Покажи Публикации - lkm
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Страннотии -: Apr 01, 2008, 16:27
Цитат (bubu @ Април 01 2008,17:02)
@lkm     

Ако фирмата ти е достатъчно сериозна и голяма няма да ползва решения за които има съмнения че има spyware както е със скайп. Нямам нищо против програмката ама да ми кажеш, че може да се ползва от сериозна фирма за сериозна работа е повече от смешно. Ако искаш ип-телефония има много други решения които са повече от успешни.

Това е служебна комуникация, която не представлява фирмена тайна. На практика 100% защита на информацията няма, а въпросът е дали са оправдани средствата, които ще похарчиш за да я получиш. Между другото на този принцип работят и агенциите, които издават банкови сертификати за сигурност.

Поздрави
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Страннотии -: Apr 01, 2008, 15:48
Цитат (Agent_SMITH @ Април 01 2008,15:39)
И аз не можах да се сдържа и да преместя темата... '<img'>

Ако фирмата е сериозна и голяма, едва ли ще позволи скайп в работно време, ама нейсе. Щом могат да си правят каквото си искат - да си инсталира линукс и тя  ':ok:'

Фирмата в която работя  е достатъчно сериозна и голяма, и Skype се ползва като основно средство за комуникация с клиентите ни в чужбина. И докато в България все още се случва да въртиме телефони там отдавна ползват предимно интернет решения.

Невиждам кое точно събуди желанието ти да иронизираш. Пак се изказа неподготвен, което не ти е за първи път.

Поздрави
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с писане на кирилица -: Dec 04, 2005, 14:50
>Имам някакъв много странен проблем. С КДЕ 3.4, когато превключа на
>кирилица (с kkbswitch) мога да пиша големи букви само ако съм
>натиснал CAPS Lock. С натиснат shift, без значение кой, се изписват
>само малки букви във всички програми (openoffice, filefox .. ). А по
>принтцип shift-а работи защото с него и ALT превключвам между
>кирилица и латиница.


Оправих го ...
4  Програмиране / Общ форум / COM ports -: May 03, 2005, 15:45
Според мене идеята на opensource е не да "краднеш" всичко наготово а да получиш някаква идея как можеш да си решиш проблема. Иначе май му се казва "Free Software".
Мое мнение разбира се '<img'>
5  Програмиране / Общ форум / COM ports -: May 03, 2005, 13:49
Потърси някъде да си свалиш "Serial Programming Guide for POSIX Operating Systems".
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с KDE 3.4 -: Apr 02, 2005, 16:17
Здравейте,
Направих update на моя slackware 10.0 до 10.1 current и забелязах че някои от програмите в KDE почнаха да крашват яко. SIM изобщо не мога да пусна вече. При смяна на потребителите излиза KDE Crash Handler прозореца. При kopete също има проблем (configure->Appearance).

Някой да има информация по въпроса ?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / RADEON 7500 -: Mar 08, 2004, 12:05
Zdraveite.
Niakoga dosta vreme se chudix kakva tocno video karta da si zema i mai praviloto "kolkoto poveche se chudish tolkova po goliam bokluk shte vzemesh se potvyrdi"..
Radeona e s 3 izhoda .. (CRT)/(DVI-LCD)/(TV). Ako sym vyrzal samo crt-to niamam nikakvi problemi ... drm driverite rabotiat goredolu, glxgears-a mi dava 600 -700 fps.
Sloja li obache S-Videoto(TV) stava pylen kataklizym. Pyrvo mi se reduce-va chestotata i poneje monitora ne e mnogo dobyr texta se sviva napolovina. Sporet ATI tova bilo normalno shtoto TV-to stavalo primary display i chestotata se izravniavala s negovata. Tova da kajeme ne e tolkova zle ..
Da obache X-sa veche ne iska da trygne. Greshkata e mnogo chesto sreshtana (RADEON(0) No valid mode found for DVI/LCD .. ). Tuka nikakvo optsii or roda na "NoDCC" ne pomognaxa. Nakraia napisax 2 Sections "Screens" i X-sa trygna .. obache izglejda taka se edno contrasta e daden na MAX,super izsvetleno i ne podleji na nikakvi gamma korectsii(XAXA), tolkova e osveteno che daje ot monitora ne moje da se namali dostatychno.
Otgovora ot ati e che te za tezi karti support za linux niamat i nishto ne mogat da kajat.
V techenie na dylgi opiti se natyknax na slednite situatsii i t.n
s atitvout moje edinstveno da proverish dali e plug s-video kabela. S GATOS Driverite nishto ne uspiax da postigna kato rezultat. Sys 2 section "screen" pri tiax x-sa zabiva v osvetlen rejim i kursor na mishkata prelichasht na ogromen pravoygylnik. Dokolkoto zabeliazax  ot developmenta na GATOS sa napisali izrichno za tvout optsiata che sa ia probvali na radeoni koito imat samo TVOUT i CRT ne i dvi/lcd. Izglegda sa imali neshto napredvid shtoto daje i v mail lista im ima opisani podobni problemi obache bez dobri reshenia.
Mojebi nai-strannata situatsia beshe s driverite koito idvat s poslednia Gentoo-Linux. Sys tiax dosi s pusnat S-VIDEO X-sa trygva (osveten razbira se no trygva). Strannoto e che v loga na XFree86 izobshto ve prisystva informatsia za second display attached. Vyv foruma na gentoo sreshnax che problema s narushenia kontras se poiaviava i pri drugi radeoni (7000, 7500, 9000 ,9200) daje sys originalnite driveri na ati. Ati sa kazali che shte go opraviat po natatyka...

E neznam veche. Mai po lesno shte e da si kupia druga video karta. Ako niakoi ima i moje da pomogne bix mu bil izkluchitelno blagodaren.
Страници: [1]