Покажи Публикации - donevmd
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми при опити за инсталиране на Linux Ubuntu 11.04 Alpha 4 Candidate i386 -: Mar 30, 2011, 01:59
Току що изтеглих 10.10 от
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

Утре ще купя няколко CD-та (за всеки случай) и ще видя какво ще се получи.
От линка по-горе съветват (т.к. ще ги записвам на другия компютър под Windows 7)

Цитат
Windows 7
Right-click on an ISO image and choose 'Burn disc image'.
Select a disk burner (drive) and choose 'Burn'. If you check 'Verify disc after burning', it will confirm that the ISO image has been burned correctly.

Предишното го записах с портативно Неро, ще видим сега какво ще стане.
Приятна вечер от мен.


ЕДИТ (update) купих CD-та

Изтеглих ubuntu-10.10-desktop-i386.iso
Записах го.

Като го boot-нах 1-вия път зареди логото, но след това изкара
(process:300): GLib-WARNING **: getpwuid_r(): failed due to unknown user id (0)

четох че май е нещо свързано с изключването или рестарта на компа, затова влезнах в BIOS-а, дадох му да зареди оптимизираните настройки по подразбиране, като след това промених boot device 1 да е CD-ROM, а всички останали boot да са desabled.
Записах промените в BIOS-а и рестартира, избрах от менюто пак да "пробвам Убунту без да го инсталирам", зареди ми се логото с надпис ubuntu и 5 мигащи точки, чаках така няколко минути и...
отново ми даде грешката от първия пост, но BusyBox-a беше друга версия, което е ясно, т.к. това е 10.10

Сега пуснах тест на паметта... чакам резултат, но паметта е 512 MB на една платка и си работи.
Чудя се дали да не форматирам харда и да изглежда все едно е "нов компютър", но не би трябвало да му пречи, че е разделен на 2-а дяла и че единият е FAT32, а другият NTFS, то нали като започне да инсталира Убунту-то ще ме пита как искам да се раздели харда и ще му кажа да форматира всичко в един дял за линукс.




ЕДИТ (update2)

Свалих наново ubuntu-10.10-desktop-i386.iso
Свалих winMD5Sum, сумата съвпадаше
Свалих InfraRecorder, записах нов диск

Boot-на, избрах пак да "пробвам Убунту без да го инсталирам", зареди ми се логото с надпис ubuntu и 5 мигащи точки, чаках така няколко минути и...
този път извади нова грешка:

Цитат
No init found. Try passing init= bootarg

BusyBox v1.15.3 (Ubuntu 1:1.15.3-1ubunty5) build in shell (ash)
Enter 'help' for a list of build-in commands.

(initramfs)

ЕДИТ (update2)

Прочетох за грешката "No init found. Try passing init= bootarg", ACPI трябва да е S3.
След много стъргане на старото ми CD-устройство ми зареди "пробвам Убунту без да го инсталирам" - стигнах до десктоп и мишка, значи диска е наред, просто CD-то ми чете лошо.

За днес нямам време и нерви, довечера ще пробвам пълна инсталация ;)


ЕДИТ (FINAL update3)
Вече се инсталира, дадох му да е на целия диск, вече тече презентацията и копира файловете.

Всичките ми проблеми (до момента, надявам се да няма нови) са от лоши дискове, ужасно старо CD-устройство, което чете по свое усмотрение, зле конфигуриран BIOS, вече ще знам, че ACPI трябва да е S3.

Благодаря на всички, които се включиха в темата със съвети и помощ.
Още един Linux потребител ще е налице (само да приключи инсталацията)



п.п. Инсталацията се прекъсно по средата и инсталацията се срина, причината беше гадното ми четящо устройство. Ще го изчакам малко да истине и да се успокои и ще пробвам наново, поне знам, че BIOS-а е конфигуриран правилно и диска е ОК

п.п.п. Ще диря от службата някое старо IDE CD за да мога да го инсталирам.

п.п.п.п. В крайна сметка взех CD-устройство и инсталирах успешно 10.10, сложих Unity, за да го разцъкам, но за съжаление когато отида с мишката върху sidebar-а и графичната среда се ристартва.
Съща така ми направи впечатление, че е съвсем малко по бърз компа и то на моменти от Windows XP. Компютърът е Athlon 2100, 512 RAM, 40 GB HDD, Radeon 9000 Pro.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми при опити за инсталиране на Linux Ubuntu 11.04 Alpha 4 Candidate i386 -: Mar 30, 2011, 00:15
Благодаря, ще замразя това ПЦ докато излезе финалната версия (май след по-малко от месец).
Ще пробвам тогава с нов диск и ще го проверя (MD5SUMS), чудя се защо не можа да boot-не от флашката, дали защото дъното и BIOS-а са стари, но както писах имаше опции за boot от USB. На USB-FDD, USB-ZIP, USB-CD ми даваше че не намира система и да заредя системен диск и да чукна enter, а на USB-HDD не даваше грешка, но зацикляше на мигащ промпт.

Иначе нямам търпение, гледах, че изглежда страхотно и на такъв компютър ще върви по-добре от XP.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми при опити за инсталиране на Linux Ubuntu 11.04 Alpha 4 Candidate i386 -: Mar 29, 2011, 23:24
Boot-нах CD-то, смених езика на Убунту менюто да е на Български, избрах да "пробвам Убунту без да го инсталирам", зареди ми се логото с надпис ubuntu и 5 мигащи точки, чаках така няколко минути и... Ми изписа същата грешка, за която писах в горния пост.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / [FIXED] Проблеми при опити за инсталиране на Ubuntu 11.04 Alpha 4/Убунту 10.10 -: Mar 29, 2011, 22:26
Здравейте, опитах с flash-ка, няколко варианта - unetbootin-windows-527, Universal-USB-Installer-1.8.3.7, YUMI-0.0.0.8, но BIOS-а на дъното сигурно е много стар (дъно Biostar M7VIT 1.0) и въпреки че има опция за boot-ване от USB-FDD, USB-ZIP, USB-CD, USB-HDD нито един от вариантите не подкара флашката.

Пробвам следното iso
Linux Ubuntu 11.04 Alpha 4 Candidate (i386 / LiveCD / Desktop)
Download   natty-desktop-i386-20110320(alpha4candidat).iso


Записах CD, boot-ва, показва логото, даже като натисна F2 ми излиза меню на Ubuntu от което може да се избере дали да инсталина, дали да е Live, да провери диска за грешки и т.н., но при всеки опит за инсталация достигам до:


busybox v1.17.1 (ubuntu 1:1.17.1-10ubuntu1) build in shell (ash)
Enter 'help' for a list of build-in commands

(initramfs) stdin: I/O error
Mount: mounting /dev/loop0 on //filesystem.squashfs failed: No such device
Can not mount /dev/loop0 (cdrom/casper/filesystem.squashfs) on
//filesystem.squashfs

Може ли някой да помогне.
Мислех да ъпдейтна BIOS-а и изтеглих от сайта на Biostar за мойто дъно ъпдейтер за под Windows, но като го пусна и нищо не показва, а CPU-то е на 100% 


Компютърът е с 512 RAM PC 133, Athlon 2100+, 40 GB HDD, разделени 10 Gb fat32 в C: , останалите са ntfs в D:
Windows XP Pro Service Pack 3 BG

Моля дайте ми съвет как да инсталирам Ubuntu-то на този компютър, нямам нищо важно на него, исках при инсталацията да форматирам целия диск в един дял, но може би самото CD устройство е сдало багажа или не знам и аз, може ли да се инсталира някак през LAN, в къщи имам още един компютър с Windows 7 и MacBook с OS X, споделете и какво значи грешката. Само веднъж съм пробвал преди време Tilix на същия компютър от Live CD, четеше го трудно, но работеше.

Благодаря предварително и извинявайте ако има нещо.
Страници: [1]