Покажи Публикации - makeme
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 60
826  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: промяна на формата на датата на десктопа в Linux Mint 17.2 -: Oct 26, 2016, 15:01
Промени ли първо "format" да стане "custom" ? Иначе няма да го зачита.
827  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: промяна на формата на датата на десктопа в Linux Mint 17.2 -: Oct 25, 2016, 10:29
dconf Editor
org -> mate -> panel > objects > clock > prefs или (ctrl+F и търсиш clock)
Правиш format > custom и в полето custom format слагаш  %H:%M  %a %d.%m.%Y.

Ако искаш друг формат, потърси в гугъл за синтаксиса.

Трябва да стане така:


Това е на UbuntuMate, но предполагам, че на минт с Mate трябва да е същото.
828  Нетехнически теми / Коментар / Re: За да бъде победен Microsoft, Linux трябва... -: Oct 06, 2016, 11:32
@zahari_bgr мисля, че нещо си се объркал за "продукта" Линукс. От всичко изписано от теб разбирам, че искаш да превърнеш Линукс в МакОС.
Искаш ОС да е Линукс базиран и да се защитава с чаршафни лицензи ~> МакОС (Юникс е подобен на Линукс или обратното :) )
Искаш полирана графична среда и изместване на Конзолата на заден план -> МакОс
Искаш да се продава с устройствата -> МакОС

Пак казвам най-хубавото нещо на свободния софтуер и софтуера с отворен код, е "къмюнитито" (общността). Аз не съм програмист и не мога да допринасям за кода, но мога да показвам на по-начинаещи от мен, как се работи със системата (мини маркетинг :) ),  мога да репортвам бъгове и още купища дребни неща, които ме правят щастлив и макар и нищожен, все пак е някакъв принос.
Относно парите, в момента е модерно да си богат, известен програмист, ако може и новия Mark Zuckerberg, но това не означава, че всички програмисти работят винаги за това. Напротив!
Относно "авантата" - в днешно време има купища софтуер (платен, безплатен, уж безплатен...) и ако за всичко трябва да плащаш и нямаш безплатна алтернатива, ти трябва да си милионер. За пример ще ти дам Линукските дистрибуции. Какво е Дистрото: Ми това е сбор от страшно много софтуер, разработен от множество хора. Я сега си представи всеки да си лепне ценичка на своето.... :)
Замисли се това устройство дето искаш да вади парите на Линукс на колко хора ще трябва да разпредели тези пари (Или ти под Линукс дистрото разбираш само кърнела. Ако е така- тези програмисти на асемблиращите компании, ще имат да пишат :) ).Просто разбери, че моделът е друг.


829  Нетехнически теми / Коментар / Re: За да бъде победен Microsoft, Linux трябва... -: Oct 04, 2016, 11:39
Вие не харесвате ли GNU/Linux? Защо изобщо го ползвате тогава?
Харесвам Linux и я ползвам. И не ме интересува, колко процента от общата дебилна маса я ползват. Не искам Linux да се нагажда към тях. И, изобщо не се е провалила. Развива се непрекъснато, макар и не в посоката, която имаш предвид.
+1

@zahari_bgr бая четене падна, братле :) , но накрая разбрах основната ти теза и според мен е невъзможна.
До колкото формулирам многото редове - искаш да кажеш, че ако всеки асемблатор/производител на хардуер започне да вади дистрота специално за неговите лаптопи (да речем), десктоп дистрибуциите ще разцъфнат (подобна схема на Андроид)...
Еми да, ама не... Това е доста голям ресурс, който трябва да се вложи и на дали някой ще го направи. Най-малкото ще оскъпи продукта (Линукс може да е без пари, но хората и времето не са). .....Но... Да кажем, че стане! Това означава сигурна гибел за тези устройства.
Виж един Андроид смартфон, колко време се поддържа от собствените си производители и сам ще видиш за какво говоря (после -> "купи си нов"). Чисто и просто модела на Уиндоус/Мак и на Линукс е различен при десктопите.
И пак ще цитирам колегата по-горе "И не ме интересува, колко процента от общата дебилна маса я ползват" - тази маса не ни трябва!!!
Имай предвид, че Уиндоус/Мак имат "Съпорт", а Линукс има "Къмюнити"! Лично за мен това е едно от най-големите предимства, НО за масата хора, това е огромен минус и това никога няма да се промени.
Иначе мисля, че всички тук носим твоя "патриотизъм" към ГНУ/Линукс и се радвам, когато някой като теб излее мислите си. [_]3 "Четиво, което с удоволствие чета :) "
830  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Sep 28, 2016, 09:40
Ако не ти трябват субтитри, аз лично ползвам minidlna. Има го в репоситорито.
Конфа му е -> /etc/minidlna.conf
Ако зацикли нещо -> service minidlna restart
Това е най-простия dlna server за линукс , който съм намерил. Слагаш си филмите в папката посочена в конфа и това е :)
831  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Ubuntu MATE login background проблем -: Sep 21, 2016, 11:30
Това
Код:
user-background = false
Пробва ли да го махнеш?
832  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Ubuntu.16.04 LTS помни всичко -: Sep 13, 2016, 14:45
Ми има едно обяснение: Уиндоуса нищо не е свършил :)
Дори се чудя как е видял партишъните. По спомени преди не можеше.
Другото обяснение е просто да се е получило игра на пренаписване и "възстановяване" на партишън таблицата. Те данните така или иначе си седят на харда.
833  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на php-mcrypt на raspberry pi 2 с centos 7 -: Sep 10, 2016, 19:18
Ми на центоса се инсталлва:
Код:
yum install php-mcrypt

Ако няма репоситорито на Епел:
Код:
yum install epel-release

Не знам на Пая дали е различен CenOS-а, но пробвай да видим.
Пиши дали е станало, че ми е интересно.
834  Програмиране / Общ форум / Re: Real time комуникация -: Sep 09, 2016, 23:50
Стига бе човек кви данни ми говориш. Ше ме подслушват? Или  ще ми видят емотиконите които изпращам към приятелката ми преди лягане. Забавлявате ме...  ;D :D ;D

Разбира се, че зависи от употребата, но при положение, че през чата ти минават днеска 200-300 юсъри и пароли (мой ден) за какво ли не от бази данни до root достъп до сървъри, взимаш да се замисляш.
835  Програмиране / Общ форум / Re: Real time комуникация -: Sep 09, 2016, 23:11
В днешно време всичко "модерно" има поведение на вирус :) Просто хората искат да им е лесно и безплатно* и от там големите компании се възползват по всички фронтове. Така, че мисля е сериозен. :)
Лично аз много харесвам за чат tox модела, даже имам инсталлнат тук qtox (да си го гледам само :) ) , но как да го ползвам, като никой не го (и не вярвам някога) да го ползва, понеже като им кажеш на хората, че профилът им седи локално и те гледат кат тръбЪ. А като им кажеш, че профил означава данни и в противен случай ги даваш на някой и те се обръщат на другата страна.
836  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Ubuntu MATE login background проблем -: Sep 09, 2016, 22:35
Ако може дай една снимка и на "настройките" Menu -> Administration -> LightDM GTK+ Greeter settings

Моя конф (за сравнение):
Код:
/etc/lightdm# cat lightdm-gtk-greeter.conf
[greeter]
background = /usr/share/wallpapers/linux-wallpaper-matrix-ubuntu-ubuntips-albums_.jpg
default-user-image = /usr/share/icons/work.tux.bg_128.png
allow-debugging = true
837  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: Извинявам се обаче ... -: Sep 09, 2016, 21:21
Много странно при мен даже и да инспектна страницата, няма нищо, което да води към този http://linuxmint-art.org/
838  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: Извинявам се обаче ... -: Sep 09, 2016, 19:36
При мен се отваря нормално и под Линукс и под Уиндоус. Виж си Хост файла, някой да не се е изгаврил :)
839  Нетехнически теми / Коментар / Re: Сертификат на ubuntu.com -: Sep 08, 2016, 15:40
Може да имат много http:// линкове по сайта и да не им се оправят. :) Това много често е причина сайтове да имат сертификат но да се форсва https:// само на страница за плащане и подобни, а в останалите случаи да се форсва http:// .

Ако го форснат и не са оправени , ще изглежда така : https://community.ubuntu.com/ . Както виждате тук може да се влезе и през https (сертификатът е валиден и си е техния), но браузърите пискат :)


840  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Надеждност на iptables? -: Sep 08, 2016, 13:24
Разбира се може и да греша, но съдейки по това -> http://www.the-art-of-web.com/system/fail2ban/  (точка 3), да заявката пристига 1во в iptables, но в "fail2ban-ssh chain" и от там вече, дропи.
И аз ще чакам да се изкаже някой малко по-компетентен по темата, понеже ми е  интересно :) .
Не съм го ползвал много тоя fail2ban, понеже за брутфорсите към SSh, CSF ми е фаворит.
Страници: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 60