Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 108359 пъти)

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5296
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Демек - от същия дол дренки.........
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
По последни данни маймуночовеците са се зародили някъде в Месопотамия (преди се твърдеше в Африка, но намериха по-стари кости), затова от там произхождаме. Всичкото човечки все от там са дошли.


Това беше някакъв несполучлив опит за шега.

Ама преди това, кесар (което иде от Цезар, онзи същия боклук, най-злото същество в историята, по-зъл от Сатаната, че и развратник на всичкото отгоре) отначало вярно е значело император, ама после бързичко го променят на вице. Демек Симеон се е самопровъзгласил по несъществуващ аргумент (дори да е вярна историята на Ремо, продължава да не е наследствена титла) за Илиана Йотова или Камала Харис, както ви харесва.


За украинците вече го казах. Били са Анти, един от най-смелите и верните ни съюзници в хунския съюз разпаднал се до кубратова България по-късно, а при продължаващо накъсване Козария (любимите хазари на Спец.), Авария и разбира се първообраза на Русия.

Руснаци (днешните) още няма по време на създаденото нещо в Киев. Украинци има, но не се казват така, защото още пет века няма да има, на какво да са покрайнина.

Разбира се има безкрайно много племена от днешна Полша до планината Урал, които по официалната наука са едва ли не аморфни, всичките са някакви славяни (странно как са славяни двеста години преди да приемат християнството) и си бърборят на един език. Първо тези племена хич не са били чак толкова еднородни. Никак даже. После, ако наистина са знаели някакъв общ език, той не може да е друг, освен български. Видно е, че хиляда, хиляда и сто години по-късно продължават да говорят някакви езици, които доста наподобяват български.

От кое от всичките тези, произхождат днешните руснаци е много трудно да се отговори. Българите са единствените, които са ги водили на отчет. Гърците нито са се интересували, още по-малко са разбирали, кой, какъв е и за какво се бори. А както знаем, гърците полагат около 700 години общо в упорити опити да унищожат всичко написано на български. 700 са официалните. Неофициалните са 1 342. Реално 43, защото Аспарух минава Дунава април осемдесетта. А още по-реално са над  1 800, защото по нашите земи се развиват македонски, църковни борби, които въвличат и нас. Винаги македонците с нас си бършат задника. А най-реално от незапомнени времена, защото гърците ни мразят от преди да имат писменост.

Демек документация няма, а каквото има оцеляло, е укрито в някакви подземия в Москва и евентуално по някакви, малко на брой, масонски ордени. Не се майтапя, че са подземия.

Моето скромно мнение е, че няма едно племе, от което да са произлезли днешните руснаци. Малко наподобява Щатите. С времето все повече се окрупняват и вътре влизат различни народности, които постепенно се претапят. Този процес продължава и до днес.

Например аз знаех, че в империята им има над двеста народности. Но към днешна дата са малко над сто. Едни, стотина народности изчезнаха за стотина години без да разбера. Тези хора не са измрели, асимилирани са, точно както Америка асимилира хора от целия свят.

Нашия произход. Хм? В последно време го водят местен, балкански. У нас има признаци на живот още от неолита. И понеже през цялото това време тук са живели едни и същи хора, а в момента живеем ние, значи сме ние. Глупости са това, че траките били изчезнали. Такова твърдение няма никакво доказателство. Просто от един момент (първи, втори век) приемат християнството и започват да им казват славяни. Славят Бога. Но и те сами себе си, никога не са се наричали траки. Имало е много, най-различни, които в един момент стават толкова много, че започват да се преселват (не се е случвало само веднъж) по целия, познат тогава свят. Не без основание всички в Европа могат да твърдят, че са наследници на траките. И не е случайно, че откриваме българи из цяла Европа чак до Испания, Англия и Дания, почти навсякъде в Азия, може би без Сибир, че и в Африка дори. Едва ли не, Мачу Пикчу е македонски.

Между другото според Нариман терих, континента Азия е кръстен на нас. Сега очевидно е, че името му е съставено от българско местоимение с българско окончание. Но до колко това не е съвпадение, не мога да гарантирам. Въпреки това… гали ухото.

На всички тези места е имало български държави, но вече ги няма. Даже няма спомен от тях. Всъщност, ако в Иран не си водеха старателно архиви, нямаше и да разберем за половината от тях.

Последните две са Самара и Балхара, които падат точно преди освобождението ни и специално вторатя я превземат същите генерали, които освобождават нас. Но, ако питате днешен таджик дали е българин, ще ви отговори отрицателно. Интересно е, че, ако запитате казах, ако сте в правилната провинция, ще ви отговори положително. Само, че този гражданин на Казахстан веднага ще ви се стори странно болен от жълтеница и очевидно му свети слънцето на пустинята Гоби, защото е със силно присвити като конец очи. Странна работа. И ще говори някакъв тюркски език. Единствените белички наоколо, които не говорят тюркско наречие, вече обяснихме, че няма да признаят българщина, макар предишната им държава да е имала многозначителното име Балхара.

В Украйна е даже по-тежко. Там самарската държава е директно изличена. Ама що знамето на априлското въстание идва точно от там, ще да е пълна мистерия. Вероятно ще е заради емиграцията в Одеса.

Как са възможни тези неща?

Възможни са. Случват се и днес. Най-силния военно се разполага по всяка достижима територия. Нима не е това случая със Съединените щати??? Да, ама оти ги няма тези дъжави днес, че и наследници почти не са оставили? Къде е Монголската империя днес? Къде са монголците? Нали са владели всичко? Къде е Македония? Нищо и никакъв пущинак с едно езеро в средата. Ха сега се сещам, че то и Монголия е дори по-пустинна.

Същото е. Били сме силни. Завладявали сме наред. После местните почват да се окопитват и да ни избутват. Където местните не успеят, се намесва новосформирана империя да ни натири. Не са успели само тук. Някак си сме оцеляли. Може би все пак наистина ни е родина. Защото пак македонците днес са единствено в Македония (и Гърция), а монголите са в Монголия и даже не са в Китай.

А както казах в по-старо мнение, ние можем да си изведем генеологията по-назад. Има един, български епос от Волга. Не помня, как се казваше и кой беше автора. Мога да проверя, но няма смисъл. Никой няма да започне да бърника по runet да го търси. Но автора е бил шаман (колобър) от високо ниво, нищо, че е писан около десети век и по религия е бил мохамеданин. Та той твърди, че ние сме неандерталците. Само дето съвременната генетика не го доказва. Според нея те са изчезнали. Ама ние сме тук.

И всъщност генетично всички наоколо са почти същите като нас. Разликите стават по-големи с увеличаване на разстоянието, но погледнато като цяло, ние спрямо един швед или един представител на Африка нямаме кой знае, колко голяма разлика в гените, въпреки очевидните външни белези. Човечеството е едно и всички сме доволно омешани.


п.п. Иван Страшни си слага титлата, едва, когато превзема Волжка България. Тогава става цар на българите и княз на русите. Демек си взема титлата със сила, както в бокса. По-късно наследниците му променят титлата и стават царе на русите и князе на двадесетина други, но все така до последния Романов в титлата все още присъстват и българите.
« Последна редакция: Dec 01, 2023, 10:28 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Само да кажа още няколко неща. Грозен не е превод. Не може да превеждаш от български на български. А и изписването си е правилно. Ние нямаме буква Ъй.

Захарова била алкохоличка, здрасти. Има ли руснак да не е? Да го изгонят моментално от Русия тоя вагабонтин, ще разваля нацията с джендъризъм. Последното не е точно шега. Вчера в Думата със закон приравниха нестандартните, сексуални практики с шпионаж.

Но това, което сторихме ние на Захарова, е голяма помиарщина (с извинение към бездомните кучета, които са най-невинните същества на света).

На мен ми е болно от вътрешния разпад и разкъсване на Русия, но трябваше да погледна и към нас си. И ние не сме си изпили горчивата чаша. Върнахме времета от преди четиридесет и четвърта с пълна сила. Много още пишки ще изядем.

Както и да е, каквото е писано, ще стане. Щеше ми се да прескочим частта, в която обедините Русия и Китай унищожават Европа и Сев. Америка. Но има поне две добри новини. Първата е, че няма да е много скоро. Има-няма, остават повече от двеста, двеста и петдесет години до тогава. Я го видим в следващо прераждане, я не. Пък и не е сигурно, че пак ще се родим в Европа. Почти сигурно е, че дори да сме на Земята тогава, няма да сме тук.

И другата е, че Русия някак ще трябва да се отърве от китайско робство. Какъв по-добър начин от това, от една, хубава термо-ядрена война?

И чак тогава човечеството най-после ще започнем да си подреждаме къщичката. Защото сега само трупаме проблеми и не ги решаваме. Жална история.

=*=

Не знам, Омуртаг, кого е убил и как така „И“ става „О“, но това за нациите си е съвсем нормален процес. Какво е една нация? В учебника пише нещо за обща кръв, език и вяра. Но истината е, че нациите не са нищо по-различно от политическа фикция. Който се замисли, сам ще стигне до този отговор.

Ето ни нас с макетата. Последните три хиляди години непрестанно се събираме и разделяме. Най-големия враг, който сме имали, е бил македонец. Така се е случило, че двама македонци са се упражнявали, кой на кого ще претрепе любовника и накрая губим държавата си. Ама най-големите ни светци (освен Иван Рилски) също са макета и ги почитаме всяка година, че и национален празник искаме да го правим.

Ами актуалните събития? Как се роди тайванската нация? Нали уж са китайци? На олимпиадата в Токио се бяха кръстили китайско Тайпе на по столицата си. Съображенията са политически. Същата неоходимост, каквато са имали руските царе да твърдят, че са наследници на киевските.

Днес има тайванска нация, утре, ако китайците изиграят американците (не вярвам) няма да има. Днес има македонска нация, утре, ако византийците си свършат делата (а те не си оставят коня в рѣката), няма да има. А, и Гърция, и Сърбия винаги са настоявали за обща граница.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
   Руснаците са до голяма степен истински славяни.

   Е,могат да се видят и изключения - веднага се сещам за Борис Елцин,
който имаше ясно изразени монголоидни очи.
Очевидно  има тюркски или монголски гени.
« Последна редакция: Dec 01, 2023, 12:06 от spec1a »
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
...
с извинение към бездомните кучета, които са най-невинните същества на света.
...

   Моля !?!

Невинни ли ?  >:D

   Знаеш ли колко случаи има на хора,разкъсани от мастии ?
Веднага се сещам за един възрастен професор,и едно малко момиченце,
които бяха разкъсани от гнусни помияри  >:D

   Познай какво мисля за мастиите  >:D >:D >:D
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Мастийте нямат никаква вина, че живеят на улицата. Затова сме виновни ние. Всеки един от нас. Дори да не сме имали никога домашен любимец, все познаваме някой близък, който е имал.

Освен това, че тези мастии не са на топло през зимата и не са нахранени, сме виновни отново ние. Не сме се погрижили за това. Кучето не е виновно, че се подлудило съвсем буквално от глад и студ. Невменяемите хора са безправни, защото не могат да отговарят за действията си. Въдворяват ги или им назначават настойник. Защо за кучетата да е различно?

Кучетата не са виновни, ако ще да са разкъсали бебе. Случката е ужасяваща и не я пожелавам и на най-неприятните ми хора като раз-Бойко. Никой не искам да изпитва или само вижда нещо подобно. Но вината е в обществото, хората, всеки един от нас, а не в извършителя, кучето, което в страданието си е докарано до лудост. Бяс, както я наричаме.

И нещо друго. Много, много, много повече случаи в десетки пъти са, когато човек е пострадал или по-лошото от домашен любимец на някой изверг, който го е превърнал в убиец, отколкото от бездомни. Обаче в НК няма такава точка. Евтанизират кучето, а изверга, който го е превърнал в чудовище, си е спокоен и на свобода.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3128
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Понеже споменахме царската титла.. Да, доколкото и аз съм чел, произлиза точно от Цезар, при нас се е изписвало отначало като "цѣсарь" (нямам старобългарските буквички и копирах от нета), а после се наложила съкратената титла "цар". В нашия език е имала значение на "имератор". Гръцкото "кесар" също произлиза от "цезар", но в Източната Римска империя, за върховен титул в държавата се е ползвала гръцката дума "василевс" (разбира се, след приемането на гръцкия език за държавен и постепенното изместване на латинския, някъде по Юстинианово време- първия, по спомен). А "кесар" е била титла за аристократ, втори след василевса. Немският вариант е "кайзер"- там е било със значение на "император". Василевсите са носили пурпурни ботуши (по тях са идентифицирали тялото на последния Константин след превземането на Цариград от турците), кесарите- зелени.
В Древния Рим, преди Цезар, думата "император" (imperator на латински) е била със значение на "победоносен пълководец"- това съм го чел в книгата "Дванайсетте цезари", представляваща съвременно издание на едни римски хроники, на Гай Светоний Транквил, които са оцелели до наши дни, писани по времето на император Адриан (200 години след Цезар).
Папа Инокентий III дава на нашия Калоян титлата "рекс"- с която в Древния Рим са титулували ръководителите на граничните все-още непобедени и непревърнати в римски провинции държави- на парти, илири и т.н., т.е. в съвременен прочит- крал. А Калоян в отговор благодари на папата, че го е признал за "цар", т.е. цезар (император).
Доколкото знам, цар Симеон Велики е коронясан именно за цѣсарь от Николай Мистик, а после византийците се измъкват с номера, че не бил коронясан за император (василевс по тяхному), а само за кесар, тази титла- василевс, имал право да носи само императорът в Цариград, а тогава си имало василевс- малолетния Константин VII.
Но след това византийците признават вече титлата на Петър- сина на Симеон. Както и статута на Патриаршия на нашата църква. Петър се жени за родственица на василевса в Цариград.
Доколкото знам, тая титла "цар", както я знаем днес, на нашия си език, и на бая други славянски, първо е била носена от наш владетел. Всякакви там сърби, руснаци, са векове след това.
 
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6206
    • Профил
Дефинирай алкохолик?  :D
Имаше едно време, през което доста често излизах навън и пиех почти всяка вечер. По доста изпивах. Но поне внимавах, да не се напивам. Явно държа, въпреки че на тегло не съм голям. Все едно.
Това продължи някъде две години. Но изведнъж престанах. И като престанах, не изпитвах нужда да се наливам.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3244
    • Профил
https://www.youtube.com/watch?v=NwErmFtQvtM
оказва се че старото Дуло бая амортизация е видяло... чак у Ирландия и Шотландия е фърляло семе ..неговата семка  :P

П.П. Между другото и един от по-новите филми за крал Артур се твърди че е близо до историческата истина , само че там нашите са дошли от оттатък Дунава като част от римската армия.. не мога да сетя точно за заглавието помня само че беше със Стелан Скарсгард (в ролятат на лошия)
--
поправка: оказа се че на български било Стелан Скарсгорд

2004 – „Крал Артур“ (King Arthur) - очевидно е този, но внимавайте че има бая с такова заглавие


П.П.П. Нещичко и за феновете на Тангра
https://www.youtube.com/watch?v=dNkRjDxZXk0
« Последна редакция: Dec 02, 2023, 08:43 от remotexx »
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
...
Кучетата не са виновни, ако ще да са разкъсали бебе. Случката е ужасяваща и не я пожелавам и на най-неприятните ми хора като раз-Бойко. Никой не искам да изпитва или само вижда нещо подобно. Но вината е в обществото, хората, всеки един от нас, а не в извършителя, кучето, което в страданието си е докарано до лудост. Бяс, както я наричаме.
...

    ??? ??? ???

   Да не би някой да кара мастиите да убиват хора ?  >:D
Именно помиярите са основните виновници и затова ... сещай се ...  >:D

   Известна вина имат държавните/общинските служби,които са
длъжни да ни пазят от гадните мастии,като "Екоравновесие".
При всеки подобен инцидент трябва да хвърчат оставки ...
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
нямам старобългарските буквички и копирах от нета

Имаш!

Зиновиев се погрижи за това преди две и четвърта, а от шеста го вкара в БДС.

Специално средното „Е“ или Ят, както е другото му име, се намира на трето и четвърто равнище над „Я“. Чак се учудвам, че не е вкарана в Андроид. Има дори български кавички, пък няма никакви букви от разширения набор.

Аз самия вчера (вероятно за сефте в живота) я ползвах тази буква. Трябваше да напиша „ряката“, защото така е поговорката, но правилно е — реката. И затова я ползвах.

Иначе по принцип съм против тия букви. Усложняват езика. Не се съгласявам с разните, окултни дрънканици.

=*=

Сърбите нямат царе. Имаме само ние и русите. Техните са крале.

=*=

Тервел спасява два пъти (третия отказва) второто, безносо Юсти, оти е рода, маке.



Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Да не би някой да кара мастиите да убиват хора ?  >:D
Именно помиярите са основните виновници и затова ... сещай се ...  >:D


Тогава давай да закрием лудниците и да избием всички ненормални. Да си върнем средновековието. Какви са тези лигавщини да се грижим за събратята си???

Така и така сме почнали да ги подкарваме: болни, цигани, бездомни, необразовани, дебели, всички наред. Да остант само утерменшите. Няма проблем.

Имаше филм, не помня името. Май беше „Аз робота“ с Уил Смит. Програмираха роботи да избият отклоненията. Накрая се оказа, че трябва да избият всички.

Да обвиняваме невинните за нашите грешки е задънена улица.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3128
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Файър, на фонетика пиша, на БДС мога само с два пръста, та не ги знам къде са на фонетиката тия старите буквички, ако въобще ги има :)

Сръбският владетел Стефан IV Душан (някъде в средата на 14 век) се е нарекъл цар (даже цар на сърби и ромеи- вероятно е копирал идеята от нашите Симеон и Калоян), но доколко му е признато от тогавашните авторитети Цариград и Рим, не съм се интересувал. По това време във Византия е имало гражданска война и се възползвал да завладее византийски земи.
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5296
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Никога не съм я знаел или ползвал бедесе кирилицата. От 1987 година насам ползвам само фонетична кирилица.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Файър, на фонетика пиша, на БДС мога само с два пръста, та не ги знам къде са на фонетиката тия старите буквички, ако въобще ги има :)


През две и шеста бе приет в БДС стандарт и за фонетика, а няколко години преди това и една друга, доста странна.

С много срам, наведена глава и пепел по нея признавам, че след 1998-ма и аз пиша на фонетика. Мога да се оплаквам от неграмотните компютърджии, но истината е, че твърде отдавна на компютър с ГПИ може да се пише на БДС, а аз не съм се върнал.

=*=

Така, че имаш ги тия букви, нищо, че си на фонетика. Просто трябва да си включиш третото равнище.

На Шиндош е пак така, но трябва а си вземеш подредби от Балабанов. Кофтито е, че са правени по чернова на стандарта, но стават.
« Последна редакция: Dec 02, 2023, 17:49 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 4650 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 71687 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx