Автор Тема: Гилдия на мрежовите и системните администратори  (Прочетена 7474 пъти)

Lord Bad

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1667
  • Distribution: Fedora 13
  • Window Manager: GNOME
  • Jedi Knight
    • Профил
Хехе, ако не следвах в МЕИ-то можеше  да се хвана на някоя от добрите думи които казахте тук за него, но с оглед на реалността - НИКОГА! divak аз не "иЗкам" да учим линукс в даскало(макар че ми се ще повече хора да бяха учили български в средното). И аз као се запсивах си мисля че ще е добър ход да понауча нещо натраната от порграмирането - уви, допълнителни знания в МЕИ-то може да придобиеш само по ТЕ и то ако прецениш че не искаш да го преписваш... И ДОС и МЦ6000 са бити карти които за учебни цели не стават - това е все едно да в казармата да те учат да сглобяваш прашка - чудно ми е как ще си чистиш калашника на фронта тогава... Преподавателския колектив е много стар и хич не им се занимава ся да учат нови неща - карат каквото знаят и от време на време гледат да се ебават със студентите си. Знаете ли как е почнала всяка наша лекция тая година - "Ама нали знаете че н акрая ще има много скъсани?". Тук вместо да те научат на нещо само ти повтарят нон-стоп колко си тъп... Вярно е повечето ми колеги са пълни боклуци и и бездруго не им се учи - ама тфа е прекалено... А колкото до изказването на мистериозния ТУ - аз не смятам че в САЩ нещо е по-добро от тук по принцип, но да срявняваш МЕИ-то с Бъркли - ти не си наред бе... Имената на предметите може да са същите но материала не е - чудя си кфи лекции точно си гледал от там ама нейсе. В Бъркли университетските разработки са повече отколкото се правят тук в цяла София примерно, а иса много по-стойностни, но това е друг въпрос. Лошо, лошо е сравнение с Бъркли - нека се поприближим към СУ поне па после ще се целим по на високо...
Активен

Fuelled by Fedora 13 "Goddard"
====================================
Rock it!

luda_glawa

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
    • WWW
offtopic Еййй има нови емо-ти-кончета  'B)'  кеф  ':ok:'  /offtopic

Това за гилдията не е лошо. Но ми е интересно кои ще имат право да членуват там. Кой ще се води "системен администратор" и кой не? Защото аз например мога да поддържам до някакво ниво някаква инфраструктура и съответно нужните услуги които трябват за нормална работа, но не съм готов да дам гаранция, че тази система няма да се скапе. А според мен това би трябвало да разграничава истинските администратори от "пишман админите" '<img'> като мен  'B)' . Та пишлеметата ще могат ли да членуват? А и какво би трябвало да предложим ние на профсъюза и какво той на нас? Защото истинските "АДмини" не мисля, че имат нужда от гилдия  ':huh:'.

Колкото до обучението. Това го казвам във връзка със спора за ТУ. Цитат от любима книжка:

- Даскалите, дявол да го вземе, са длъжни в края на краищата да се попроменят. Инак учениците биха могли сутрин да останат в леглата и да слушат лекциите им на грамофонни плочи. Не, не, за учители ни трябват истински хора, а не двукраки консервени кутии! Трябват ни учители, които да се развиват, ако искат да помогнат и за нашето развитие.
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

divak

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 830
    • Профил
Здрасти
Абе май немога да се изразявам правилно така че да ме разберете и се извинявам за което, и за правописа ми също моля да бъда извинен, не ми е най-силната страна.
Ама как ще си системен администратор ако непознаваш операционната система  ? А за вузовете - НИКОЙ НЕ Е НА СИЛА ТАМ - това ми беше идеята. За ученето - ако имаш желание ще намериш начин, само дето средата ще е различна.Примера за МЕИ някой са го приели много буквална, което пак явно е плод на грешното ми изразяване, за "фронта", преди 10 годинки го минах и доколкото знам още са с прашки тип калашников, ама много се отплесвам от темата. Та .... системен aдминистратор, ама не само като длъжност във фирмата за която работиш, защото това си е професия както всяка друга със своята специфика. Повечето работодатели само са слушали за тази длъжност и се оказва че хората които са наели са някакви мултифункционални офис фотошоп аутокад разбирачи които могат да инсталират система, да подкарат графична среда, (за уиндоуса сис.админите наблъскат кодеци за филми все едно са на работа във филмово студио, накачулват всевъзможни софтуерчета за сриване на системата) и  гледат на всичко останало от високо '<img'> и за тях маска и адрес са глупости и е под достоинството им да седнат на чатърският си з....к и да смята, още по-зле става когато този  представител на администраторската гилдия се окаже студент на който му е крив вуза че не му е преподавано това което се изисква от него.

Хайде със здраве и успех на зимната сесия и като си търсите работа гледайте да не ви искат диплома. '<img'>
Активен