Покажи Публикации - Deathmaster
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 11 12 [13]
181  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Помощ!!! -: Nov 19, 2005, 21:18
Да пробвай с bglinux. Аз така направих и съм  много доволен, нищо че ползвам Fedora core 4. С bglinux  дори и субтитрите на xine  ми се кирилизираха, без никакви усилия.( казвам това защото някои хора ми казаха, че било сложно да си пуснеш  български субтитри на xine)
182  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Отново за badblocks -: Jun 12, 2005, 20:39
Aха, е щом всичко на харда ми е наред (след като и проверих с тази команда , която сега ми даде и не показа нищо тоест би трябвало да няма и нищо съмнително) смятам че мога да си отдъхна и да се наслаждавам на Линукса си. '<img'>
Много ти благодаря '<img'>
183  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Отново за badblocks -: Jun 12, 2005, 13:10
Благодаря за съвета, но още едно въпросче имам. Може да ти се стори тъпо, но щом няма нищо в този *.txt фаил, значи няма и bad sectors , нали?
184  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Отново за badblocks -: Jun 12, 2005, 11:55
Някой, може ли да ми каже как да видя дали имам bad sectors след като съм прверил с badblocks ? То само си казва че е готово и толкова, никакъв списък не изкарва и не мога да видя дали в краийна сметка имам лоши сектори или не. И още нещо има.
Вчера ми изписа че във /var/spool/mail/root  има ново съобщение. Влизам там и какво да видя, оказва се че от 12 май насам ми дава следните грешки за hda
hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hda: dma_intr: error=0x84 { DriveStatusError BadCRC }
 Потърсих с GOOGLE  и видях най-различни неща по въпроса , но най-интересното е че на всички хора с подобен проблем това им се изписва или при boot  или при shutdown,  а на мене само в това файлче. Е та това опасно ли е за мойто HDD  или по точно казано имам ли bad sectors ?
Моля ви помогнете, отчаян съм вече '<img'>
185  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / TOSHIBA CD-ROM XM-6202B -: Jun 04, 2005, 22:49
Проблемът ми е следният. Горе описаното дисково устройство не ще да чете дискове нормално, в смисъл, че като искам да инсталирам нещо с емулатор, или искам да си инсталирам програма за Линукс от диск или пък просто да погледам някои филм, то или ще ми каже че не може да разчете диска или пък(ако става въпрос за филм) тръгва ,но се появяват петна, които размазват образа. Ако се опитам да презапиша диск, то новото копие се разваля и не иска да тръгне, защото не е разчетен оригинала както трябва.С емулатор игрите се записват, но не изцяло , а само част от необходимите файлове и по този начин играта не тръгва. Това устройство работи повече от задоволително под Windows, но под Fedora Core 3  явно не работи. Същите дискове съм ги поставял и в записвачката си и там работят както трябва. Е та въпроса ми е, тъй като CD-ROM-a  е стар и Fedora-та го разпознава, а не иска да работи, то нов ли трябва да купя и ако е така какъв бихте ми препоръчали?
Благодаря  предваритело на всеки, който ми окаже помощ!
186  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Как да търся за bad sectors  под линукс? -: May 08, 2005, 18:19
Здравейте фенове на линукс!
Виждам че тук са се събрали хора, които наистина разбират много от тази операционна система, така че ще ви бъда благодарен ако ми кажете как мога да си сканирам хард диска за bad sectors? Аз съм с
Fedora Core 3.
 Благодаря ви предварително!  '<img'>
Страници: 1 ... 11 12 [13]