Покажи Публикации - Deathmaster
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 13
31  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Mtv convertor -: Feb 10, 2008, 15:29
Но MTV и AMV  са еднакви файлови формати  нали ?
32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Mtv convertor -: Feb 09, 2008, 23:43
Това, което намерих не мога да гарантирам, че ще свърши работа, но...
1)Изтегли тази програма от тук
2)Разархивирай, влез от конзола в папката и изпълни командата chmod +x BAMVC за по - голямо удобство и стартирай с ./BAMVC
3) С това нещо ще можеш да конвертираш avi в amv, като от това, което разбрах от много ровене е, че amv и mtv са едно и също нещо или са много близки. Ако не го разчете пробвай да преименуваш amv разширението на mtv и може и да стане. Успех!
PS: Сподели ако е станало, че ми стана интересно. '<img'>



33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Детски градини -: Feb 09, 2008, 20:23
Много народ + малко места  = много прецакани и малко печеливши
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Къде се намира файлът /etc/x11/xorg.conf -: Feb 04, 2008, 13:05
Ако не можеш да се справиш с live cd-to за в бъдеще да не преинсталираш като разпран си има един чудесен драйвър за win, с помощта на който ще можеш да си монтираш, четеш и пишеш върху ext2/3 файлови системи. http://www.fs-driver.org/
Изтегли, инсталирай и после от Control Panel-a си избери кой линукски дял да бъде монтиран и с каква буква. Естествено щом си под win ще виждаш пътя до линукските файлове по win начина тоест примерно не /etc/X11/xorg.conf ,  а J:\etc\X11\xorg.conf, ако си си избрал J  за име на дяла. Успех!
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / BAN за Цецо Кукуто от Шумен -: Jan 24, 2008, 16:33
Абе не го ли усещате, че просто нашия си прави маитап при това доста мечешки. Нима мислите, че дори и един грам от неговите приказки са истина? Това го прави просто за забавление как ще реагират четящите постовете му и ако не друго тоя бан си е на мястото. То хубаво да се пуснат няколко "умни" теми ама то неговото е прекалено. Искам да кажа колкото повече му викате кукуто и не знам още какво си още повече го окуражавате да спами. Ако спрем да му обръщаме внимание ще се спре и той. А дали наистина е куку или не това знае само личния му лекар.
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / 5.1 аудио на Кубунту 7.10 -: Jan 24, 2008, 15:32
Братле да ти кажа хабер си нямам, аз вкъщи имам една 4.1 системка, която си ми работи без никакви настройки, а това просто е инструкция дадена в ubuntuguide.org искам да кажа не е мое творение. Но мисля, че това е начина.
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / 5.1 аудио на Кубунту 7.10 -: Jan 21, 2008, 20:37
Хех очаквах нещо такова ама не ти писах нарочно кое как е да не си помислиш, че нещо се бъзикам с тебе щото това са леко спортно очевидни неща. Първо ръководството е за Ubuntu ти си с Кубунту, тоест всяка команда за Убунту в този гайд ще я изпълняваш за Кубунту или по друг начин казано:
1) В конзола напиши
Примерен код
kdesu kate ~/.asoundrc

2) След това копирай това в текстовия реактор който ще ти се отвори (това е Kate)
Примерен код
pcm.!default {
    type plug
    slave.pcm "surround51"
    slave.channels 6
    route_policy duplicate
}

3) Дай Save и трябва да си готов, а отдолу ти пише да тестваш дали е наред за 5.1 ти трябва тази команда:
Примерен код
speaker-test -Dplug:surround51 -c6 -l1 -twav

Това естествено пак в конзола.
Успех!
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / 5.1 аудио на Кубунту 7.10 -: Jan 21, 2008, 16:40
За предната версия е, но с оглед че работи с всички *бунтута досега погледни
това
39  Игри за Linux / Общ форум / Как да играя игрите от windows на linux -: Jan 09, 2008, 11:22
Не питай... за втори път се случва и ще се махаме от тоя хостинг.... засега ако ви се четат статии четете ги кеширани от гугъл.
40  Игри за Linux / Общ форум / Как да играя игрите от windows на linux -: Dec 31, 2007, 12:25
Ами малко търсене нямаше да ти е зле, но понеже предполагам си нов в тази сфера ще ти помогна. Та значи игрите се емулират с основно два емулатора: wine и cedega. Вторият е платен. Кои игри работят и как да се подкарат можеш да търсиш на сайтовете на тези два проекта. Аз лично се опитах да събера малко информация относно някои игри в този мой сайт, но тази информация е само за игри, които съм тествал лично. Ето сайта ми: http://linuxgamers.headoff.com
В него отстрани съм сложил линкове към базата данни с поддържани игри, както от wine, така и от cedega и все пак ето  ти и тези линкове:
1)cedega http://linuxgamers.headoff.com/index.p....emid=33
2)wine:
http://linuxgamers.headoff.com/index.p....emid=35

Успех и приятна игра! '<img'>
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Честита Нова Година -: Dec 31, 2007, 12:15
Честита да е на всички и от мен!!! Мога да пожелая на всички нас само повече здраве, щастие, успехи, любов и всичко най, ама най - хубаво!!! '<img'>
42  Нетехнически теми / Коментар / Защо се махнахте от windows-а? -: Dec 30, 2007, 16:40
Ако мога да бъда честен в началото се махнах от Windows, защото ми беше станал скучен ( като за краен потребител като мен). Линукс пък ми беше труден и това го направи интересен. Сега не знам как се получи, но съм лично за себе си на онова ниво, на което бях като се махнах от Windows. Тоест имам настроено всичко, което е необходимо на един краен потребител и то работещо. Това просто ме направи щастлив да видя, че Линукс е достоен заместител на Windows, лично за мен по - добър, защото PC-то ми се държи по стабилно и работи по - бързо. Тоест аз знам, че почти нищо не знам за Windows ако говорим да го използвам за нещо повече от ежедневните ми потребности, същото важи и за Линукс. Не твърдя, че win-а е лоша система, даже смея да кажа е доста добра, ако задклавиатурното устройство знае какво да инсталира на нея и как да не я натоварва. Сега, че чичо Гейтс има такава политика на типичен капиталист и монополист е друг въпрос, който лично не ме засяга. Не отричам, че в началото и аз се бях надъхал в полза на Линукс, но този период отдавна премина. Важното за мен е едно - че благодарение на свободния софтуер win-а не е безспорния лидер и ако искаме и за в бъдеще това не само да се запази, но и затвърди още повече, то вместо да се чудим дали win е по - добър и да го плюем, което е само признак на лош вкус (типично по български), да работим в тази насока. (Много дълго и объркано изречение, ще прощавате за което)
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / българо-руски и руско-български речник -: Dec 29, 2007, 11:37
Аз откога търся и българо-немски и несмко-български речник, но да е офлайн, но няма и няма за Линукс, че се принудих да емулирам един стар речник на Габеров. Ако има навити да се прави база данни с думи за програма от сорта на bedic това лято съм навит да ударя едно рамо с каквото мога.
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / ъпгрейд от кобунту 7.04 на 7.10 с  проблем -: Dec 15, 2007, 17:05
Аз принципно като ъпгрейдвам (К)Убунтуто винаги се случва някоя мизерия затова моето скромно предложение е да се остави графичният инструмент да настрои сам sources.list и евентуално от него да се изтеглят пакетите. След това Cancel въпреки предупрежденията и простичкото apt-get dist-upgrade. Ако даде проблеми се дава apt-get -f install . Ако се оправи грешката пак apt-get dist-upgrade и работата е готова. Все пак това е при мен, ако графичният инструмент си работи идеално при другите нека пренебрегнат моето мнение. Успех!
45  Нетехнически теми / Идеи и мнения / (k)ubuntu compiz-config-settings-manager -: Oct 20, 2007, 11:42
Здравейте! Вчера си сложих новото Кубунту 7.10 и какво да видя компиз си работи, но ccsm се прави на ударено и не иска да пали. Грешката, която можете да видите е
Примерен код
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/ccsm", line 45, in <module>
    idle = ccm.IdleSettingsParser(context)
  File "usr/lib/python2.5/site-packages/ccm/Utils.py", line 229, in
  File "usr/lib/python2.5/site-packages/ccm/Utils.py", line 228, in <lambda>
  File "usr/lib/python2.5/site-packages/ccm/Utils.py", line 225, in FilterPlugin
AttributeError: 'compizconfig.Plugin' object has no attribute 'Initialized'


Това е като напишете ccsm в конзолата.
Естествено компиз ще работи но без достъп до контролния център няма да можете да нагласяте кои ефекти искате и с кои клавиши да ги управлявате. Решението е просто:
Първо:
Примерен код
sudo rm /usr/bin/ccsm

След това:
Примерен код
sudo apt-get --reinstall install compizconfig-settings-manager

Но може да се окаже, че няма този пакет в хранилищата. Тогава просто от ТУК
си взимате ccsm и го инсталирате. После тествате в конзола с ccsm и би трябвало да видим до болка познатия ни контролен център. Това е! Дано да съм бил полезен на някого!
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 13