Покажи Публикации - wiki
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Пътят към wiki.linux-bg.org минава оттук / Създаване на портали. -: Jul 03, 2006, 10:26
Цитат (laskov @ Юни 27 2006,11:10)
Към администраторите: Предлагам да разрешите за редактиране началната страница на wiki-то.

Явно не сте съгласни. Добре, тогава я разрешете за Dimitar_Ouzounoff, zeridon и sharan4o. Мисля, че с активността си са го заслужили, а също така и са доказали квалификацията си. Мисля също, че в този си вид страницата ПРЕЧИ на търсещите и НЕ СТИМУЛИРА желаещите да пишат.
laskov
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / IMAP с поддръжка на SSL -: Sep 16, 2005, 10:23
Нещо, което отдавна се канех да направя: IMAP и POP3 сървър с поддръжка на SSL

Имам отдалечени потребители, които трябва да могат да си вземат пощата от локалния пощенски сървър. Добре е (препоръчително, задължително) това да става с някакво криптиране на данните. И така:

Взимате си например един Cyrus IMAP, инсталирате го и го конфигурирате така както е указано в документацията към него, настройвате клиента да работи с SSL (порт 993) и то си тръгва. Ако ползвате MS OE обаче, при всяка първа връзка със сървъра ще виждате съобщение от рода: "Този сървър работи със сертификат, чиято достоверност не мога да проверя. Да продължа ли връзката си с него?". Казвате му "Да" и всичко си е ОК. Ако трябва обаче това да го обясните на шефа си, той ВЕРОЯТНО ще каже: "А не може ли това съобщение да не излиза?" и ще Е ПРАВ! За да не излиза, направете следното: вместо да изпълните

openssl req -new -x509 -nodes -out /var/imap/server.pem -keyout /var/imap/server.pem -days 365

направете

openssl req -new -x509 -nodes -out /var/imap/server-cert.pem -keyout /var/imap/server-key.pem -days 365

Така сертификатът и частният ключ ще са отделени в различни файлове. Променяте imapd.conf така, че сървъра да заработи с новите сертификат и ключ и пробвате. Трябва отново да работи и отново да видите съобщението на MS OE. Правите

openssl x509 -in /var/imap/server-cert.pem - outform DER -out ~/ca.der

Пращате едно писмо с прикачен получения файл ca.der на клиентите си, те си го отварят в MS OE, цъкат два пъти върху прикачения файл, след това цъкат върху "Install certificate" и върху появилите се няколко бутона ОК и готово.

Забележки: 1. Така генерирания сертификат важи една година. Ако искате да важи 10 години -days 365 променете на -days 3650. 2. При генерирането на сертификата за "Common Name (eg, YOUR name) []: " задайте името на хоста така, както е в настройките за IMAP сървър в MS OE. Иначе MS OE ще ви казва, че сертификатът е за сървър с име йййй, а не за сървър с име <името на сървъра> и пак ще пита дали да продължи. 3. Ако работите точно с Cyrus IMAP ще имате и работещ РОР3 сървър с поддръжка на SSL (порт 995).

За да редактирате този текст влезте с име wiki и парола wiki
laskov
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / wiki в този сайт -: Sep 16, 2005, 10:18
Здравейте,

Много моля администраторите на този сайт да ме извинят за това, което ще направя!

Аз съм laskov и току-що регистрирах нов фен на сайта Ви с името wiki и с парола wiki

Смятам да пусна една нова тема от името на wiki и предлагам на всички, които решат да я редактират да го направят. Името и паролата вече знаете. Можете да пущате и нови теми от името на wiki - Enjoy, но умната '<img'> !

Отново МНОГО моля администраторите на този сайт да ме извинят за това, което направих!

laskov
Страници: [1]