Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: backinblack в Mar 05, 2014, 23:38



Титла: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 05, 2014, 23:38
Известно време не сме спорили за икономика и политика, а светът се тресе ли, тресе! Освен тропането на железария се води и една голяма медийна война от все "независими" медии които все различни приоритети и позиции защитават. От една страна медиите на страните членки на ЕС, в това число и нашите, а от друга страна про руските, но истината е някъде по средата между редовете или в това което не казват.
Чудех се как да си озаглавя темата и, ако администраторите измислят по-добро заглавие, моля да го променят.
Не е тайна, че меко казано не симпатизирам на гъзолизците от ЕС и съм за излизане от съюза. Доста често спорим тук и на теми за икономика и за отношенията работник-работодател, но днес гледах един документален филм за Путин и задкулисието ($2) от който бях доста впечатлен и веднага направих аналогия със споровете които сме водили тук и преобладаващото мнение, че бил диктатор и се сравнява днешна Русия със СССР и пр. глупости.
От една страна, като е силна държавата и си отстоява интересите излиза, че е диктатура, а когато е беззаконие и управляват парите е демокрация, но в същото време, всеки който е малко по-заможен е едва ли не крадец и мошеник!
Нетер на няколко пъти ме обвинява в крайности, но в крайна сметка, къде е нашия интерес в тази цялата ситуация? Интереса на нас малките, които няма да станем свърх богати и се борим за един нормален живот.
Мисля, че е крайно време да се обединим около някоя национална кауза и да престанем с постоянното противоборство от което печелят други за наша сметка.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 01:05
Пак ли еврейско-англосаксонския заговор над чистата славяно-татарска раса бе аман. Заклевам се, повече ме кефят англосаксоните, щото не дрънкат глупости за чисти раси и древни обичаи, светът е шарен в крайна сметка. Вече като един заклет масон, евреин и илюминат съм заклет привърженик на конспиративната идея, Русия и богатият й православен свят и култура, с дълбоката славянска душа и тем подобните езотерични простотии, просто трябва да бъдат елиминирани и премахнати за доброто на планетата.

Та това ми е мнението, с други думи простотия родена от простотията.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 06, 2014, 01:34
Гейт, въпроса който се опитвам да поставя и явно не си ме разбрал или аз не съм успял да се изразя възможно най-правилно съвсем друг!
Икономиката и различните виждания и разбирания за нея сме ги обсъждали нееднократно. Дали да укриваме доходи и дали да плащаме данъци и как се разходват парите от данъците ни също. Че работодателите били изедници и печелели незаслужено много на гърба на работника и тем подобни глупости също. За качеството на образованието, за демокрацията която не предоставя избор на пушачите и още куп други неща.
Сега въпроса ми е съвсем друг! Не веднъж съм пускал тук какви глупости се опитва да ни наложи ЕС. За педерастията, за цялостния нравствен упадък до който водят тези глупости. Че реално законите не работят, че нормативната база и изисквания които се приемат в ЕС и са задължителни и за нас с годините увеличават безработицата, обезценяват труда ни и за масовия човечец живота става все по-труден, а от другата страна е човека който разби олигархията и извоюва държавността от нея. Човека който възражда църквата и добродетелите които проповядват основните религии. Човека който открито се обявява срещу еднополовите бракове и разврата който се опитват да ни наложат! Човека който осъзнава, че всичко това което проповядва ЕС води до духовна разруха и се опитва да го спре. Човека който се опитва да наложи регионалните конфликти да се разрешават само по международното право и правов ред и законност.
Та, двете крайности са абсолютно несъвместими и кое от двете е по-добре за нас. Ние, малките хорица в тази държава, а и за малката ни държава която е в сянката на техния конфликт.
Някой от вас, вижда ли бъдеще за себе си и децата си, ако това което идва от ЕС не се спре, а ние като членове на ЕС, трябва да го приемем или да напуснем, защото ние не можем да им повлияем е да го спрем.
Мисълта ми е, че трябва да се обединим около едната кауза, а не да продължаваме да бъдем манипулирани.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 02:09
И аз имам проблем да разбера някои неща, които се случват, просто защото главата ми е индоктринирана по някакъв начин, колкото и да се опитвам да се абстрахирам от това. Ти обаче имаш много сериозен проблем с това. Не ти е виновен никакъв европейски съюз, още по-малко пък еврейски и англо-саксонски заговори. Това си е чисто и просто пропастта между поколенията. Ако не можеш да свикнеш с това, мога да ти дам една не дотолкова приятна идея: и ти, както и всички, които мислят като теб след 20 години най-вероятно няма да съществувате или ако същестувате, ще сте музейни експонати. Тези, които мислят по омразния обратен начин обаче съвсем няма да са в това положение. Затова свиквай. Времето в което ви е било отредено да променяте нещо, е преминало безвъзвратно. Имам предвид и моето е отминало. Та така. Радвай се на стечението на обстоятелствата и недей да се опитваш да пикаеш срещу вятъра, смисъл няма.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 06, 2014, 02:58
Добре бе Френд, ти не си кой знае колко по-млад от мен, па може и да си с не повече от 5 години, но имаш дъщеря която тепърва ще навлиза в живота. Да ти е жива и здрава и утре и тя ще гради семейство, а ти ще чакаш внуци!
http://www.youtube.com/watch?v=Z4fV2UgDNg8&feature
http://www.youtube.com/watch?v=NfGhLf4W35k&feature
https://www.youtube.com/watch?v=_s7Zr0Grgm0
Този живот ли и пожелаваш? Изгледай ги клиповете, но в последователността в която съм ги постнал! Това, че благодарение на доходите си ще и осигуриш образование, а може и жилище дори, дали е достатъчно или единственото и най-важно нещо?
Ама аз също съм индоктриниран! Просто протестирам срещу нещо което не виждам как може да се спре без да излизаме от ЕС! Протестирам срещу определени неща които са далеч от българската култура и начин на живот! Не еднократно съм заявявал, че нямам нищо против сексуалните им забавления, но не и да ми ги натрапват! Да си ги държат в спалните! Кой закон в БГ или ЕС им забранява или ограничава правата, заради това, че били обратни, за да имат претенции за някакво равенство? 
Това не е единственото срещу което протестирам, а само най-фрапиращото! Този проблем толкоз незначителен ли е за теб?
Ами, ако административната система на ЕС е толкоз добра, защо от години безработицата расте и качеството на живот се влошава, а не се оправя? Като там е толкоз добре, защо швейцарците не се натискат за членство?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 06, 2014, 08:54
Не случайно наричат Европейския Съюз „Еврейски Съюз".  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=1_LjvSIBKVc ($2)

Ако не сте чували за "мерзостта, която води към запустение (мерзостта на запустението), е, вече сте. Имаме мерзостта, скоро ще дойде и запустението. Всъщност в България то вече е дошло в много села и региони, а като цяло страната също запустява, защото младите я напускат (или мрат), а старите креят, както се казваше в един известен филм.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 08:58
"Толкоз незначителен" не е. Но виж сега, това е класическа пропаганда, обслужваща официалната политическа реалност в Русия. Всички тези клипчета са с руски произход или свързани с Атака, която е дефакто про-руската партия тук. Русия си има някакви търкания с евросъюза и Путин трябва да оправдае по някакъв начин позицията си. По същата причина човек трябва да има едно наум като чете глупости от сорта на как цяла Русия се друса с крокодил, как ниската продължителност на живота там може да се обясни чисто и просто с масово пиянство, как корупцията е начин на живот и няма как едва ли не да пръднеш без да снесеш на някой или пък как ако имаш някаква позиция противна на официалната, задължително ще те арестуват, пребият и захвърлят в Сибир. Имам предвид сигурно има примери за това, но на база нечия логорея да си градиш генералната идея за Русия където това става масово и постоянно е малко тъпо.

Но като изключим това, педерастията си я има много отпреди Путин да се пръкне, а въпросния морален "упадък" е точно въпросната разлика между поколенията. Виждал съм много такова мрънкане от много различни епохи и нищо не се е променило - което ме навежда на мисълта че този проблем съществува предимно в главата на застаряващите хора.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 06, 2014, 09:48
Виждал съм много такова мрънкане от много различни епохи и нищо не се е променило - което ме навежда на мисълта че този проблем съществува предимно в главата на застаряващите хора.

Сигурно имаш предвид оня текст от римско време, дето оплаква упадъка на морала и как младите се развращавали? :) Да, ама да си спомним, че малко след това самата Римска империя рухва.  ::)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 10:32
Кой е този текст?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 06, 2014, 10:52
Специално за легализирането на педофилията и възпитанието на децата, че да не си гей е нормално..... Не гледах филмчетата, а част от тях, защото пуснах и други, които предложи тубата, та в едно от тях, поотраснало дете попитало единия от бащите си, щото нямало "мама", дали е нормално да се сключи брак с жена? Такова изкривяване в съзнанието на човек, не го намирам за нормално. Другото, което е, че на институциите се дава неимоверна власт, да правят каквото си поискат относно децата ни. Ние тихомълком отминахме този въпрос. Занимават ни с разни други "сериозни" проблеми в медиите. Все си мислех, че бъдещето е с най-висок приоритет на всеки човек. И как ще градиш бъдеще, в което нямаш думата? Невъзможно.

В миналото хората са се събирали водени от недоволство и заедно са постигали целите си. Свобода, по-голямо равенство, социални придобивки, права, няма значение за какво. И са го постигали. Тези извоювани с действия блага, по-късно за били гарантирани със закон и съдилища. Става така, че с времето хората вече започват да разчитат, че "законът", може да им осигури това, което желаят. Става така, че борбите вече се водят в съдилищата. От отделни хора. Какво става обаче, когато законът започва да отнема права и свободи. И то изконни права, които са били даденост хилядолетия. Като например грижата на родителите за децата им, Свободата да вземат те решения за възпитанието им, според жизнения си опит?

Интересно е, защото преди полицията е спирала пред домовете на хората, за да извежда престъпници и някак това е вкоренено вече като представа в главите на хората. И когато пред дома ти спре полиция и ти вземат детето. ти вече си асоциален. Престъпник. Не е ясно на съседите, защо това се е случило, но те вече знаят, че ти си престъпник. 

Не зная на кой друг му е хрумвало това, но не мисли ли някой, че тези неща са тенденция вече. Смятам, че има хора, които усилено работят върху промяна на съзнанието на хората. Отглеждат ни. Вземете една Германия. Дисциплината на хората, правилата там, са я направили това, което е сега и то след съсипваща война и невиждана инфлация. Хората разчитат изцяло на тази система, защото се е доказала. Но ясно е, че изцяло затворени системи няма и започват да се промъкват ето такива неща. Хората обаче продължават да разчитат на системата.

Тези неща са възможни само в "цивилизованите" държави, където "правната" система работи гладко. Където можеш да излезеш на улицата да протестираш заедно с хиляди или десетки хиляди други, защото имаш право на това. Ако нямаш това право, полицията има правото да те арестува, защото се бориш за правата си. Правото да възпитаваш и да се грижиш за децата си. Правото да имаш семейство.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 06, 2014, 10:52
Цитат
Но виж сега, това е класическа пропаганда, обслужваща официалната политическа реалност в Русия. Всички тези клипчета са с руски произход или свързани с Атака, която е дефакто про-руската партия тук. Русия си има някакви търкания с евросъюза и Путин трябва да оправдае по някакъв начин позицията си.

Гейт, чудя се, дали наистина си толкоз заблуден или просто тролиш!
Не съм поддръжник на АТАКА и съм твърдо против крайния национализъм, но във всяка партия има и по 1-2-ма свестни и депутата при Кеворк ти дава факти които могат да бъдат проверени!
Чудя се, всички ли са вече стигнали до там, да мислят само ден за ден!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 06, 2014, 11:13
http://supermnenie.mirtesen.ru/blog/43958299349/Posol-Irana-rasskazyivaet-ob-Ukraine?utm_campaign=transit&utm_source=main&utm_medium=page_0&pad=1



Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 11:19
Че какво общо има АТАКА с крайния национализъм? Според мен е на обратния полюс или да речем нека е краен национализъм, но не български, а руски.

И в коя държава са легализирали педофилията, че не мога да се сетя. Ако може не според руски източници. Руската медийна пропаганда стига до откровена дебилщина и е далеч по-зле и от CNN преди инвазията в Ирак. Поредният пример за това го видях преди 5 минути:

(https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1900113_585841848178520_180499628_n.jpg)

Новината е че някакъв украински кораб, връщащ се от Сомалия, дезертирал. Като доказателство за това е тази снимка, на която са строени моряците. Те не били строени във формата на "UA", а на "VП", което идва от "Vладимир Путин". Латинското V било защото украинците нямали "В" в азбуката (което е вече откровена простотия). Това като ти го сервират в някоя официална медия почваш сериозно да се чудиш кой идиот се връзва на тези глупости.

Та така според мен и с легализираната педофилия. Пак питам къде това? :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 06, 2014, 11:26
Все още никъде. Но ще се случи.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 06, 2014, 11:31
http://www.kp.ru/daily/26200/3087051/?from=smi2


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Naka в Mar 06, 2014, 11:37
Вот вам Крим!
(http://www.stihi.ru/pics/2012/02/20/3432.jpg)


http://www.youtube.com/watch?v=NJCuErXGFwg



Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 11:45
Аха ами може и да се случи. Примерно също така може и всички руснаци да измрат от цироза, разхождайки се с разядени от крокодила крайници, поне ако трябва да вярвам на разни писания.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Acho в Mar 06, 2014, 11:53
Те пък украинците като влязат в Европата, ще цъфнат и вържат.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 06, 2014, 12:00
Цитат
И в коя държава са легализирали педофилията, че не мога да се сетя.

И трябва ли да се случи за да се сетиш или да повярваш!!!?

Цитат
Те пък украинците като влязат в Европата, ще цъфнат и вържат.

Ами, чака ги това което е при нас и най-искрено не им го пожелавам!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 12:23
Цитат
И трябва ли да се случи за да се сетиш или да повярваш!!!?

А какво те кара да вярваш че ще се случи? Щото те много неща могат да се случат примерно, включително въпросното масово измиране от цироза. Аз дори не считам че е вероятно, щеше да е вероятно, ако поне някой беше положил усилия това да стане. Сега се опитвам да се сетя за някоя политическа партия или дори неправителствена организация, която да се бори за легализиране на педофилията. И нещо не мога да се сетя. Някаква идея?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 06, 2014, 12:51
Цитат
А какво те кара да вярваш че ще се случи?

Законите които трябва да приемем за да си синхронизираме нашите с европейските!
Изгледай отново клипа на депутата от АТАКА с Кеворкян и се абстрахирай от това, че е от атака, защото ти поднася факти.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 13:13
И кой европейски закон легализира педофилията дето ще тръгнем да го спазваме? Пак питам, защото и атакиста не спомена. Най-големият проблем му е някакъв психар съден за педофилия, който навремето бил създал тролска педофилска партия, която поради липса на необходимия брой от колко бяха там...500 подписа не можела да участва на избори и се разпаднала. Това ли е реалната опасност от легализирането на педофилията? Или пък тоя маргинал-екоталибан с педофилски наклонности? Тия ли ще разрешат педофилията?

Сега друг е момента че като се замисля, така съвсем статистически погледнато, вероятността измежду депутатите на АТАКА да има педофил е по-висока от вероятността това да се случи измежду евродепутатите. Сметката е проста - хващаме трите мандата в които АТАКА е била парламентарно представена - общо 65 депутата според Уикипедия:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F_%D0%90%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0

Като дори игнорираме момента че повечето карат няколко мандата, за простота на сметките. Хващаме и 3 мандата на ЕП - общо 2262 дупедата. Нека броим тоя зеления с книжните подвизи за една бройка педофил. Нека вземем под внимание и _осъдения_ за педофилия виден атакистки депутат Кузов. Излиза че вероятността да попаднеш на депутат-педофил от Атака е малко под 2%, а вероятността да попаднеш на евродепутат-педофил е под 0.05% С други думи, аз поне в Атака виждам поне 40 пъти по-голяма педофилска заплаха. Мисля че последната трябва да бъде забранена в крайна сметка, за доброто на децата.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 06, 2014, 14:29
И по-невъзможни неща са ставали. Можел ли е някой да предположи, какво е щял да натвори Хитлер, като се е пръкнала партията от която е тръгнал? Нещата се случват. Обратно на възприетото, хората не са разумни, взети в своята множественост. Като общество. Вижте нашите избори. Тези прости факти не бива да се пренебрегват. Лошото при нас е, че тук се прокарват и минават закони, без обществеността да разбира почти нищо за това. После - след дъжд качулка.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 06, 2014, 14:38
Мда, защото обществеността е завъртяна в какви ли не спорове и междуособици именно с тази цел!

Ето сега се завърта отново едни глупости с електронното гласуване и да бъде или да не бъде задължително, като се подминава въпроса мажоритарни избори! И каква е файдата от всичко това, като отново ще се избират пак същите които ще въртят същата политика?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 06, 2014, 14:47
Хехехехе! Вижте как се правят санкции срещу другаря Путин http://svetoven.pogled.info/news/52805/Putin-se-okaza-genialen-borsov-igrach-nadigra-SASHT-i-ES?fb_action_ids или изобщо как едни фалирали икономики могат да санкционират такива с бюджетен излишък   :D :D :D


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Acho в Mar 06, 2014, 14:49
Иначе нашите тука си пускат пеперуди в Парламента.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gangov в Mar 06, 2014, 14:56
Интересно ми е да следя темите във форума, но моля Ви, когато става въпрос за линк към дадена статия на руски език, поне да резюмирате за какво иде реч. Не всички сме учили руски в гимназията.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 15:02
Значи трябва да се притеснявам за невъзможните неща? Хммм чакай да се замисля като става въпрос за Хитлер, пичът си организира и спечели една олимпиада и веднага след тва се зае да присъединява съседните територии към Германия, през цялото време обвинявайки останалите че се месят където не им е работа и отново в името на правата на немските малцинства и езика им както в Чехословакия примерно. И двамата си създават образи на много дейни, твърди и безкомпромисни, и двамата не пият и не пушат, и двамата защитници на традиоционните ценности, и двамата абсолютно ненавиждат всякакви там гейове, и двамата заобиколени от крупни олигарси и колко още прилики само. Абе направо ужас - Путин не може да не е следващият Хитлер и със сигурност ще подпали третата световна война. Аз ужасно се притеснявам от това. Това защото и по-невероятни неща са ставали, а тук вече имаме много неприятни паралели с историята, просто не може Путин да не е Хитлер номер две.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Naka в Mar 06, 2014, 15:41
Амиии... Има и големи разлики.

Хитлер няма черен колан. :o
Путин не е бил ефрейтор :o ами шев на КГБ..
И т.н.....


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 06, 2014, 15:42
  Хооо ХХХоооХХооХоо-   http://www.rense.com/general96/putinvobama.html


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gangov в Mar 06, 2014, 15:48
  Хооо ХХХоооХХооХоо-   http://www.rense.com/general96/putinvobama.html

+1 разсмя ме  ;D [_]3


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 15:53
:)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 06, 2014, 15:53
Гейт, може и прав да излезеш за Путин. Дано не се случи. Достатъчно е неотстъпчив.

Тея снимки ма убиха  :D


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 16:11
Аз вече направо си го представям. Застанали на площада в Кремъл там елитните чекисти, охранявани от спецназовци. Медведев държи разпалена реч, която завършва с "Партию - ето Путин, однако Россия - ето Путин и Путин - ето Россия". В този момент, Путин излиза напред с така специфичния фашистки поздрав с вдигането на дясната ръка. Събралата се тълпа със свастики по униформите...добре де, нека са петолъчки, крещи възторжено "Хайл Путин" и на заден фон зазвучава песента Катюша изпълнена от хор и духов оркестър.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 06, 2014, 16:17
Кой е този текст?

Добре де, може и шумерски да е бил.  ;D
А относно Путин, няма да се учудя ако скоро си замине, особено в контекста на последните събития. :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 06, 2014, 16:19
Между другото лицемерието на Путин мина всякакви граници. Успя да накара целия свят да стои настрана от Сирия и да ги остави сами да се оправят със проблемите си, а сега се готви да влезе, а най-вероятно вече го е направил, в Украйна. Но така е, когато пряко са ти засегнати интересите. Само ще ми е интересно, ако реши да спре кранчето за газта, след колко време ще се разреши добиването на шистов газ.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 06, 2014, 16:24
Доколкото разбрах днес, рейтингът му ударил рекордни стойности последните дни. Сега може и това да е част от (дез)информационната кампания, която са си спретнали всички замесени в спора страни, не знам. Но пък няма да се учудя особено, защото в последно време дрънка оръжия и се дърви на останалия свят, което със сигурност се оценява от електората.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 06, 2014, 16:40
Само ще ми е интересно, ако реши да спре кранчето за газта, след колко време ще се разреши добиването на шистов газ.

Като имаш договор не можеш да го нарушаваш когато ти е кеф. Право 101.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Naka в Mar 06, 2014, 17:33
Като имаш договор не можеш да го нарушаваш когато ти е кеф. Право 101.

Разбира се че може. Реши ли някой да прави золуми с договор или без, все ще си намери причина.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 06, 2014, 17:39
Значи трябва да се притеснявам за невъзможните неща? Хммм чакай да се замисля като става въпрос за Хитлер, пичът си организира и спечели една олимпиада и веднага след тва се зае да присъединява съседните територии към Германия, през цялото време обвинявайки останалите че се месят където не им е работа и отново в името на правата на немските малцинства и езика им както в Чехословакия примерно. И двамата си създават образи на много дейни, твърди и безкомпромисни, и двамата не пият и не пушат, и двамата защитници на традиоционните ценности, и двамата абсолютно ненавиждат всякакви там гейове, и двамата заобиколени от крупни олигарси и колко още прилики само. Абе направо ужас - Путин не може да не е следващият Хитлер и със сигурност ще подпали третата световна война. Аз ужасно се притеснявам от това. Това защото и по-невероятни неща са ставали, а тук вече имаме много неприятни паралели с историята, просто не може Путин да не е Хитлер номер две.

Гейт, ей тука си абсолютно прав и видяхме какво стана когато САЩ събориха комунизма и станах единствената супер сила и няма гаранции, че и Путин като разори самовлюбения ЕС и САЩ и стане супер сила, дали и на него няма да започне да му пречи международното право и точно тук май е мястото да кажа, че ние малките, не бива да се навираме между шамарите, а да си отстояваме национална политика и ценности с риск да изгубим някакви материални блага, които според мен, поне от ЕС да ги очакваме са чисто химерни!
Точно в това отношение, най-добра политика водят Турция! Гледат си собствения интерес и правят това, което им е от интерес. Но, проблема е, че за да водим такава политика, трябва да сме по-малко финансово независими!
Точно и това правят големите. С разни врътки и марионетни правителства избирани от малоумни избиратели заробват в дългове и после смучат. Можем да се поучим от унгарския опит. Можем да мислим малко повече, за да не ни пробутват шмекерии с електронно гласуване с което ще избираме пак същите, а да ИСКАМЕ мажоритарни избори в които да избираме личности които на местно ниво са си доказали авторитета, а като се съберат в парламента да се обединяват зад принципи, а не от партийни централи които като им купят шефовете и купуват всичко на-долу!
Обърнете внимание, че най-големия страх на депутатите е точно от мажоритарни избори и всички, без значение от цвета си са обединени да ни разубеждават, че това не било добро!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 06, 2014, 17:41
Като имаш договор не можеш да го нарушаваш когато ти е кеф. Право 101.

Разбира се че може. Реши ли някой да прави золуми с договор или без все ще намери причина.

Всеки договор се сключва с клаузи които са винаги по-изгодни за едната страна и тя тази която към дадения момент е била в по-изгодно положение, а нашите са всички сключени от продажни политици!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: plamen_f в Mar 06, 2014, 18:07

http://www.mediapool.bg/kak-da-izlezem-ot-ukrainskata-kriza-news217593.html
Тестът е не абсолютна удовлетвореност, а балансирана неудовлетвореност. - Кисинджър 06.03.2014


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: stealth01 в Mar 06, 2014, 18:16
Между другото лицемерието на Путин мина всякакви граници...
някой май е забравил за нашите братя оттатък океана, които си измислиха повод и влязоха в Ирак. че имаше и наше „присъствие“ там. без да имаме, какъвто и да било, интерес.
след няколко дни ще има референдум, руснаците ще си гласуват за Русия и ще свърши драмата там.
освен ако ЕС (и евентуално USA) не решат да трошат грешни пари в украинската пустош...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Naka в Mar 06, 2014, 20:55

http://www.mediapool.bg/kak-da-izlezem-ot-ukrainskata-kriza-news217593.html
Тестът е не абсолютна удовлетвореност, а балансирана неудовлетвореност. - Кисинджър 06.03.2014

Ха.  :o Този още бил жив.  :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 06, 2014, 21:05
Жена живее 14 години с пластмасови манекени ($2)

  ::)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: lunarvalley в Mar 07, 2014, 07:44
Е? Или и това ви налага лoшият ЕС? Гледай филма Lars and the real girl ($2), ще е информативен. ;)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 07, 2014, 08:33
Току-що разбрах какъв му е проблема на Путин с ЕС:

(http://pics.blameitonthevoices.com/122011/small_penis%20size%20across%20europe.jpg)

Просто го вадим по-голям и мачото е бесен по въпроса...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: lunarvalley в Mar 07, 2014, 09:04
е сега унгарците я загазиха...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: kifavi8024 в Mar 07, 2014, 15:24
Брех, българите не бяхме ли от 16 - 18см, поне такива графики бях гледал преди. Явно с времето, не само стандарта ни на живот се прецаква ами и анатомията ни :D

Btw за да се свърши работата като хората са нужни едва 6 -7см - т.е. за забременяване и толкова е достатъчно :D Малките пичуе си знаят работата от там нататък, стига да не стреляш с халосни.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Naka в Mar 07, 2014, 17:24
Я... Ами то било вярно! :-[


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 07, 2014, 17:53
На който му е малък, да си търси жени с малки ръце в които да изглежда голям :D


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: arda_kj в Mar 08, 2014, 01:58
Ето докъде стигна перверзния морал на Запада - първо тласнаха Украйна към разпад и хаос, и като не постигнаха целта си - пълен контрол и зависимост на Украйна от ЕС, МВФ и САЩ започнаха да се жалват, че Русия си защитава интересите.

http://www.vesti.bg/sviat/moskva-sasht-da-ne-ni-uchat-za-spazvaneto-na-suvereniteta-6006930

А в тази статия, която е отговор на Русия към САЩ, САЩ се жалват, че Русия прави това, което те правят постоянно - да си отстояват интересите без оглед на методи и средства. Е няма такива двойни стандарти. Наистина е забавно да четеш как САЩ биват бити със собствените си камъни по собствената глава :)

Мисля, че САЩ са една от държавите, които тотално се е компрометирала в очите на световната общност и оттук нататък я чакат трудни времена, да не говорим някой да им вярва вече на глупостите за "демокрация". Особено след разкритията на Сноудън, направо си направиха харакири.

Нашия път определено не е ЕС, поне докато ЕС е ситуиран в този си вид - бюрократите и техните кукловоди почнаха да водят съюза към неговия пълен разпад. Това да управляваш толкова различни държави с директиви спуснати отгоре, без народите да си ги одобрили, няма да доведе до нищо добро - то вече не може да пръднеш без да поискаш разрешение от ЕС. Опита пък да уеднаквят всичко и всеки чрез налагане на безумни стандарти, и норми ще предизвика такъв хаос, че не ми се мисли. Когато ЕС тарикатите скапят европейската икономика, тогава всичко това ще лъсне с пълна сила.

Ето една наша статия (на Заедно) в една от американските алтернативни медии, обясняваща защо ЕС и САЩ отиват на зле и защо техните народи трябва да се избавят от техните корумпирани елити преди да са ги заробили тотално:

http://www.sott.net/article/274693-The-Revolution-within-Democracy


Относно конспирациите - конспирация няма само за хора, които не са запознати с фактите (като gat3way, например). Новия Световен Ред и единното световно правителство ала Оруел 1984 си идват с пълна сила, само който е сляп няма да може да го види (само си спомнете Сноудън и атентатите от 2001 на кулите близнаци и кво последва след това - като например (анти)Патриотичния Акт в САЩ, който даде безконтролна власт на тяхното правителство; и това е само видимата повърхност на случващото се). Дано да успеем на време да спрем това нещо, че иначе ми се мисли какво ни чака. Така че мислете с тия глави, щото още малко има преди да ни отнемат всички свободи и да станем послушни (и чипирани) роби на системата, която ни готвят.

За мен единствения изход е излизане (възможно най-бързо) от ЕС, създаване на Балкански Съюз (веднъж завинаги да пресечем опитите да ни противопоставят на принципа разделяй и владей) с последващо създаване на Източно Европейски Съюз (т.к. народите са близки, със сходен манталитет и имат сходни проблеми), в който на някакъв етап да влезе и Русия (например като си оправят бакиите с техния корумпиран полит. елит). Като този съюз не трябва да е свръх централизиран, както в момента ЕС. Всички закони и догори да трябва да се одобряват от народите на съответните държави. Съюз на нации и народи, а не както в момента тези ЕС тарикати по всякакъв начин се опитват да обезличат и уеднаквят всички нации и народи, и да изземат максимално суверенитет от европейските държави, които бавно се превръщат в техен придатък.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 08, 2014, 02:33
Не мисля че някой е тласкал Украйна към разпад само и само да прави сечено на руснаците. Имам предвид като лайното удари вентилатора, целия тоя запад все още стои като насран и не знае какво да каже, особено европейците, които Путин е нарочил за главни виновници. Въртят, сучат, Меркел не иска да стават драми, заради газта, онзи капут в Лондон не ще да стават драми, заради руските олигарси дето са забегнали там и са инвестирали кинти, единствено поляците и литовците подскачат, ама тях кой ги слуша. Накрая дори на тоя клоун Обама му писна и реши да покаже позиция, взе да се дърви там и прати малко железария щото от опит там знаят че руснаците само от бой разбират и без да разходи малко железария из района, няма да мине.

И мен доста ме учудва цялата работа, ама според мен си има причина и тя не е свързана с геополитическата им ориентация. Просто им е писнало от някакви нахуйници които правят каквото си знаят и последния от тяхното ДПС (щото на Янукович партията си е баш ДПС, 16-17% етнически руснаци срещу нашите 10-15% турци), усвоил процента от Путиновите грантове, да си разиграва коня, да променя конституцията и да се гаври как му падне. В смисъл и Тимошенко да беше, сигурно пак щеше да им кипне. И тук Владимир Владимирович направи сериозната грешка да се прави на мъж и да се бърка в говната, не знам къде му е акъла. Ако беше оставил нещата без да се дърви, ония каубои от специалните части щяха да избият малко протестиращи и протеста да свърши. Като взе да се дърви и той и нещата излязоха извън контрол. Ся не знам какво ще става, ама по всичко личи че Путин няма да има избор освен да прави силно осакатената си версия 2 на СССР, да инсталираме желязната завеса и да правим версия две на студената война, тоя път малко по-малко студена. Хубавото е че тоя път няма да сме от другата страна, тва на някои хора тук много им бърка в дупето, ма кво да се прави.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 08, 2014, 02:46
Тоя смешник Обама, къде влезна в трета глуха! Не разбира ли, че тука нема изход. мине ли през Гибралтар влиза в улица без изход и може да не излезе. Тея неговите корабчета могат ли да правят толко остри завои?  :D

Не мога да разбрера, какво се перчи. Ако Русия влезе с войска в Украйна, той ще удари Русия ли? Много се съмнявам. Смешко.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 08, 2014, 02:54
Ще ги удари като стой та гледай, само защото руснаците ще му дадат повод на тепсия. Едно време са подписвали договор Украйна да се лиши от ядрени оръжия като САЩ, Русия и останалите членове в съвета на ООН гарантират териториалната цялост на Украйна. Това примерно означава че ако руснаците влязат официално в Украйна, на който му падне има право да им обяви война. Не случайно Путин вкарва покрито военни в Крим, но обяснява как там нямало такива. А ако това стане, прекалено много държави ще им допадне идеята да разпарчедосат сегашната РФ - не само западняците, Турция и Китай също са на опашката поради различни причини. Според мен Путин си играе с огъня и може и да е оправдано с оглед на това че черноморския флот е базиран в Крим. Обаче стъпи ли накриво, нещата много бързо ще загрубеят доста неприятно за него.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: arda_kj в Mar 08, 2014, 03:27
Ако Путин е достатъчно умен, няма нужда да влиза с никви войски в Украйна. Просто трябва да използва подхода на собствените си противници и да си отгледа опозиция, която да качи на власт, да организира референдум и така "мирно" да минат на тяхна страна (например Крим да се присъедини към Русия чрез референдум).

Не вярвам да се стигне до война - просто никой няма полза от това нещо, а и народите на съответните държави едва ли ще са очаровани от N-тата война. Пък и ако почнат да летят ядрени ракети ще стане лошо, тогава ще има само губещи.

Целия проблем е, че Украйна е в сферата на влияние на Русия, а САЩ и ЕС на инат се натискат да им я отнемат - нали се сещате, че руснаците няма да седят и да гледат как им издърпват килимчето изпод краката. Дали на нас ни харесва или не, това няма много голямо значение - това е политика, както САЩ си правят квото си искат и налагат "демокрация", където им падне, така сега Русия си действа, както намери за добре. В цялата история Украйна го отнася най-много бидейки между чука и наковалнята, и както казах вече и разказаха играта - сега остава да я разпартачосат и да си разделят плячката. Трагедията е пълна, но до там се стига, когато лакомията (на САЩ и ЕС) да контролира всичко и всеки излезе извън контрол.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 08, 2014, 03:43
Цитат
Турция и Китай също са на опашката

Китай ще се обърне срещу РФ, но след като двамата приключат американците, а Турция ще е както винаги в позиция кой ще даде повече.
Мислиш ли, че другаря Путин не го е предвидил!!!?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 08, 2014, 04:04
Руснаците са луди и не мислят много. Обама по-добре да внимава. Това не му е нито Ирак, нито Авганистан. А и от известно време се въоръжават усилено. Правят самолети, танкове, корабчета, батискавчета, все играчки за големи деца.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 08, 2014, 04:26
Гейт, бива да четеш и руски информационни източници, щото там се споменават и коментират неща които нашите изобщо не ги споменават. Както казах в един от предните си постове, истината не е нито в американската/европейската/нашата преса, нито в руската, а между редовете и на двете.
Миналата година РФ стана на второ място по износ на оръжия с темп на растеж доста по-висок от този на САЩ. Китай е с най-големия военен бюджет след този на САЩ и активно развива военните технологии, но за тях разчита на Русия. Също така, с много голям темп расте и износа им на оръжие! Ама на бачо ти Путин не минава номера да купят няколко образеца които да изкопират и ги хваща с количества за някои неща, дето копирането се обезсмисля, а после ги вкарва и в съвместни бизнес проекти и разработка. В момента, на Китайския самолет от 5-то поколение, двигателите са руски. В момента са се заели да детронират и Боинг и Еърбъс за гражданска авиация(щото съм служил шофьор на летище и за това следя с интерес автомобилите и аеропланите). Ама с Украйна, щатие тръгнаха да подливат вода и на двамата едновременно. Голяма част от ВПК(май беше към 80%) е в Украйна и нали се сещаш какво ще стане като мине Украйна към ЕС и НАТО? За едно известно време и на двамата ще им се спре развитието на технологиите, а също и евентоален проблем с доставките.
В днешно време, закупуването на оръжие не опира до пари, а до политика. САЩ/ЕС/НАТО обвързват продажбите с налагане на политически решения, а Русия и Китай не се бъркат във вътрешната политика на клиентите и това е в още по-голям ущърб на първите.
Политиката на Путин е бетон като ги обвързва всички като евреите с общи бизнес проекти които обезсмислят използването на военна сила. Виждаш нагледно как ЕС противостои на РФ щото са взаимно свързани и малко или много зависими. За това ти казах не веднъж, че днешна Русия няма нищо общо със СССР, дето аз го помня това време малко повече от теб и слушахме Свободна Европа и Дойче Веле с Веф-а и Селения-та.

Матиас Рус като кацна на червения площад, бях във втори курс и като го чухме по Дойче Веле над вечер в двора на училището дето се събирахме да ритаме, не повярвахме и изключихме канала, щото ония имаха навик да послъгват малко повече в пропагандата и чак след 2 седмици го съобщиха по телевизията, но, че те го били прехванали и там било най-удобното място да го свалят и някакви такива глупости.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ddantgwyn в Mar 08, 2014, 10:18
Ще ги удари като стой та гледай, само защото руснаците ще му дадат повод на тепсия. Едно време са подписвали договор Украйна да се лиши от ядрени оръжия като САЩ, Русия и останалите членове в съвета на ООН гарантират териториалната цялост на Украйна. Това примерно означава че ако руснаците влязат официално в Украйна, на който му падне има право да им обяви война. Не случайно Путин вкарва покрито военни в Крим, но обяснява как там нямало такива. А ако това стане, прекалено много държави ще им допадне идеята да разпарчедосат сегашната РФ - не само западняците, Турция и Китай също са на опашката поради различни причини. Според мен Путин си играе с огъня и може и да е оправдано с оглед на това че черноморския флот е базиран в Крим. Обаче стъпи ли накриво, нещата много бързо ще загрубеят доста неприятно за него.

Гейт, нищо лично, но (гео)политиката не ти е силната страна, повервай ми.

Какво мислиш за сегашното правителство на Украйна? Легитимно или нелегитимно?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: lunarvalley в Mar 08, 2014, 11:08
ох, на батьо геополитическите стратези  ;)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 08, 2014, 11:13
Е? Или и това ви налага лoшият ЕС? Гледай филма Lars and the real girl ($2), ще е информативен. ;)

Това нали не е оня Ларс ($2)?  ::)

Сега, лошото в тая работа с Крим е, че ако има референдум и Крим се отцепи и се присъедини към Украйна, това създава прецедент. Познайте от три пъти без право на грешка кой е следващия!  >:D Турция и доганите само това чакат, за да вземат част от България.
По ирония на съдбата може да загубим територия заради Русия. БожА работа.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: cybercop в Mar 08, 2014, 11:38
Сега, лошото в тая работа с Крим е, че ако има референдум и Крим се отцепи и се присъедини към Украйна, това създава прецедент. Познайте от три пъти без право на грешка кой е следващия!  >:D Турция и доганите само това чакат, за да вземат част от България.
По ирония на съдбата може да загубим територия заради Русия. БожА работа.
Не съм корифей по международна политика, но мисля, че целта на референдума е Крим да се присъедини към Руската федерация.
За прецедента - за какъв прецедент става въпрос след Косово, което ние като доказали се продажници признахме от раз. При това ставаше въпрос за наистина неделима и част от Сърбия територия от векове.
За Доган и сие - защо му е да отделя част от България, когато може да я има цялата. При това - да управлява с абсолютна власт, а не да се съобразява с турското правителство, което като нищо може да му надене хомота. Ако успее да вкара и втора партия в парламента, което се очертава да стане, тогава нищо не може да му попречи да направи това. Не, че и сега не е така.
Много съм против тези теми, но случайно погледнах този пост и не се сдържах. Извинявам се за намесата.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 08, 2014, 11:45
Не съм корифей по международна политика, но мисля, че целта на референдума е Крим да се присъедини към Руската федерация.

Именно.  :(

За прецедента - за какъв прецедент става въпрос след Косово, което ние като доказали се продажници признахме от раз. При това ставаше въпрос за наистина неделима и част от Сърбия територия от векове.

Прав си за Косово, но те не са се присъединили към Албания, поне не още. В случая говорим за присъединяване на Крим към Русия. Иначе те и сега си имат автономия.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: cybercop в Mar 08, 2014, 11:52
Автономията я имат, докато не е влязла украинската армия. След това вече възможностите за всякаква автономия на това преобладаващо руско население ще намалеят. А, Русия ще трябва да води истинска война при която ще пострадат и руснаците, които ще бъдат един вид заложници.
Руснаците рядко оставят своите на произвола на съдбата и в такива случаи не се интересуват от цената за това. Нерадостната съдба на сомалийските пирати след отвличането на един руски екипаж е много добър пример за това. Дори не посмяха да държат сметка тогава на руските власти, само плахо ги запитаха, къде са пиратите. Руснаците им казаха, че са ги пуснали, но никой не ги е виждал след пристигането на руският военен кораб.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 08, 2014, 12:27
Според мен там война в Украйна няма да стане и то не щото ще стане голямата патаклама. Дори да не стане голямата патаклама, това ще е края на панславизма и големия руски център на православието като идея. Като се замисля - докато бяха СССР не се се млатили с други славянски държави. След това в Молдова може да мине че са спасявали славяни от румънци. След това в Грузия - там верно са православни, ама може да мине номера за лудия с промития мозък от НАТО дето трябвало да се накаже. Обаче тръгнат ли да се млатят с втората най-голяма славянска държава, остави останалите, ами ще види голям зор пред руснаците да го оправдае тва. В смисъл през цялото време се обяснява как за всичко били виновни една шепа фашисти, ама като почнат да измират и руснаци и се окаже че е по-дебела работата, това определено няма да мине за пред електората.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 08, 2014, 21:43
Май само у нас държавата е лош стопанин!

Вестник Financial Times се възхищава от успехите на „Сбербанка” ($2)

Във Франция, не само Рено е с преобладаващо държавно участие и държавата държи основния пакет от акции и всички виждаме малко или много как се развива и управлява Рено.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 00:28
Бахмааму, ако продължавам да чета руски медии, ще започна да вярвам че наистина нещо сериозно им хлопа дървения мат'рял на тия пичове...тва от главната страница на същия сайт:

http://bulgarian.ruvr.ru/2014_02_24/Ruska-piramida-shhe-spasi-ot-vsichki-bedi-8129/



Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 09, 2014, 00:46
Абе, не знам колко пъти трябва да ти кажа, че глупостите са в изобилие и по руските и по нашенските и като четеш само едните, вероятността да се дезинформираш и зомбираш става закономерна реалност!

Точно този сайт пък ми напомня много за времето когато слуиашме Свободна Европа и Дойче Веле като им чета новините, но казват и доста верни неща.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 00:49
Ами нашенските откакто станаха собственост предимно на една икономическа групировка, доста започнаха да напомнят на руските. Последно се хилих на новина от първа страница на едно бившо вестникарско величие, където се обясняваше как БСП и ГЕРБ бавели листите си за евродепутати по съвет на астролози, защото Меркурий и Марс не се били наредили в правилната астрална равнина или нещо подобно там беше.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: stealth01 в Mar 09, 2014, 11:01
ааа! тия нещо са се объркали явно. трябва уран и нептун да са под прав ъгъл спрямо северната тангента!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 09, 2014, 13:49
По т. 3 от заглавието, за българското общество:


До 2050 г. населението на България ще е едва 5 млн. ($2)

На ви сега демоНОкрация!  >:D


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 15:05
Според мен ще е доста по-малко. Когато критичната маса нормални хора се изнесат, тук ще настъпи доста бърз мор. Само се надявам територията след това да се насели с по-качествен мат'рял. Могат да пробват с индийци или китайци примерно.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 09, 2014, 15:17
Според мен ще е доста по-малко. Когато критичната маса нормални хора се изнесат, тук ще настъпи доста бърз мор. Само се надявам територията след това да се насели с по-качествен мат'рял. Могат да пробват с индийци или китайци примерно.

E, гатевай, тука вече ще се караме. Да ни сравняваш с индийци и китайци... не ти ли е малко неудобно?
Вярно, че не сме хиперборейци, но да ни сравняваш с ония мангали?  И още -  местоположението ни е такова, че предизвиква много апетити. България е като една хубава жена, върху която всички искат да сложат ръка. Затова сме подложени на толкова атаки. Де да имаше начин да потопим Босфора и Дарданелите (т.е. да се прекъсне сухопътната връзка с Азия), нямаше да е толкова напечено положението. Ако ме изберете за диктатор, ще купя от руснаците 2-3 атомни бомби и ще видиш как много от тия ръце веднага ще изчезнат от снагата на България.  ;)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 15:53
Не е ли малко расистко това? :)

Че какво им е на китайците - работливи хора, младите даже са печени, дъртите са промити с комунизъм и заухави, не искат да си комуникират изобщо и гледат все едно всеки момент нещо ще ги прецакаш. Виж за индийците имам по-смесени чувства.

България иначе може да е като хубава жена, ама без много мозък, като ония от Пайнер. И да не ти дава господ да се добереш до атомни бомби, за нищо ги нямаш значи :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: lunarvalley в Mar 09, 2014, 16:23
Цитат
Не е ли малко расистко това? :)

индийците ако прочетат мнението на вундеркинда Златко (от БЪЛГАРИЯ) сигурно ще се поболеят от мъка и ще потънат в земята от срам.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 09, 2014, 16:32
Не е ли малко расистко това? :)

Зависи от гледната точка. Може и така да е, но не  аз съм отишъл в Индия да се заселвам. Напротив, те имат тука едни неканени индо-пакистанци дето са ни са се качили на главата и които трябва да си събират чукалата.
Всяка жаба да си знае гьола.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 16:33
Аз сега като се замисля, имат един недостатък, който ще им е сериозен проблем ако решат да живеят по тия географски ширини - не могат да пият като хората. Ся се сещам за един случай дето един обърнал няколко бири, взели му такси до квартирата и тоя не успял да си отключи и заспал във входа.

Та реакцията с мангалите си я представям лесно. Представи си излиза някой истински българин в полунощ да си купи ракия от клек шопа и заварва спящ индиец. Първата реакция предполагам е "бафмааму що не заключват вратата, почнаха да влизат мангали тука". Втората, която ми е трудно да си я представя е каква ще е реакцията като установи по външния вид че не е клошар.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 09, 2014, 17:15
Затова казвам всеки да си стои в страната. Тогава няма да се налага да се решават такива сложни логически задачи.  :D
А всъщност работата с демографията не е никак за шега, направо си е трагедия, както е описано в статията.  :(


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 17:51
Това никога не е работило мисля. Може би освен когато е бил пика на идеята за национализма и нациите-държави и пак не навсякъде. А и това време отдавна е отминало. Не виждам какъв е проблема да отида да живея другаде, автоматично вече не съм българин ли?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 09, 2014, 18:15
Не виждам какъв е проблема да отида да живея другаде, автоматично вече не съм българин ли?

Това не знам, но със сигурност автоматично няма да бъдеш ..... (испанец, примерно, ако отидеш да живееш в Испания).
Апропо, тепърва ще берем горчивите плодове на глобализма и толерастията.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 18:22
Това е много вероятно, но докато не измислят нещо по-добро, няма какво толкова да се направи. Другите варианти в общият случай предимно fail-ват, при това много неприятно. Плюс това, прекалено много енергия се хаби за да се разрешават малоумни спорове, от които няма никакъв смисъл - например сегашния в Украйна и Крим. Според мен шансът човечеството да се самозатрие преди да започне да колонизира космоса е далеч по-висок ако идеята за нациите-държави не бъде заличена.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 09, 2014, 18:39
Според мен шансът човечеството да се самозатрие преди да започне да колонизира космоса е далеч по-висок ако идеята за нациите-държави не бъде заличена.

Зависи какво разбираш под „нация“ и „държава“. Съвременната национална държава е продукт на елитите от 18-и и 19-и век и своя пик достига през 20-и век. Но понятието "държава" търпи своето развитие. ЕС също е държава. САЩ са държава (ако трябва правилно да го преведем от английски би звучало като „Обединените Държави на Америка). РФ е държава. ФРГ също е държава, направена от по-малки държави (примерно freistaat Bayern- свободна държава Бавария, т.е. провинция Бавария).

 [_]3


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 18:50
Ми в този смисъл значи няма проблем - примерно да се преместиш от България в Испания. Също и демографския проблем не би трябвало да е нещо фатално, повечето държави си имат региони с влошена демография така или иначе.



Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 09, 2014, 19:18
Иди да я разправяш тая на някоя изнасилена и обрана баба от Монтанско примерно, тя да ти каже има ли демографски и етнически проблем или няма.
Освен това, нали се сещаш, че ако в България след 20 г. живеят 3 милиона цигани и 1 милион българи, ти ще трябва да храниш от твоята заплата трима циганина и един български пенсионер?
Всяка държава си има граници, права и задължения. Ако си мислиш, че ЕС ще ти храни циганите, в голяма грешка си.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 09, 2014, 19:22
Цитат
Ами нашенските откакто станаха собственост предимно на една икономическа групировка, доста започнаха да напомнят на руските

Гейт, хайде пак да се върнем на изначалния ми въпрос на темата!
Та, тази печалба от стопанския субект все едно ли е дали отива в някой частен джоб или в бюджета и, ако е все едно, защо всички протестирате като видите някой малко по-богат от вас и как ще се съчетае според вас едното с другото?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 19:48
Нещо не мога да схвана идеята. Това че не ми допада качеството на Пеевските парцали е свързано с това че е по-богат от мен, а аз го ненавиждам? По коя точно логика?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 09, 2014, 21:12
Пеевски е това което е, защото нормативната база е такава! Ако не е Пеевски, ще е някой друг, но резултата ще е същия. Престъпността която имаме и циганския произвол са плод на същата тази база, а тази база от вън ни се налага!
В тази база, няма начин да се управлява кадърно държавното имущество, защото докато частника предприемач може да рискува и тук там да заобикаля закона, то държавния служител не може да си го позволи! При такава разлика в условията, всяка нормална конкуренция между мениджър в държавна фирма/учреждение, голяма частна фирма и малка частна фирма е обречена на неуспех и познай в полза на кого работи всичко това?
Наскоро от ЕС имаше доклад за нивото на сивата икономика, която не е само у нас, но ние тука си го знаем и без докладите им и в БГ, единствените които могат да работят без укриване на приходи са 3 категории! Първата са тези които работят на държавно регулиран пазар като енерго дружествата, втората са държавни фирми и учреждения и третата са тези които идват за да произведат нещо което директно си го изнасят на вън. Хайде опонирай ми, като ми дадеш пример за бизнес който не е от тези 3 категории и не укрива приходи!
Та, всички недоволствате, че някой бил укривал приходи, че не плащал данъци, че не знам си какво от този род, ама ако този някой затвори, дали ще ти е кеф да излязат още куп хора на улицата без работа, които ще са съгласни да работят за по-малко от колкото е твоята заплата и по този начин ти смъкнат заплатата!?
Та, кой ни налага този начин на работа и живот? Мислиш ли, че нашето правителство, колкото и  кадърно да е, че може да каже на ЕС, ние не сме съгласни с това или онова и то да се приеме, без да ни се налага да излезем от ЕС?
Та, как да бъде друго яче, хем да сме в ЕС, хем и да не е този бъркоч който е сега?
Ами, аз не виждам друг начин, освен да излезем от ЕС или всичко да си продължава като сега, докато рухнем напълно.
Както вървят в момента нещата, въпрос на време е и у нас да стане същото, но срещу циганите! Това което правят е само въпрос на време да излезе извън контрол!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 22:16
bb, абе ти за каквото и да стане въпрос, все накрая на криене на данъци го обръщаш :)

Да знаеш че накрая ще те репорт-на на НАП ехех :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 09, 2014, 22:30
Това, че не всички говорят за тези неща като мен, не означава, че не го мислят и не го правят!

Дай ми пример за бизнес който не от една от трите категории и не укрива приходи!

И стига си извъртал или завъртал нещата в друга посока когато нещо не ти изнася!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 22:56
backinblack, има една доста голяма причина да го правя - и аз имам търпение. В смисъл достатъчно скучно ми е за да троля, но не съм достатъчно изтъпял, за да цикля едни и същи глупости. Ти братче каквото хванеш го докарваш дотам. Забраниха пушенето - ЕС е виновен - ще крия данъци. Направиха поредния гей парад - ЕС в виновен - ще крия данъци. NSA слухтят - ЕС е виновен - ще крия данъци. ЕС са педофили - ще крия данъци. Световна икономическа криза - ЕС са виновни - ще крия данъци.

Аман вече, всичко накрая отива натам. Имам предвид - ОК разбирам че ще укриваш данъци. Законно или не, в крайна сметка това е въпрос на избор и това си е твоя избор. Но не мога да разбера защо постоянно циклиш на това, искаш някакъв вид морална подкрепа за да си потушиш вътрешните противоречия ли, кажи най-накрая да го решим проблема :)

Но сериозно няма да дъвча отново трябвало ли или не трябвало да се плащат данъци.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: jet в Mar 09, 2014, 23:27
единствените които могат да работят без укриване на приходи са 3 категории! Първата са тези които работят на държавно регулиран пазар като енерго дружествата, втората са държавни фирми и учреждения и третата са тези които идват за да произведат нещо което директно си го изнасят на вън. Хайде опонирай ми, като ми дадеш пример за бизнес който не е от тези 3 категории и не укрива приходи!
банковият сектор


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 09, 2014, 23:37
единствените които могат да работят без укриване на приходи са 3 категории! Първата са тези които работят на държавно регулиран пазар като енерго дружествата, втората са държавни фирми и учреждения и третата са тези които идват за да произведат нещо което директно си го изнасят на вън. Хайде опонирай ми, като ми дадеш пример за бизнес който не е от тези 3 категории и не укрива приходи!
банковият сектор

Аз като дадох пример с енерго дружествата за държавно регулиран и гарантиран пазар, нямам в предвид само тях, а и банките са един съвсем друг тип стопански субекти.

Гейт, продължаваш си в същия дух!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 09, 2014, 23:43
http://www.youtube.com/watch?v=FqfbeuZf-n8 ($2)

Видеото може да е малко хиперболизирано, но като цяло е вярно - Европа бавно и без бой отива в ръцете на варварите.  >:(


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 09, 2014, 23:47
Ми ще те разочаровам, но досега само на едно от работните ми места се укриваха данъци, това доста преди да се засилим да влизаме в ЕС. Апропо тези същите неща съм ги слушал от тогавашния ми шеф, колко много сме се прецаквали всички като се осигуряваме на реалната си заплата и как той бил мислил за нас. Това до момента в който леко го позакъса със сроковете и започна да глобява със суми колкото за месечното електричество при положение че си забравил да изключиш климатика. В тоя момент си бих шута и доколкото разбрах огромна част също са го направили в рамките на няколко месеца, а фирмата си загуби инерцията и никога не стана пак това, което беше, загуби си големите клиенти и т.н.

Навсякъде другаде където съм работил, не са укривали данъци или поне аз не знам за това, не съм счетоводител за да знам, мога да съдя само по заплатата и осигуровките си. И нито една от тези фирми не се вписват в твоите критерии. ОК може би Глобул се вписва доколкото GSM честотния план е с лицензии, оттам евентуално регулиран пазар.

Сигурно имам късмет че не попадам на backinblack-овци шефове, не знам.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 10, 2014, 00:00
Дай друг пример! Програмистите работят за износ, но от този износ, който всичко отива на вън и не се конкурират на вътрешен пазар! И въпреки това, не всички които във вашия бизнес декларират всеки лев който влиза. На голяма част се плаща по Уестън Юнион или както даваш примера с бившия шеф ;)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 10, 2014, 00:02
http://www.youtube.com/watch?v=FqfbeuZf-n8 ($2)

Видеото може да е малко хиперболизирано, но като цяло е вярно - Европа бавно и без бой отива в ръцете на варварите.  >:(

Волен ще спаси Европа:

http://www.youtube.com/watch?v=XN4ClkCZo8s

Тъпото е че доста време след като гледах този клип, един пич от Сърбия ме светна че е 1:1 с подобен клип на някаква тяхна малоумна партия. Като сравнявахме датите на изборите се оказа че сръбския е с 1-2 години по-стар. Никаква изобретателност :(


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 10, 2014, 00:22
Между другото слушал ли си истинска крайно-дясна християнска религиозна пропаганда made in USA? Right from the Bible belt. Аз след това кратко преживяване, сериозно се чудя дали християнството е с нещо повече от глупостите на онези изфирясали от слънцето тарамбуки. Яко конспирации, всички беди ще ни се случат още утре, Murica-нците са богоизбрания народ, не се оставяйте на слугите на дявола да ви залъгват с reason, либералните гадове и тяхната еволюция, същите простотии с гейовете, истината е на наша страна, ние ще раздадем справедливост на всички, само дарете малко пари. Тва всичкото с една доста злобна интонация и с едни добре подбрани изрази носещи емоционален товар, при атакистите гледам също се пробват със същите номера. Не знам с какво са толкова по-различни от радикалните ислямисти. Плюс което на перверзния ми вкус малко повече му допада воя "Аллах Акбар", отколкото това малоумно "Алеуя", някак по-мелодично е.

С което не искам да кажа, че ислямът или християнството са проблема, проблема са религиозните идиоти. Единственото предимство на християнството е че е олабило доста нещата и доста по-малко хора са такива догматични дебили. При тях са доста повече.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 10, 2014, 01:06
Цитат
Дай друг пример! Програмистите работят за износ, но от този износ, който всичко отива на вън и не се конкурират на вътрешен пазар! И въпреки това, не всички които във вашия бизнес декларират всеки лев който влиза. На голяма част се плаща по Уестън Юнион или както даваш примера с бившия шеф ;)

Ама не отива всичко навън. Това хубаво ако си решил да го използваш за оправдание с проекта с шивашкия CAD, където може да не плащаш данъци щото не е за навън предполагам. Колко други примери да ти давам - в хипермаркетите, като отидеш да си платиш телевизията там на близу, булсатком, и там не го правят, в бензиностанциите не го правят, в общи линии почти навсякъде където не е дребен бизнес, особено в по-големите градове. Сега знам че ще ми кажеш как не били особено щастливи и материално осигурени в  Билла примерно, но силно много ме съмнява да е много по-различно и в кварталната бакалия.

А, да, мога да се обзаложа че в Лафките на г-н Пеевски също не скатават от осигуровки. Ето една причина по-малко да троля успелия човек.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 10, 2014, 01:11
Абсолютно против съм срещу всичко крайно! Не веднъж съм заявявал, че всеки трябва да има избор след като не приема желанието на мнозинството, но такъв избор, с който да не пречи на останалите, а не да му се налага техния избор. Като спорихме за пушенето, точно това се опитвах да обясня на всички тук, че не изхождам от това, че съм пушач, а при предишния ред, имаше избор за пушачите и за непушачите, а с нови ред се ограничава избора на едните! Днес ти ограничават избора за това, преди това ти ограничиха избора сам да преценяш да се осигуряваш или да не се осигуряваш, утре още много други избори ще ти ограничат и като нямаш избор, трябва да живееш по начин който някой друг ти определя!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 10, 2014, 01:16
Да ама някак много избирателно го правиш това. Ето примерно днес четох че около 70% одобряват ЕС, около 15% си искат при Путин и още толкова нямат мнение. Което не ти пречи да обясняваш как трябва незабавно да се махнем оттам, защото правата ти са нарушени. По време на тия забрани за пушенето, привържениците на забраната бяха с малко повече от противниците, тогава пак обясняваш как трябвало балансирано да се подходи, защото пушачите имали права. В същото време обаче обясняваш как на гейовете, които определено са малцинство, трябва да им се забрани да правят един ден циркове и колко хубаво би било държавата да им забранявала да се показват по телевизията и тем подобни путинистки тъпизми. Е що трябва да мерим нещата с двоен аршин?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 10, 2014, 01:20
Бензиностанциите са на регулиран пазар. ДДС и акциз се взема още от Нефтохим-а и от там на долу е отстъпки и малките фалираха или станах франчаиз на големите и закнното е в голямата, а франчаизера си прави квото иска.

Хипер маркетите, във всичката българска стока има укриване на доходи, а при вноса игрите не са в магазина, а в управлението!

Говорим за укриване на приходи не само от осигуровки! Там работниците са ебани, а врътките са над тях.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 10, 2014, 01:25
Ами много ще се радвам да извадиш конкретни данни тогава кой колко укривал данъци, не при осигуровките. Ако може не от агенцията ЕЖК. Аз примерно не вярвам че е възможно да се намери такива, ама знам ли. Също съм склонен да вярвам че става в 100% от случаите когато може, легално разбира се. Е и? Всички го правят един вид като протест срещу евросъюза, така ли? А преди да влезем там сигурно не са го правили или тогава са протестирали срещу нещо друго, примерно магнитните бури на Юпитер?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 10, 2014, 01:36
Цитат
Ето примерно днес четох че около 70% одобряват ЕС, около 15% си искат при Путин и още толкова нямат мнение.

Това веднага ме подсети за вица дето, аз к... си ли да вярвам или на тъпана!
Те могат да си напишат каквото искат. Могат и в репортаж да ти дадат 10 от които само 1-2-ма харесват Путин, но колко са снимали и колко са показали е съвсем различно.
Аз съм всеки ден във фейса, дето е голяма част от простолюдието и умнолюдието и като чета коментари, не съм останал, чек с такова впечатление, че чак толкоз голяма да е разликата! Дори съм на мнение, че повечето са против САЩ/ЕС относно конфликта в Украйна и все повече лъсват осраните задници и евроскепицизма(както му казват) расте и покрай този конфликт се отпушва доста силно.
Хайде кажи ми сега, в тази ситуация, как да вярвам на медиите!!! Поне да са написали, че 30% са скептиците, да се замисля, а то само 15%!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 10, 2014, 01:38
Цитат
Ами много ще се радвам да извадиш конкретни данни тогава кой колко укривал данъци
Когато възможностите ги има, всеки укрива колкото му позволяват възможностите и ситуацията. Другото е само подробности!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 10, 2014, 01:39
Мога да ти дам много просто обяснение за това - винаги маргиналите са най-шумни, защото друг шанс да ги забележат няма. Всеки новинарски сайт е пример за това - там се колят, бесят, громят империализма, стрелят по комунисти и тем подобни. Затова ли си се хванал? Сериозно, backinblack, остаряваш.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 10, 2014, 02:48
Не се хващам за сайтове, а за това какво хората и техните приятели споделят и минава покрай мен, дори и да не ми е интересно. Опитвам се да анализирам без да правя задълбочени сметки кой има позиция по злободневна тема и какво е съотношението на едните и другите и тъй.
Чета коментарите под разни статии като си давам сметка, че част от тях може и да са тролски и си правя собствени изводи.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 10, 2014, 08:02
При тях са доста повече.

Браво, откри ключа от бараката.  [_]3


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 10, 2014, 09:11
При все това, всички референции които даваш по отношение на ЕС са с произход руски и атакистки сайтове, последните обикновено цитират руските, та мога ли да си направя извода, че това е което минава покрай теб?

Примерно европейците и американците заедно са малка част от световното население, руснаците още по-малко. Би следвало да е нормално същото да излиза примерно в Ал Джазира, разни турски медии, китайски, индийски и т.н. Но не - досега не съм виждал досега някъде източника да не е с произход .ру. Оставям настрана положението с медиите там, оставям настрана и момента с политически-оправданата позиция. Оставям настрана момента и че писаното там някак не съответства на това което виждам с очите си - примерно педофилите определено ги гони закона, както примерно другаря Кузов изпита на свой гръб.

Това което не мога да разбера е по коя логика това се приема за авторитивна позиция, при положение че освен тях, никой не го твърди? И по коя логика руснаците да знаят по-добре от европейците какво е положението в ЕС?

Ако трябва да правя паралели, това е все едно да започна да твърдя че линукс е несериозна система със сериозни секюрити проблеми, проблеми с подръжката, по-непроизводителна от майкрософтските такива, цената на миграцията е висока и неоправдана и да почна да се аргументирам с репортите на Gartner или сайтове, които ги цитират. Ще се получи горе-долу същото.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: lunarvalley в Mar 10, 2014, 11:15
Цитат
Забраниха пушенето - ЕС е виновен - ще крия данъци. Направиха поредния гей парад - ЕС в виновен - ще крия данъци. NSA слухтят - ЕС е виновен - ще крия данъци. ЕС са педофили - ще крия данъци. Световна икономическа криза - ЕС са виновни - ще крия данъци.

за backinblack най-големото страшилище е педераст-непушач от ЕС, който си плаща данъците

 ;D


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 10, 2014, 11:19
Цитат
При все това, всички референции които даваш по отношение на ЕС са с произход руски и атакистки сайтове, последните обикновено цитират руските, та мога ли да си направя извода, че това е което минава покрай теб?

Нормално! Както и сам виждаш, другите са на другия полюс, но това, че споделяш неща които се пропагандират от АТАКА, не те прави атакист.
Много от нещата които върши и говори ГЕРБ също ги споделям, но не съм гербажия и ще се подесетя сигурно, че последно съм гласувал за Куликов и Бойчев когато с майтапа си без малко да станат президент и вицепрезидент и няма да гласувам, докато не се въведат мажоритарни  избори.
Точно това мислене ти си такъв или онакъв в двете крайности е нещото което трябва да изхвърлим.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 10, 2014, 11:56
Крайностите са крайности, обаче далеч не всички са по полюсите, по полюсите са маргиналите. Атака изповядва крайности доколкото съм запознат и ценностите й са споделени от колко бяха там...под 3% по повечето проучвания. Също така съм забелязал, че маргиналите обичат да виждат нещата черно-бели, т.е ако не си съгласен с тях, то ти си задължително на другия полюс, както те обичат да казват "мекере", "подлога" и други такива думички. Всичко това аз не виждам как се връзва с обективното мнение.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 10, 2014, 13:36
Там, в Киев, където сатанистите осквернили Кръста, сега има стотици смъртни случаи

http://supermnenie.mirtesen.ru/blog/43410034561/Tam-v-Kieve,-gde-satanistyi-nadrugalis-nad-Krestom,-seychas-sotn?utm_campaign=transit&utm_source=main&utm_medium=page_0&pad=1


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 11, 2014, 02:09
http://btvnews.bg/article/svetut/kakva-rolya-izigraha-fashistite-v-kiev.html


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 11, 2014, 08:05
Цитат
Лидерът на „Свобода" Олег Тянибог говори за „руско-еврейска мафия", която контролирала Украйна. „Въоръжавайте се и се борете срещу руските свине, срещу германците, срещу еврейските свине и други вредни видове.

Бвахаха, тоя е лика-прилика с Волен. С тази разлика че последния от няколко години се бори с американо-еврейската мафия. Явно това е което отличава националиста от фашиста, ехех.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 11, 2014, 14:20
Линка го пуснах за това, че, като поразсъждава човек върху прочетеното, и техните са същите като нашите и заради властта се обединяват безпринципно и с дявола дори, а народа, да го духа! Леви и Десни идеи са само някакво определително без никаква стойност!

Но май на никой такива работи не правят впечатление, а всеки вижда нещата само в бяло и черно!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 11, 2014, 15:53
Парламентът на Крим прие декларация за независимост ($2)

Както се казва по нашите географски ширини, опа!  :(


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 11, 2014, 16:54
Руски печат: Отказ от Украйна ще е самоубийство за Русия ($2)

Цитат
Не след дълго поредният Сноудън ще публикува документи на Държавния департамент и на ЦРУ, където ще пише и за 5-те милиарда в зелено, платени за киевската революция, и за десетките мълчаливи чужденци с еднакви униформи, воювали професионално на барикадите под прикритието на Майдана. Това обаче ще стане чак после, след войната. Ако бъде локална, а не световна ядрена война", предрича "Независимая газета".

Всекидневникът припомня вчерашното изявление на висшия военен в САЩ генерал Мартин Демпси, че ако се изостри ситуацията в Украйна, армията на Щатите е готова да подкрепи съюзниците си в Европа. "Аз ги уверих, че ако бъдат засегнати договорните ангажименти, ние ще отвърнем", каза генералът.

Щом най-високопоставеният военен прави подобни изявления, а държавният секретар Джон Кери заявява, че дипломатическите възможности за уреждане на кризата са изчерпани, замирисва истински на барут и на кръв, заключава изданието.

Неслучайно украинските пучисти, тутакси признати от Запада, започнаха да споменават, че незабавно ще повикат натовците и че искат да влязат в НАТО. Точно затова бе платено идването им на власт. Бази за ПРО и летища на НАТО в Украйна ще означават напълно и абсолютно да се ликвидира сигурността на Русия. Ще се наложи да живеем с пистолет, насочен в слепоочието, и безпрекословно да изпълняваме заповедите на онзи, който го държи, алармира руският вестник.

Според него при това положение Русия "ще бъде разцепена, за да я унищожат завинаги, необратимо", а "за Украйна изобщо няма да стане дума - тя ще е само доставчик на евтина работна ръка и на семки". "Общо взето, да се откаже от Украйна ще е самоубийство за Русия" и ако тази страна бъде "превзета от натовците", Москва "ще трябва да се оттегли от всички договори, включително СТАРТ-3 и този за ракетите със среден и малък обсег. И да сложи на "Искандерите" си ядрени бойни глави". Не става въпрос за либералните ценности, свободите и правата на нациите, както изглежда днес в медите и дипломатическите контакти. Всъщност въпросът е "да я бъде или не" Русия. Вече няма какво да губим. Щом не успяваме да решим въпроса по мирен път, остава пътят, който не е мирен. Дори ако после започне нова студена война, оръжейна надпревара, дори ако цяла Европа се покрие с развалини, както през 1945 г., се казва в коментара.

"Американците впрочем ще са напълно доволни от този вариант. Дори с удоволствие ще хвърлят и те някоя бомба, както тогава - през 45-а", добавя "Независимая газета".

Евентуалните санкции срещу Русия в петролногазовата сфера няма да се задействат бързо и едва ли ще имат политически ефект в момента, в острата фаза от украинската криза, пише "Ведомости".

Зависимостта на Европа от руски доставки е близо 30 на сто в газовия и 27 на сто - в петролния сектор. Вносът от Русия не ще може бързо да се компенсира, по-специално заради дълги договори. Русия заложи на "енергийно оръжие" - твърде мащабни и скъпи газопроводи към Европа, и днес то действа в буквален смисъл. В мирно време "Газпром" бе критикуван за неефективна и тромава работа, за корупция при строежа на газопроводите и т. н. - във военно време обаче се разбра, че износът на руски газ за Европа намалява до минимум шансовете за санкции от нейна страна, коментира изданието.

Според него Европа явно ще търси начин да намали тази зависимост от Русия, но все още няма как да мине без руския газ.

    Мда, вече се търсят такива варианти за втечнен газ от САЩ и Канада, но цената ще е доста по-висока, но това не е от значение! Нали потребителя ще я плаща! Като доставка за битови нужди и калкулирана в производствените разходи на производители на стоки които ползват и газ, а за по-високите държавни разходи, ще вдигнем данъците или ще вземем от другите пера

Ефикасни ще са може би санкции, засягащи строежа на "Южен поток", смята руският експерт Михаил Корчемкин. В условията на конфликт с Украйна транзитът през територията й може да спре и тогава "Северен поток" няма да е достатъчен, за да транспортира Русия договорените количества: "Газпром" ще има проблеми с печалбите, а държавният бюджет - с доходите.

"Газпром" ще се опита да компенсира загубите чрез 30-годишен договор за износ на газ в Китай - в дългосрочна перспектива се очертава все по-ясно разграничаване между източния и западния пазар на енергийни ресурси. Не се наемаме да твърдим, че това гарантирано ще носи ползи на Русия, заключава "Ведомости".

Украйна затяга коланите, пише в заглавие руският "Комерсант". Новото украинско правителство взема мерки за пестене на държавни средства от общо 31 точки - временно забранява да се плаща за мобилни връзки, телефони или ремонт, да се купува униформено облекло, автомобили (освен линейки за "бърза помощ", пожарникарски и аварийно-спасителни коли), мебели, лаптопи и битова техника. Ограничават се командировките на чиновници в чужбина, броят на висшите служители в администрацията, а държавните ръководители ще получават месечно не повече от 15 минимални заплати и ще разполагат с по-малко самолети, отколкото досега.


   Опаааа, правили някой аналогия и с други държави членки на ЕС!!!? Хайде Гейт, продължавай да ме обвиняваш, че за каквото и да говорим, все стигаме до неплащане на данъци! При нас поне разликата е доста по-малко минимални заплати

Кабинетът в Киев забрани да се разработват нови държавни целеви програми и да се разширяват сегашните, да се финансират от бюджета изложби, панаири, конгреси, да се честват исторически дати с изключение на 200-годишнината от рождението на народния украински поет Тарас Шевченко, Деня на победата и някои други празници, пише вестникът.

Той цитира вицепремиера на Крим Рустам Темиргалиев, съобщил, че киевските власти са изключили компютрите на кримския клон на държавното ковчежничество и са блокирали сметките на автономната република, насрочила референдум за присъединяване към Русия. Според него обаче това няма да предизвика "никаква катастрофа" и "хората няма да останат без пенсии и заплати", тъй като местната власт спешно открива сметки в руски банки – в рубли, а не в украински гривни.

Последните събития не само изправиха Украйна на ръба на гражданска война - те парализираха държавната икономика. Дори страните в конфликта да стигнат до компромис, над Украйна надвисва икономическа криза. Остане ли Киев без външна подкрепа, социалните проблеми пак ще изострят обстановката, предупреждава
"Комерсант", цитиран от БТА.


Има и други неща за подчертаване, ама нека всеки сам да си ги търси и тълкува!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 11, 2014, 17:14
Цитат
Линка го пуснах за това, че, като поразсъждава човек върху прочетеното, и техните са същите като нашите и заради властта се обединяват безпринципно и с дявола дори, а народа, да го духа! Леви и Десни идеи са само някакво определително без никаква стойност!

Но май на никой такива работи не правят впечатление, а всеки вижда нещата само в бяло и черно!


Тук определено водим. Нашите атакисти се съюзиха с нашите депесари. Техните атакисти се трепаха с техните депесари по улиците.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 11, 2014, 18:20
И пак стигаме в основата до там, че не е луд този дето ручи баницата, а онзи дето му я дава!

Нали няма нужда да ти напомням с чии пари се плаща масрафа  :D :D :D

И, обърни внимание как всички са единни и в един глас убеждават, че мажоритарните избори са по-лоши и как като стана въпрос за някаква мажоритарност го завъртяха към електронно гласуване и задължително гласуване, но да се избира по същия начин!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 11, 2014, 19:15
Разбира се че с парите на Сорос, следователно ми е през оная работа.

Мажоритарните избори нищо няма да решат още повече в държава като България. Преди време имаше мажоритарна квота в България и това което стана е че почти цялата беше спечелена от ГЕРБ които тогава бяха на върха на популярността си. В смисъл, малко далеч съм от мисълта че абсолютно всичко кадърно се е събрало само там, ако беше така, най-малкото нямаше да паднат след 3 години и половина. То и сега на кметските избори като се яви някой независим "експерт", подкрепен от БСП примерно, всичките бабички си чупят краката да гласуват за него.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 11, 2014, 20:22
Разбира се че с парите на Сорос, следователно ми е през оная работа.

Я пак, я пак! Та значи, разните хелзински комитети дето защитават циганите и ги окуражават с това да правят все повече зулуми и да се плодят като зайци, те и Сорос им плащат купищата помощите, за които един нормален човек работи цял месец и често не може да изкара толкоз!
Сорос е самия Робин Худ който се грижи бедните и онеправданите!

Цитат
Мажоритарните избори нищо няма да решат още повече в държава като България. Преди време имаше мажоритарна квота в България и това което стана е че почти цялата беше спечелена от ГЕРБ които тогава бяха на върха на популярността си. В смисъл, малко далеч съм от мисълта че абсолютно всичко кадърно се е събрало само там, ако беше така, най-малкото нямаше да паднат след 3 години и половина. То и сега на кметските избори като се яви някой независим "експерт", подкрепен от БСП примерно, всичките бабички си чупят краката да гласуват за него.

И какво ГЕРБ!!!? Да не искаш да кажеш, че преди тях беше по-добре и, че тези които ги наследиха са по-добри от тях!!!?

С тези политически и икономически познания които демонстрираш, няма да споря с теб, че преди тях беше по-добре, щото банките раздаваха кредити на поразия, а народа теглеше като изобщо не си правеше сметката, че трябва да ги връща, а на теб като гледам, другите неща ти се губят.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Acho в Mar 11, 2014, 20:24
Същата баница са и едните и другите.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 11, 2014, 20:47
Цитат
Я пак, я пак! Та значи, разните хелзински комитети дето защитават циганите и ги окуражават с това да правят все повече зулуми и да се плодят като зайци, те и Сорос им плащат купищата помощите, за които един нормален човек работи цял месец и често не може да изкара толкоз!
Сорос е самия Робин Худ който се грижи бедните и онеправданите!

Хелзинския комитет не са ми от най-големите любимци, просто защото там на никой не му пука за това за което се борят, това са предимно юристи-тролове, които се издържат от това. Грантовете им от разни фондации са малка част от приходите им. Тук не съм чувал за това, но в САЩ примерно е пълно с разни кантори и организации, които завеждат дело от твое име срещу некоректни работодатели или търговци, срещу процент. На тях също толкова им пука за горките клиенти и служители, но поне вършат някаква полезна работа.

Това казано, ако твърдиш че Сорос е пратил хората да протестират в Украйна и да ги пердашат и стрелят, значи не си много далеч от ония смахнати малоумници от Атака. Имам предвид - на тебе примерно колко трябва да ти платят за да отидеш да палиш гуми, да мяташ молотовки и да те стрелят? Айде сега го умножи по няколко десетки хиляди. И накрая айде така набързо сглобена красива и разнородна групичка след няколко дни тупаници и стрелба, свалете правителството. Все едно слушам ония около Жан Виденов, като ги изгониха с шутове, бяха същите изпълнения - западни шпиони, Сорос и тем подобни глупости, платили на студентите по 5 лева и те свалили правителството - ако някой студент за 5 лева отиде в студа да го бият полицаите, значи в тая държава има нещо генерално сбъркано.

И какво значи - тебе ти трябвала мажоритарната система, за да изберат ГЕРБ ли ехех :)  Бойко като подобие на Путин....не не, според мен Бойко ако хване онова джудже ще го спука от бой. Силен пича, има воля. Жалко само че и на това му мина модата по тия ширини, всяко чудо за три дни.

Знаеш ли кво май не сме имали - правителство с педераст-непушач начело. Имам предвид - имахме непушач, имахме и педераст, ма нямахме и двете. Ако се появи кандидат - ще гласувам за него :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Acho в Mar 11, 2014, 20:49
Ех този нов премиер Хахахаххаххаааааааааааааааа


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 11, 2014, 22:02
Всъщност, тоя Сорос почна много да ме кефи. Дядката на 80-90 срина паунда преди години, станал е за оправдание на всички провалени държави, последно дръпна Украйна под носа на великия Путин и доколкото разбрах му е изпарил едни 70 милиарда от икономиката, сривайки рублата покрай това. Или може би този път не е виновен той, не знам какво пише в сайтовете на bb.

Мисля, че си промених мнението. Не ща педераст-непушач. Искам Сорос за премиер - целия свят ще трепери от нас. А онзи Путин ще ни дава газта без пари че иначе ще го фалираме и ще си вземем обратно Волжка България.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 11, 2014, 23:24
В предната страница, там с подчертаното с червено акцентирах на някои неща и стана въпрос баницата и зелника и ти тръгна да вкарваш Сорос в играта! Всички тези масрафи ти плаща данъкоплатеца!
Та, като му е толкоз акъла, нека си плаща! Сороси, мороси не ме интересуват! Най-голямата руска банка Сбербанк е държавна! Газпром, военно промишлени комплекси и тем подобни са държавни! Сещаш ли се каква е основната разлика? Че тези държавни фирми като работят, плащат освен заплати, ами внасят и концесионни такси и данъци от печалбата си, а частната фирма си изнася печалбата, а за данъците сигурно си чел какви врътки правят за да не ги плащат.
Та, в този ред на мисли, да не ме обвиниш, че съм против частната собственост и бизнес, европейския и емериканския бюджет печели доста по-малко от руския, щото се пълни само от данъци. Поради тази причина и руснаците с по-малките си заплати харчат повече от тях за лични нужди от колкото за данъци.
И другото което казах но по-предната страница, че не на всякъде държавата е лош стопанин и Русия и Франция го доказват това и трябва да се поучим и въведем техния опит в това отношение!

Относно това кой ще ни управлява, при тази система която е в момента, на мен ми е все едно и няма да ти преча да си го избираш.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 11, 2014, 23:32
Признавам че го вкарах в играта, само за да видя дали ще подскочиш, като крайния резултат оправда очакванията ми. Което е много добре - вече са успяли да те вкарат в конспирацията :) Между другото, Сорос е враг и на Република Македония, където иска да съсипе прекрасния имидж на древна държава, подигравайки се с античната им история и класическите сгради от газобетонни блокчета. Всъщност, първият път като видях думата "соросоид", беше с македонски произход, та реших че е локално явление, то какво било :)

И сега гледай какво става - идва Сорос и срива рублата и руската икономика, съответно Газпром и Сбербанк. Страда ли обикновения руснак от цялата работа? Не съм толкова убеден. Според мен това е далеч по-голям проблем по тия краища на света:

http://www.vesti.bg/pari/biznes/vdigat-minimalnata-cena-na-vodkata-v-rusiia-6006497


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 12, 2014, 01:33
Има някои съвсем принципни фактори които не могат да останат на страни!
Когато една държава води завоевателна война, а не отбранителна, трябва да има поне двойно превъзходство за да е сигурна в победата си. Специално в този случай, не бих казал, че американците и НАТО превъзхождат чак толкоз Русия. От друга страна, на двата блока доктрините са съвсем различни. Руския военен комплекс след съвземането си, наблегна на отбранителното оръжие, а американския си е бил винаги с нападателна и завоевателна доктрина. Ако руснаците бяха обявили война на щатите, щях да се обзаложа, че ще изгубят, но при този развой на нещата, залагам на това, че ще се сложи най-после край на този идиотизъм наречен ЕС и САЩ.
От няколко години е сериозно приповдигнато самочувствието на руската армия и народ, за разлика от нашите.
И не на последно място, те си имат всички нужни им природни ресурси, а и производство за да не зависят от внос, за разлика от нас или от щатите!
Ако рублата се обезцени сериозно, китайците няма да пропуснат да обезценят долара! Ще изгубят доста, но няма да фалират.
Май прекалено голям залък се опитаха да отхапят и ще го ядат дебел! Обзалагам се, че до края на годината всичко ще приключи! С война или без война, но това няма да се точи с години като в Сирия!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 12, 2014, 01:54
Гейт, реших да видя какво ново има в другия лагер и гледай на каква статия попадам!

Лукашенко обяви причините за „колапса” на Украйна ($2)

И се замислям! Значи Лукашенко, Путин, Милошевич, Башар Асад, Кадафи, всичките се диктатори защото си защитават държавните интереси като истински патриоти! Сега се сещам, че и тази думичка патриот, отдавна не се използва нашата преса, сякаш е мръсна дума!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: go_fire в Mar 12, 2014, 07:07
Всъщност, тоя Сорос почна много да ме кефи. Дядката на 80-90 срина паунда преди години, станал е за оправдание на всички провалени държави, последно дръпна Украйна под носа на великия Путин и доколкото разбрах му е изпарил едни 70 милиарда от икономиката, сривайки рублата покрай това. Или може би този път не е виновен той, не знам какво пише в сайтовете на bb.

Мисля, че си промених мнението. Не ща педераст-непушач. Искам Сорос за премиер - целия свят ще трепери от нас. А онзи Путин ще ни дава газта без пари че иначе ще го фалираме и ще си вземем обратно Волжка България.

Ако искаме измамник за премиер, то и в момента си имаме и преди него поне още четирима като него. Поне двама от тях бяха чужденци, а един представител на малцинствата, та не става да кажем, този е измамник, ама поне не е български чукундур и затова става. И този сценарии го пробвахме.

От друга страна Волжката никога не е била наша. Основана е след като Аспарух минава Дунава, а не преди това, че евентуално да протестираме за някакво право. А на всичкото отгоре, там няма нефт, а само диви татари. То мохамедани и тук си имаме, не ни трябват нови.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 12, 2014, 08:15
Че какъв е проблема да си диктатор и патриот? Аз не знам двете да са взаимно-изключващи се. Примерно Хитлер и Мусолини също са патриоти и си защитават държавните интереси. Примерно вярвам че последното, което Хитлер е искал е да му избомбят градовете, да му избият толкова народ и да му разделят държавата на две. Това не го прави по-положителна фигура.

А, да, забравих че бяха лагери и има само добри и лоши - примерно не може да е добър персонаж и да е диктатор, някой лъже :) backinblack, така като си подпалил моторетката, всичко ще си кажеш :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 12, 2014, 10:55
Кво да си кажа? Аз съзнателно помня последните 10 години на "комунизма" преди 89-та!
Имаше някакъв ред и държавност. Работеше се по-малко, а се произвеждаше повече. Хората имаха повече лично време. Децата обикаляхме целия град без да се притесняват родителите за нещо. Сега, друг е въпроса къде отиваше това произведеното, щото и магазините бяха празни.
Лошото на онова време беше, че не можехме да излизаме на вън, информацията се филтрираше и само каквото видиш по първа и втора програма, каквото чуеш по националното радио, каквото прочетеш в няколкото национални вестника, но то на всякъде е едно и също. Беше забранена частната инициатива на хората, но всеки работеше нещо частно по селата, предимно земеделие и животновъдство и само миньорите разчитаха само на заплатата си, но имаше държави като Унгария в които частната инициатива не беше забранена и дори държавата печелеше от нея и като отидеха някои в Унгария, все едно, че бяха на запад като видят как им бяха пълни магазините.
Не виждам нищо лошо в това, да се върне силния държавен ред, но без тези ограничителни глупости и точно това си мисля, че прави Путин и другите които изброих по-горе.
Хората единственото което искат е да работят и да си харчат парите за да живеят добре!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 12, 2014, 11:12
Кои ограничения? Примерно тези:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1799741

Или пък тези?

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/10/15/2161407_vladimir_putin_iska_da_pozvoli_danuchni_razsledvaniia/

Или може би с държавно-регулираната минимална цена на водката :)


Ако силния държавен ред беше определящо за благоденствието на хората, то Северна Корея примерно щеше да е най-предпочитаното място за живот. И да - много хора специално тук искат някой с твърда ръка да ги управлява и държавата да им казва какво да правят. Понеже сами да мислят последното е прекалено сложно.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Acho в Mar 12, 2014, 11:21
Никъде няма пълно щастие.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 12, 2014, 12:00
Хората единственото което искат е да работят и да си харчат парите за да живеят добре!

И да няма цигани.  :P


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 12, 2014, 12:05
И тарамбуки и пеераси и Джъстин Бийбър.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 12, 2014, 13:17
Хората, ако искаха нещо, щяха да се борят за него. Това, което хората искат, е да изживеят живота си с глава заровена в пясъка. И това и правят. Всякакви абсурди, несправедливости, безумия се случват, но няма реакция от никъде и никого. Не мога да разбера такова поведение. Предпочитат да умират всеки ден в продъжение на десетилетия, но не и да надигнат задниците си и да вземат това, което смятат, че им принадлежи. Какъв пример дават така на децата си? Какво бъдеще отреждат така за децата си? И имат наглостта да се оплакват от положението си. По време на турското робство е имало истински гнет, но е имало хора, които са се борели. От повече от 1300 години съществуване на държавата, сме били под някакво владичество почти половината от това време. Още ни има. Но, каква е разликата, дали ще съществуваш забил лице в телевизора, изкарващ си го на жената и децата, когато виждаш, как мечтите ти рухват и това да си мъртъв. Никаква. Всеки ден като предишния, без перспектива, без надежда, без усмивки и радости. Повечето хора явно предпочитат да живеят така. Не ги жаля. Не ми пука за тях. Да умират в кофите. Не е човешко, да се примиряваш със съдбата си и да се оставиш на течението. Нечовеците не заслужават човешко отношение. Мислиш ли като роб, ще живееш като роб. Мислиш ли като пораженец, старините ти ще бъдат възможно най-тежки. Може и тогава да се осъзнаеш, а това може да стане и в последния момент, когато поемаш последния си дъх. Не искам да си представям чувството, да осъзнаеш, че си пропилял времето си. Тъпаци.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: lunarvalley в Mar 12, 2014, 15:00
добре, че ги има революционери кат тебе, та да са открояват от стадото  :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 13, 2014, 01:44
Ами Гейт, какво да ти кажа! Тези линкове които ми даваш хич не ми харесват и другаря Путин, явно е прихванал някои не от най-добрите европейски практики, но както казах и преди, аз не робувам нито на него, нито на Обама...... и като сам си разбрал, просто няма да им плащам данъци, щото според моите разбирания, "народа" е техния работодател, я не те са да са работодател на народа!
Както не веднъж съм казвал, аз мога и без тях!

4096bits, боли мъ гъзъ за робите! Човек когато иска на научи нещо, намира начин! Ти и аз не сме хората които ще ги убедим в противното, но ти и аз, ако сме добре и без тях, ще им дадем пример за подражание. На 22 години бях баща и от тогава оцелявам и без помоща на държавата и смятам и да си умра без държавна пенсия. Който разчита и се надява на държавата си е негов проблем. И ми е много добре така.

lunarvalley, всяко стадо си има черна 'фца  :D

П.С. Едно време служих на летище като шофьор на Джуган който буксира самолетите. Беше голям кеф като падне самолет. Идват от главния щаб и въртят какви ли не кушии на управлението и за войника никой не се сеща! По три-четири дни не отрезнявахме и не се прибирахме в поделението и никой не ни търсеше  :D ! Днешната ситуация ми напомня за същото, стига да знаеш как да го използваш!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 13, 2014, 09:44
Да изчезнеш... в демокрацията ($2)  >:D  :'(  ::)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 14, 2014, 00:38
Хората, ако искаха нещо, щяха да се борят за него. Това, което хората искат, е да изживеят живота си с глава заровена в пясъка. И това и правят. Всякакви абсурди, несправедливости, безумия се случват, но няма реакция от никъде и никого. Не мога да разбера такова поведение. Предпочитат да умират всеки ден в продъжение на десетилетия, но не и да надигнат задниците си и да вземат това, което смятат, че им принадлежи. Какъв пример дават така на децата си? Какво бъдеще отреждат така за децата си? И имат наглостта да се оплакват от положението си. По време на турското робство е имало истински гнет, но е имало хора, които са се борели. От повече от 1300 години съществуване на държавата, сме били под някакво владичество почти половината от това време. Още ни има. Но, каква е разликата, дали ще съществуваш забил лице в телевизора, изкарващ си го на жената и децата, когато виждаш, как мечтите ти рухват и това да си мъртъв. Никаква. Всеки ден като предишния, без перспектива, без надежда, без усмивки и радости. Повечето хора явно предпочитат да живеят така. Не ги жаля. Не ми пука за тях. Да умират в кофите. Не е човешко, да се примиряваш със съдбата си и да се оставиш на течението. Нечовеците не заслужават човешко отношение. Мислиш ли като роб, ще живееш като роб. Мислиш ли като пораженец, старините ти ще бъдат възможно най-тежки. Може и тогава да се осъзнаеш, а това може да стане и в последния момент, когато поемаш последния си дъх. Не искам да си представям чувството, да осъзнаеш, че си пропилял времето си. Тъпаци.

   Много добре казано!!!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 14, 2014, 07:28
Храна за размисъл, ако се чудите за какво ще отиват вашите данъци...  ::)

Министър Данов предлага социален жилищен фонд да замени ромските гета ($2)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Acho в Mar 14, 2014, 09:23
Аман от тез циганя.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 15, 2014, 01:33
Храна за размисъл, ако се чудите за какво ще отиват вашите данъци...  ::)

Министър Данов предлага социален жилищен фонд да замени ромските гета ($2)

Като гръмна гръцката финансова криза и някакви малоумници от ЕС по същия логика предложиха да се създаде фонд който да компенсирал такива проблеми на икономиката! Разбирай го, тези като нас които нямат чак толкоз голяма задлъжнялост като гърците, да внасят в него, за да се компенсира неудобството от свиването на разходите им! Накефи ме тогава ББ как им го обясни простичко, както той си го може, че българската държава, дето е със стабилна система, не може да се ангажира с такива работи, а да си намалят социалните придобивки! Щом българския пенсионер може да кара месеца с по-малко и от 150 Евро, то и гръцкия трябва да може и не върви нашите да хранят гърците, за да не си развалят рязко стандарта!

Та, Злате, идеи всеки може да дава и като няма кой да ги отстоява, ще си минат и заминат! Като нищо тази глупост може да се приеме, щото ще отвори работни места докато се строят тези жилища и тем подобни глупости от които доста хора ще се облАжат! Само да има достатъчно данъкоплатци които да платят масрафа.

Не вярвам в разни окултни глупости, но според разни гадатели, ЕС ще се разпадни и според моите икономически познания, май ще е по-рано от техните презсказания.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 15, 2014, 02:01
Виж какво, backinblack, всичко си има начало и край. Изключай салама който имал два края. Включай краткото ни съществуване като биохимична система. Това че неизменно и ти, и аз, и който и да било тук някой ден няма да ги има повече (повече от сигурно), не означава че всичко това е било провал, или поне зависи ако е провал, това зависи от метриката. Имай предвид че от чисто биологична гледна точка, човек, приключвайки репродукцията си, вече е тотално ненужно разхищение на биомаса, извращение и разхищение на така ценните планетарни ресурси само и само да продължи да съществува още известно време, от което никой няма полза.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 15, 2014, 02:26
Ааааа, аз все още нямам проблем с репродукцията  :D


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 15, 2014, 02:27
Ами и европейския съюз няма проблем със съществуването си доколкото знам...или може би твърдиш нещо друго?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 15, 2014, 02:38
Скоро гледах едно предаване за Англия, дето социалната им система вече формира поколения професионално безработни!
Сигурно същото е и в европата, но не за нас гастарбайтерите, а за техните си, а такава система няма начин да оцелее! Нали се сещаш, че за такива които живеят на помощи, трябва да има  такива като теб които да бачкат и да плащат данъци, от които първо да се възползват тези които гласуват такива безумия!

П.С. ЕС се издържа от УК, Германия и Франция! Може и да пропускам 1-2 още, но другите, внасят по-малко от колкото изнасят. Франция вече и си има достатъчно собствени проблеми и леко-полеко и тя минава към другия лагер.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 15, 2014, 02:46
Деформации, какво да правиш, светът не е справедлив. Справедливо ли е лекар или архитект да получава по-малко от обикновен малоумен шлосер и това да издържа система от партийни активисти с привилегии? Не. И в един момент е рухнало. Много вероятно и това ще се преустрои по някакъв начин. Ти точно по какъв начин го виждаш да се преустрои че не ми стана ясно? Така както ти ги виждаш нещата aka великата анархия през 90-те? Успех :)

Сега се сещам за един таксиметров шофьор с който се возих наскоро, надул някакво рок радио и се опитваше да ме образова за китаристите през 70-те и как имало някакво си там неявно състезание кой бил по-велик. Не че ми беше особено интересно, но пичът си продължи с глупостите как това разбираш ли ВЕЧНО щяло да занимава съзнанието на хората. На акъла ми беше да му кажа "на кой му пука за тъпите китаристи и тъпата рок музика от 70-те", ама не ми се влизаше в ненужни спорове.

Та проблеми братче...зависи от гледната точка. Тези дето живеят на помощи са еманация на един и същи проблем който си съществува от край време. Може разбира се да се замени, някой друг да живее на помощи, примерно нещата да се извъртят така че да правиш каквото ти хрумне и никой да не те ебава, мечтата на пишман par excellence капиталиста. Това по същество обаче е същата история. В момента циганите правят каквото си искат в общи линии. Аз не съм убеден че който и да е на тяхно място при това положение, щеше да се справи по-добре, гъз знае 2 и 200.

Утре могат да решат че религиозните идиоти заслужават тази привилегия. Имам предвид те имат ценности. И това става и сега, примерно в Израел. Ти какво можеш да кажеш на това - ми нищо, те вършат работа, ИМАТ ЦЕННОСТИ, молят си се там, бълват по 10 чавета и не работят. Свръх-полезни членове на обществото. Ама такива ще са нагласите и ще е безкрайно смешно да се бориш с този проблем.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 15, 2014, 03:13
Явно и двамата сме на еднакво мнение, че гъз знае и две и двеста и за 90% от хората, при положение, че имаш възможност да получаваш 80% от МРЗ като помощ без да работиш, трябва да си луд да работиш цял месец, 168 часа за 20% повече от това!
От една страна е добре да има някаква социална система, но тя трябва да бъде и такава, че да стимулира хората да работят и да се развиват, а не да мързелуват и да търсят оправдание за неуспехите си!
Сега се надигат разни глупости за гарантиран минимален доход и тем подобни, ама се пита от къде ще дойдат парите за това, когато болшинството предпочетат да живеят с малко, но безгрижно?

Относно китаристите, рок музиката е музиката на бунта срещу системата! Бунтарите винаги ги е имало и колкото и да се подобри системата пак ще ги има и те са бих казал, са будната съвест! На времето някои я харесваха за да се присламчат към някаква компания, а други и след години си я носят в бунтарската душа. Някой от тях не могат да приемат, че има толкоз много равнодушни хора и за това и прекаляват като се опитват да обясняват разни неща на хора които не се интересуват.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 15, 2014, 03:27
Гъз знае 2 и 200, да факт :)

Социалната система е въпрос на дефиниция и това се върти с годините, въпреки че се говори едно, реално идеята е друга. Примерно каква е тази наша социална система, която е обърната към многодетните циганки, а пенсионерите живеят на изпарения? Аз много добре разбирам идеята малцинствата да бъдат привилегировани, но това става контрапродуктивно много скоро. Обаче балансиран подход няма, винаги има някой който намазва и някой, който страда от цялата работа, така ще е докато има проблеми, които трябва да се разрешават.

Рок музиката иначе може да е била музиката на бунта някога, но в днешно време май има предимно vintage стойност (освен за хората, които ще си умрат с идеята че това е нещо вечно). Бунтарската й страна е мееееко казано убита заради това че тогавашните такива хора сега са конформистите със всичките си недостатъци.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 15, 2014, 08:44
Социалната система е въпрос на дефиниция и това се върти с годините, въпреки че се говори едно, реално идеята е друга. Примерно каква е тази наша социална система, която е обърната към многодетните циганки, а пенсионерите живеят на изпарения?

Знам, че не си привърженик на конспиративните теории, но май трябва вече да се позамислиш защо се случват разни работи. Обърни специално внимание на ционизма.  [_]3
То почти никой не вярваше, че и американската НСА прави разни неща, ама тя работата друга излезе.

П.П. за backinblack От 2016 г. влизат в сила нови мерки за цигарите в целия ЕС ($2)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 15, 2014, 12:13
Аз поне винаги съм вярвал че НСА прави разни неща :) Просто не беше във фокуса на новините някак докато не почнаха leak-овете.

Ционизмът според мен е някаква супер overrated история и добро оправдание за всички беди от край време. Аз това не мога да разбера на нашите фашаги - от какъв зор им е на евреите да дават пари за да си размотават задника разни роми тука, при положение че евреите самите си имат достатъчно големи проблеми. Много ми се иска да отида някой ден до Израел за да видя за какво става въпрос, но от всичко което съм чувал, май нещата там не са във възход, а точно обратното. Там има друг вид паразитизъм, прояждащ държавата в този си вид - религиозните идиоти. Там ако си радикален евреин, държавата ти плаща доста добре, за да се молиш и да правиш чавета. После тези чавета разбираш ли по религиозни причини не ходят в армията, не бачкат и стават същата пасмина, fork-вайки още десет чавета от същия тип. Това съпътствано от всичките там религиозни простотии и ирационална злоба към всичко, което поставя каквото и да било от религията им под съмнение. И естествено съпътствано със социална система на ръба, увеличаваща се безработица, недоволство и всякакви такива неща.

Между другото, американците са същата работа - има много голяма група религиозни дебили от средните щати, с малоумните им вярвания и политическа пропаганда пълна с омраза (много сходна с Путиновата апропо), които също форкват по 10 чавета, които стават същите дебили. Съответно има една партия, която си отглежда тези хора като електорат и им дава да си развяват байряка. Единственото, което противостои (засега успешно, но не се знае докога) на тази тенденция е емиграцията - нормалните хора, емигриращи и живеещи предимно по крайбрежията, а не в dumbfuckistan някак балансират цялата картинка. Много вероятно е обаче в някой момент dumbfuckistan-ците да надделеят и тогава всякакви инвазии в Ирак и Афганистан ще ти се видят детска приказка - тия идиоти нищо чудно да сътворят голямата патаклама опитвайки се да се разправят с всякакви мюслита и комунисти, които не се вписват в идиотските им виждания за божествен ред.

Та според мен света в този си вид рано или късно ще престане да съществува, като това което ще дойде на негово място, поне от моята гледна точка няма да е по-прекрасно - истерична радикална религиозна простотия и общества базирани на това. Разбира се, няма да има какво да направя и гледам да свиквам отсега. А и много вероятно за хората тогава, сегашния ред ще им е отвратителен, човеконенавистен и неприятен спомен.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 15, 2014, 12:19
Цитат
П.П. за backinblack От 2016 г. влизат в сила нови мерки за цигарите в целия ЕС

Злате, твърдо съм ЗА това, че всеки трябва да има избор когато не е съгласен с нещо. Ако днес избора на друг е ограничен и аз и ти си мълчим, защото е изгодно за нас, със сигурност утре ще има нови ограничения и ние ще попаднем в тях, без да имаме право на избор.
Със забраната за пушене на закрито се ограничи избора на една част от хората. В този случай, аз съм един от засегнатите, но не това ми е проблема. Сега с тези мерки които уж са в полза и защита на някаква част от хората се ограничават възможностите на бизнеса в тази сфера. Законите в държавите допълнително ограничават възможностите уж за някаква защита на работниците и в един момент когато ти бъдат ограничени всички възможности нормален законов, легален за избор, единствения избор който ти остава е да бъдеш извън закона или модерен роб!
Роб, който единствените права които има са строго определени от закона и те са да бачка за да имат онези от горе какво да харчат и да си подобряват технологията за контрол на робите.
Тези които не го осъзнават това е време да се замислят! Тези които получават някаква изгода като работят за новите господари, ще дойде ред да връщат с лихви всичко каквото днес са получили.
Както виждаш, всеки има и днес собствен избор и не е длъжен да е съгласен с мен. Нормално е да има различни мнения по много въпроси и само в спор се ражда истината и се избира най-доброто. Само в Северна Корея всички са на едно мнение. Помня го и много добре и времето когато и у нас беше почти същото и не желая да се върне това време отново.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 15, 2014, 12:29
Гейт, просто си много зле от към световната икономика и практика! Тези дето визраш създават проблеми в държави в които има природни богатства, но има и държавници като Путин, Асад, Кадафи и други, които не искат да ги дадат на нищожни концесии на техните корпорации. Та, тези разни не правителствени организации и религии създават проблеми, докато държавата рухне и като рухне, отива да иска пари от МВФ които пък започват изискванията за раздържавяване и тем подобни и естествено, единствените подходящи субекти за изкупуване познай кои са!
Та, всичко това което се случва преди да се стигне до МВФ се финансира с парите ти от данъци които, които отново се прибират от субекти печелещи от този вид подривен бизнес и твоето задължение е и право е само да бачкаш повече и да внасяш по-големи данъци!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 15, 2014, 12:33
Съгласен съм с Гейта. Религията е натворила най-големите злини в човешката история. Няма значение, че Господ не е слязъл, да те тупне по рамото и да каже: ей тия там, неверниците, разкажете им играта! И религията е била причина за най-големите жестокости. Тук няма място за съвест. Болни хора


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 15, 2014, 12:40
Злате, твърдо съм ЗА това, че всеки трябва да има избор когато не е съгласен с нещо. Ако днес избора на друг е ограничен и аз и ти си мълчим, защото е изгодно за нас, със сигурност утре ще има нови ограничения и ние ще попаднем в тях, без да имаме право на избор.
Със забраната за пушене на закрито се ограничи избора на една част от хората.

Аз също съм против забраната за пушене на закрито. Трябваше просто да има отделни помещения за това, а не да се забранява изцяло.
Против съм и срещу това 65% от кутия да е надписи „Пушенето убива“ и т.н. сякаш пушачите не знаят това. Който иска да се трови, това не е моя работа, стига да не трови мене (не съм пушач).


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 15, 2014, 12:49
Злате, твърдо съм ЗА това, че всеки трябва да има избор когато не е съгласен с нещо. Ако днес избора на друг е ограничен и аз и ти си мълчим, защото е изгодно за нас, със сигурност утре ще има нови ограничения и ние ще попаднем в тях, без да имаме право на избор.
Със забраната за пушене на закрито се ограничи избора на една част от хората.

Аз също съм против забраната за пушене на закрито. Трябваше просто да има отделни помещения за това, а не да се забранява изцяло.
Против съм и срещу това 65% от кутия да е надписи „Пушенето убива“ и т.н. сякаш пушачите не знаят това. Който иска да се трови, това не е моя работа, стига да не трови мене (не съм пушач).

Старото положение даваше такъв избор на пушачите и непушачите. Още по-старото, когато нямаше разделение от една страна е ненамеса в бизнеса и всеки сам да си преценява да разрешава или да не разрешава според пазарната конюнктура и какви клиенти би желал да привлече и мисля, че от една страна е по-доброто, но пък разделението е някакъв що годе разумен компромис, но пък новото е пълно отнемане на права на една група хора, но няма нужда отново да коментираме забраната!
Явно желанието на масата да си налага волята е тотална и водеща пред вземането на разумни решения.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 15, 2014, 13:02
Цигарите са вредни и рано или късно ще ги забранят, просто не искат да става шоково. Аз не виждам разлика между правата на пушачите и на хероиновите наркомани. Никой не им позволява да си дупчат вените където им падне и като цяло никой не одобрява това което правят, същевременно нормалните хора не ги изкарват виновни за това което са. И едните и другите са опасни за останалите - пушачите с дима с който тровят останалите, хероиновите - като изключим всички криминални явления съпътстващи живота им, също са опасни - най-големият ми ирационален кошмар докато се разхождам из парка е да не настъпя някоя използвана спринцовка и да се заразя с хепатит C заради едното нищо.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 15, 2014, 13:22
Гейт, изразяваш мнение в което поставяш себе си в ролята на някой който трябва да вземе решение за чуждия живот, вместо да си гледа своя!
Точно това е най-големия проблем на болшинството!
Като са забранени наркотиците, да не би да ги няма! Има ги под път и над път и проблемите с тях са не толкоз от самите наркомани, а от престъпността която генерира огромни печалби от този бизнес, а ако бяха разрешени, щеше да е някакси урегулиран и да влизат пари от данъци от него, както е сега от цигарите!
Цигарите и алкохола никой няма да ги спре, защото доста пари влизат под формата на акциз и ДДС от тях, а отделно и от ДОД от фирмите и работещите в този бизнес, че осигуравки, които също пълнят бездънната яма наречена бюджет!
Наркотиците са огромен бизнес който няма да позволи да се легализират, но вече легалното е абсурдно да се подари и него на същия този бизнес като се забрани и производството и търговията с него.
На мен ми намирисва, че просто някой се опитва да монополизира този бизнес и ще му помогнат,  но голяма част от него отиде в сивия.
Това, че хващат доста стока която конфискуват и никой не се отказва, говори само за това, че печалбите в него са огромни.

За сравнение, пуша цигари от 2,60 които са много по-хубави от най-евтините бандеролни на 4,30 и нали се сещаш, че хора печелят от тези 2,60!
Чувал съм, че себестойността на 1 кутия цигари без данъците е под 1 лев!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 15, 2014, 13:29
Хаха, че ти не правиш ли същото докато тровиш въздуха на непушачите? Кое точно ти дава право?

Помня че навремето като бях в гимназията, една кутия струваше лев и нещо - май 1.60-1.70. Сега 5-6 лева и сигурно някой ден ще стане 15-20 лева. И кво от това?

Ако някой иска да монополизира пазара е избрал най-лошия начин, защото с тези мерки, пушачите намаляват. Бая народ ги отказа и определено не е модерно да пушиш. След години много вероятно няма да има повече пушачи, отколкото хероинови наркомани. Значи накрая ще продават скъпи цигари на шепа хора, които се чудят как да ги откажат и всички ще ги сочат с пръст задето смърдят на фасове.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 15, 2014, 14:19
Цитат
Хаха, че ти не правиш ли същото докато тровиш въздуха на непушачите? Кое точно ти дава право?

Този въпрос достатъчно го коментирахме, че старото даваше възможност за избор и на двете страни. Хайде стига, че в залите за непушачи влизало дим се опушвали! Пълни глупости, освен ако не ходят в някакви супер долнопробни заведения.

Може малко и да са намалели, но е съвсем малко, ако тези изводи ги правят на база намалелите продажби на легалните цигари са в пълна заблуда! 80% сигурно от хората с които често се срещам пушат безбандеролни!
Аз от както вдигнаха акциза и поскъпнаха, сигурно не повече от 2-3 кутии от бандеролните съм си купил и то, защото по някаква причина съм останал от другите, а пуша по 2 кутии на ден. Модерното ми е последна грижа.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 15, 2014, 15:46
Сегашното също дава право на избор - например дали да отидеш на заведение, където няма да пушиш или да си стоиш у вас и да пушиш. Това може да ти звучи нагло, но е по-либерално от ситуацията, в която поставяш примерно сервитьорите, те право на избор също имат - или си изкарват прехраната дишайки ти дима, или не си изкарват прехраната.

А иначе базирано на мои наблюдения, пушачите определено намаляват в последно време и постоянно има някой да ми се хвали че ги е спрял (някои хора развиват месианско поведение и нон-стоп циклят за това и ме дразнят). Едно време беше доста по-срещано да видиш някой налапал фас на улицата, не че сега е рядкост, но в сравнение с преди години определено е по-рядко. От познатите ми хора на 20-25 години почти никой не пуши, че ми и се осмеляват да ми държат тон задето го правя. Според мен след има-няма десетилетие, това ще е рядкост, предимно дърти хора ще го правят, разни закорвяли пушачи.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 15, 2014, 15:57
Цитат
Сегашното също дава право на избор - например дали да отидеш на заведение, където няма да пушиш или да си стоиш у вас и да пушиш. Това може да ти звучи нагло, но е по-либерално от ситуацията, в която поставяш примерно сервитьорите, те право на избор също имат - или си изкарват прехраната дишайки ти дима, или не си изкарват прехраната.

Нищо ново не казваш! Това също сме го коментирали! сервитьорите от една страна, голяма част от тях са също пушачи, а от друга страна преди да започнат работа са знаели каква работа приемат с всички позитиви и негативи и са имали право на избор!

Не можеш да ме убедиш, че в основата на тази подкрепа е не компромисното положение, а НАЛАГАНЕ на свои решения над себеподобните!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 15, 2014, 22:29
Това с правото на избор ми е малко.... несъстоятелно. Ако си имал тежка седмица, каквато беше миналата за мен и решиш да разпуснеш в хубава компания на по биричка и други неща, няма как да го направиш у дома. Атмосверата в бирарията е съвсем друга. Някак забравяш за всичко и напрежението просто изтича нанякъде. Общото настроение вътре изиграва също голяма рола и за твоето. Различно е. Не можеш да го получиш у дома. Но в същото заведение имаше пепелници навсякъде и май никой не го притесняваше това. Мен също. Дори да ми пукаше, беше ми студено и не ми се търсеше друго място, а едва ли всички ще се помъкнат наново нанякъде, заради това, че на някой не му се стояло на задимено. То и не беше толкова. Къде тук е възможността за избор? Имаш нужда от нещо, но за да го получиш, трябва да изтърпиш някакви негативи. То май самия живот така си процедира.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 16, 2014, 00:16
Ся се сещам за един пример, от който backinblack сигурно ще получи голямо вдъхновение:

http://ehograf.info/content.php?cont=1547


Обаче историята завършва доста неприятно за него. Инспекторите отишли като клиенти и запалили цигара в "частния кът". Докато им сервирали алкохол, тия се легитимирали и тоя тръгнал да им излиза с номера че това е частна собственост и нямат право да влизат там и тия "така ли, ами какъв е този касов апарат и защо въртиш бизнес в частната си собственост без да си декларирал нищо такова" и оттам директно му съставили акт, тоя го обжалвал и за негов лош късмет в съда му натресли още по-голяма глоба и постановление да си премахне загражденията.



Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 16, 2014, 03:03
Оригинално по темата, преди малко гледах снимки, очевидно в Русия има два паралелни протеста - про-Путин и за анексиране на Крим и обратния. Няма да давам никакви коментари за момента, просто ми е забавно:

За Путин:

(http://varlamov.me/2014/marshi_mira/05.jpg)

(http://varlamov.me/2014/marshi_mira/06.jpg)

(http://varlamov.me/2014/marshi_mira/09.jpg)

(http://varlamov.me/2014/marshi_mira/15.jpg)

(http://varlamov.me/2014/marshi_mira/12.jpg)


Против Путин:

(http://varlamov.me/2014/marshi_mira/20.jpg)

(http://varlamov.me/2014/marshi_mira/22.jpg)

(http://grani.ru/files/74855.jpg)

(http://grani.ru/files/74862.jpg)

(http://grani.ru/files/74878.JPG)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 16, 2014, 04:27
Ся се сещам за един пример, от който backinblack сигурно ще получи голямо вдъхновение:

http://ehograf.info/content.php?cont=1547

Покраи темите във форума и аз съм останал с впечатление, че ти имаш нещо общо с Русе, та аз изкарах 6 месеца там и това което видях, е че в болшинството заведения се пуши!
Непушачите не смеят да сигнализират на обявените тИлифони, щото нали се сещаш, че ще се разбере и може да се обърне някоя табла съвсем случайно върху новия ти кат или да чакаш доста дълго без да те обслужи сервитьорката и тем подобни неща докато си отстояващ правата! На принципа, аз съм шефа и винаги имам право!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 16, 2014, 12:27
Ами честно казано не съм особено запознат с русенските заведения, любимите ми такива ги затвориха или ги ребрандираха още преди години, а това на тяхно място в повечето случаи има нещо доста безвкусно и без никакъв дух. Всъщност с едно изключение, където решението за пушенето е оригинално - хем вътре в сградата, хем вън. Онези краварници опиум 1,2,3,незнамколко и тем подобните им никак не са ми по вкуса, но много ще се радвам ако може да се пуши вътре, нека да се тровят  :)

Всъщност, не съм съвсем коректен, имам спомени че ме замъкнаха с доста замъглена глава в онова - шоурум ли как се казваше, но там трябваше да излизам навън за да пуша. Доста дразнещо място беше апропо.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 16, 2014, 16:00
Ся се сещам за един пример, от който backinblack сигурно ще получи голямо вдъхновение:

http://ehograf.info/content.php?cont=1547


Обаче историята завършва доста неприятно за него. Инспекторите отишли като клиенти и запалили цигара в "частния кът". Докато им сервирали алкохол, тия се легитимирали и тоя тръгнал да им излиза с номера че това е частна собственост и нямат право да влизат там и тия "така ли, ами какъв е този касов апарат и защо въртиш бизнес в частната си собственост без да си декларирал нищо такова" и оттам директно му съставили акт, тоя го обжалвал и за негов лош късмет в съда му натресли още по-голяма глоба и постановление да си премахне загражденията.
Хах! Като се мислят такива работи се прави една сериозна консултация с адвокати.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 17, 2014, 11:24
Обявиха Крим за независима суверенна държава ($2)

Следващите сме ние, да ви кажа. Соколите отдавна точат нокти и ятагани.  ::)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 17, 2014, 13:33
Не да искам да се присъединяваме към тях, но с тези управници които имаме и с тези глупости които ни налага ЕС, ще сме по-добре към тях от колкото в ЕС!
В Русия безработицата е 5%, а в ЕС няколко пъти по толкоз и ще расте, защото с тази намеса в бизнеса става все по-невъзможно да се работи. Не на празно ви пея, че у нас е невъзможно да се работи, ако се изпълняват всички глупости.

Венеция също иска отделяне от Италия и респективно от ЕС!
http://btvnews.bg/article/svetut/venetsiya-simulira-referendum-za-otdelyane-ot-italiya.html


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ddantgwyn в Mar 17, 2014, 15:09
Обявиха Крим за независима суверенна държава ($2)

Следващите сме ние, да ви кажа. Соколите отдавна точат нокти и ятагани.  ::)

Както вече казах, и ти нищо не разбираш от геополитика ::)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 17, 2014, 15:39
Абе току-що разбрах че дъщеря му на Путин живеела във пропадналата Холандия. Не учи, а живее там - при гейовете, в родината на педофилската партия и с легализираната марихуана. В Холандия, не в glorious Russia.

WTF!!!

Абе как можеш да спасяваш руснаците от педофили и педерасти, а да оставиш собствената си дъщеря на тяхния произвол?!?

Направо не ми го побира главата...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: kifavi8024 в Mar 17, 2014, 15:51
Тая тема стана прекалено странна. Забравихме за нашите проблеми и сега вече обсъждаме чуждите :D
Просто наблюдение...

По повод темата - каквото ни е отношението към нашето обществото, такова ни е и отношението към Украйна/Русия.
А на руснаците толкова не им пука, колкото не можем да си представим.
Всъщност: колкото на нас ще ни пука ако ни вземат югоизточна България, толкова и на тях ще им запука за "санкциите" от страна на когото и да било :D


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 17, 2014, 17:03
Великият всесилен, всекултурен, всезнаещ и вседемократичен Запад!!!

Колко им е жалка политиката!!!

Когато България е била първата или втората държава в Европа, Великият Запад не е имал още държави, или пък се е учил да ги прави!

Когато България е била първата или втората държава в Европа, Български благородници са организирали устройството на бъдещата Руска държава- Тангра: Знакът на българите
http://vaseto.info/books/6.pdf

http://www.za-balgarite.com/3.5.15.Germany.html

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=16567

  Още в "Илиада" на Омир се споменава  за страната на хиперборейците някъде на територията на съвременна северна Русия, където Бог Зевс е ходил на гости...

    има познания, че става дума за Арийци със инзвънземен произход, първия клон на които са Българите....древното име на България е Богария-тоест Бог-Ария

   ...а "Запада" винаги ще търпи загуби от война с  "Изтока", защото "Изтока" са наследници на високоразвити древни цивилизации-носещи огромен Духовен потенциал....

   "Запада"-наследници на "християни"-унищожили Александрийската Библиотека, фалшифицирали историята най-вече чрез Ватиканът, и така нататък....напредничави най-вече с техниката.

   ще има нов баланс между "Изтока" и "Запада"-прогреса ще вземе най-доброто от тях...

    ...който не знае миналото, не знае настоящето и бъдещето...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 17, 2014, 18:11
https://www.youtube.com/watch?v=MzOMm65_3ok

https://www.youtube.com/watch?v=1L_4tzunXxg

Гейт, пЕниш се ни пЕниш, ние пак хванахме от целия чувал...... късмета!
Все избираме ебаната страна 


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 17, 2014, 19:18
Леле, те нещата били още по-забавни, тая е сгодена за еврогейски педофил!!!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1905602&utm_source=flip.bg

Цитат
По време на посещението си в Холандия президентът на Русия Владимир Путин може да се отбие в градчето Ворсхотен в южната част на страната, за да види по-голямата си дъщеря Мария, която живее там заедно със своя приятел - 33-годишния Йорит Фаасен, твърди холандският вестник "Де Телеграф".

През ноември 2010 година Фаасен е бил пребит в Москва от охранителите на руския банкер Матвей Урин. До конфликта се стигнало, след като холандецът за малко щял да удари с колата си автомобила на банкера. По-късно Урин бе осъден на 7,5 г. затвор за злоупотреби в големи размери.

До април 2010 г. Йорит Фаасен е бил в управителния съвет на компанията "Стройтрансгаз". Путин винаги отказва да коментира живота на дъщерите си Мария и Екатерина. Той е споменавал само, че техният живот се развива добре и в личен, и в професионален план.

Ей това е държава бе!!! Силна ръка, здраво се пипа! Примерно охранителите на някаква банка те смазват от бой защото замалко да ги блъснеш. И идва Путин и го вкарва в затвора този мутроид. Е, разбира се ако си в роднински отношения с него, иначе майната му, един бой кво толкова :)

Искам да си го представя тва....сигурно нещо такова, ама в съотношение 10:1:

https://www.youtube.com/watch?v=yQ7p00cAKpM



Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 17, 2014, 20:34
И тарамбуки и пеераси и Джъстин Бийбър.

Ти си бил пророк бе, gat3way.  8)

Нов моден писък - мъже с дамски клинове ($2)

Мда, да живее международното положение, както се казваше едно време.   >:D


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 17, 2014, 23:36
от днес са на допълнително въоръжение   http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1-400

"Вычислительные комплексы Эльбрус-90микро функционируют под управлением ОС Solaris и GNU/Linux (например, МСВС). Существует в нескольких вариантах исполнения: PC, ноутбук, предназначенный для работы в жестких условиях эксплуатации, АРМ оператора, шкафное, конструктивы Евромеханика и c PC"

   гейовете нека си се връткат


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 17, 2014, 23:44
Лоша работа, SPARC-ове и SunOS - и двете са ги правили американски империалисти и кой знае колко задни вратички са оставили от NSA. Да не се налага да се смлатят че да се разбере. Това като анекдотичната история с ранните SCADA системи за газопроводите, които американците нарочно оставили съветите да откраднат и резултата бил най-голямата неядрена експлозия в историята, за щастие без нито една жертва:

http://en.wikipedia.org/wiki/Siberian_pipeline_sabotage


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 17, 2014, 23:55
    Преди няколко години се появи информация, че руски програмисти работят на ключови места в американските системи. Та не се знае кой кого управлява, и на кого служи. Много наивно е да се смята, че американците са по-умните, и управляват нещата.

 американските  MIM-104 Patriot са много под  като възможности спрямо Триумф С-400

    Та дори и да има вратички-в случая няма никакво значение

   да  ги видим гейовете какъв парад ще си спретнат спрямо това...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 18, 2014, 00:01
Да, даже google е основан от руснак. Него сигурно са го подлагали на продължителна империалистическа промивка на мозъка, щото си спомням как беше изтърсил че Русия е Нигерия със сняг с тази разлика че разни каубой управлявали нефтения им бизнес. Путин тогава бая беше избеснял и се разтягаха локуми, че ще забраняват на google да оперира в Русия, съответно накрая руснака с половин уста се извини и такива работи :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 18, 2014, 00:09
   САЩ ги обичат само в Израел, та някой ден ще си останат в историята като велика сила.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 18, 2014, 00:44
Аз не знам САЩ да ги обичат където и да било, включително в САЩ, просто защото управляващият елит за съжаление в днешно време доста се разминава в ценностите си с електората си. В Израел още по-малко ги обичат.

Разбира се Русия е изключение, там народа поема с пълни шепи щедро леещата се пропаганда, до степен до която паралелите с научната дефиниция за фашистки режим почват да вадят очи. Примерно силен и умишлено подклаждан национализъм - да, факт. Неприязън към идеята за човешките права особено когато "обстоятелствата налагат" - до известна степен да, факт. Идентифициране на врага и изкупителната жертва като кауза, обединяваща  народа, нуждата да се елиминира приетото за обща заплаха и враг - определено да,факт, като чета руските медии, Путин удобно се е идентифицирал с Русия, до степен до която излиза че десетките милиони загинали във ВСВ руснаци са загинали само за да оправдават каквато простотия му хрумне, ако не си съгласен с неговата политика, медиите те изкарват все едно плюеш върху паметта на дядо си. Сексизъм, доминирано от мъже управление, традиционните роли на мъжа и жената в семейството се утвърждават, разводите, абортите и хомосексуализмът се заклеймяват и правителството се самоидентифицира като бюстител на традиционните ценности - да, факт. Контролирани пряко или косвено медии - факт. Обсесия с националната сигурност, страхът като инструмент за мотивиране на населението - да, факт, бандеровските фашисти, империалистите, евреите, гейовете, европейците, китайците, мюслитата и какво ли още не, все врагове на Русия, кроящи зли заговори. Обвързване на религията с правителството и подчиняването на религията за нуждите на правителството - да, факт, не само че не е патриотично да не подържаш Путин, ами ставаш и враг на православието. Корпоративната власт е грижливо опазвана от държавата и има силна връзка между индустриалните/финансови елити и управляващият елит - да, факт, олигарсите около Путин не падат от луната. Всякакви синдикати и движения за правата на работещите се потискат, тъй като това е единствената реална заплаха за фашистката власт - не мога да се сетя кога последно е имало социални протести в Русия, въпреки че постоянно се оплакват, че цените се покачват. Със сигурност, руските работници не са по-презадоволени примерно от френските, но някак не стачкуват толкова. Омраза към интелектуалците и публично заклеймяване - факт, освен за придворните на Путин. Който не е съгласен с правителствената линия, бива обществено порицан и наказван (като например един професор в университет, който написа че инвазията в Крим е трагедия и го уволниха). Обсесия с проблемите на престъпността и наказанието, хората са склонни да дават неограничени права на изпълнителната власт, злоупотребите с полицейска власт и нарушенията на човешките права се оправдават в името на патриотизма - да, факт, справка Навални или онези патки от Пуси Райът. Вездесъща корупция - да, факт. Изборни нарушения, манипулиране на изборите пряко или косвено чрез целенасочени кампании, изменяне на законите в полза на някой кандидат - да, факт, не знам чия конституция беше променена, за да може Путин да вземе трети мандат.

Това е по дефиниция за "фашистка държава" в интернет и намирам много стряскащи прилики с Русия. Да добавим и рязко скачаща ксенофобия, насилие над хора изповядващи други религии или с друг цвят на кожата по улиците, преди не много време примерно заклаха няколко човека в Москва щото им приличали на кавказци (а те дори не бяха).

Най-най-най смешното е че тия ти говорят за фашисти, бандеровци, есесовци, за да си оправдаят външната политика, докато в случая превръщат собствената си държава в скапано подобие на третия райх. Имам предвид дотам стигат приликите, че подобно на Хитлер си организираха и спечелиха олимпиада, веднага след което се заеха с анексиране на съседни територии под претекст че имало заплаха за езика (1 към 1 с Хитлер и Чехословакия!) им.

Тва братче не изписва вежди, а вади очи. Няма как да се радвам на фашистка държава. Не ме интересува и как се били измъкнали от кочината и какъв велик човек бил Путин, защото Германия по същия начин се е измъкнала от доста по-голяма кочина и Хитлер по същия начин са го величали и останалия свят по същия начин се е чудил тъповато какво да го прави докато не е станало късно и не са измряли милиони хора. Някак примерно държави като Тайван, Сингапур, Южна Корея и т.н. са се измъквали от кота нула за няколко десетилетия за да се превърнат в това което са днес и без да имат никакви природни ресурси и ядрени оръжия. Дори същата fail-нала хитлерова Германия след като е била срината със земята и половината е отишла другаде, пак само за 1-2 десетилетия е станала една от 5-те водещи икономики в света (където много по-голямата и пълна с природни ресурси Русия и до ден днешен не е).


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 18, 2014, 02:53
Гейт, аналогиите които правиш са съвсем неуместни!
Има едно нещо което му се казва конституция. После идват едни други неща които трябва да урегулират прилагането на тази конституция и се казват закони. После идват едни други неща които указват как се прилага закона и това са наредбите.
Разликата между него и другите е, че при него системата просто работи, а при другите се създава една много хубава конституция и после с години не могат, защото не искат да създадат закони които да я приведат в действие. Все някъде в правилата се вкарва някое малко камъче които обръща колата. Като с обществените поръчки за автомобилите им. Преди време се коментираше една такава поръчка как накрая едно от изискванията е да бъде със задно предаване и всички други, освен Мерцедес и БМВ отпадат.

И сега, хайде да се върнем на изначалния ми въпрос в темата!
Всички сме недоволни от системата у нас как се политиците се интересуват само от личния си джоб и как да откраднат повече. Как пенсиите и заплатите били ниски, пътищата лоши, медицинското обслужване лошо и тем подобни, а в същото време, като излезе един държавник който да отстоява държавните интереси, ако трябва и с твърда ръка, ама той бил диктатор и пр.

Аз не знам какъв е живота от първа ръка в Русия, но това, че имат само 5% безработица, мога да се обзаложа, че е по-добър от колкото в ЕС.                                                                                                                                                         


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 18, 2014, 10:01
Ми значи Северна Корея се вписва най-добре в дефиницията ти за преуспяла държава - там безработицата е 0% и не-работенето е криминализирано. И системата работи безупречно - примерно организират се избори, където гласуването е задължително, въпреки че се избира един човек и на практика само ти губят времето. При все това работи - хората гласуват и резултатите дори ги ползват за целите на преброяване на пълнолетното население.

И аз не знам колко хубаво е в Русия, но знам че в ЕС има доста емигранти от Русия, докато за обратното явление нещо не съм чувал. Дори дъщеря му на Путин е нагледен пример.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 18, 2014, 10:57
Отново неуместно сравнение!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 18, 2014, 11:01
Неуместно или не ти изнася :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 18, 2014, 14:10
Не веднъж ти казах, че днешна Русия няма нищо общо със СССР!
Разликата между СССР и Северна Корея е съвсем малка и тя се изразява само в това, че в СССР не бяха чак такива изроди като в СК! Дори и по времето на Сталин/Берия си мисля, че не е имало чак толкоз изродщини!
Но, принципна разлика в управлението у нас по това време, в СССР и СК няма. Нямахме право на частна собственост, освен жилище и разни други лични придобивки. Нямахме право на информация и да излизаме на вън!
В днешна Русия, не знам на някой да е отнето правото да пътува на вън! Не знам да е забранено да развиваш частен бизнес! Не знам да си задължен да работиш някъде както беше "едно време" и сега в СК!
Само 3 разлики, но много съществени! Като не ти харесва заплатата у нас или там, можеш да отидеш да работиш в друга държава. Като не ти харесва тази или онази медия, можеш да слушаш, гледаш и четеш която си искаш.



Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Acho в Mar 18, 2014, 14:12
Хахаххаххааааааааа, а с някои от хартиените медии и друго мое си обършем.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 18, 2014, 14:58
Точно така, също като не ти харесва (примерно) тук - можеш да отидеш в Русия. И много мистериозно, вместо от страдащата от безработица и (?!?) нефункционираща конституция Европа да се изнасят към Русия, става предимно обратното. Следователно не виждам как би могла да ми служи за пример, въпреки великото лидерство на великия водач.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 18, 2014, 16:32
Цитат
И много мистериозно, вместо от страдащата от безработица и (?!?) нефункционираща конституция Европа да се изнасят към Русия, става предимно обратното

И това ще стане Френде, и то съвсем скоро! Всичко все още хубаво в ЕС е остатъци онази стара Европа от преди ЕС. Колкото повече власт изземва ЕП, толкоз по-лошо и става и пак ще ти припомня, че не от вчера безработицата расте! Няма как при растяща безработица на някой да му се подобрява стандарта на живот, освен на една малка група към която, аз и ти няма да се причислим.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 18, 2014, 17:23
Ами ОК, ще го повярвам когато го видя. Засега ми е в графата "света ще свърши през 2013".


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Naka в Mar 19, 2014, 22:10
Ами ОК, ще го повярвам когато го видя. Засега ми е в графата "света ще свърши през 2013".
Ако не знаеш сега е 2014.

Ама не се ебавайте с тези работи щото сега през април вече ще свършва. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dates_predicted_for_apocalyptic_events#Predictions_for_the_future


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 20, 2014, 01:26
Между другото ето как великия държавник Путин го възприема останалия свят с оглед последните му подвизи:

(https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1920080_888941004454345_241402037_n.jpg)

Лигата на супергероите сега е Русия, Северна Корея, Сирия и Венецуела. Като гледам китайците и индийците са им теглили една майна и дори и в Беларус и Куба се чудят какво да им кажат според зависи как ще се развиват нещата :)

Ноооо пък за сметка на това официалния им представител в парламентарната асамблея на съвета на Европа яко се е изшил и е почнал да ръси откровения във фейсбук:

(http://i.obozrevatel.ua/8/1579356/inner/857029.jpg)
(http://i3.obozrevatel.ua/8/1579356/inner/606733.jpg)
(http://i.obozrevatel.ua/8/1579356/inner/846589.jpg)
(http://i3.obozrevatel.ua/8/1579356/inner/945839.jpg)

Тоя е за пример на всички атакисти - колкото и да се напият и надрусат и каквито и глупости да им дойдат на акъла, не могат да го стигнат и срещу него да тичат :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 20, 2014, 15:06
Доста се коментира прецедента с Косово(ако не знаеш) и щом в Косово е нормално да се отделят от Югославия като се самоопределят на други, защо да не е нормално и Крим и другите също да искат автономия като не харесват настоящите си управници и политиката която водят!?
Нали смисъла на демокрацията е в това, хората да се групират по някакви виждания и да си избират представители които да защитават интересите им, а не такива които да им налагат нещо което те не желаят!
И пак ще ти дам пример с осигурителната система! Защо да не е на доброволни начала и всеки сам да избира дали да се осигурява и да получава след време пенсия или сам да си подготвя старините!!!? Нали точно така като бизнес модел е възникнала!? От къде на къде, можещия ще храни не можещия!!!? Под не можещ не визирам хората ощетени от природата! За тях спор няма, че всички трябва да се грижим!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: neter в Mar 20, 2014, 15:33
като не харесват настоящите си управници и политиката която водят!?
"Дайте ми правото да печатам парите на една държава, след което не ме интересува кой прави законите." - Натан Ротшилд


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 20, 2014, 15:41
Цитат
Доста се коментира прецедента с Косово(ако не знаеш) и щом в Косово е нормално да се отделят от Югославия като се самоопределят на други, защо да не е нормално и Крим и другите също да искат автономия като не харесват настоящите си управници и политиката която водят!?

Нещо ми се губи логиката. Тези, които условно наричаме "запада" твърдят че между Косово и Крим няма нищо общо и затова признават Косово, но не признават Крим.

Хората около Путин твърдят че Косово и Крим е едно и също. Поради тази причина признават Крим, но не признават Косово.

Та логиката ми се губи нещо...ако наистина това беше аргумент, то тогава би следвало да признаят Косово. Другото е.... де да знам в стила "онези са лоши и правят лоши неща, а ние сме добри и затова сега ще правим като тях".

П.П не подкрепям отцепването на Косово, ако това е въпроса, беше голяма грешка. Но пък и не мисля че между двете има много общо - сърбите трепаха и гонеха албанци в продължение на години и въпреки че им набиваха канчето и им се канеха толкова време, не си взеха поука. Преди това в ООН се караха достатъчно много време по въпроса. Не знам в Крим да са гонили и трепали руснаци, най-малкото.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 20, 2014, 16:35
Цитат
Хората около Путин твърдят че Косово и Крим е едно и също. Поради тази причина признават Крим, но не признават Косово.

Та логиката ми се губи нещо...ако наистина това беше аргумент, то тогава би следвало да признаят Косово. Другото е.... де да знам в стила "онези са лоши и правят лоши неща, а ние сме добри и затова сега ще правим като тях".

Губи ти се, защото гледаш едностранчиво на нещата!

Цитат
П.П не подкрепям отцепването на Косово, ако това е въпроса, беше голяма грешка.

Не подкрепяш това което сториха, но продължаваш да подкрепяш само тяхната гледна точка! Аз и ти не сме юристи, но тези които решат такива неща са юристи и в правото има такива неща като прецеденти които веднъж допуснати дават достатъчно правни основания и други да ги прилагат! Явно когато са го допуснали, не са предвидили, че Русия някой ден ще се съвземе.
Точно по такива прецеденти и турците утре могат да поискат да се отцепят, но веднъж направена грешката не се поправя от друга по-голяма!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 20, 2014, 16:37
като не харесват настоящите си управници и политиката която водят!?
"Дайте ми правото да печатам парите на една държава, след което не ме интересува кой прави законите." - Натан Ротшилд

Ами точно пък печатането на парите и природните богатства не бива да бъдат частна собственост, а държавна!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 20, 2014, 16:57
Цитат
Губи ти се, защото гледаш едностранчиво на нещата!

Губи ми се, защото е логически неиздържано. Става въпрос за проста булева логика, не за това на кой съм вярвал и кой съм подкрепял.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 20, 2014, 19:28
Френде, винаги има дефакто и деюре, но логиката си е логика!

Виж днес учениците каква история учат ($2)! Ние с теб, а и други от този форум сме учили малко по-различна история! Учихме как Хан Аспарух и завзел тези земи и е основал българската държава! После другите царе какви битки са водели, как турците са ни превзели и 500 години сме живели под османско робство, как Левски е организирал тайни комитети за освобождение, как Христо Ботев е влязъл с четниците и още много може да се изброява!
Но, дефакто ние не сме коренни жители на тази земя, а сме дошли като завоеватели! Турците също са дошли като завоеватели и са ни поробили. Установили са правни норми със закон и от където и да погледнеш нещата, Левски, Ботев, хадутите ........ са били едни разбойници нарушители на установените норми и закони!
Учили сме и за европейските практики как са се създавали бунтове и революции които на практика са нарушавали закона, защото никой закон не позволява самоуправството, но ти съгласен ли си, че Левски и другите са били просто едни нарушители на закона!!!?
Ами, ако спазваме сляпо закона, каква участ ни очаква всички ни!!!?
Видя какъв беше и резултата от мирните протести срещу новото правителство и новата тройна коалиция!
Дефакто, ще се отречеш ли от историята ни с която се гордеем в името на новото което се опитват вече успешно да ни набият!!!? Защото иначе сме просто едни лицемери! Почитаме хора които са нарушавали законите, а искаме да сме на мястото на техните палачи!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 20, 2014, 19:41
Бах не бях 100% сериозен че тия са се превърнали във фашистка държава....ама вече не съм убеден.

Значи някакъв пич решава да си напише във Фейсбук сатирично писмо до Путин със следното съдържание:

http://www.echo.msk.ru/blog/roman_romanenko/1273492-echo/

...и последното за нула време става някакъв хит и излиза в медиите, почват да пишат подобни писма за други региони на Русия.

... и се случва следното:

http://lenta.ru/news/2014/03/18/saveoursouls/


При което в един прекрасен ден, пичът бива викнат от милицията и му обясняват че срещу него е повдигнато дело за.....екстремизъм?!?

Прибира се у тях и гледа на вратата му надраскана със заплахи, задраскани свастики и тем подобни глупости. А в пощенските кутии диплянки, в които се обяснява нещо от сорта на "на вниманието на живущите, в апартамент X живее украински боклук, който подържа запада в опитите си да разруши Украйна и подържа конспиративна квартира за украински неонацисти"


1:1 с нацистка Германия :)


Хаха, ето ги и листовките:

(http://dusia.telekritika.ua/content/images/original/96322.jpg)

П.П евреин-фашист? Аз се чудих откъде Волен и компания черпят вдъхновение за техния нонсенс...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: arda_kj в Mar 21, 2014, 00:33
Значи gat3way, ти си ми много интересен - от една страна Русия ти е фашистка, от друга възхваляваш САЩ, които дефакто са си фашистка държава и даже си изнасят фашизма и навън - избомбардираха доста държави, следят целия свят и всички, свалят и качват правителства където им падне, не са спряли да воюват от 13г. Та по сравнение с тях Русия е джудже :) Всичко това не го твърдя само аз, ами и тези американци, които са по светнати как стоят нещата.

Преди време бях попаднал на изказване на някои от малоазийския премиер, който успява да отхвърли диктата на МВФ (Международния Валутен Фонд) като осъзнава погубната политика, която искат да му наложат. Та тоя човечец осъзнавайки ситуацията беше казал, че "САЩ с текущата си агресивна политика са по опасни и от нацистите". Що ли го е казал това.

Та по ММММ (мас медиите за масови манипулации) в момента точно това ни убеждават - как агресора Русия е нарушила еди кво си, само дето забравят да споменат (удобно) предисторията на събитията и от там скриха истинската причина да се стигне до тук. Това е малко като да прехвърлиш проблемите от болната на здравата глава.

Русия най-малко е искала да цепи Украйна и най-малко имаше интерес от това - обаче провокациите на Запада доведе до нарушаване на равновесието между източните (и Крим) и западни провинции. Да се сърдят на себе си - като вършиш нещо поемаш и негативите от действията си. Застрашаваш интересите на Русия, Русия действа. Застрашаваш интересите на САЩ, САЩ действат. Пак казвам дали ни харесва или не е тотално отделен въпрос - това са реалностите на геополитиката. В случая Украйна е от ключово, политическо, икономическо и стратегическо значения за Русия - нямаше как Русия да не реагира и да наблюдава случващото се в нейния заден двор. Обаче САЩ и ЕС много си повярваха и забъркаха поредната каша (както и многото други).

Със сигурност Русия има грехове, като всяка империя и тя действа по-агресивно. Обаче пък САЩ и ЕС да се правят на света вода не напита, ми дойде, меко казано, в множко - при положение, че не са спрели да воюват по целия сват, и да качват и свалят правителства по целия свят, няма как да застана на тяхна страна. Ето тяхната агресивна политика е целия проблем - това с Украйна и Русия е евтин трик за отклоняване на вниманието от себе си, та да забравим поне за малко за техните изцепки (само си спомнете, например, разкритията на Сноудън и някой да ми каже това дали е законно и кви мерки ще вземат това да не се повтаря).

Аз съм щастлив по две причини - някой трябва да напляска САЩ и да им покаже, че няма да са едноличния хегемон на света и да си оправдават завоевателната политика с "демокрация" и тем подобни изтъркани лозунги, на които и малките деца вече не вярват. Второ, в следствие от първото има шанс да влезнем в многополюсен свят, в който няма да има една свръх държава, която да казва на другите кво да правят и да се бърка в работите на другите държави постоянно - т.е. най-накрая ще има някакъв баланс, който вече ще е доста по-голяма гаранция за мирно съществуване. Това е добре за нас понеже ще може да лавираме между тях и така да се отървем до няква степен от колониализма, наложен ни от Запад или пък Изток, т.е. може да сме малко по-независими (ако пък въведем пряка демокрация и ни питат за почти всичко важно, завинаги им показваме червения картон).


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 21, 2014, 02:13
Цитат
Второ, в следствие от първото има шанс да влезнем в многополюсен свят, в който няма да има една свръх държава, която да казва на другите кво да правят и да се бърка в работите на другите държави постоянно - т.е. най-накрая ще има някакъв баланс, който вече ще е доста по-голяма гаранция за мирно съществуване. Това е добре за нас понеже ще може да лавираме между тях и така да се отървем до няква степен от колониализма, наложен ни от Запад или пък Изток, т.е. може да сме малко по-независими (ако пък въведем пряка демокрация и ни питат за почти всичко важно, завинаги им показваме червения картон).

За всяка думичка която си написал си много прав, ама това хич не го виждам! То Русия спре ли им тази политика и те ще фалират моментално! Барабар с ЕС! Може би, съзнават това и за това са тръгнали Ва Банк срещу Русия чрез Украйна! Защото Русия чрез Сирия им показа, че това вече няма да го бъде! В Югославия, в Тунис, Мароко, Египет, Либия бяхме още не толкоз силни и смели, но от тук нататъче(Сирия) ще ви ...м .....а, ако не престанете!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 21, 2014, 09:05
(http://greentech-bg.net/wordpress/wp-content/uploads/2014/03/4625c18571fedd44d97cbf5453c7f324.jpg)

 ;D


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Acho в Mar 21, 2014, 09:31
Хаххахахаххаааааааа, ей опасен е тоя човек.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 21, 2014, 10:47
Нито съм примрял да защитавам външнополитическтие изпълнения на американците, нито съм тръгнал да ги превъзнасям. Те си имат прилично богата история на срамни глупости, които са творили навсякъде по света. Асоцирането на МВФ със САЩ е пълна глупост - квотата на САЩ (и съответно гласовете които имат) в МВФ е само около 17%. За справка - за Венецуела примерно е малко над 1%. Светът не е черно-бял, въпреки че по същият начин хората лесно обвиняват банките че заробвали, но не отчитат факта, че хората сами са отишли да искат кредити от тях.

Щях да ги превъзнасям иначе ако светът беше само Русия и само САЩ и средно положение не беше позволено - или едните или другите. Това е горе-долу света на стратезите от кварталната кръчма. Последно Русия и САЩ събрани заедно не държат дори половината световна територия, население, БВП, численост на войска и т.н и т.н.

Аз нещо не го виждам еднополюсен света, каквито и глупости да дрънкат онези ошмулени воленови лумпени. Примерно не виждам как американците принуждават Китай да им върши каквото им скимне. Или ЕС. Или дори онези от ОПЕК начело със Саудитска Арабия. В крайна сметка, американците зависят от тях и скъсването на отношенията им ще доведе до доста неприятни сътресения, на практика ликвидирайки до голяма степен "хамериканския" начин на живот.


Адският проблем на воленовците и тем подобните е че търканията се решават обикновено по дипломатически път и без излишен екшън и драма. Когато нещо се случва, обикновено се случва, обикновено същото е достатъчно обсъдено където трябва и който е имал възражения, си ги е изказал и противоречията са до голяма степен изгладени. Дълбоко се съмнявам че американците могат да направят каквото им скимне без да питат никого, няма да им излезе изгодно.

Обаче на анти-империалистическите фенове на руската империя, анти-фашистите едновременно с това анти-евреи, анти-глобалистите, дращещи в интернет, точно това им трябва - истерични гръмки изказвания, дрънкане на оръжия и по възможност постоянната заплаха от ядрен конфликт, тоест да върнем времената от студената война. Това предполагам е много по-красивият (според тях) двуполюсен модел. Само в такава обстановка тип "WWF:Разбиване!" те могат да процъфтяват, защото са силни в лозунгите и кечистките изпълнения и слаби в почти всичко останало.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: senser в Mar 21, 2014, 12:27
Цитат
Хората около Путин твърдят че Косово и Крим е едно и също. Поради тази причина признават Крим, но не признават Косово.

Та логиката ми се губи нещо...ако наистина това беше аргумент, то тогава би следвало да признаят Косово. Другото е.... де да знам в стила "онези са лоши и правят лоши неща, а ние сме добри и затова сега ще правим като тях".

Губи ти се, защото гледаш едностранчиво на нещата!

Напротив, точно ти в случая гледаш едностранчиво, защото съвсем удобно "пропусна" 1вата половина от поста на gateway:

Тези, които условно наричаме "запада" твърдят че между Косово и Крим няма нищо общо и затова признават Косово, но не признават Крим.

Логиката на гейта в случая е съвсем правилна и проста за разбиране.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 21, 2014, 13:17
Не, нищо не пропускам senser, просто не го признаха на времето и не го приемаха като правилно решение, но не бяха в позиция да се противопоставят, но както и в предния пост ардата ти каза, че не Русия тръгна да разбутва Украйна което доведе до нещата в Крим, а точно САЩ и ЕС с цел да изграждане на ПРО възможно най-близо до Русия! На времето това беше и причината да отцепят Косово, щото Милошевич не искаше да допусне бази на НАТО в Югославия и те го премазаха. Заради това Путин и цялата Украйна ще анексира, ако приемат бази на НАТО, че може и Молдова барабар с Румъния.
Русия изгражда конкурентен на ЕС проект Евразия, но само като митнически съюз без политически и военни обвързвания и Украйна беше на път да се присъедини към него, защото са преценили, че е по-доброто за тях! Все пак, те са свободна страна и имат право да си избират къде им са интересите.
Скоро очаквам бунтове и в Украйна за присъединяване към Русия, като видят как живеят кримчани под управлението на Русия! Вече се въвежда рублата и се удвояват пенсиите, но забележи, че не политическо решение, а за да се изравнят с тези в Русия(!)!

http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%89%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BC_312303.html Познай кога на украинците ще им се удвоят пенсиите като членове на ЕС!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 21, 2014, 13:24
http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_03_21/ES-premahna-bankovata-tajna-8420/

А честито ви още демократични европейски новини! Изводите за последиците от решенията си ги правете сами!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Acho в Mar 21, 2014, 13:32
Е, и ? Същата баница ще е пак. Ще им накривят шапките на паралиите.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 21, 2014, 14:09
Ненене, това е велико, тия много сериозно са се изчаткали :)

http://fishki.net/1215750-narisovannyj-remont-v-suzdale.html




Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 23, 2014, 10:36
Плевнелиев забърква България във война ($2)

Цитат
Президентът Росен Плевнелиев „въвлече" страната ни във война, намесвайки я в пореден дипломатически скандал. По време на лекцията му пред Дипломатическата академия във Виена той предупреди, че Русия може да окупира България подобно на Крим.

 :D  ;)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: 4096bits в Mar 23, 2014, 15:27
http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_03_21/ES-premahna-bankovata-tajna-8420/

А честито ви още демократични европейски новини! Изводите за последиците от решенията си ги правете сами!
Тъпаци! Почвам да се оглеждам за чужди банки. Няма да съм само аз.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: lunarvalley в Mar 23, 2014, 15:43
какво представлява банковата тайна?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 23, 2014, 15:46
Може ли да организираме демократичен референдум за присъединяване към Швейцария? Така хем ще имаме вечен неутралитет и Русия няма да ни напада, хем няма да сме в омразния ЕС, хем ще има и банкова тайна :)

Обещавам да се запиша в така необходимите за целта на демократичния референдум доброволни отряди за самоотбрана и да си закупя военна униформа, автомат и бронетранспортьор от близкия Лидл.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 23, 2014, 17:10
Закъсня, gateway.  :D

В Донецк е организиран "референдум" за присъединяване към... Великобритания ($2)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 23, 2014, 18:42
Някакъв от тия дето е писал коментарите ми е взел хубавата идея, но хронологично погледнато, аз бях първи. Така че не съм закъснял :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 24, 2014, 00:31
Луда работа :)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/03/23/2266833_vodeshta_ot_ruska_durjavna_televiziia_zaiavi_che/?ref=yellow_ip



Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: ЗибелтБг в Mar 24, 2014, 15:03
   Точно така е-богатите евреи чрез Хитлер провеждат геноцид над собствения си народ-права е !!!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 24, 2014, 16:34
Т.е добрите евреи са бедните евреи, а лошите евреи са богатите?

За съжаление излиза, че Путин се е съюзил точно с богатите - иначе нямаше Алексей Миллер примерно да е шеф на Газпром... Пък онзи дето се изгаври с писмото на Путин е обикновен журналист, надали прелива от пари, но пък в информативните листовки пишеше че е украински евреин-фашист. Иди разбери сега...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 24, 2014, 16:46
Луда работа :)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/03/23/2266833_vodeshta_ot_ruska_durjavna_televiziia_zaiavi_che/?ref=yellow_ip

gat3way, нека помислим малко - ако нямаше Холокост кой щеше да съжали евреите и да им направи държава?  ::) Хайде кажи, ако нямаше Холокост щеше ли да има Израел, според теб?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 24, 2014, 16:52
Честно казано - най-вероятно да. Може би по доста по-насилствен начин, но най-вероятно да.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 24, 2014, 22:00
Гледам само за няколко дена руснаците откриха първия Volksverräter на Кримска почва :)

http://15minut.org/article/pervyj-nacional-predatel-krymskij-tatarin-2014-03-23-20-24-08


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 24, 2014, 23:16
Смей се ти, ама нещата в Европа хич не са смешни.  >:D  :'(

Sharia law to be enshrined in British legal system as lawyers get guidelines on drawing up documents according to Islamic rules
 ($2)

Сигурно и нашите деди така са се смели през 14 век... Историята я знаем...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 24, 2014, 23:55
Мче това е хубаво, напротив на цялата простотия според мен. В смисъл подобни глупости няма да важат за немюсюлмани очевидно. Сега ако аз съм мюсюлманка с прецакани права и имам нагледния пример как може да не съм прецакана, стига да не съм мюсюлманка, може би ще се замисля по въпроса трябва ли религията да ми съсипва живота.  Тук им се дава избор да живеят в средновековието. Според мен това е инструмент за по-бързото асимилиране на мюсюлманите към упадъчната западна цивилизация. Нагледен избор - или ще живееш така, или ще живееш онака. В момента в който се откажеш от исляма, никакви шериатски тъпизми не важат.

Ти какво предлагаш - да ги вкараме в газовата камера ли? Мани, ще вземат да си направят втори Израел....тъй де не знам какво исляма е предвидил като европейски халифат.


П.П забави от Варна:

(https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t31.0-8/p180x540/1921061_10201082178691295_1294488178_o.jpg)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 25, 2014, 08:53
В момента в който се откажеш от исляма, никакви шериатски тъпизми не важат.

Точно тук е ключа от бараката.  Колко мюсюлмани си видял (особено живеещи по законите на Шериата, не нашите доморасли турци дето ядат свинско и пият алкохол), които са се отказали от исляма?  ::)
Или както е казал преди години покойния Муамар Кадафи:

Цитат
В Европа има 50 млн мюсюлмани. Имаме знаци, че Аллах ще даде победа на исляма в Европа - без мечове, без оръжия, без военни военни походи - и ще превърне Европа в мюсюлмански континент за няколко десетилетия.

 ::)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: stealth01 в Mar 25, 2014, 09:31
Точно тук е ключа от бараката.  Колко мюсюлмани си видял (особено живеещи по законите на Шериата, не нашите доморасли турци дето ядат свинско и пият алкохол), които са се отказали от исляма?  ::)
какво значи да се откажат от исляма? да публикуват съобщение в държавен вестник?
аз лично се надявам все повече религиите (не само исляма) да зачезват. просто не виждам място за тях в един свят, където има поне някакво минимално ниво на образование. добре ще е за фанатиците да се направят някакви „резервати“ в отдалечени от населени места местности, където да не пречат на останалите... та така...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 25, 2014, 10:04
Да ама Кадафи баш мюсюлманите го извадиха от канала и му видяха сметката :)

Плюс това, религиозният фундаментализъм е еднакво малоумен, без значение каква е религията.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 25, 2014, 10:46
какво значи да се откажат от исляма? да публикуват съобщение в държавен вестник?

Не знам, питай gat3way.  ^-^

аз лично се надявам все повече религиите (не само исляма) да зачезват. просто не виждам място за тях в един свят, където има поне някакво минимално ниво на образование. добре ще е за фанатиците да се направят някакви „резервати“ в отдалечени от населени места местности, където да не пречат на останалите... та така...

Това е добра идея, но както виждаш действителността далеч не толкова розова, още по-малко за белите европейци християни или с християнско потекло.  :'(
И аз викам арабите и африканците да си стоят по техните континенти, ама нА, напират към Европа да ни превземат с долните си глави!  >:D По същия начин по който мангалите пък превземат нас, българите.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 25, 2014, 12:01
Мисля че се получава двусмислие тук...действителността че религиите не са изчезнали не е розова за християните? Може би за атеистите?

P.S абе тоя еврейски фашист май и той иска да лежи в Сибир за екстремизъм ми се струва...

http://news-w.com/63265-18922/


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 25, 2014, 12:35
И трите основни религии проповядват морални ценности и здравословен начин на живот и хич не са излишни, а това другото е фундаментализъм!

Гейт, виж нещо интересно за теб събрано на едно място, а ти като не вярваш си провери инфото по другите източници!
http://www.epochtimes-bg.com/2014-01/140324-05.html


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 25, 2014, 13:55
Същите работи мога да прочета и за Хитлер примерно:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20091109232257AAGfrmF

Е и?

О, BTW що така?

http://euobserver.com/justice/123612


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 25, 2014, 14:43
http://www.epochtimes-bg.com/2014-01/140324-14.html Гейт, за теб е!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 25, 2014, 15:17
Що не даде нещо по-полезно и актуално от тоя сайт. Например това:

http://www.epochtimes-bg.com/2014-01/140315-06.html


Като разглеждам останалите статии с неизвестните досега пророчества на Ванга и всички останали конспирации, стигам до следния извод:

1) Путин е велик
2) ЕС, САЩ и Япония са виновни за почти всички злини на света
3) За останалите са виновни китайските комунисти
4) Сидеров е велик
5) Комунистите са много лоши тъй като произлизат от империалистическа Франция.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: stealth01 в Mar 25, 2014, 18:11
И трите основни религии проповядват морални ценности и здравословен начин на живот...
факт. културата ни, моралните и етични норми са на база на религията. дори да се определям като атеист (или агностик), то не мога да отрека влиянието на религията.

... и хич не са излишни, а това другото е фундаментализъм!
НО вече са излишни. религията си е изиграла ролята - да наложи, със сила, определени норми за контрол над масите. взели сме, каквото е било полезно от там и трябва да загърбим безумията, на които все още се „вярва“. фундаментализма, макар и изкривен, си играе точно с „вярата“ на хората, за да придаде смисъл на изначе антирационални действия.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 25, 2014, 18:41
И трите основни религии проповядват морални ценности и здравословен начин на живот...
факт. културата ни, моралните и етични норми са на база на религията. дори да се определям като атеист (или агностик), то не мога да отрека влиянието на религията.

... и хич не са излишни, а това другото е фундаментализъм!
НО вече са излишни. религията си е изиграла ролята - да наложи, със сила, определени норми за контрол над масите. взели сме, каквото е било полезно от там и трябва да загърбим безумията, на които все още се „вярва“. фундаментализма, макар и изкривен, си играе точно с „вярата“ на хората, за да придаде смисъл на изначе антирационални действия.

В днешния информиран свят, няма човек който да вярва в Бог и тем подобни, но това не означава, че трябва да премахнем църквата като институция и да спрем да честваме църковните празници! Че и да вземем да отхвърлим ценностите които възпитава!

То всъщност, ценностите вече започнаха да се подменят!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 25, 2014, 18:53
Цитат
Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть“. По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но... има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!
През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията“. Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.
Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел“ за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години“. Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.
След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1“ и „Сахалин-2“ Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърдемного. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия - единствено Германия и Франция, които нямаха пряк интерес в този процес, останаха неутрални...
http://www.epochtimes-bg.com/2014-01/140324-05.html

Гейт, да предположим, че всичко друго в статията е лъжа, по-добре ли ще ти е на теб, ако българската златна мина се работи от българска фирма с преобладаващо държавно участие която освен концесия за находището внася и печалбата си в бюджета от който се плаща за образование и други държавни разходи!!!?
Направи си сам справката, че тези държавни ключови руски компании са акционерни фирми с преобладаващо държавно участие и се управляват кадърно и акциите им се търгуват на международните борси като всяка друга компания.
И освен, че внасят концесионни такси, внасят и експортни и на всичкото отгоре формират и печалба която отново влиза в хазната на Русия, а не в личния джоб на Путин!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 25, 2014, 19:15
През оная работа ми е дали държавата оперира находището или концесионер, това което искам е държавата да си върши работата като хората. Русия не е пример за такава държава - там корупцията, държавния рекет, шуробаджанащината и напоследък и откровено фашистките закони и фашистката пропаганда, включително в държавните медии, са посевместни.

Руснаците очевидно са по-друг сорт хора и нямат проблем с всичко това, важното е средствата от изкопаното да отиват за олимпиади, дрънкане на оръжие и анексиране на околните територии, с други думи избиване на великоимперски комплекси.

С други думи 1000 пъти предпочитам да живея примерно в омразната Норвегия, където BP и Shell експлоатират половината нефтени кладенци, отколкото в прекрасната Русия.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 25, 2014, 21:47
С други думи 1000 пъти предпочитам да живея примерно в омразната Норвегия, където BP и Shell експлоатират половината нефтени кладенци, отколкото в прекрасната Русия.

Да ама Норвегия скоро ще потъне.  :) Поне според един известен американец де.  ::) Нали не искаш да се продъниш вдън земя барабар с щерката?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 25, 2014, 22:19
Някак ще го преживея :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 26, 2014, 07:55
ЕТО ($2) нещо много добро, изобличаващо лицемерието на „Запада“.  [_]3 [_]3


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 26, 2014, 08:35
Добре че не е от руската Дума, че щяха вече да са го интернирали в Сибир. Доколкото разбирам там единственият човек, който не е гласувал за анексирането на Крим, вече го разжалват и са му "събудили" някакви стари обвинения


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 26, 2014, 10:21
Виж сега, gat3way, не защитавам Путин и руската олигархия. Както не защитавам и Запада (в сегашното му състояние под ционистки контрол). Русия според мен също трябва да си спретне една революцийка и да помете тая върхушка и псевдо-елит. Страната Русия и държавата Русия са две различни работи.  8)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 26, 2014, 11:03
Виж за това сме съгласни - познавам доста свестни руснаци, някои от тях доста са ми и помагали с разни неща.

Но политиката която водят в момента и това социално инженерство...цялото лицемерие на западната цивилизация не може да стъпи на пръста на тая примитивна диващина. Тези пичове искат да върнат света в началото на 20-ти век - неща заради които са умрели милиони хора ги зачеркват ей така заради рейтинга на някакъв самозабравил се олигофрен, който досега тормозеше само руснаците, сега почна и останалите. Огромна грешка е било че не ги оставиха да си доизпият докрай горчивата чаша след разпада на СССР, не са си взели поука - и сега същата реторика, подплътена с фашизъм. Най-противното нещо са държави, които не могат и не искат да си решат собствените проблеми, затова ги изнасят навън. Същото е като България на сегашния хал да тръгне да се вживява с великобългарските тъпизми от миналия век и да почнем да тормозим макетата. Имам предвид на някой сигурно му се вижда прекрасна идея примерно да си вземем поне Струмица, докато тук пенсиите са мизерни, здравеопазването и образованието са кошмар. Мен не ме радва идеята особено.

Вчера чух един виц по въпроса, попитали Путин какво означава ТАСС (ИТАР-ТАСС наскоро го преименуваха на ТАСС"). В смисъл след като няма Съветски Съюз, какво означава "Телеграфна Агенция на СС". Путин: "не е вярно че не съществува, тогава ние само се пошегувахме".


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 26, 2014, 19:57
Цитат
Виж сега, gat3way, не защитавам Путин и руската олигархия

Злате, като употребяваш разни думички, осъзнавай преди това значението им! Олигарх и олигарси са бизнес отношения преплетени, та чак сраснали се с политиката! В Русия имаше олигарси, но някои от тях влязоха в затвора, а други се изнесоха. На Руските държавни служители им е забранено да имат сметки в чужди банки! Путин от 100 и незнам си колко кладенеца дадени за жълти стотинки на концесия ги разтури и се владеят от фирми с преобладаващо държавно участие които освен, че внасят концесионни такси, че даже и печелят и внасят и печалба от бизнеса си. На всичкото отгоре въведе и експортна такса!
Може и той или семейството му да имат някоя и друга акция в тези печеливши фирми, но решаващия глас в управлението им е на държавата!




Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 26, 2014, 19:57
http://www.adme.ru/video/animatronika-skoro-vo-vseh-nochnyh-klubah-655505/


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 26, 2014, 20:36
А сега да разбирам че вече няма такива? Примерно от най-големите 10, май само един не живее в Русия :)

http://www.politika.bg/article?id=26176

А, да и още нещо. От нямане на олигарси, от държавните ресурси в руски ръце за благото на народа става горе-долу следното:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/10/09/2157679_kredi_suis_1_ot_chovechestvoto_kontrolira_46_ot/

Цитат
В Русия с нейното почти 140 млн души население 110 милиардери контролират 35% от богатството. "В годините на прехода имаше надежди, че Русия ще се превърне в икономика с много квалифицирани специалисти с високи доходи и силни програми за социална защита, наследени от СССР. На практика се получи почти пародия на всичко това", казват авторите.

Не че нямаше опити в тази посока, допълват те, но богатите на активи и ресурси компании отидоха в ръцете на подбрани малцина. Страната се сдоби с лоша слава на слаби институции и място, където политическите връзки са по-важни от предприемаческия талант, се казва още в доклада.

Растежът на икономиката се дължи основно на гладният за природни ресурси свят, а Русия ги има в изобилие. Средно, богатството на домакинствата се увеличи 7 пъти - от $1 650 през 2000г. на $11 900 днес за възрастен руски гражданин. Но в действителност Русия има и силно задлъжняване, както и най-голямото на планетата неравенство в благосъстоянието (с изключение на няколко карибски държави с техните милиардери). В света един милиардер се пада средно на всеки $170 милиона богатство на домакинствата, докато в Русия това съотношение е 1 на всеки $11 млрд.

Апропо, не знаех че идеята за национално-отговорния капитал пак е дошла на мода. Тук се лансираше някъде в началото на миналото десетилетие от един бизнес кръг. Предполагам повехна, защото доста нелицеприятни практики на същия станаха обществено достояние. Тъпа работа е България, трябваше да ги маркетират тези неща _след_ като овладеят медиите :) като в братска Русия :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: senser в Mar 26, 2014, 23:13
В днешния информиран свят, няма човек който да вярва в Бог и тем подобни

Това е толкова цинично, че все едно щом има проституция, вече никой не прави любов.

Злате, като употребяваш разни думички, осъзнавай преди това значението им! Олигарх и олигарси са бизнес отношения преплетени, та чак сраснали се с политиката! В Русия имаше олигарси, но някои от тях влязоха в затвора, а други се изнесоха. На Руските държавни служители им е забранено да имат сметки в чужди банки! Путин от 100 и незнам си колко кладенеца дадени за жълти стотинки на концесия ги разтури и се владеят от фирми с преобладаващо държавно участие които освен, че внасят концесионни такси, че даже и печелят и внасят и печалба от бизнеса си. На всичкото отгоре въведе и експортна такса!
Може и той или семейството му да имат някоя и друга акция в тези печеливши фирми, но решаващия глас в управлението им е на държавата!

Ти сериозно ли твърдиш, че в Русия няма олигарси?!?
Сменяй дилъра веднага  ;D


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 27, 2014, 00:30
backinblack, изтървал си момента, но пълното щастие при мен е настъпвало поне няколко пъти навремето като превъртах играта с руснаците:

http://www.youtube.com/watch?v=Vsw0ALI4Eek

Не споменаваха нищо за пушенето и данъците, но съм сигурен че това е дребен детайл на фона на славната победа :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: arda_kj в Mar 27, 2014, 01:50
Добре де, сега когато в БГ повечето хора не вярват в Бог, по-добре ли стана? Когато любовта, вярата и нравствеността в една нация падне под критичното ниво, нацията е обречена. Когато нравствените закони не се спазват, няма как да искаме юридическите закони да действат  - примера го имаме в БГ. Те затова не случайно хората са казали "каква полза от добрите закони ако няма добри нрави". Така че тука е заровен ключа към бараката.

Също се надявам да не бъркате личната вяра и стремеж към Бог, и неговия организиран вариант в лицето на църквата, т.к. между двете не винаги има прилика  - църквата може да изпада в кризи и да използва вярата за користни цели.

Иначе религията, когато е близо до същността, е призвана да пази точно тези три категории (любов, вяра и нравственост) без, които човек се превръща в животно и в престъпник. Т.е. религията е призвана да се грижи на първо място за душата - само че душата живее с любовта към Бог (когато обичаме някого или нещо, всъщност ние подсъзнателно обичаме Бог), не с парите :) както ни се проповядва в последно време по повечето медийни парцали, където благополучието и удовлетворяването на първичните инстинкти е издигнато в култ. Това е и причината в БГ да сме зле, ако имахме благополучие (като това на Запад) щяхме напълно да забравим за Бог - оттам процеса на деградация на душата би бил много по-стремителен отколкото сега. С други думи ситуацията в БГ е свидетелство за деградация на душите на хората - започваме да живеем и да се опираме все повече на инстинктите и къшея хляб, а не на чувството любов, оттам следва разпадане на обществото и сриване на всеки индивид на първобитно ниво.

Освен това дори човек съзнателно да не вярва в Бог, вътрешно, подсъзнателно той е вярващ и в непрекъсната връзка с Него (иначе просто не би имал енергия да съществува). Това което се случва с човек тук, сега, в дадена секунда зависи точно от това вътрешно състояние на подсъзнанието или душата. Там лежат свръхдълбочинните емоции (както Фройд е разбрал), които определят нашето здраве, щастие и съдба в дадения момент. Ако тези емоции са агресивни почват да вредят на техния създател, а освен това се предават и на следващото поколение (ако някой се съмнява да гледа първия линк по-долу и експеримента с мишките).

В последно време наблюдавам как науката почти стига до същите изводи до които и религията, остава и още само една крачка и ще се слее с религията. Например следните неща заслужават гледане и осмисляне:

1) Тук се говори за т.нар. epigenetics - област, която изучава надгенетичните механизма на активност на гените - дефакто как средата влияе на гените и тяхната активност:

https://www.youtube.com/watch?v=JTBg6hqeuTg

2) Тук е още по-интересно - дефакто като горното, но доста по-разширен вариант - как човек влияе на гените си:

https://www.youtube.com/watch?v=OO7lMeH1aTg


ПС: По между другото преди да отида в Белгия и да заема текущата изследователска позиция, щях да ходя в група в Германия, която се занимава с epigenetics :)

Друго интересно четиво за човек, който не е напълно изпаднал в атеизъм са книгите на следния руския автор Сергей Николаевич Лазарев  - за мен тоя човек е на нивото на Христос, Буда и т.н. Общо взето това е най-великата философия, която съм чел през живота си - висша психология и висша религия в едно. Ако някой иска да разбере дълбочинната връзка между характера, съдбата и здравето искрено му ги препоръчвам.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: pennywise в Mar 27, 2014, 05:12
Религията се използва само и единствено за манипулация, заблуда и разделяне на хората. Да не споменаваме средновековието, че е много изтъркано. Религията няма нищо общо с Бог и трябва да бъде забранена във всичките си разновидности. Не трябва да си релиогиозен за да се държиш нормално с хората, всъщност повечето религиозни хора който познавам са доста по-низки, необразовани и злобни от останалите ми приятели. За глупави е ясно, пък за ценности да не говорим, че те незнаят какво е това. А как ненавиждам религиозни проповедници....


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 27, 2014, 08:12
Между другото ето какво казва Карлин по въпроса с религиите:

https://www.youtube.com/watch?v=hcy40pvGIGQ

П.П е чак пък да я забраняват...хората могат да си вярват в розови феи ако искат, но като станат агресивни религиозни идиоти или някой яхне идеята за да прави политика, става...абе както в средновековието.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 27, 2014, 08:49
Украйна повишава цената на газа за населението с до 50% ($2) Това ли са предимствата от евроинтеграцията!!!?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 27, 2014, 09:51
Това е същото като "Една трета от Крим остана без ток ($2)" това ли е предимството на путлеризма :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: adriana_mehandjieva в Mar 27, 2014, 11:48
Украйна повишава цената на газа за населението с до 50% ($2) Това ли са предимствата от евроинтеграцията!!!?

Когато изкуствено е била държана ниска цената толкова години, няма как изведнъж някой друг да плати сметката. Нали се сещате кой ги подклажда тия коментари...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: neter в Mar 27, 2014, 11:56
Когато изкуствено
Хмм... нямам против коментара, но живо ме интересува кое наричаме "естествено държана цена"?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 27, 2014, 12:08
Украйна повишава цената на газа за населението с до 50% ($2) Това ли са предимствата от евроинтеграцията!!!?

Когато изкуствено е била държана ниска цената толкова години, няма как изведнъж някой друг да плати сметката. Нали се сещате кой ги подклажда тия коментари...

Ами, ако се поинтересуваш малко повече, може и да откриеш из нета, че износителите на петрол внасят експортни такси в бюджета на Русия и тези такси значително увеличават цената на петрола за страните извън Русия и от там и от други видове такси идва и разликата между цените на горивата в Русия и в други държави.
В страните от ЕС, като влезе този оскъпен от експортна такса петрол се начислява акциз и върху крайната цена и ДДС! За справка можеш да погледнеш в сайта на Лук оил, че оскъпяването е над 100%!
Това са пари които влизат от моя и твоя джоб в бюджета за да изплащат кредитите които пари могат да влизат и от печалбата на държавни фирми и концесионни такси, а не от джоба на хората!
Примерите ти ги давам с петрола, но не е по-розово положението и с газта! Да не говорим пък, че тези по-високи цени на горивата влизат и в калкулацията на всички произведени стоки и услуги.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 27, 2014, 13:06
И? Къде отидоха националните интереси, къде отиде антиглобализма :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 27, 2014, 13:19
Не ти разбрах въпроса!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 27, 2014, 13:30
Ами - не мога да разбера - досега нареждаше европейския съюз за същите неща, за които си тръгнал да хвалиш Путин. Примерно когато си купуваш немска кола, няма експортни такси. Специално в същият случай с колата от Германия, не ти начисляват и ДДС там. Щото е един икономически съюз.

Виж примерно когато руснаците си купуват въпросния автомобил, ще им праснат митата и таксите подобаващо.

И?



Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 27, 2014, 13:57
Нещо си се объркал Френде! ДДС е данък който облага крайния потребител и се начислява на всякъде по света, като има разлика в процентите. Специално за колите, за над 163к.с се дължи и акциз в повечето държави, включително и в ЕС. Като ти влезе колата от ЕС не ти начисляват ДДС, защото е веднъж платен в държава от ЕС при първоначалната продажба от производителя, но като ти влезе от САЩ ти го начисляват, нищо, че и там производителя го е платил, ако е втора употреба техника и не се начислява при износ, но се начислява при вноса тук.

Руснаците като си купуват въпросния а-л, производителя в Германия/ЕС не начислява ДДС/VAT защото е за експорт и като влезе в Русия му се начислява мито и върху цялата стойност и ДДС.
За автомобилите има и някакви защитни мита или импортни такси с които си защитават собственото производство.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 27, 2014, 14:07
Собственото производство на ладички? :)

Митата се дължат обикновено и при експорт и при внос, съответно на държавата от която се изнася и на тази където е вноса. Експортните такси са си въпрос на държавна политика - спокойно може и да не се налагат.

Примерно в този случай: http://novanews.bg/news/view/2013/11/19/62312/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B3%D0%B0%D0%B7/



Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 27, 2014, 14:09
Рейтингът на Путин удари нов връх – 82,3% ($2)
Гейт, дали на обикновените руснаци, а и на бизнеса в Русия не им се подобрява начина на живот и за това да си го харесват!!!? Дали някой от тях си мисли да го сменя?


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 27, 2014, 14:13
Собственото производство на ладички? :)

Митата се дължат обикновено и при експорт и при внос, съответно на държавата от която се изнася и на тази където е вноса. Експортните такси са си въпрос на държавна политика - спокойно може и да не се налагат.

Примерно в този случай: http://novanews.bg/news/view/2013/11/19/62312/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B3%D0%B0%D0%B7/

Цитат
Русия определи нулево мито за износа на втечнен природен газ
Това май достатъчно красноречиво говори, че на не втечнения експортни такси има! Втечнения газ е нова технология и по-скъп и за това временно го освобождава от експортни такси, за да привлече инвеститори които след време да ги обложи и тях.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: go_fire в Mar 27, 2014, 14:58
В страните членки на СТО, което включва всички чак до КНР и липсват само странни субекти, експортните такси са абсолютно недопустими.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 27, 2014, 15:10
Русия е там доста отскоро :)

Между другото като сме тръгнали да се замеряме с пропагандни работи....

https://www.youtube.com/watch?v=PLG1-FaVyWE

Май и тоя журналист дето го е правил това скоро ще се озове в Сибир...


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 27, 2014, 15:28
Гейт, що не се опиташ да стоплиш, че всичкото става заради прословутата ПРО която се опитват щатите да изградят около цяла Русия и това което се случва в Украйна е с цел разполагане на ракети и затваряне на пръстена, което Путин няма да допусне! Ако продължават още да настояват тяхното си, ще вземе и цяла Украйна, а не само Крим!
Не знам дали си спомняш едно време в училище как си правехме гаргара с някой като го бодяхме с карфица в час и го тропахме на другарката, че ни пречи да слушаме урока и тем подобни!?
Същото се случва и в Украйна, но явно тази игра е доста по-стара и той също я знае!
Квото и да си говорим друго е без значение! Възраждането на руския ВПК и икономика влияе негативно на печалбите на друга част от хората на земята и те се опитват не чрез конкуренция, а чрез други методи да си задържат позициите.
В крайна сметка, поробителите са винаги по-малко от поробените и количеството в един момент си казва думата.
Дори и с днешните технологии, Чингиз Хан отново не би имал шанс да завземе целия свят!


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: go_fire в Mar 27, 2014, 15:30
Според мен просто властовите кръгове си разделят света отново. И под властови кръгове, изобщо нямам предвид САЩ и РФ.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 27, 2014, 15:56
Че какво общо има ПРО с Украйна? Не знам някога да са искали там да разполагат каквото и да било. Всъщност, би било доста голямо разхищение на пари ако го направят. Барем да беше натовска държава.

Мен ако питаш това което се твърди във видеото, което дадох е по-вероятно обяснение - Путин и кръга около него просто са видяли как въпреки че контролираш цялата държава и правиш каквото си знаеш, това не пречи да ти бият шута - и са се насрали. Нали имаше по същото време някакви протести в Москва и тоя беше блокирал Кремъл с бронетранспортьори и беше вкарал няколкостотин човека по арестите. След това е събрал 2 и 2 и е стигнал до извода че най-добрия начин да отклони вниманието и да си вдигне рейтинга е като почне да раздухва национализма и сътвори някой патриотичен подвиг като този в Крим. И по всякакъв начин ония дето са свалили протежето му в Украйна да ги демонизира - стигайки до абсурда едновременно да са евреи и фашисти.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: backinblack в Mar 27, 2014, 16:48
Цитат
Барем да беше натовска държава

Така де, а как започнаха нещата!!!? Янукович отказа или отложи подписването на договора за членство в ЕС, а то пък НАТО си върви неразделно с членството в ЕС, а като член на НАТО вече приемаш и войски и техника!

Чувствам, че както продължават да играят играта с карфичката ще не ще, Путин ще анексира и цялата Украйна, но поне хората ще са по-добре като част от Русия от колкото като част от ЕС.

В ЕС за европейците живота може и да е по-добър от този на руснаците, но виждаш какъв е живота на новите членки и няма начин да се подобри, защото това европейско-американското е колонизиране, а никой колонизатор не колонизира за да дава, а за да взема ;) !

Та, нека да не сравняваме живота на европейците който и там се влошава, с този на руснаците и украинците, а да сравняваме нашия като държава вече 6-та година член на ЕС или този на румънците, а до някъде и на поляци и чехи с този на руснаците.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 28, 2014, 00:05
Да, поради някакво странно стечение на обстоятелствата всички нови членки са и натовски такива. Чудно защо. Примерно Чехия/Словакия нямат никакви причини да го направят, защото никога нищо лошо не са видели от Русия никога, нищо свързано с нахлуване на разни танкове и набиване на канчета. Унгария - тоже. Полша и те. Прибалтийските държави и те. Колкото и да ти е странно, откакто държавата България съществува след отделянето й от османската империя, дефакто е била повече пъти във война с Русия, отколкото примерно с Турция, това е сравнително лесно да се провери :)

И кво ся - много са лоши тия всичките нови членове в ЕС, щото не искат пак да се млатят с руснаците?

Ми няма да се учудя и Украйна някой ден ще се засили да става натовска държава и познай защо, все от панславянска любов. Очевидно по някакъв древнославянски обичай, здравата връзка налага нежната  половинка да яде шамарите от време на време. Това са традиционните консервативни ценности, които гадните педерасти сега се опитват да ни отнемат, какъв ужас :)


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: Златко в Mar 28, 2014, 08:45
Ми няма да се учудя и Украйна някой ден ще се засили да става натовска държава и познай защо, все от панславянска любов.

gat3way, българския, руския, украински, сръбския и др. са все езици от една езикова група, т.е. „братовчеди“. Достатъчно е да видиш, че 1/2 от думите в българския и руския са практически еднакви, независимо дали ти харесва или не.

Колкото до НАТО, отново те препращам към речта на Гизи ($2), там тия работи са обяснени.


Титла: Re: За световната политика, Украйна и българското общество
Публикувано от: gat3way в Mar 28, 2014, 10:04
Ми със сръбския има още повече сходство - този път и генетично покрай другото. При все това по моята груба статистика с кой най-много сме се млатили в последните 140 години, май с тях е било най-много. Очевидно тези неща не държат много....освен ако някой не каже "понеже сме братовчеди, ще правите каквото ви кажем".