение. Читавите програми за създаване на PDF файлове гледат да направят това съответствие да е стандартно (т.е. да бъде както в ASCII/UNICODE), но този PDF файл не е такъв. Опитай например да потърсиш някоя дума вътре в него - няма значение с кой четец. Той няма да я намери, дори и да я виждаш че е там. Това е, защото при търсенето ще се използва ASCII/UNICODE таблица за конвертирането до кодове на символите, и съответно ще се получи нещо различно от кодовете, които са заложени в PDF файла.

ПП Мисля си, че може би е възможно с някакъв софтуер за редактиране на PDF файлове (и малко играча от твоя страна) да дефинираш подходяща CMAP таблица в този файл. Поне на теория трябва да се получи. Не съм ползвал такъв софтуер и не знам как се прави, но ако ти е важно - потърси и опитай.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: netrunner -: Mar 14, 2014, 09:48
За субтитрите - настройваш енкодинга на windows 1252, 1252.
Всъщност трябва да е 1251.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Android == шибана шпиономания!!! -: Jan 18, 2013, 16:33
@n00b aз на ios не съм попадал на подобно нещо на джейл устройство, ако ти си попаднал моля те драсни къде да гледам тук или на лично. Благодаря предварително.

Навремето излезе, че си пази нещата в един файл "consolidated.db". Не знам дали това се е променило в последващите версии. Набързо като разрових из нета, намерих това:
http://www.macrumors.com/2011/04/20/researchers-disclose-iphone-and-ipad-location-tracking-privacy-issues/
6  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Full Disk Encryption в линукс. -: Dec 03, 2012, 09:29
Ако разбирам правилно, хардуерният TPM би решил проблема, така ли?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Firebird под Manjaro 0.8.1 XFCE -: Oct 26, 2012, 17:28
За да провериш Firebird-a можеш да пробваш да се вържеш от външна машина, или пробвай telnet на порт 3050, или с някакъв порт скенер виж дали слуша нещо на него. Това при условие, че не си променял порта по подразбиране.
А другото може да си е проблем с програмата. Например тя да разчита да има инсталиран Firebird клиент. Опитай от windows машината да копираш заедно с програмата fbclient.dll или gds32.dll. Но може да е и друга причината за гърмежите и тази програма да не тръгва под wine.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Firebird под Manjaro 0.8.1 XFCE -: Oct 26, 2012, 14:48
Пробвали сме под линукс преди време (беше някакъв slack) и работеше без проблеми. Ако това windows-кото програмче не прави някакви магарии, би трябвало да тръгне.
9  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Въпрос -: Jun 12, 2012, 12:46
Незнам дали му е тука мястото !!Извинете ме ако не е ,но неможах да се ориентирам къде другаде да го публикувам!!!.....Както и да е -искам да питам за кабели от лаптоп към ТВ кое по-добре - HDMI - HDMI  или HDMI - DVI !? БЛагодаря ви предварително за рабирането
DVI няма да ти поддържа аудио връзка (HDMI 1.3+ поддържа аудио) и HDCP (възпроизвеждане на защитено съдържание). Иначе видео сигнала от цифров DVI-D може да се вкара директно в HDMI с обикновен преходник.
10  Програмиране / Общ форум / Re: Дистрибуция на mono програмки -: Jun 06, 2012, 15:55
П.П.: А под Windows някаква идея как през NSIS да проверя дали е инсталирано GTK#.net

Ами на сайта на NSIS си има пример. Виж http://nsis.sourceforge.net/GTKSharpInstalled.
11  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Skype само през сървъри на Microsoft ?! -: Apr 24, 2012, 13:10
Но мен ме уби това:
Цитат
Програмата не може да работи във фонов режим, т.е. ако не е пусната не приема позвънявания и съобщения.

В кой век живеем? :)

Ще го оправят. Все пак имаха само 6 месеца за разработка. За повече информация - http://www.insideris.com/faq-why-skype-for-windows-phone-is-such-a-mess/
However, the real reason is this: the Skype codebase is horrible and Microsoft will be working really hard to revamp pretty much everything in the next few years.
How bad is it? According to our tipster (who quoted this guy) “Before putting full blame on Microsoft, remember that from the inside Skype is really a horrible piece of software terribly written and awful to the fullest. Its architecture and implementation is so horrible it makes programmers scream in the night. That’s why it is not updated evenly on all the platforms; some versions are older than others by a year or more.
12  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Защо повечето потребители работят на Windows -: Mar 06, 2012, 23:00
Темата определено е изчерпана, просто понякога и аз се поддавам на поривите да се обадя. Мисля да е за последно в тази тема.
А сега за КРЕЩЯЩИЯ:
ОТ 95 ДО СЕГА НЯМА ПРОМЯНА ВЪВ ОПЕРАЦИОННАТА ИМ СИСТЕМА САМО СМЕНЕНО GUI
Промени има много. Но очевидно ти нито се интересуваш от тях, нито пък аз имам време за губене, че да ти ги обяснявам. Чети си MSDN-а и се образовай! По-богатата обща култура няма да ти навреди.
И СЪС СИГУРНОСТ поддръжката на ubuntu lts е по-голяма от тази на един windows
Убунту имаше 3 години поддръжка за десктоп версията и 5 за сървър. Отскоро и двете са с по 5 години. Това е за LTS версията. Windows има 10 години поддръжка - 5 години мейнстрийм и след това още 5 години разширена поддръжка.
И така за виртуалната памет не те разбрах ама като си с windows колко от оперативната памет ти ползва а и колко от "виртуалната" #което всъщност е грешен термин? Или трябваше да го кажа PAGEFYLE.SYS,ИЛИ ТИ ПРОФЕСОРЕ СИ на друго мнение как трябва да се нарича ако не е виртуална или swap Виртуалната памет комбинира оперативната и използва временно свободно място на твърдия диск. Когато оперативната памет е малко, виртуалната памет премества данните от оперативната във файла за виртуална памет. Преместването на данните от и във файла за виртуална памет освобождава оперативна памет, което спомага за изпълнението на задачата от компютъра А той БОЗКО САМО ТАМ СЕДИ
Суап файла не е виртуалната памет. Той е част от виртуалната памет. Ако не го разбираш това, по-добре не се обаждай, че да не ти се смеят.

Извинявам се за излишното раздуване на темата и повече няма да поствам по нея! До голяма степен съм съгласен с neter, че нешата опират и до предлагането. Но то е само една малка част от пъзела. За относително по-грамотните потребители има и избор. Който е наясно, че освен това, което са му предложили, има и друго, той може да сравни и да избере. Аз за себе си съм направил своя избор. От години вече не се занимавам с линукс, но се опитвам да си поддържам общата култура, поне в някакви разумни рамки. А разни такива ВИКАЩИ, дето си мислят, че знаят всичко, не допринасят особено за линукс общността.
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Защо повечето потребители работят на Windows -: Mar 06, 2012, 16:52
Баси, ако знаеш колко зор му коства на човек да ти разчете прлюениците... Но спорът не е за културата на хората, така че по същество:
Да има нещо ново в него ще има History Vault, с който компютърът ще може да бъде преинсталиран до чисто състояние само за няколко минути (И ЩО ? )
Не е трудно да се сетиш за полезни приложения. Представи си например, че искаш да си продадеш компютъра.
единствения голям плюс на windows е това че в таргет групата му са децата
Таргет групата на Windows (особено на 8) са всички потребители, независимо дали са с лаптоп, нетбук, таблет, десктоп или сървър. За справка поразгледай например http://www.buildwindows.com/. А ако трябва да бъдем малко по-конкретни, то една от най-важните таргет групи са бизнес потребителите. Попрочети малко за домейни и политики.
windows продължава да ползва виртуална памет под формата на файл
(в който постоянно се чете и записва) при това този файл седи на системния диск (освен описания ефект от фрагментирането се добавя и забавяне на достъпът до самия диск тъй като постоянно си "чопли" нещо)
Ти сериозно ли смяташ, че ако си отделиш (ще използвам твоя термин "виртуална памет", въпреки че той изобщо не е коректен) swap-а в отделен партишън на същия диск, то това ще е по-различно? Повечето потребители имат само по един диск. Ако имаш втори и знаеш какво е това, то както можеш да си създадеш партишъна на друг диск, така можеш и да си сложиш swap файла на друг диск (или няколко).
Windows не позволява на повече от един потребител да работи в един момент на машината та нали е многопотребителска ОС?
Това не е вярно. Всеки Windows Server позволява да имаш няколко логнати и работещи потребителя. А останалото е въпрос на лицензионна политика. Хората работят за пари (дори и тролове като тебе). От Майкрософт са решили каква да бъде тяхната политика. Щом на теб не ти харесва - не го ползвай. Никой не те кара.
Знаеш ли че windows 95 е излязъл от поддръжка - ДА АМА НЕ!
А колко е поддръжката на Убунто например? Дори и на LTS?
И 95 И 7 ИМАТ ЗА графично ядри IE
Идея си нямаш колко си далече от истината. Приказваш пълни глупости и очевидно нищо не разбираш.
и компютърната грамотност на даден човек е сведена до минимум
Това е цялата идея - да не ти е нужно висше образование в областта на компютърните науки, за да можеш да използваш компютър. Това до голяма степен е и отговорът на риторичния ти въпрос в края на постинга ти.
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Защо повечето потребители работят на Windows -: Mar 05, 2012, 14:04
Парадоксалното в цялата работа е че от М$ ВИНАГИ СА КРАДЯЛИ OT ЛИНУКС ПО СПЕЦИАЛНО ОТ KDE.
Ето и малко windows 95 http://toastytech.com/guis/win95delie1.gif  и KDE1 http://www.kde.org/screenshots/images/medium/matthiase1.jpg кде 2 http://www.kde.org/screenshots/images/large/kde2final_1.jpg
KDE 1 излезе лятото на 1998-ма. Windows 95 излезе?... Браво на позналите - 1995 г. Тайната на Майкрософт е разкрита! Използвали са машина на времето и след като са окрали интерфейса на KDE 1 са се върнали 5 години назад във времето за да го пуснат преди тях.
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: 32 vs 64 -: Mar 02, 2012, 23:00
Както и windows 8 във виртуална машина също няма да тръгне защото изисква и nested paging. Който от своя страна го има само във поколенията след nehalem демек core I3/5/7

Междудругото си мисля, че човека пита точно заради уиндоус 8-цата... ( може и да бъркам )

Windows 8 работи без проблем под виртуални машини. Аз го ползвам с VM Ware 8 и Hyper-V. С VirtualBox съм чувал, че има проблеми, но иначе тръгва.
Страници: [1] 2