Покажи Публикации - vasi0
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Буут фонетика root -: Aug 30, 2009, 14:29
Здравейте. Ето че и аз се докоснах за първи път до линуь. Дистрибуцията която инсталирах е УБУНТУ 9.04. Има много неща с които не мога да се справя и имам нужда от вашата помощ. Първият ми въпрос е как да променя боот таблицата? Вторият ми въпрос е как да си сложа фонетика на Линуьа и третият как мога да вляза в убунту в графична среда като роот? Благодаря ви много. Ще помоля да обясните като на неандерталец понеже за първи път слагам линуь.   
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ubuntu и Windows -: Jul 24, 2009, 11:40
Грешка... съжалявам за двойния пост.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ubuntu и Windows -: Jul 24, 2009, 11:38
1. и така става не е грешка !

Може ли някой да предложи по-подходящ начин? А и при 4ГБ рам колко да е дяла за Swap. И вобще може ли да инсталирам Линукс без такъв дял? Така както на Win-а се маха page file-a? При наличието на 4ГБ ме съмнява на Линукс да му потрябва повече. Благодаря!
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu и Windows -: Jul 24, 2009, 01:41
Здравейте. Чел съм за линукс, но никога не съм го инсталирал на моя комп. Бих искал да задам няколко въпроса, за да разбера правилно ли съм ориентиран.
1. За да ползвам Windows и Ubuntu разделям харда на четири. Един дял за Windows, един за Linux, един за Swap и един за моята информация (никога не си държа файловете на един дял с ОС). Така ли е?
2. Първо слагам Win-а и след това linux, и линукс създава боот менюто. Тука изниква проблемът за мен. Наложило ми се да преинсталирам Win - форматиране на дяла и инсталиране наново. Линукса наново ли трябва да го слагам после, защото Win-а ще си направи негово boot меню? При омазване на Линукс как стои въпросът с преинсталирането? Нужен ли е формат на дяла? А при поява на по-нова версия?
3. Предполагам го знам отговора, но все пак да попитам. Когато съм под Win ще имам ли достъп до инфомацията, която е в Линукския дял и обратното, когато съм под Линукс ще имам ли достъп до Win-доуския дял?

Благодаря предварително!
Страници: [1]