Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: gat3way в Feb 08, 2014, 23:06



Титла: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 08, 2014, 23:06
След един относително дълъг спор с човек, който твърдеше че никога никой не е кацал на луната и всичко е холивудска продукция, се хвърлих в размисъл. Сега тази конспирация очевдино не е нова и съм я виждал и другаде, но никога не съм получавал достоверни доказателства за това твърдение, та ми стана интересно къде се корени цялата работа.

В линукс-бг традиционно има немалко конспиратори, та мисля че е добро място да задам въпроса тук. Защо американците никога не са кацали на луната. Тези 6 или 7 мисии на Аполо дотам с хора всичките ли са холивудска продукция и защо? Ако са - защо руснаците не са ги разконспирирали? Помня навремето четох как когато руския непилотиран апарат (Луна-нещоси) най-накрая кацнал успешно на луната преди всички други, британците строшили криптографията на downlink-а на апарата и публикували изпратените снимки в медиите преди руснаците да ги публикуват, за да ги дразнят. Силно ме съмнява руснаците да са пропуснали да се пробват да правят същото срещу американците. Да изфабрикуваш няколко такива полета е доста сложно без целия свят да разбере.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: malin в Feb 08, 2014, 23:35
Като се замисля , дори навремето в "Полета на Кеприкорн-1"( май така беше филма) имаше недоизпипани работи . Та , да , много умела конспирация . В зависимост от изпитото "гориво" съм привърженик и на двете страни в спора .


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 09, 2014, 01:17
Хаха не знам, за атеист като мен, цитирането на Сътворението от библията преди прилуняването дразни, макар и с коледно оправдание:

http://www.youtube.com/watch?v=AFqnZaja7us

Иначе това само по себе си не е достатъчно да се съмнявам в цялата работа. Наистина ми се ще да видя аргументи в полза на конспиративната теория и то не такива от сорта на "знамето се вее като няма вятър", защото това са глупости. Имам предвид, отраснал съм с идеята че все пак са кацнали там, дори въпросния мотив с цитатите от библията е увековечен в едно парче на Astral Projection, които много уважавах докато бях тийнейджър:

http://www.youtube.com/watch?v=uzZMgjSL-NQ


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: jet в Feb 09, 2014, 01:36
Имаше цяло предаване по Дискавъри по темата с доста доказателства, че това се е случило особено с лазерните отражатели, които и до ден днешен връщат лъчите обратно
http://en.wikipedia.org/wiki/Third-party_evidence_for_Apollo_Moon_landings ($2)

малко размисли
http://www.youtube.com/watch?v=sGXTF6bs1IU ($2)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: radoshow в Feb 09, 2014, 08:57
Вижте какво е мнението и на руснаците.
http://www.skeptik.net/conspir/moonhoax.htm ($2)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: programings в Feb 09, 2014, 10:47
http://svruhestestvenoto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=85&Itemid=110

  ;D


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: 4096bits в Feb 09, 2014, 10:51
Кацали са. По-интересен е въпроса, защо после толкова пъти са изстрелвали ракети натам? Какво толкова са видяли, че са похарчили толкова пари в последствие. Руснаците също са изпратили автоматични сонди там, въпреки, че се е смятало за безсмислено в голяма степен. Там няма нищо, нали? Сега и Китай изпратиха там сонда. Защо? Цялата луна е картографирана и е позната в голяма степен. Нещо доказват на себе си ли китайците или има друга причина. Да не забравяме, че това е изключително скъпо начинание.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 09, 2014, 11:23
Кацали са. Много трудно е такова нещо да бъде фалшифицирано.

Обаче си мисля, че предварително е бил подготвен 'холивудски' филм в специално студио. Е така за всеки случай...Ако нещо се обърка... Ако нещо не трябва да се покаже на обществеността и т.н. Трябва да си доста глупав предварително да нямаш подготвен филм.

Сега обаче въпросът остава. Какво са показали на света - предварително изготвените кадри или реални снимки от луната??? Та може би оттам идват и всичките конспирации.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: edmon в Feb 09, 2014, 11:38
Снимките ясно доказват , че не са снимани при осветление от един източник!
Дали са имали светкавици на Луната?
За мен е ясно, че не са кацали на Луната, иначе до сега да я бяха колонизирали.
Знаем, че руснаците бяха дълги години по-напред в превземането на космоса , как така не пратиха никой на Луната, и как така дефектната американска техника изведнъж стана толкова стабилна!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Златко в Feb 09, 2014, 11:40
Кацали са. По-интересен е въпроса, защо после толкова пъти са изстрелвали ракети натам? Какво толкова са видяли, че са похарчили толкова пари в последствие.

Цитат
"Те (американците) не разказаха дори колкото синапеното зърно за онова, което видяха там!"

баба Ванга


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 09, 2014, 13:02
Цитат
Снимките ясно доказват , че не са снимани при осветление от един източник!
Дали са имали светкавици на Луната?
За мен е ясно, че не са кацали на Луната, иначе до сега да я бяха колонизирали.
Знаем, че руснаците бяха дълги години по-напред в превземането на космоса , как така не пратиха никой на Луната, и как така дефектната американска техника изведнъж стана толкова стабилна!

Не виждам логиката в нито едно от тези твърдения. Нека предположим че снимката е фалшифицирана, дообработена или каквото там. Това по какъв начин доказва че всичките 6 полета са фалшифицирани?

Освен което и в марианската падина са слизали хора и тя е доста по-наблизо и също не е колонизирана. С какво луната е толкова по-специална че да трябва да я колонизират с приоритет?

Последното твърдение пък вече е в сферата на ракията и мезетата. Все едно като знаеш колко пословично скапана е китайската техника, това да ти е доказателство че не са си приземили кораба до луната и не са пускали yutu лунохода - в крайна сметка щом една тъпа китайска usb wifi тръгва с 200 зора и след седмица взема че сдава багажа, тогава как да си обясниш цял китайски космически кораб да успее да стигне до луната, да кацне и да си разходи луноходчето...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: 4096bits в Feb 09, 2014, 13:25
Малко встрани от темата, но понеже се спомена китайското качество и то критика точно, искам малко уточнения да направя по въпроса.
Преди доста време работих една година за двама пичове, дето си внасяха стоката от Китай, но марката си беше тяхна. Позната история. Ставаше въпрос за електрически инструменти и бяха направени наистина добре. Някои от тях изобщо не идваха за ремонт. В Китай можеш да си поръчаш каквото искаш качество, на съответната цена. Това, че повечето търговци гледат да минат възможно най-тънко и да ти вземат възможно най-много, е съвсем отделен въпрос.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ivanatora в Feb 09, 2014, 14:03
Кацали са. Lunar Reconnaissance Orbiter преди няколко години направи снимки с висока резолюция ($2) на местата на Аполо мисиите.
Любим момент в споровете на тази тема са когато конспираторите се опитват да изкарат всичко от безбройните часове филми и снимки от Луната като холивудски специални ефекти. Винаги забравят едно нещо. Преди 60 години такива специални ефекти не са били възможни.
По проектите са работили 10 000+ инженера, без да броим останалия персонал. Провеждани са безбройни интервюта както тогава, така и през годините. Каква ще да е тази световна конспирация, която да ангажира толкова хора така че никой да не разсмърди положението а-ла-Snowden. KISS - просто пратете хора на луната, по-лесно ще е.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ivanatora в Feb 09, 2014, 14:10
Знаем, че руснаците бяха дълги години по-напред в превземането на космоса , как така не пратиха никой на Луната
Запознай се със съветската космическа програма и въобще със съветския строй през онова време. С две думи - програмата се движи само от един технически грамотен човек. Лявата ръка не знае какво прави дясната. Човекът се разболява и умира. Програмата отива подяволите.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 09, 2014, 15:00
Между другото, сещам се за друга конспирация с много по-голяма давност и не по-малко брутална - тази че земята е куха. Има дори разновидност на теорията според която ние живеем от вътрешната страна на кухата планета - дори някъде бях чел как такива учени-конспиратици успели да завъртят главата на Хитлер дотам че да им отпусне пари да построят радар насочен нагоре в небето за да може да засичат евентуално кораби от другата страна на земното кълбо.

Но тази теория с кухата земя има продължение. Бях попаднал на един такъв конспиративен сайт (който апропо се издържа с продажба на конспиративни тениски и CD-та, така се правят пари ехех). И там доказателството - авторът на сайта (твърди че е физик!!!) измолил да му дадат орбитите на някакво съзвездие метеорологични спътници на ниска орбита. Забелязал че никога не летят над някаква област около южния полюс, дори съвсем нарочно си коригират орбитите за да не минават оттам. Това според него е достатъчно доказателство че там има отвор в кухата планета и спътниците не минават оттам, защото (!!!) там гравитацията била по-силна (???) и те щели да паднат вътре в кухата планета.

Всъщност, избягват да минават оттам, защото магнитното поле там е най-слабо и цялата космическа високоенергийна бълвоч, която бомбардира земята, понякога достига до доста по-ниска височина от обикновено, дори до 200-300 км и на чувствителните уреди това не им понася особено добре, но пичът това го отхвърля с аргумента "пълни глупости" и нищо повече.

Да кажем това може и да хване ръка пред някой необразован човек, но там нещата постепенно загрубяваха. Оказа се че имало през 30-те години някакъв самолет, който искал от Москва да долети до Флорида през северния полюс и изчезнал. Обяснението (!!!) е че без да искал влязал в северния отвор на кухата планета и там толкова им харесало че не искали да се върнат обратно.

Луда работа са това конспираторите :)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: spec1a в Feb 09, 2014, 15:38
  Далеч не са само проблем фотографиите и "веещото се знаме".
  Според достатъчно голям брой сериозни учени преминаването през
  радиационните пояси на Ван Алън трябва да докара много сериозни
заболявания на астронавтите .Обшивката на корабите "Аполо" няма как да
ги предпази от тази голяма радиация,а астронавтите са били живи и здрави!
http://en.wikipedia.org/wiki/Van_Allen_radiation_belt


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 09, 2014, 16:04
Навсякъде където съм чел по въпроса пише че това е предимно алфа и бета лъчение от заредени частици при взаимодействието на космическите лъчи с магнитосферата. На практика, по-голямата част от това спокойно се поглъща от корпуса на кораба и до хората вътре достига прекалено малко за да е опасно преминаването оттам за няколко часа. ISS също минава често през вътрешния пояс, когато лети над "аномалията" (същата за която говорих по-нагоре) и нищо фатално не им се случва. Доколкото знам, преобладаващата част от радиацията, която са погълнали на Аполо мисиите идва от космическото лъчение след преминаването на поясите на Ван Алън - гама лъчи предимно, които много трудно могат да се екранират (няма как да изстреляш кораб с дебел оловен корпус така или иначе). Далеч не съм експерт, но съм склонен да вярвам на това, защото звучи достоверно.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: 4096bits в Feb 09, 2014, 16:17
Спициално за спътниците.... Ми не врявам, че някой ще изпрати горе техника, която струва милиони и няма да екранира достатъчно електрониката. Вярно, че магнитното поле на Земята пази, но никой не би разчитал на това. Антените вече са друга работа. Срещу конспираторите нямам нищо против. Всеки може да твърди, каквото иска. Но разбира се трябват солидни доказателства. Както например, че земята е куха, така и, че не е. Понеже липсват доказателства, които мога да проверя и за едното и за другото, не обръщам особено внимание на такива теми.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Rosen88 в Feb 09, 2014, 16:23
Американци не са кацали на луната, и е доказано че е измама.

Вярно че е отстрани заглавието на темата, но какво мислите за глупотевината която измислиха ако имаш даден предмет в къщи който е достигнал антикварна възраст да трябва да плащаш глоби ?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: backinblack в Feb 09, 2014, 16:28
Американци не са кацали на луната, и е доказано че е измама.

Вярно че е отстрани заглавието на темата, но какво мислите за глупотевината която измислиха ако имаш даден предмет в къщи който е достигнал антикварна възраст да трябва да плащаш глоби ?

Ами, че в много европейски страни го има това законодателно изискване, но у нас е отново по български!
Гледах едни коментари по този закон, че у европата се водят на регистрация само неща със стойност над 1000 евро, а у нас се чудят как да създадат работа на лицензираните бюрократи.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Rosen88 в Feb 09, 2014, 16:37
Американци не са кацали на луната, и е доказано че е измама.

Вярно че е отстрани заглавието на темата, но какво мислите за глупотевината която измислиха ако имаш даден предмет в къщи който е достигнал антикварна възраст да трябва да плащаш глоби ?


Ами, че в много европейски страни го има това законодателно изискване, но у нас е отново по български!
Гледах едни коментари по този закон, че у европата се водят на регистрация само неща със стойност над 1000 евро, а у нас се чудят как да създадат работа на лицензираните бюрократи.

Говоря за неща със сантиментална стойност, нима като имаш 3 вещи с антикварна стойност и вече трябва данък да и платиш ?!

http://www.kievrus.com/antradio/forum/download/file.php?id=19742&t=1 и за тази ценна вещ ли трябва да платя както и за други дреболии в антикварна възраст ? Малко ми се струва като нов метод за изцеждане на населението, да му вземат абсолютно всичко.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: backinblack в Feb 09, 2014, 16:47
Американци не са кацали на луната, и е доказано че е измама.

Вярно че е отстрани заглавието на темата, но какво мислите за глупотевината която измислиха ако имаш даден предмет в къщи който е достигнал антикварна възраст да трябва да плащаш глоби ?


Ами, че в много европейски страни го има това законодателно изискване, но у нас е отново по български!
Гледах едни коментари по този закон, че у европата се водят на регистрация само неща със стойност над 1000 евро, а у нас се чудят как да създадат работа на лицензираните бюрократи.

Говоря за неща със сантиментална стойност, нима като имаш 3 вещи с антикварна стойност и вече трябва данък да и платиш ?!

http://www.kievrus.com/antradio/forum/download/file.php?id=19742&t=1 и за тази ценна вещ ли трябва да платя както и за други дреболии в антикварна възраст ? Малко ми се струва като нов метод за изцеждане на населението, да му вземат абсолютно всичко.

Ами тя, цялата политика на европата е да прибират колкото мога от когото могат и да дават на когото си искат. Нещо като едновремешния социализъм или комунизъм, но ние пък ги правим съвсем по български :D


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Rosen88 в Feb 09, 2014, 17:02
Американци не са кацали на луната, и е доказано че е измама.

Вярно че е отстрани заглавието на темата, но какво мислите за глупотевината която измислиха ако имаш даден предмет в къщи който е достигнал антикварна възраст да трябва да плащаш глоби ?


Ами, че в много европейски страни го има това законодателно изискване, но у нас е отново по български!
Гледах едни коментари по този закон, че у европата се водят на регистрация само неща със стойност над 1000 евро, а у нас се чудят как да създадат работа на лицензираните бюрократи.

Говоря за неща със сантиментална стойност, нима като имаш 3 вещи с антикварна стойност и вече трябва данък да и платиш ?!

http://www.kievrus.com/antradio/forum/download/file.php?id=19742&t=1 и за тази ценна вещ ли трябва да платя както и за други дреболии в антикварна възраст ? Малко ми се струва като нов метод за изцеждане на населението, да му вземат абсолютно всичко.

Ами тя, цялата политика на европата е да прибират колкото мога от когото могат и да дават на когото си искат. Нещо като едновремешния социализъм или комунизъм, но ние пък ги правим съвсем по български :D

Щях да споменавам за социализма. Че тогава такива глупости не е имало, тогавашното политбюро се е интересувало повече от народа от колкото от джоба си.
И ти правилно си взел цитат за държавника и политика.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 09, 2014, 17:03
Цитат
Американци не са кацали на луната, и е доказано че е измама.

Това съм го пропуснал. Кой го е доказал?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: programings в Feb 09, 2014, 17:13
Има и нещо друго интересно - защо при все, че на Луната няма атмосфера (т.е. почти няма, прекалено разредена) и не може да съществуват никакви микроорганизми там, астронавтите от всички мисии на Аполо са били подложени на карантина продължително време при прибирането си на Земята?

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/af/Apollo_11_crew_in_quarantine.jpg/600px-Apollo_11_crew_in_quarantine.jpg)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 09, 2014, 17:20
Цитат
астронавтите от всички мисии на Аполо са били подложени на карантина продължително време при прибирането си на Земята?

и кво


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 09, 2014, 17:31
Това вече е интересно.

Може да са се притеснявали все пак че може да има извънземни спори на бактерии, знам ли :) Тук примерно са правили някакъв експеримент и се оказва че държат доста добре гадините, стига да не ги грее слънцето:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11539977


Но пък това е години след полета до луната. Може пък да са се притеснявали някоя земна бактерия да не мутира на кораба и да направи поразия като кацнат обратно. Според мен е най-вече поради "better safe than sorry" съображения, но не знам наистина, нямам идея.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 09, 2014, 17:54
Има и нещо друго интересно - защо ... астронавтите от всички мисии на Аполо са били подложени на карантина продължително време при прибирането си на Земята?
Това е за да може измамата с кацането да изглежда още по достоверна. >:D


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: programings в Feb 09, 2014, 19:00
А това филмче Apolo 18 ($2) дали сте го гледали?

Ако не друго, то поне сюжета му се вързва с теорията за карантината, ако я разгледаме от конспиративна гледна точка. ;D


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Acho в Feb 09, 2014, 19:01
Не сме.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: programings в Feb 09, 2014, 19:03
Ами, колкото за едното гледане, си заслужава. Поне на мен ми хареса.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: malin в Feb 09, 2014, 19:44
А това филмче Apolo 18 ($2) дали сте го гледали?

Ако не друго, то поне сюжета му се вързва с теорията за карантината, ако я разгледаме от конспиративна гледна точка. ;D
Те, американците, само психически неустойчиви и с разклатено здраве хора пращат в космоса, с идея да не се върнат ( или пък ако се върнат - вече ще са "корави" ). При братушките пък е точно обратното - да им правят напук.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 09, 2014, 19:57
Не е лоша идея - и да им дават оръжие, ако срещнат лоши извънземни да се покажат като истински тексаски реднеци.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: edmon в Feb 09, 2014, 23:00



Освен което и в марианската падина са слизали хора и тя е доста по-наблизо и също не е колонизирана. С какво луната е толкова по-специална че да трябва да я колонизират с приоритет?




Тривиално е, Марианската падина не се вижда! Друго си е да виждаш всяка вече Луната и да си казваш тя е хамериканска ... :)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: 4096bits в Feb 09, 2014, 23:52
Има и нещо друго интересно - защо при все, че на Луната няма атмосфера (т.е. почти няма, прекалено разредена) и не може да съществуват никакви микроорганизми там, астронавтите от всички мисии на Аполо са били подложени на карантина продължително време при прибирането си на Земята?
Защо да няма карантина? Горе космонафтите са много по-малко защитени отколкото на земята. Те, заедно със всички бактерии и вируси, в телата им, във въздуха, който са дишали, във водата, която са пили и храната, по дрехите и косите им, къде ли не. Колко по-висока радиация му трябва на едноклетъчен организъм или още по-прост, да мутира според теб?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: backinblack в Feb 10, 2014, 00:22
Абе, замислям се аз за едно време, как по тези форуми търсихме решения на проблеми с които се борехме, как всеки се мъчеше да направи нещо и търсеше решение на проблемите си, а в последно време, като обсъдихме политиката, стигнахме и до луната!
Май требе да пуснем и една тема за извънземните!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 10, 2014, 00:40
Цитат
Тривиално е, Марианската падина не се вижда! Друго си е да виждаш всяка вече Луната и да си казваш тя е хамериканска ... :)

Да, изключително голяма файда е, особено икономически. Което ме подсеща за вица дето руснаците тръгнали да я боядисват в червено и президента на американците казал "оставете ги да завършат, после вървете да напишете Кока Кола отгоре".


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: backinblack в Feb 10, 2014, 01:59
Гейт, в един друг форум дето от време на време се засичаме с теб, като гледам колко паднали от луната има, само се питам от американците или от руснаците са оставени там преди да паднат :D


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ivanatora в Feb 10, 2014, 08:52
Да кажем това може и да хване ръка пред някой необразован човек, но там нещата постепенно загрубяваха. Оказа се че имало през 30-те години някакъв самолет, който искал от Москва да долети до Флорида през северния полюс и изчезнал. Обяснението (!!!) е че без да искал влязал в северния отвор на кухата планета и там толкова им харесало че не искали да се върнат обратно.

Луда работа са това конспираторите :)

Отличителната черта на конспиратора е че всяко необяснимо за него явление идеално пасва в която и странна теория да изповядва. Постоянно изисква обяснения на съвсем прости неща, които би научил ако е внимавал в часовете между 5-ти и 10-ти клас. Ако спориш с него трябва да си едновременно микробиолог, химик, инженер на ракетни двигатели, атомен физик и какво ли още не, защото трябва да обориш всяко "доказателство" което има. Дебне момента в който си признаеш че не знаеш нещо, за да скочи с "виждаш ли, а моята теория пасва идеално!".
Ако усети че нещо теоретичната му подготовка за дискутираната конспирация поддава, скача на друга конспирация, за да не се покаже неук.


Ако водиш спор с глупак, хората отстрани може да не разберат кой от двамата е глупака.

Цитат
Има и нещо друго интересно - защо при все, че на Луната няма атмосфера (т.е. почти няма, прекалено разредена) и не може да съществуват никакви микроорганизми там, астронавтите от всички мисии на Аполо са били подложени на карантина продължително време при прибирането си на Земята?

Мисля че карантината е била по-скоро да предпази тях от външната среда. Живот в стерилна среда, космическите лъчи.. тези неща снижават имунитета, а Земята не е като да не бъка от бацили.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 10, 2014, 09:52
 ;D ;D ;D


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 10, 2014, 10:05
Има една порода хора, дето може и да не отбират от много неща, но някакси са успяли да си обяснят света който ги заобикаля по логичен (за тях) начин. Което далеч не означава, че е верен. Проблемът е, че това съчетано с кресливост, нуждата да се спори и фактът че в момента в интернет може да се намери "доказателство" за абсолютно всичко поражда сума маолумни "дискусии".

Примери няма да давам, че ще вземе някой да се засегне.  :)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: backinblack в Feb 10, 2014, 10:25
А не си ли съгласен, че ако повече хора търсят простите и логични обяснения на нещата, споровете ще са доста по-конструктивни и голяма част от тъпите противопоставяния няма да ги има?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 10, 2014, 10:53
А не. Тогава как ще продаваш тениски и значки за по 50-100 долара с послания че земята е куха и разпробита на полюсите с официалното оправдание че набираш пари за експедиция до северния отвор?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 10, 2014, 11:04
Цитат
А не си ли съгласен, че ако повече хора търсят простите и логични обяснения на нещата, споровете ще са доста по-конструктивни и голяма част от тъпите противопоставяния няма да ги има?

Разбира се, но за съжаление нещата не винаги са прости. А тъпи противопоставяния винаги ще има.  :)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Златко в Feb 10, 2014, 11:27
и кво

lunar, не се прави на дръж ми шапката, казвай дали американците са кацали на луната.  ;D Ти трябва да имаш вътрешна информация.  ;)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 10, 2014, 11:45
ми не съм одил там, ама смятам дека мирикацитье все пак са кацнали на месечината...  :)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Acho в Feb 10, 2014, 11:54
То хамериканците ясно, ами братушките ?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 10, 2014, 12:57
е според филма Аполо 18 (много е тъп, между впрочем, почти колкото "Гравитация") и братушките са били  :)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: edmon в Feb 10, 2014, 13:29
Някой съмнява ли се, че хората са ходили на дъното на Марианската падин?!?1?!
Някой съмнява ли се, че има Гагарин е първият човек излязъл в космоса?!?!?!?
Някой съмнява ли се, че совалката ходи и се връща!?!?!!?
Някой съмнява ли се, че хамериканците не са стъпвали на Луната??!??!
Някой съмнява ли се , че руснаците са изпепелили китайците?!?!?!
 
Отговорите на тези прости въпроси ще ви доведат до истината!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Acho в Feb 10, 2014, 13:31
Ха така.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 10, 2014, 13:38
Цитат
Отговорите на тези прости въпроси ще ви доведат до истината!
води ни Учителю!  :P


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: K1r0 в Feb 10, 2014, 13:53
Отговорите на тези прости въпроси ще ви доведат до истината!

http://www.youtube.com/watch?v=NlpRBLkgcBo

!!!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 10, 2014, 14:49
  Ние дори не знаем какво е това нещо Електрическия Ток!  Опитите с крушка и батерия по закона на Ом не ни дават право да кажем, че е насочено движение на Електрони, нито математическите модели-дават ни право да кажем, че може би е така.Защото никой не го е Видял!!!  Най-вероятно холивудските сценки прикриват това , което се е случило там!!!

   Защо никой от Вас не оповести тука, че няма в Мрежата никакви снимки на Луната от 70-те години НАСАМ!!!

   Има някакви любителски снимки от качествени фотоапарати.

   Накога телескопът Хъбъл е бил предоставян на разни организации за астрономически наблюдения-сега не може-защо ли-еми явно за да не се видят базите на извънземните.

   Сега с модерен телескоп вестник ще прочетете на Луната, но всичко се крие-само глупак не се досеща защо.

   Но нали всички трябва да са държани в информационен вакум, в училищата да се преподават догми "Ел. Ток е насочено движение на Електрони"...

   А за Тесла нито дума....


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 10, 2014, 15:11
Защо никой от Вас не оповести тука, че няма в Мрежата никакви снимки на Луната от 70-те години НАСАМ!!!
Има някакви любителски снимки от качествени фотоапарати.
Накога телескопът Хъбъл е бил предоставян на разни организации за астрономически наблюдения-сега не може-защо ли-еми явно за да не се видят базите на извънземните.
Сега с модерен телескоп вестник ще прочетете на Луната, но всичко се крие-само глупак не се досеща защо.

А четете защо. Щото въпреки че е Хабъл пак не му стига резолюцията. :o
http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2008/08/12/moon_hoax_why_not_use_telescopes_to_look_at_the_landers.html

  Ние дори не знаем какво е това нещо Електрическия Ток!  Опитите с крушка и батерия по закона на Ом не ни дават право да кажем, че е насочено движение на Електрони, нито математическите модели-дават ни право да кажем, че може би е така.Защото никой не го е Видял!!! 

Много ама много добре се знае какво е ел.ток. ---- Особено като те удари. >:D--

Но нали всички трябва да са държани в информационен вакум, в училищата да се преподават догми "Ел. Ток е насочено движение на Електрони"...

Точно такова е и правилно учат.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 10, 2014, 15:24
Цитат
еми явно за да не се видят базите на извънземните
[_]3


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 10, 2014, 15:27
Naka  видя с очите си Електрическия ток и без да е идиот учен-преписвач ;)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 10, 2014, 15:44
електронният микроскоп използва баш поток от електрони за да виждаш


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 10, 2014, 15:51
Светлината която виждаме всеки ден и въобще не се замисляме за нещо толкова естествено е същият този електромагнетизъм.



Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 10, 2014, 16:15
Абе а тези извънземни от базите си радио не използват ли че да ги засечем? Или нарочно се крият. Ако пък се крият нарочно, защо да трябва да можеш да ги видиш с телескоп?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 10, 2014, 16:55
електронният микроскоп използва баш поток от електрони за да виждаш
уважаеми-ти и този поток Видя....


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 10, 2014, 16:57
Само първобитни цивилизации използват радиовълни-та да пътува радиосигнала  с години...виждате ли колко ни е първобитно образованието??


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 10, 2014, 17:28
Мче като е така и владеят свръхсветлинните скорости от къв чеп им е да си правят бази по луната - като им е толкова интересно направо да долетят тук и като се нагледат на приматите и да си ходят обратно.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 10, 2014, 20:43
А на мен пък ми е интересно какви модулации ползват извънземните.  ??? ??? ??? То явно, че за комуникации не използват електромагнитни вълни..... Ама каквото и лъчение да ползват пак трябва да са същите, познатите ни модулации на сигналите.



Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: jet в Feb 10, 2014, 21:12
А на мен пък ми е интересно какви модулации ползват извънземните.  ??? ??? ??? То явно, че за комуникации не използват електромагнитни вълни..... Ама каквото и лъчение да ползват пак трябва да са същите, познатите ни модулации на сигналите.
Може да взривяват свръхнови в такта на морзовата азбука  ;D
А може пък извънземните да са по-големи индианци от нас и да не знаят какво е радио и телескоп. Ако са бактерии,ще ни бъде трудно с телескопите.
Може пък йоносферата им да е по дебела от нашата и да използват по-ниски мощности за радио предаване и затова да не стига до нас (културните хора говорят тихо колкото да се разберат - не да крещят и всички да ги слушат).
А може Анунаките да чакат планетите да се сближат (както се твърди за предишните ни срещи) и тогава да отскочат до тук (пак някой ще възкръсва, ходи по вода и т.н.).


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 10, 2014, 21:33
Бах те и да крещят и да излъчват брутално силно, имам силното усещане че след само няколко светлинни години, сигнала ще се удави в околния шум до степен до която е невъзможно да се приеме нещо колкото и да се напъваш. Тая SETI програма примерно ми се струва малко безсмислено начинание, ама знам ли, може пък и да извадят късмет...но пък досега нищо не са хванали и все ми се струва че не е защото наоколо няма барем едни залупени извънземни като нас дето ползват/са ползвали радио.

Освен ако наистина не взривяват свръхнови нарочно, за да ни кажат здрасти де.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: programings в Feb 11, 2014, 08:23
Хванали са, хванали са...

Wow! signal ($2)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 11, 2014, 10:10
Зевс,

гледам си по-навътре в нещата та имам няколко въпроса.

След като обори електричеството като такова каквото ни е познато, ми е интересно вярваш ли в такива неща като еволюция или фактът че организмите се състоят от клетки? А по повод "виждането" -- ти извънземните виждал ли си ги?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: go_fire в Feb 11, 2014, 10:32
Веднъж попитах нещо за тоци, защото съм много бос. В крайна сметка народа тук стигна до заключението, че всъщност не знаем нищо за тока, нито ние, нито училите го, дори професорите. И тогава се присетиха и за светлината. В учебника от пети клас по „Физични и химични явления“ пише, че било поток от фотони, но в същото време било лъчи. Ха сега лъчи или поток от частици?!

Та да, много малко знаем за нещата около нас.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Acho в Feb 11, 2014, 10:37
Какво си питал за тоци ?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: go_fire в Feb 11, 2014, 12:03
То се оказа, че темите са няколко. Едната е за „алтернативната енергия“, ето тук е втората, на която се оказа, че пак Зевс ми е отговорил, но са се включили Нетер, Бота, Гейт и други:

http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=43190.msg247908#msg247908

Темите са вървели горе-долу успоредно и нещата са разпилени, не мога да дам точни връзки към всички мнения относно „природата“ на електричеството, светлината, торсионните полета, енергията Чи, радиовълните (май имаше и още) и т.н.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: laskov в Feb 11, 2014, 12:06
Как си комуникират извънземните?
Как мислите, баба Ванга как и с каква "скорост" е достигала до Информацията?

PS: Акашови записи ?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: BRADATA в Feb 11, 2014, 12:42
То се оказа, че темите са няколко. Едната е за „алтернативната енергия“, ето тук е втората, на която се оказа, че пак Зевс ми е отговорил, но са се включили Нетер, Бота, Гейт и други:

http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=43190.msg247908#msg247908

Темите са вървели горе-долу успоредно и нещата са разпилени, не мога да дам точни връзки към всички мнения относно „природата“ на електричеството, светлината, торсионните полета, енергията Чи, радиовълните (май имаше и още) и т.н.
Офтопик:
Не съм много сигурен, че съм прав (и дано не съм), но имам чувството, че напоследък са се навъдили едни хора като човека с прякор на бог тук, дето са от типа "И язека не знам како е, ама и тека не йе".... Само пишат как еди каво си е глупост и еди онакво си е тъпотия или невярно, но леко избягват да кажат как е, ако не е така... Мисля, че се наричаха "тролове" в интернет жаргона. Може да им се признае, че подтикват към размисъл, но определено дразнят... Особено когато постовете са съчетани със солидна доза неграмотност.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: go_fire в Feb 11, 2014, 12:59
Доколкото рабирам от популярната култура, то извънземните си общуват с телепатия, още нещо необяснимо за науката, но за сметка на това документирано тук на Земята. Вероятно има нещо общо с невидимата връзка между елементарните и атомни частици, дето завинаги оставали зависими независимо къде се намирали.

Относно Зевс, Брада не си прав. Той е доста грамотен човек и професонално се е занимавал с всякаква електроника. Тук има и други жичкаджии дето са се изказвали в подобен смисъл, макар и с не толкова неуважителен тон. Но пък човешките отношения май са си за отделна дълга тема.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 11, 2014, 13:47
Въпреки което, не виждам някакви особено позитивни страни на шаманизма.

В някои случаи обаче има лесно лечение. Примерно когато някой шаман ти заяви че света около нас не съществува физически, а само в съзнанието ни - при което никога не следва съвета ти да си удари главата в несъществуващата стена и те оставя на мира. Случаят не е такъв сега и не искам да създавам негативни настроения, давам го само като пример, но ако някой заяви че електричеството не е насочено движение на електрони, а примерно неразбираем за човешкия мозък феномен, плод на божествената воля, първото което ми мине през главата е да го помоля да удари една молитва на своя господ и да бръкне в контакта. Тези неща винаги работят доста добре и спестяват доста загубено време и нерви.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 11, 2014, 14:08
   Ето ви идея какво ползват за комуникация-на времето имах Котка. Живеех с родителите си на шестия етаж :) . Та всеки път когато баща ми викаше асансьора от първия етаж-нашият асансьор е много шумен-асансьорното помещение е на нашият етаж....та баща ми като викаше асансьора от първия етаж -а той се прибираше по различно време-Котката го чакаше на вратата....Откъде сега Котката знае, че той си идва??  В  езотеричните учения се говори, че ако можете да ми прихванете мислите няма значение в коя част на галактиката сме разпръснати-контактът е осъществен...За усилване на връзката се ползват кварцови кристали-да същите, които ги има във всеки GSM да стабилизират честотата...

    Друго-когато ми пламтят ушите знам, че някоя мацка мисли за мен-всеки път се оказва, че имам съобщение по Вайбъра, например...

  А може би великият Тесла е казал нещо, ама идиотите го крият...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 11, 2014, 14:13
Твоята котка е била по-специална...и моя ги прави тези неща, но съм силно убеден че се ориентира по звука, а не по телепатия. Но наистина като се отвори вратата на асансьора и до секунда-две знае кой излиза оттам, защото съседите не го интересуват, но някой отвкъщи живо го интересува, особено ако е гладен.

А между другото ти как едновременно разбра че баща ти натиска бутона на асансьора на първия етаж и че котката вкъщи стои пред вратата?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 11, 2014, 14:20
Така-специално съм изследвал случая-котката рипва към
вратата-в същото време чувам, че някой вика асансьора-по времето на движение установявам, че е викнат от първия етаж-винаги се оказва, че това е баща ми...

асансьора на времето цял ден се викаше от някой-примерно през 2-10 минути-това не беше като сега -само бабички да живеят във входа....

   Е-никога Котката не бърка Кода!!!

 въобще примерите от тоя сорт в живота ми са безкрайни-

така, че да го Духат и учените и физиците-Проблемът в Случая е- Да! и на мене ми се струва, че е насочено движение на Електрони-но Проблемът Е-някави отявлени глупаци каквито са по принцип учените заявяват, че това е Непременно и разбира се насочено движение на Електрони, без горките да са го видяли с Очите си, пък макар и с високотехнологичен Уред!- Това е проблема!!!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 11, 2014, 14:27
Е щом се чува толкова добре че дори ти го чуваш от апартамента, вероятно обяснението е някъде там. Котките чуват доста по-добре (и между другото чак докъм 70-80 килохерца). Кой знае какви ултразвукови pattern-и го издават, дето ти не ги чуваш, но котката ги чува доста добре.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 11, 2014, 14:34
   Моля Те пак прочети какво съм написал-асансьора се вика непрекъснато от някой-почти непрекъснато-какво чува?-не е до това, което чува, а до по-висшата Енергия, която Котката ползва, от Примитивната ни Цивилизация-не случайно понякога котките се държат надменно...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: go_fire в Feb 11, 2014, 14:34
Спомням си някой беше писал, как така е насочено движение на електрони, тия електрони се движат със светлинна скорост и никога не се блъскат, не им влият физични закони на дядо им Алберт и чича им Нютон, като например при тази скорост да се размажат и т.н.

Сега аз последен мога да дам мнение по темата. Но между другото направих наблюдение. То е, че тук имаме нагледен пример, как се случват теориите на конспираторите. Нещо не може да се обясни логично или ако е логично, не е напълно обяснено и хората почват да си измислят. Все пак сме хора, имаме съзнание и мислим. Никой не е казал, че трябва вечно да сме прави.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 11, 2014, 14:39
   Това е все едно-някой набира текст-обаче Котката е включила компютъра да го прочете, преди този някой да натисне Enter-Това Е!!!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: go_fire в Feb 11, 2014, 14:45
Определено не схванах последното мнение  :o ??? :o


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 11, 2014, 14:47
go_fire- Аз ти пиша съобщение-обаче по някакъв неизвестен начин ти знаеш, че аз ти пиша съобщение и включваш компютъра и само чакаш аз да го допиша, и да натисна Enter за да ти го пратя!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: go_fire в Feb 11, 2014, 14:53
Аха, малко съм тъп, трябва повечко да ми се обяснява. Сега разбрах. Благодаря!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 11, 2014, 14:56
Цитат
някави отявлени глупаци каквито са по принцип учените
тая изцепка да ти казвам ли къде можеш да си я завреш?  :)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: 4096bits в Feb 11, 2014, 14:57
Мигновената комуникация е възможна и лесна. Както знаем, ако в една система, например нашата, изчезнеше Юпитер, орбитите на останалите планети биха се променили моментално, без забавяне. Гравитационното влияние изглежда, че се предава мигновено. И ако наистина енергия и материя са едно и също, ползвайки достатъчно енергия, бихме могли да създадем графитационно "поле", което както знаем действа на доста големи разтояния и моделирайки нивата на енергията, можем да моделираме и стойността на гравитационното поле - влияние. Ако е достатъчно силно, можем да предаваме дори на другия край на галактиката ни. Не е ли простичко? :D


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 11, 2014, 15:00
Апропо, в момента в който се намесят езотерични учения, енергии и други ми става ясно що за човек седи пред мене. Големият му аргумент бил че потокът електрони не можел да се види, ама плямпа за "висши" енергии на едро.

Сигурно е забавно да живееш в един такъв свят пълен с вълшебства.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 11, 2014, 15:01
Цитат
4096bits

гравитацията се "предава" със скоростта на светлината


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 11, 2014, 15:04
Няма да се променят моментално, защото и гравитацията не "побеждава" ограничението c.

Между другото това с висшата енергия ми стана интересно, защото виждам едно сериозно противоречие. От една страна хората не я използват и ти не си пояснил дали я използваш (предполагам - не, иначе щеше да я използваш за да си комуникираш с котката и тя нямаше да те гледа надменно). При това положение откъде знаеш че съществува въобще? Вероятността да си говорите с животинката по други канали и тя да те е светнала за въпросните си възможности, ми се вижда доста малко вероятна.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 11, 2014, 15:06
цитат на BRADATA:

 "Не съм много сигурен, че съм прав (и дано не съм), но имам чувството, че напоследък са се навъдили едни хора като човека с прякор на бог тук, дето са от типа "И язека не знам како е, ама и тека не йе".... Само пишат как еди каво си е глупост и еди онакво си е тъпотия или невярно, но леко избягват да кажат как е, ако не е така... Мисля, че се наричаха "тролове" в интернет жаргона. Може да им се признае, че подтикват към размисъл, но определено дразнят... Особено когато постовете са съчетани със солидна доза неграмотност."

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 Троловете в историята на Човечеството са людете разпространяващи "научни" догми (от насоченото движение на Електрони по-различно Нема на Свето-е па Нема, и че атома бил с Такова и Такова устройство) -нищо, че не са го видели, и техните последователи-с какво са по различни от инквизицията- "Земята е плоска"-същите Тролове от инквизицията са твърдяли, че "Земята е плоска", без да са видяли, че е кръгла, нищо, че от хилядолетия има познания от древните цивилизации, че е кръгла. Но същите тия Тролове обявяват тия, които гледат малко по-далече от носа си за тролове....


   Обаче хак да им е-младите хора не искали да четат книги-да същите тролски книги от незапомнени времена на шибани догми....

   Да....!!!!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 11, 2014, 15:28
gat3way "Когато фактите говорят и Боговете мълчат"-

   в случая наблюденията с Котката доказват на практика, колко боса е съвременната наука в опитите си да "обясни", и как нищо не знае.

   Имаме Котка доказваща абсолютно безапелационно, че съществува по Висша Енергия, без да си е общувала с мен-Поведението и го Доказва-ако трябва пак прочети поста ми-толкова просто и ясно съм го обяснил, ние се движиме много често по релсите на Догмите и не виждаме и не възприемаме Очевадното.

  Баща ми е на 1-вия етаж и натиска бутона на асансъора-след 2 секунди Котката е пред вратата на 6-ия етаж-след 20 секунди баща ми излиза от асансьора на 6-ия етаж, за да види Котката, която го е чакала 18 секунди! и е знаела, че е той, още преди да се е качил в асансьора. Стотици хора се возят през деня в този асансьор, обаче Котката не седи пред вратата да чака напразно-тоест-не бърка Кода!-Тоест-Котката ползва по-Висша Енергия, от глупавия ми двуядрен бла бла смартфон, и от всички телекомуникационни устройства и  компютри на Планетата!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 11, 2014, 15:44
Цитат
Имаме Котка доказваща абсолютно безапелационно, че съществува по Висша Енергия, без да си е общувала с мен-Поведението и го Доказва-ако трябва пак прочети поста ми-толкова просто и ясно съм го обяснил, ние се движиме много често по релсите на Догмите и не виждаме и не възприемаме Очевадното.

Ами някак не виждам как доказва че съществува по-висша енергия (каквото и да рече "по-висша", защото от това което разбирам това трябва да е "енергия, която хората не владеят"). Още по-малко пък абсолютно безапелационно. Защо според теб го доказва? Това че не знаеш как котката усеща стопанина си е доказателство че съществува мистериозна висша енергия? Не виждам връзка. Утре някой може да каже че компютъра му е машина обладана от духове и космически енергии само защото няма представа как работи примерно.

А иначе тя котката със същият успех би използвала висшата енергия, за да разбере че си паркира колата на паркинга примерно, ама не го прави. Ако от това започнеш да вадиш  заключения за съотношението сигнал/шум на висшата енергия, приета от котката, вече сериозно ще оставиш всички глупави професори без думи :)



Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 11, 2014, 15:49
ебати майтапа настана!  ;D ;D ;D


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 11, 2014, 15:53
   Котката така или иначе не е по-глупава от умните професори, защото знае, че ще има някое друго парче луканка, което всъщност е Енергия, а не някакви недоказани твърдения за същноста на Енергията, без реални доказателства.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 11, 2014, 15:57
  От друга страна и професорите не са безнадеждно глупави, защото предварително знаят, че ще има безкрайни пълчища безнадеждно глупави студенти, които ще слушат с респект глупостите и псевдонауката, които преподават...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 11, 2014, 16:36
Отношението сигнал-шум е Ясно-Котката никога на Бърка Кода. Всичко е Енергия, дори "материята"-така, че това че Котката ползва по-Висша телекомуникационна Енергия е повече от ясно! 

Тя е възприела информацията под формата на по-Висша Енергия!

И да винаги -Котката "паркира правилно"-винаги застава на най-положителното място и там където ще е най-красива и ще се впише  композиционно най-добре в средата-така че го прави!-питай притежателите на котки.


   Други въпроси??


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 11, 2014, 17:12
Спомням си някой беше писал, как така е насочено движение на електрони, тия електрони се движат със светлинна скорост и никога не се блъскат, не им влият физични закони на дядо им Алберт и чича им Нютон, като например при тази скорост да се размажат и т.н.

Bot-a го беше писал ... Само че електроните в проводника въобще не се движат със скоростта на светлината а се движат по бавно и от охлюв. Около 10-15сантиметра за 10 минути. http://en.wikipedia.org/wiki/Drift_velocity
Та затова не се размазват. Ама че се блъскат... сигурно много се блъскат иначе няма да има шум. като вземеш един усилвател дадеш на късо входа му и го надуеш на Max - шума който чуваш е точно топлинният шум на материята.



А това което се движи по проводника почти със скоростта на светлината е електричекото поле. елементано обяснение е Единият електрон побутва другият следващият по-следващият и така електрическото поле се разпостранява със скоростта на светлината и моментално стига до другият край на проводника.

Имахме един преподавател по физика. Та той разправяше следното: Ако вземеш едно парче проводник и го изтръскаш (така както се тръска живчен термометър ;D) то през проводника ще протече ток и на краищата му ще се получи потенциална разлика. Просто защото електроните също са материя и имат и маса.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 11, 2014, 17:20
Аз това го казах в съвсем различна светлина - защо котката не отива пред вратата по-рано примерно, а точно горе-долу когато собственикът й е в сградата, защо не го прави да речем докато си паркира колата отпред. Защото имам странното подозрение че висшата енергия която "лови" е просто звук, а котките имат далеч по-добър слух от хората - по-добър честотен обхват, по-добра селективност и по-чувствителен слухов апарат. Другият момент е че котките доказано реагират на стимули подобно на кучетата на Павлов - ако моята се скрие някъде така че не мога да я открия примерно е достатъчно да отида и да отворя пакетчето с таблетките cat grass и моментално е дотърчала при мен.

Та според мен просто котката много добре чува стопанина си на първия етаж, за разлика от теб. И това че ти не можеш да я чуеш съответно води дотам че "доказваш" свръхестествени хипотези. Между другото като гледам това е и доста често срещано:

http://voices.yahoo.com/a-cats-hearing-cats-ears-responsible-more-4799760.html?cat=53



Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 11, 2014, 17:30
Аз пък имах две котки. Обаче и двете бяха тъпанарчета и нямаха никакви екстрасензорни способности. :'(

Ама съм съгласен де, че се среща при животните. А при хората си е доста често явление. 



Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: edmon в Feb 12, 2014, 00:16
колко ли пъти в секунда могат да променят насоченото си движение електорните.... :)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 07:28
Аз това го казах в съвсем различна светлина - защо котката не отива пред вратата по-рано примерно, а точно горе-долу когато собственикът й е в сградата, защо не го прави да речем докато си паркира колата отпред. Защото имам странното подозрение че висшата енергия която "лови" е просто звук, а котките имат далеч по-добър слух от хората - по-добър честотен обхват, по-добра селективност и по-чувствителен слухов апарат. Другият момент е че котките доказано реагират на стимули подобно на кучетата на Павлов - ако моята се скрие някъде така че не мога да я открия примерно е достатъчно да отида и да отворя пакетчето с таблетките cat grass и моментално е дотърчала при мен.

Та според мен просто котката много добре чува стопанина си на първия етаж, за разлика от теб. И това че ти не можеш да я чуеш съответно води дотам че "доказваш" свръхестествени хипотези. Между другото като гледам това е и доста често срещано:

http://voices.yahoo.com/a-cats-hearing-cats-ears-responsible-more-4799760.html?cat=53

   Баща ми нямаше кола!

   Защо не е отишла по-рано да го чака-ами да не глупава да кисне да го чака по-рано??
  
    Ама как ще чуе стопанина си, като стопанина и не говори, и как ще чуе през входната врата и разстояние от 6 етажа ?? И какво, като са неговите стъпки-по тях ще се ориентира?? Да чуе точно неговите стъпки през входната врата и разстояние от 6 етажа??-Това е пълен абсурд!!! Тя не скача, когато е чула стъпките му, а когато Чува моментът, в който баща ми натиска копчето на асансьора и асансьорът тръгва!

    

    Че феноменът е "Свръхестествен" е повече от БРУТАЛНО ЯСНО!

     Ти сега търсиш точно под вола теле-за да намериш материално обяснение!!!

    "НЛО то не било НЛО-било метеосонда-ама че се движело по-бързо от изтребител напред назад-О-това са вашите халюцинации"....

    


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: BRADATA в Feb 12, 2014, 07:38
Приятелю трол, след последните ти постове тук с чиста съвест мога да употребя тази титла по твое име... Това, че ти не чуваш не означава, че котката ти не чува... И тук, съгласно твоята теория за виждането и невиждането следва да бъдеш заклеймен като "тъп професор", "..... учен" и не-ми-се-търси-какъв-друг-измет...

Науката е нещо, което поставя въпроси, дава им правдоподобно обяснение и след което започва да търси доказателства, които или оправдават или не оправдават това обяснение. И на тема електричеството и електроните - не е намерено отхвърлящо доказателство на тази теория, а повярвай ми много хора са работили по въпроса. От това следва, че ти си този, дето не е наред с главата и най-вероятно му е свършило нещото, дето пие...

Нищо лично, но не харесвам и трудно понасям хората, дето мерят нещата с различен аршин когато ства въпрос за самите тях...
Успех в живота и внимавай да не паднеш в някоя дупка, дето не си видял през цветните цайси, пречещи ти да виждаш реалния свят!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 07:58
   Приятелю-Ти си трол-жалка жертва на жалкото материалистическо учение, което твърди, че друго освен материята  няма-като се знае, че материята е форма на Енергия!!!-Ти внимавай-Ти си Паднал в дупката на Бруталното си Материалистическо Невежество!!!

   Чула стъпки през входната врата и разстояние от 6 етажа и се е ориентирала по стъпките-може и от Луната да е чула-колко Тотално са безгранични  глупостите, които пишеш!!!

    А за категоризирането по мой адрес като "измет"

   Цитат на BRADATA:

    "заклеймен като "тъп професор", "..... учен" и не-ми-се-търси-какъв-друг-измет... "

     ЗАСЛУЖАВАШ БАН ОТ САЙТА!!!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: senser в Feb 12, 2014, 08:25
Чула стъпки през входната врата и разстояние от 6 етажа и се е ориентирала по стъпките-може и от Луната да е чула-колко Тотално са безгранични  глупостите, които пишеш!!!

Добре де, каква е разликата дали котката е чула стъпките на баща ти или, че реагира точно на неговото натискане на копчето асансьора (в това последното, аз лично силно се съмнявам, но както и да е)?
Значи, ако котката може да усети (чуе) баща ти през 6 етажа за теб е абсурд, който не може да бъде обяснен чрез "свръхестественото". В същото време обаче котката може да разбере кога баща ти натиска копчето на асансьора и това вече е висша форма на енергия? Не разбирам каква е разликата между двете "свръх способности" на котката, и защо едното е възможно, а другото не.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 08:33
  Еми всичко е относително-естествено е че е "по-Висша Енергия"- ни и трябват проводници, нито предаватели-естествено е Природата да е по напред с нещата от нас...

Ние , ако се докопаме до това-представяш ли си каква революция би станала-най-малко сигнала до марсохода няма да закъснява-това е първото, за което се сещам...да, и от GSM-и в сегашният вид няма да има нужда-по скоро устройство с което изпълняваш функцията "натискане на копчето асансьора" - по-нататък усилвател и приемник на мисли-тоест комуникация директно на мисли...ама трябва да се внимава какво се мисли-нещо сложно стана...

по добре да си остане GSM за междугалактически контакт...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: senser в Feb 12, 2014, 08:54
....

Е сега вече се почувствах наистина като идиот  ;D


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 08:59
   Най големият Кеф Е, че науката не може да обясни феномена-тоест Кефа Е, че отиваме отвъд хоризонта на науката-това Е Кефа!!!

   През 2002 година работих в Българска Национална Телевизия като камерен техник. Снимахме в зала Универсиада -директно предаване

Конгрес  на Есктрасенси!!!

 Един колега им се подиграваше-една жена си сложи ръцете върху главата му, и той се строполи на пода-добре беше!

   Същата тази жена видях с очите си да държи със "Висшата Енергия" две стъклени бутилки олио вързани една за друга с канап така-дясната и ръка протегната с дланта надолу-бутилката олио стои отдолу като залепена и за нея вързана за гърлото втора!!! бутилка олио!!!...-дърпам аз бутилката-не се отлепва-жената казва-не дърпай силно, че ще се отлепят!

  Всичко това пред мене-никакви лепила нямаше на ръката и-всичко това пред колегите от БНТ!!!

   Пробвах и аз, ама разбира се не става!!!

   Тука ми оспорвате някаква котка-аз това с очите си съм го видял!!!

  Даже отдавна не обръщам особенно внимание на такива "Феномени"

   Просто това, че не сме "Видели" , не значи, че няма такива неща!!!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 12, 2014, 09:01
Цитат
Защо не е отишла по-рано да го чака-ами да не глупава да кисне да го чака по-рано??

Ми предполагам има голяма разлика дали асансьора ще е на първия етаж или на осмия и първо ще го чака да слезе, нали? Освен ако тази висша енергия не е някакъв специален случай и сработва само когато стоиш на асансьорната площадка на първия етаж? Или пък владеещата висши енергии котка е прекалено тъпа да се сети че има разлика. Аз не мога да разбера - защо котката ще е склонна да го чака в случая че асансьора не е на етажа, но няма да е склонна да го чака за същото време преди да отвори входната врата, в случай че асансьора си е на етаж 1.


Цитат
 
    Ама как ще чуе стопанина си, като стопанина и не говори, и как ще чуе през входната врата и разстояние от 6 етажа ?? И какво, като са неговите стъпки-по тях ще се ориентира?? Да чуе точно неговите стъпки през входната врата и разстояние от 6 етажа??-Това е пълен абсурд!!!

Що па не - слепите хора примерно успешно разпознават околните по походката (чувал съм го много пъти поне, никога не съм питал сляп човек за това). Ако котката чува 5 пъти по-слаби звуци, кое точно ти даде право да отречеш че може да го чуе докато е долу? Ти замервания някакви правил ли си, за да го твърдиш със сигурност?

Цитат
Тя не скача, когато е чула стъпките му, а когато Чува моментът, в който баща ми натиска копчето на асансьора и асансьорът тръгва!

Ясно, значи висшата енергия сработва само когато натискаш копчето на асансьора.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 09:04
Разбирате ли сега Кефа на Тесла-дето е направил Едисон на 5 стотинки на времето!!!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 09:08
gat3way-в съгласявам се за походката-не съм съгласен, че котката чува през вратата+маскиращият шум от фонът във входа-понякога и твърде голям+6 етажа+маскиращият шум от радиото в къщи-(за което чак сега се сещам)...и ти добре знаеш, че при тези обстоятелства не може да чуе...

 Нещо не можах да намеря в нета за праг на чуване на котките...-аха-http://psychology.utoledo.edu/images/users/74/Audiograms/HearingRangeOfTheDomesticCat_1985.pdf


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 09:29
http://otvet.mail.ru/question/11804480

Если же мы сравним пороговую чувствительность слуха в целом, то окажется, что человеческое и кошачье ухо слышат примерно одинаково - до 0,7 кГц, а затем пороги кошки резко понижаются, свидетельствуя об улучшении ее слуха и восприятии более высоких частот. В пределах до 10 кГц кошачий слух значительно лучше (разница в порогах чувствительности 10 дБ и выше) воспринимает слабые звуки, чем человеческий слух.


   10 децибела са 3 пъти по напрежение-което означава, че Котката Нищо не е чула през вратата+6 етажа..!!!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Златко в Feb 12, 2014, 09:29
Колега ЗевсБГ, имай предвид, че хората не са животни. Природата е блокирала нашит сетива не случайно, за да не става всичко лесно и автоматично. А целта е, както сигурно вече се досещаш, да развием задклавиатурното устройство, т.е. това, което се намира в черепа ти.  ;)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 09:39
Златко-само дето успяваме да мобилизираме едва 7-10 % в най-добрия случай....в същност идеята е, че разполагаме с много повече ресурси във всяко отношение-но за съжаление не ги ползваме ограничени от материалистическят възглед за света-тоест-гледаме на света примитивно.....


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: senser в Feb 12, 2014, 09:50
Тука ми оспорвате някаква котка-аз това с очите си съм го видял!!!

Добре, но
1-во - как точно успя да видиш, че натискането на копчето на асансьора е това, което кара котката да отиде да чака? Не се заяждам.
2-ро - това, че ти си го видял (ако си), не означава, че не пропускаш нещо, или че има нещо което, не знаеш и, което би обяснило "феномена".


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Acho в Feb 12, 2014, 09:51
До 25 години щяло да има среща с извънземи.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 09:59
Тука ми оспорвате някаква котка-аз това с очите си съм го видял!!!

Добре, но
1-во - как точно успя да видиш, че натискането на копчето на асансьора е това, което кара котката да отиде да чака? Не се заяждам.
2-ро - това, че ти си го видял (ако си), не означава, че не пропускаш нещо, или че има нещо което, не знаеш и, което би обяснило "феномена".

   Какво става-чувам, че асансьора тръгва да работи-аз съм на последният етаж-никой не се качва-значи някой го вика

  -в момента в който чувам, че асансьора тръгва да работи-Котката скача-отивам и а гледам, че стои пред вратата-

  -аха-казвам си-баща ми идва

   това е...

     ясно е като бял ден, че не може да се обясни с конвенкционално познание-всичко друго, че нещо не ни е ясно е извъртане на нещата и вкопчване в материалистическият копи-пейст стереотипен мироглед...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 12, 2014, 10:11
Цитат
   10 децибела са 3 пъти по напрежение-което означава, че Котката Нищо не е чула през вратата+6 етажа..!!!

Интересно как стигна до този извод. Какви замервания прави или просто ти се видя по-невероятно от наличието на мистериозни висши енергии :)

Между другото, радиото надали й пречи особено - високоговорителите му надали имат честотен response над 10-15 килохерца, и да имат - звука от радиото след демодулация предполагам е доста под това. Котката първо има далеч по-добра селективност - най-малкото заради формата на ушите си и после заради факта че може да ги върти лесно. И второ, слухът й е "оптимизиран" да лови високочестотни звуци - като тези, издавани от мишките.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 10:19
  Че Котката има селективност-да....-радиото беше на УКВ и възпроизвежда до 12 килохерца гарантирано.

   Правил съм измервания-все още съм звуков маниак-знам много добре какво означава 10 децибела, и прекрасно знам, че ако сложа кондензаторен микрофон-защото е по-чувствителен  и усилвател със слушалки на главата си и усиля някакъв сигнал на границата на чуваемост със точно 10 децибела няма никакви стъпки да чуя през вратата+6 етажа-10 децибела е Нищо като усилване-направете си експеримента Драги-толкова е просто-не говорете така наизуст!!!


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 12, 2014, 10:58
Няма как да си направя експеримента, защото моят блок няма 6 етажа, живея само 2 етажа над входа, материалите от които е направен са съвсем различни и т.н. Иначе в моя случай - ако е тихо, аз чувам като се отваря долу входната врата и някой тропа.

Твоят експеримент иначе е доста неакуратен, защото не възпроизвеждаш условията като хората. Първо ще ти трябва микрофон пушка, за да симулираш по-добре ухото на котката. И после, ще ти трябва микрофон, който да лови ултразвук, много силно ме съмнява твоят да може, освен ако точно това не е била целта и не си наринал едни пари за това. И накрая, ще трябва да downsample-неш записаното, за да чуеш какво става - така горе-долу ще се доближиш до това което се очаква да чува котката.

А между другото, ти наистина експеримента правил ли си го, дори по начина по който описваш?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 12, 2014, 10:59
само дето успяваме да мобилизираме едва 7-10 % в най-добрия случай... ($2)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: laskov в Feb 12, 2014, 11:12
Абе вие още за котки ли си говорите!?!?!

Зевс, извинявай ако не съм в час, (ти май говореше в минало време, или някой друг, който може да направи експеримента) ... Дали може да опитате баща ти, като се прибира, да върви "на пръсти" - колкото може по-тихо и без да създава вибрации. Така ще разберете чува ли котката.

Само да не стресирате животинчето :) да си помисли, че е одъртяло или нещо такова ... :)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 12, 2014, 11:20
Котка - Джедай. ;D

Ама сега като се замисля и Йода имаше такива 'котешки' ушички - и то доста по-големи. Та знае ли човек откъде му идват способностите.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 12, 2014, 11:24
ох, котьо


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 15:20
 Котката я няма

баща ми също...

http://otvet.mail.ru/question/11804480

"В пределах до 10 кГц кошачий слух значительно лучше "

  !!!до 10 килохерца-до 10-не повече!!!-до тука с ултразвука!

   спектралния анализ на стъпки показва, че има пик към 8 килохерца, и след това спада

   "Първо ще ти трябва микрофон пушка, за да симулираш по-добре ухото на котката"- микрофонът пушка има остра насоченост на диаграмата-държал съм пушка 7 години в БНТ по време на записи-знам какво е това-ушите на котките нямат чак такава насоченост!!!

   Веднага ти казвам опитната постановка-включи кондензаторния си микрофон дето го ползваш в Скайпа и пусни Audacity. Включи слушалки и си ги сложи на главата.Усили входа за микрофон от миксера толкова-колкото чуваш с ушите си. Дано картата ти да е с ниско ниво на шума за микрофонен вход.

запиши с Audacity, вдигни с 10 децибела или колкото си искаш слушай-гаранция, че няма да чуеш стъпки и на 2 етажа разлика.

   друга опитна постановка-  включи кондензаторния микрофон в касетен дек и слушалките също-там съотношението сигнал шум винаги е високо-поне 55 децибела , пусни го на запис и слушай-макар да си вдигнал усилването много над 10 децибела пак нищо няма да чуеш-ама гарантирано

  ако искаш си вържи изхода от касетния дек към входа на компютъра и с Audacity си вдигай и анализирай колкото си искаш!!!

    Повтарям-чувствителност спрямо човешкото ухо равна на 10 децибела е твърде малко, като разлика, за да чуе Котката дори и през 2 етажа+затворена врата.

   аз имам професионален кондензаторен микрофон с остра насоченост-включих го-дори при пълно усилване-много над 10 децибела  беше абсурд да чуя стъпки...

накарах едно момиче с маратонки-(баща ми обикновено се връщаше от тенис с маратонки-случаите са много) да мине покрай вратата-дори и нея не чух-вратата ми не е уплътнена-има луфт по цялата дължина 0.5 милиметра-там където беше Котката беше къде-къде по уплътнена.

 Да не говорим за 6 етажа...!!!
 


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: BRADATA в Feb 12, 2014, 18:35
Добре бе приятелю... колега трол... Хайде да не си говорим глупости, че започваме да се излагаме... Особено ти... Няма да си мерим нещата, щото знам мойте колко са големи и не ми пука за твойте. Обаче да вземеш да се спреш вече?

1. Котките имат много по различен слухов диапазон от това, което казваш. Ето потвърждение (произволен сайт от многото с подобни резултати) http://zoovidove.baubau.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0/%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0.html
55Hz - 79KHz

2. Я пак си помисли за микрофоните и честотния диапазон... http://musicdivision.bg/%D0%9E%D0%B7%D0%B2%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8
Нещо няма с горна граница над 20KHz... И има защо да няма - всички имат филтри за да не внасят излишен шум. Та на въпроса - свалял ли си АЧХ на микрофона с който си си правил експерименти? Да я видим тук? Моля?

3. За пултовете и другите аудио входове за микрофони... http://www.behringer.com/assets/SX3242FX_WebBrochure.pdf - произволно избран професионален смесител Behringer - Защо ли точно микрофонните входове са резнати на 20KHz? Или може би ти ползваш някаква супер-дупер енергийна смесително-усилвателна специално-котешка техника? Марка, модел, характеристики? Моля?

4.......

5.......

Не смятам, че има нужда от повече точки. като напишеш нещо по тези - тогава другите.

А на тема БАНани и други плодове и зеленчуци - в този форум има модератори, чиято работа е да ги раздават. Това първо. Второ - ти започна първо с обидите. Ами ако случайно или неволно съм учен и професор едновременно? И трето - ти си за БАНан защото не спазваш едно основно правило (не броя постоянните обиди) - пишеш по няколко поста един след друг, а не използваш опцията за редакция.

Поздрави и внимавай къде стъпваш, да не изпуснеш пътеката...

п.п. Научи се на малко граматика и се опитай да си изчистиш изказа, че трудно ти се разбират писанията.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 12, 2014, 22:56
ОК, това с микрофона пушка беше изхвърляне, но определено кондензаторния микрофон дето го ползвам за скайпа (всъщност нямам такъв, скайп ползвам само като IM, нямам въобще микрофон вкъщи, странно) няма как да се съпостави - достатъчно е да видиш отблизо котешкото ухо.

И да - котките чуват доста добре и над 10khz. Някой (дали не беше ли ти?) май постна линк с графика някъде нагоре ако не се лъжа. Всъщност доста по-добре чуват. Ако не - google е твоя приятел, но аз лично съм убеден че чуват доста по-добре от хората ултразвук, защото знам как моя котарак реагира на кучегон (онова ултразвуковото дето гони песове) - действа точно по същия начин и с котките, моята моментално се скатава под дивана, а аз нищо не чувам в същото време.

Иначе не знам къде живееш и какво чуваш - аз живея два етажа над входа в нова тухлена кооперация, няма гипсокартон и подобни извращения и определено чувам когато някой отваря входната врата и тропа по стълбите - естествено само когато е тихо вкъщи. Много вероятно няма да чувам от 6-тия етаж (ако имаше такъв), но слухът ми не е особено добър. Не знам при теб къде се е развивало действието, надявам се да не е панелка. От моите спомени докато живях в панелен блок, определено чувах доста добре какво се случва във входа и със съседите.

А иначе спорим за пълни глупости. В смисъл всяка смазана от автомобил котка по улиците е доказателство че не притежават такава висша енергия - иначе щяха да знаят да не се размотават по грешното време на грешното място.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 23:32
Добре бе приятелю... колега трол... Хайде да не си говорим глупости, че започваме да се излагаме... Особено ти... Няма да си мерим нещата, щото знам мойте колко са големи и не ми пука за твойте. Обаче да вземеш да се спреш вече?

1. Котките имат много по различен слухов диапазон от това, което казваш. Ето потвърждение (произволен сайт от многото с подобни резултати) http://zoovidove.baubau.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0/%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0.html
55Hz - 79KHz

2. Я пак си помисли за микрофоните и честотния диапазон... http://musicdivision.bg/%D0%9E%D0%B7%D0%B2%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8
Нещо няма с горна граница над 20KHz... И има защо да няма - всички имат филтри за да не внасят излишен шум. Та на въпроса - свалял ли си АЧХ на микрофона с който си си правил експерименти? Да я видим тук? Моля?

3. За пултовете и другите аудио входове за микрофони... http://www.behringer.com/assets/SX3242FX_WebBrochure.pdf - произволно избран професионален смесител Behringer - Защо ли точно микрофонните входове са резнати на 20KHz? Или може би ти ползваш някаква супер-дупер енергийна смесително-усилвателна специално-котешка техника? Марка, модел, характеристики? Моля?

4.......

5.......

Не смятам, че има нужда от повече точки. като напишеш нещо по тези - тогава другите.

А на тема БАНани и други плодове и зеленчуци - в този форум има модератори, чиято работа е да ги раздават. Това първо. Второ - ти започна първо с обидите. Ами ако случайно или неволно съм учен и професор едновременно? И трето - ти си за БАНан защото не спазваш едно основно правило (не броя постоянните обиди) - пишеш по няколко поста един след друг, а не използваш опцията за редакция.

Поздрави и внимавай къде стъпваш, да не изпуснеш пътеката...

п.п. Научи се на малко граматика и се опитай да си изчистиш изказа, че трудно ти се разбират писанията.

   Ти направо демонстрираш чудовищен идиотизъм-писал съм, че:

 Самоцитати:

   -" спектралния анализ на стъпки показва, че има пик към 8 килохерца, и след това спада "
 
   -"В пределах до 10 кГц кошачий слух значительно лучше "

  -"!!!до 10 килохерца-до 10-не повече!!!-до тука с ултразвука!"

За какъв Ултразвук след 20 Килохерца ми говориш?

   За какви микрофони, за какви пултове ми пишеш??

  ти чувал ли си за професионален кондензаторен микрофон със спад в честотната си характеристика под 16 килохерца? защо се излагаш с Незнание?

  случайно да знаеш, че всеки професионален микрофон идва в комплекта си с индивидуално снета честотна характеристика, и е безпредметно ти да я изследваш?

  Котките били с много чувствителен слух-Ограмоти се-3 Децибела се възприемат от ухото като на границата на една идея по-висока гръмкост-10 Децибела-това са 3 идеи!!

   за каква толкова чувствителност при Котките говориш-10 Децибела е не много по-чувствителен слух.

  И аз като не ми е ясно нещо питам, или чета, или пробвам-не се излагам с доводи на материализма-изсмукани от пръстите!

  Научи се първо да четеш-явно не можеш да четеш внимателно-с Линукс  се занимаваш!!!

 Това, че в учебниците пишат идиотщини, не означава автоматично, че Някоя Персона с Академично образование е идиот!
 
   Дописвам си постовете-ползвам опцията за редакция, защото се сещам за различни забравени неща....


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 12, 2014, 23:44
Между другото, по темата, сега изкопах сайта на някакъв пич от Швеция, който от край време се е специализирал в слухтене на сигнали от космоса (и работи в шведския еквивалент на нашия отдел на БАН за космическите изследвания) и това са му документираните спомени от Аполо-17, когато е отишъл във Флорида, за да проследи цялата мисия, заедно с някакви други ентусиасти:

http://www.svengrahn.pp.se/trackind/Apollo17/APOLLO17.htm

Има доста неща, които конспираторите ще трябва да обясняват ми се струва.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 12, 2014, 23:51
gat3way-в нета има много твърдения, че са засечени разговорите-в които се чува, че там има бази на други същества-излиза, че са ходили на Луната, но Лунните филми прикриват реалността, която са видели там.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 13, 2014, 00:01
Ще се радвам да видя тези твърдения, по възможност и хардуера с който са ги засекли, мястото и времето по което са ги засекли. Мисля че ще може да се провери доколко е възможно това въобще да се е случило - примерно - да речем ако се окаже че по това време все още са обикаляли в орбита около луната и при това са от другата страна, ще е доста забавно. Ако пък не могат да кажат как, кога и къде - със същият успех могат да твърдят и че там има портал между измеренията, от който нахлуват масово розови маргаритки или пък че има нацистки бази (това май наистина беше някаква друга конспирация не знам)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 13, 2014, 00:15
   То и да публикува някой прихванати записи-как ще сме сигурни, че това е оригиналът??

   На мене ми стигат изтеклите информации, че нещата не са баш така, както ги представят.

   Нямам намерение да ги чакам да си разсекретяват нещата.

   http://www.youtube.com/watch?v=zN56hOTJt6E   -виждат се пирамиди на Луната и разни други неща...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 13, 2014, 00:21
О, стига да даде достатъчно детайли, няма да е толкова трудно. Има няколко проблема обаче - първия е че самото прихващане е достатъчно сложна работа за това време, както сега малко хора разполагат с хардуера да приемат на Ka-band-a последните космически апарати, така и тогава сигурно е било огромен зор да приемат на s-band-а, имай предвид че сателитната телевизия не е била както сега и чиниите сами са си ги правили, готови решения с downconverter-и и нискошумящи усилватели - забрави, дори части не е имало, както сега няма как да си намериш лесно, та доста малко хора реално са можели да слушат (от известно време следя една amateur DSN група в yahoo и забелязвам че колкото е забавно, толкова е и трудно, та тогава определено е било още по-трудно).

Мисълта ми е че тези, които тогава са имали възможността да слухтят, са имали МНОГО добра идея колко важно е да документират всичко както трябва. Няма как да хванеш downlink-а на Аполо 17 с ВЕФ-а по случайност, това е повече от сигурно. И ако са го документирали, тогава може да се провери. В противен случай, просто говорят глупости.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 13, 2014, 05:56
   Да-ясно е, че това са били хора, работещи в тази сфера-ако въобще ги е имало...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: laskov в Feb 13, 2014, 10:53
Когато китайците подготвяха мисията на техния луноход, бяха изпратили сонда, която да обикаля и  снима повърхността на Луната. Те бяха публикували снимки, на които се виждаха "основи" на лунни модули (LM) на американците, останали там, както и пътеките, оставени от стъпките на космонавтите от спускаемите модули до местата, където е била монтирана научната апаратура (ALSEP).
В Уикипедия може да прочетете интересни неща, напр. как еди-кой-си, когато монтирал сензор, се спънал в кабела му и го скъсал, и нямало как да бъде ремонтиран, и някои от сензорите така и не заработили.
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_program с препратки към статии за всяка мисия
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Lunar_Surface_Experiments_Package с препратки към статии за апаратурата, оставена при всяка от мисите

Преди няколко месеца имах удоволствието да се срещна с Красимир Стоянов, дубльора на Ал. Александров. Попитах го точно това - кацали ли са а н Л? Отговорът му беше: Да. Руснаците са го потвърдили още тогава и никога не са се съмнявали в това.
Попитах го за версиите, че имало извънземни, които са присъствали на първите стъпки на Армстронг на Луната. Отговорът беше, че Армстронг бил със странно чувство за хумор и ги ръсел всякакви. Веселка Радева по-късно допълни за чувството му за хумор, че когато кацнал на Луната, Армстронг бил казал "Мистър не-помня-кой, сега вече можете!". По-късно го питали какво е имал предвид и той обяснил, че като дете, чул как майка му отговаря на комшията им, който и правел сексуални намеци, с думите "Когато синът ми кацне на Луната, тогава може!"...
Така че, не можело да се вярва на всичко, което е казал...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Acho в Feb 13, 2014, 10:57
Демек, комшийката е издухала комшията най-сетне. Кой знае колко време е чакал човека да му направят кефа ?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 13, 2014, 15:17
Когато китайците подготвяха мисията на техния луноход, бяха изпратили сонда, която да обикаля и  снима повърхността на Луната. Те бяха публикували снимки, на които се виждаха "основи" на лунни модули (LM) на американците, останали там, както и пътеките, оставени от стъпките на космонавтите от спускаемите модули до местата, където е била монтирана научната апаратура (ALSEP).
В Уикипедия може да прочетете интересни неща, напр. как еди-кой-си, когато монтирал сензор, се спънал в кабела му и го скъсал, и нямало как да бъде ремонтиран, и някои от сензорите така и не заработили.
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_program с препратки към статии за всяка мисия
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Lunar_Surface_Experiments_Package с препратки към статии за апаратурата, оставена при всяка от мисите

Преди няколко месеца имах удоволствието да се срещна с Красимир Стоянов, дубльора на Ал. Александров. Попитах го точно това - кацали ли са а н Л? Отговорът му беше: Да. Руснаците са го потвърдили още тогава и никога не са се съмнявали в това.
Попитах го за версиите, че имало извънземни, които са присъствали на първите стъпки на Армстронг на Луната. Отговорът беше, че Армстронг бил със странно чувство за хумор и ги ръсел всякакви. Веселка Радева по-късно допълни за чувството му за хумор, че когато кацнал на Луната, Армстронг бил казал "Мистър не-помня-кой, сега вече можете!". По-късно го питали какво е имал предвид и той обяснил, че като дете, чул как майка му отговаря на комшията им, който и правел сексуални намеци, с думите "Когато синът ми кацне на Луната, тогава може!"...
Така че, не можело да се вярва на всичко, което е казал...

   Преди години на гости при Слави Трифонов беше на гости първият български космонавт Георги Иванов.
 
   И точно когато пишеше в книгата за гости Слави попита-"Има ли извънземни??"....Георги Иванов затвори книгата-направи безкрайно сериозно изражение и каза- " Да Слави-има"...
   И тъкмо още нещо да каже, Слави рязко смени темата-разбира се неслучайно...

   Много добре се знае, че хора като Ниил Армстронг са подписвали под заплаха за Военен Съд декларация за неразгласяване на информация за извънземни!!!

    Аз предпочитам да вярвам на  Георги Иванов, не на Красимир Стоянов

    Вие как вярвате на изкривеното за пред медии поведение   
 на Ниил Армстронг??

   Щом има извънземни, логично е да има  тяхно присъствие на Луната

   В интернет е препълнено с доказателства за присъствие на извънземни на Луната и въобще навсякъде

  има ги навсякъде,  аз съм си играл да ги редактирам, за да се виждат по-ясно- http://www.pixto.bg/users/zibeltbg

    още в древността са описали нещата- http://science.mirtesen.ru/blog/43265991834/%C2%ABTarelochki%C2%BB-iz-proshlogo%E2%80%A6?pad=1&pad_page=0&announce=1&utm_campaign=transit&utm_source=main&utm_medium=page_0

   


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ivanatora в Feb 13, 2014, 15:31
Всичко МОМЕНТАЛНО да самоизчистят ефира от тъпите извънземни! Искам да чуя повече за Котката на Зевс! :)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: go_fire в Feb 13, 2014, 15:40
Я в този Пиксто си още със старият прякор, харесвах го повече от Зевс. Звучи някак си тайнствено, защото тази дума не значи нищо и звучи някак си като немски, митичен герой от опера на Вагнер, докато Зевс навява асоциации за тъпите гърци и смотаният им фолклор.



Опа, майна Иваноторе извинявам се, веднага се пръждосвам от ефира.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 13, 2014, 15:55
Зибелт е тракийското название на Бог Зевс според Иван Маразов-от там съм го взел. Те гърците и името Зевс пак от нас са го копирали...

   Между другото, когато бях на екскурзия в Кайро екскурзоводът ни каза, че да имаш имот около пирамидите е страхотна привилегия, а разкопките около тях е страхотен бизнес!!!

   Но...всичко се проверява и филтрира, защото постоянно намират материални доказателства противоречащи на мирогледа на нашата цивилизация-и моментално се скриват!!!

   За да не стане като случая с "дървената птица"-изтърван артефакт на модел на много древен самолет от музея в Кайро, на който опашката е вертикална, разбира се в Природата няма птица с вертикална опашка. Някакъв американец възстановил липсващия счупен заден стабилизатор според съвременните виждания, направил уголемен модел, изследвал я в аеродинамичен тунел, и в полет-"Птицата" показала прекрасни аеродинамични и летателни качества....

   в мрежата има статии по въпроса. ...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 13, 2014, 18:03
Благодарение на Волен Сидеров, скоро всички ще прогледнем...

http://www.bgdnes.bg/Article.asp?Id=3036364


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 13, 2014, 18:18
Аз едно време се опитвах да запиша маукането на котката ми на компютъра и след това да и го пускам за да видя как ще реагира.

Записа стана идеален. На мен ми звучеше 100% еднакво с това което чувах реално от котката. Обаче въпреки това, това 'тъпо коте' не прояваше никакъв интерес към записа. :o

Сега като чета какво сте писали за честотния диапазон на котките си мисля, че не е проявявала интерес просто защото записа и е звучал твърде различно. Докато на мене еднакво.

Ако това трябва да се приравни към човешките възприятия сигурно е все едно да слушаш много, ама много лош (без никакви високи) и изкривен запис на песен или говор. Е как ще ти хареса.

-------
А относно котата на Зевс. На каква ли възраст е била. ??? Щото ако е била в напреднала възраст 100% е била пооглушала и въобще не е чувала ясно - камо ли високите. Може да са и останали само екстрасензорните възприятия.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 13, 2014, 18:56
А...беше порастнала-на около една година...Бях я взел от бебе...ама бая надувах уредбата...


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: jet в Feb 13, 2014, 19:50

Записа стана идеален. На мен ми звучеше 100% еднакво с това което чувах реално от котката. Обаче въпреки това, това 'тъпо коте' не прояваше никакъв интерес към записа. :o

Ако запишеш своя глас и ти няма да си го познаеш въпреки, че за околните ще е същият.
Разликата е, че ти се чуваш както през ушите, така и през вътрешностите - устни, носни кухини, кости и т.н. и се добавят още хармоници, които липсват в записа.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 13, 2014, 21:20
Записа стана идеален. На мен ми звучеше 100% еднакво с това което чувах реално от котката. Обаче въпреки това, това 'тъпо коте' не прояваше никакъв интерес към записа. :o
Ако запишеш своя глас и ти няма да си го познаеш въпреки, че за околните ще е същият.
Разликата е, че ти се чуваш както през ушите, така и през вътрешностите - устни, носни кухини, кости и т.н. и се добавят още хармоници, които липсват в записа.
То това ясно, обаче се предполага, че котето е чувало гласа и на други котки... И не проявяваше интерес към записаният котешки глас. Съвсем не очаквам котето да може да си познае собствният глас.

--- Хармоници не се добавят. Това се дължи на различните пътища през които стига гласа до вътрешното ухо.... Различна костна и тъканна проводимост в сравнение със звука който стига по въздуха. И се получава голямо честотно изкривяване.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: edmon в Feb 13, 2014, 21:49
Гейтуей за мен все още е неясно разбииш ли, защо няма съмнения, че Парианската падина е била посетена от чиляка!
Защо конспираторите са се захванали с Луната, а не с падината(интересно колко от вас използват думата падина и с ударение на първото 'а' , както и с ударение на и-то :) )?


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 13, 2014, 21:52
На моя съм му пускал мяукащи котки от youtube...никакъв ефект. С котките отвън дето се бият и мучат като се разгонят - същата работа, не го интересуват въобще.

Цитат
Гейтуей за мен все още е неясно разбииш ли, защо няма съмнения, че Парианската падина е била посетена от чиляка!
Защо конспираторите са се захванали с Луната, а не с падината(интересно колко от вас използват думата падина и с ударение на първото 'а' , както и с ударение на и-то :) )?

Ми сигурно щото се очаква извънземните да са на луната, а не на дъното на океана....защото тъпите конспиратори не са играли UFO 2 предполагам.

А, между другото си чатих малко с едно от гурутата на любителските DSN неща и както се оказва според него с една съвсем обикновена 85см офсетна чиния и малко железария поръчвана от братски Китай (относително евтина, <=200-300 лева) и без почти никакви хардуерни умения, няма никакви проблеми с приемането на сигнали от разни апарати на луната. Това на 2.2ghz, на 8.5 нещата много загрубяват откъм цена и/или умения, които аз поне не притежавам. Чинията е по-добре да е моторизирана, но и без тези екстри с повече търпение и чакане, нещата ставали. С такова оборудване спокойно биха се слухтяли разговорите на екипажа на Аполо...днес. Значи с обща инвестиция под средната заплата в относително небогата държава като България, днес всеки може да прави това, което навремето като гледам сигурно е отнемало десетки, вероятно стотици хиляди и доста експертно знание. Много забавно.

Въпроса е - ако не бяхме изпратили хората тогава, а днес - дали щеше да има повече конспирации или не? Според мен, щеше да има по-малко. Защото конспирациите обикновено включват някакви затворени общества и кръгове и ако твърдиш нещо и 5 човека ти кажат че няма нищо такова, то е лесно тези 5-те да са от масонската ложа. Ако обаче 500 човека ти го кажат, става по-различно според мен, не знам.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: jet в Feb 13, 2014, 22:19

--- Хармоници не се добавят. Това се дължи на различните пътища през които стига гласа до вътрешното ухо.... Различна костна и тъканна проводимост в сравнение със звука който стига по въздуха. И се получава голямо честотно изкривяване.
Като се добавят още сигнали (различните пътища) към текущия какво се добавя ако не хармоници


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: Naka в Feb 14, 2014, 14:46
Нищо не се добавя. Просто се събират. Ако събереш 2 сигнала се получава нищо повече от сборът на двата сигнала. А за да получиш допълнителни хармоници сигналът трябва да мине през нелинейно изкривяване. А си мисля че костите и плътта са си линейна среда. Тъй мисля аз.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 14, 2014, 14:49
Учени, котки, кучета и извънземни ($2)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lomion в Feb 14, 2014, 18:24
Когато китайците подготвяха мисията на техния луноход, бяха изпратили сонда, която да обикаля и  снима повърхността на Луната. Те бяха публикували снимки, на които се виждаха "основи" на лунни модули (LM) на американците, останали там, както и пътеките, оставени от стъпките на космонавтите от спускаемите модули до местата, където е била монтирана научната апаратура (ALSEP).
В Уикипедия може да прочетете интересни неща, напр. как еди-кой-си, когато монтирал сензор, се спънал в кабела му и го скъсал, и нямало как да бъде ремонтиран, и някои от сензорите така и не заработили.
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_program с препратки към статии за всяка мисия
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Lunar_Surface_Experiments_Package с препратки към статии за апаратурата, оставена при всяка от мисите

Преди няколко месеца имах удоволствието да се срещна с Красимир Стоянов, дубльора на Ал. Александров. Попитах го точно това - кацали ли са а н Л? Отговорът му беше: Да. Руснаците са го потвърдили още тогава и никога не са се съмнявали в това.
Попитах го за версиите, че имало извънземни, които са присъствали на първите стъпки на Армстронг на Луната. Отговорът беше, че Армстронг бил със странно чувство за хумор и ги ръсел всякакви. Веселка Радева по-късно допълни за чувството му за хумор, че когато кацнал на Луната, Армстронг бил казал "Мистър не-помня-кой, сега вече можете!". По-късно го питали какво е имал предвид и той обяснил, че като дете, чул как майка му отговаря на комшията им, който и правел сексуални намеци, с думите "Когато синът ми кацне на Луната, тогава може!"...
Така че, не можело да се вярва на всичко, което е казал...

   Преди години на гости при Слави Трифонов беше на гости първият български космонавт Георги Иванов.
 
   И точно когато пишеше в книгата за гости Слави попита-"Има ли извънземни??"....Георги Иванов затвори книгата-направи безкрайно сериозно изражение и каза- " Да Слави-има"...
   И тъкмо още нещо да каже, Слави рязко смени темата-разбира се неслучайно...

   Много добре се знае, че хора като Луис Армстронг са подписвали под заплаха за Военен Съд декларация за неразгласяване на информация за извънземни!!!

    Аз предпочитам да вярвам на  Георги Иванов, не на Красимир Стоянов

    Вие как вярвате на изкривеното за пред медии поведение   
 на Луис Армстронг??

   Щом има извънземни, логично е да има  тяхно присъствие на Луната

   В интернет е препълнено с доказателства за присъствие на извънземни на Луната и въобще навсякъде

  има ги навсякъде,  аз съм си играл да ги редактирам, за да се виждат по-ясно- http://www.pixto.bg/users/zibeltbg

    още в древността са описали нещата- http://science.mirtesen.ru/blog/43265991834/%C2%ABTarelochki%C2%BB-iz-proshlogo%E2%80%A6?pad=1&pad_page=0&announce=1&utm_campaign=transit&utm_source=main&utm_medium=page_0

   


Само да отбележа, че Луис Армстронг е джаз музикант и едва ли е ходил на Луната. Чернокож да е първият
човек стъпил там по онова време... невъзможно! Нийл Армстронг, от друга страна, може и да се е разхождал
на Луната.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: ЗибелтБг в Feb 15, 2014, 00:28
lomion-благодаря за корекцията  ;D


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 26, 2014, 13:07
ето снимки:
(http://spaceinfo.com.au/wp-content/uploads/2011/09/apollo_12_575.jpg)

ето и нещо за конспирациите:
The fascinating psychology of people who know the real truth ($2)


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: go_fire в Feb 26, 2014, 19:56
Лунар тази снимка може да ме направи конспиратор. На нея нищо не се разбира.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 26, 2014, 21:55
Тука има по-големи:

http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/news/lro-briefing-20110906.html


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 26, 2014, 22:05
Цитат
Лунар тази снимка може да ме направи конспиратор. На нея нищо не се разбира.

их бе значии...  ;D снимката е правена май от сонда дето е обикаляла около Луната. Иначе, дори Хъбъл няма как да zoom-не така, че да се види знамето, защото Луната e далече ($2) и освен това отразява.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: gat3way в Feb 26, 2014, 22:21
Тя сондата май още си обикаля около луната. Апропо някой знае ли колко изкуствени лунни спътници има функциониращи в момента? LRO е единия, май имаше и още една мисия на НАСА в момента. Помня че НАСА преди имаха два спътника-близнаци, ама мисията им приключи и ги треснаха в луната. Онова китайското май още работи? Имаше преди няколко години и един индийски апарат дето май също даде фира.


Титла: Re: Кацали ли са американците на луната
Публикувано от: lunarvalley в Feb 27, 2014, 09:45
онова китайското май се бъгна нещо