Автор Тема: Проектът "Ран-Ът"  (Прочетена 3821 пъти)

ntrance

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 696
    • Профил
Проектът "Ран-Ът"
« -: Aug 09, 2010, 17:56 »
http://komunizam.start.bg/article.php?aid=10843   


Вие кажете колко е Вярно , но има много из нета ....  писано по темата






Проектът "Ран-Ът"

1990 г.




Една зловеща приказка, която ни остави на края на света...

Това е практическият план по който се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. Без да се запознае с този фундаментален документ, българинът няма как да разбере света около себе си и епохата в която живее.  Той е изработен по поръчка на превратаджиите от 10 ноември 1989 г. от Националната търговска камара на САЩ, в тайна от  целия български народ. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва у нас. Това е най-стриктно спазвания документ в България от 1990 г. до днес.

След избухването на демокрацията  правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.
 Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага  стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.http://www.communist-bg.org/index.php

В началото на “Студената война” – през 1947 г. Алън Фостър Дълес – тогава шеф на ЦРУ заявява:

“Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ

През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: “Ние изразходваме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив”.

Благодарение на проекта “Ран-Ът” сега българската икономика е в руини и България е върната със 100 години назад в своето развитие, унищожени са всички социални завоевания на народа ни, добити с толкова труд и лишения, нацията измира и се топи интелектуалния й и културен потенциал, а богатите стават все по-нагли и отчуждени от болката и страданието на народа...

Тези операции могат да включват действия (мероприятия) по оказване на помощ на населението, застрашено или пострадало от криза, преодоляване на последствията и оказване на хуманитарна помощ, както и спасително-издирвателни действия, В операциите за оказване на помощ при международна хуманитарна кри за могат да изпълняват следните задачи: - осигуряване на защита на населението и намаляване на страданието на бедстващите; - евакуация на населението от застрашени райони; настаняване на пострадало население във временни жилища и лагери; оказване медицинска помощ; снабдяване с продоволствие, питейна вода и други; възстановяване на инфраструктурата и комуникациите в пострадалите райони; - възстановяване екологичното равновесие; свеждане до минимум рисковете от повторно възникване и криза...

Докладът върху Проекта "Ран-Ът"

Фондация на
националната Камара
1990



ДОКЛАД
върху
проекта за икономически
растеж и преход към
пазарна икономика в
България


подготвен от
Фондацията на Националната Камара на САЩ
за
Народна Република България


Ръководство и редактиране:
Ричард Ран, САЩ
Роналд Ът, САЩ
National Chamber Foundation
1615 H Street, NW.
Washington, DC 20062, USA
(202)463-5552
© National Chamber Foundation, Okmoмвpu 1990 npeвog © SPS corp. & Mintech Corp. / U.S.A.

Финансирането на превода, редакцията, оформлението и отпечатването на Проекта за икономически растеж и преход към пазарна икономика в България е извършено от фирма "Програмни продукти и системи" (SРS) и от МINТЕСН Согр./U.S.A. по идея на президентите на двете фирми г-н Рашко Ангелинов н г-н Сам Трендов и с любезното съгласие на д-р Ран.

Изданието се разпространява безплатно. Желаещите да заплатят своя екземпляр могат да внесат избрана от тях сума на сметка 421130 082-7 - Търговска банка София - АД. Събраните по този начин средства ще бъдат изцяло предадени в Дома за девойки-сираци "Ленко Мишев", гр. Ловеч, ул. Стефан Караджа № 24. Поради това придружавайте превода с текст "За Дома за девойки-сираци".

SРS и МINТЕСН предоставят правото на безплатно ползване на цялата разработка и на части от нея, като се забранява възможното й разпространение срещу заплащане. Нарушителите ще се наказват съгласно съществуващите нормативни актове.


"Покойния вече автор на в. "Нова Зора" Борис Дерибеев, пръв, през 1996 г., повдигна завесата на червено-синята мъгла и разказа от страниците на вестника за зловещия заговор за убийството на България .

Държавата е нищо, частната собственост и личната инициатива - всичко”, беше лайтмотивът на програмата "Ран-Ът". “Балканският икономически тигър” България беше смъртно наранен и от 12 години вече бере душа. " - Румен Воденичаров

Неуспехът на програмата на Ран и Ът

Тя не постига целите си - нас българите не е толкова лесно да ни изтребят. И тази програма едва ли ще успее. По нея още преди 10 години в България трябваше да няма собственици и всички да висим на банките. Очевидно не се получава.
Идеята на страницата не е да навява песимизъм, а да даде обяснението защо всичките ни нови правителства следват една и съща политика. Програмата на Ран и Ът дава обяснението.


--------------------------------------------------------------------------------

Защо "Планът на прехода" не успява да ни ликвидира?

Програмата е била предвидена да се изпълни за десетина години. Но вече седемнайста година тя не постига целите си и явно се движи на празни обороти.

По нея още преди 10 години в България не трябваше да има собственици. Масово трябваше да сме разпродали жилищата, имотите и собствеността си на безценица, за да оцелеем, след като инфлациите унищожиха спестяванията ни. Трябваше да се озовем в положението на западняците, които водят луксозен живот под наем и на заеми, които ще изплащат и внуците им. (Само "луксозната част" на нас не ни беше предложена. Тя е предложена само на десетина народи по света за реклама, а на всички останали се обяснява как трябва да си сложат тенджера на главата и да се наберат на нея, за да ги "настигнат".)

Нищо такова не се е случило и няма изгледи да се случи. Мнозинството хора у нас не се разделят със собствеността си и няма начин да бъдат принудени, колкото и експерименти и опити да се правиха. Накрая самите преки изпълнители на програмата вдигнаха ръце и обърнаха тази част на фарс. (Като откровената реклама, в която пенсионерите завещават жилищата си и се събират на ... гола поляна.)

Още преди 10 години у нас не трябваше да има независими хора - трябваше масово да задлъжнеем на банките до живот (пак подобно на западняците, без "луксозната част").
Това също не се случи - мнозинството хора не си сложиха това въже на врата, а много от тези, които теглят заеми от банките го правят ... пак за ново жилище или за независим бизнес. Въпреки трудните условия, българинът, в момента в който успее малко да си вдигне главата, отново започва да търси начини не как да оцелее, а как да пробие напред.

По някакъв ирационален начин ние масово оцеляваме като харчим повече, отколкото изкарваме, без да задлъжняваме на никого. Никой математик не може да обясни, как може разходите да надвишават приходите, без да се влиза в дългове. Факт е, че българите масово го правят. Как става това, е необяснима загадка за нашите противници.
Отговорът се крие някъде в нашия балкански манталитет, който ни е запазил през вековете. За авторите на "Програмата за преход" той очевидно е напълно неразбираем и от там идват и провалите им с нас.

Засега нашия народ се пази достатъчно добре:

Запазваме здравия си балкански манталитет и не възприемаме западния, нито техните фалшиви "ценности", нито бездушното им консуматорство, нито разложението на нравите им.
Тези у нас които се поддават са малцинство. Ако на някой му се струва, че тук нравите се разложиха - да сравни с техните. Един сърбин накратко определя американците така: "40% хомосексуалисти, 40% луди и 10% нормални". В Западна Европа е същото. Ние сме доста далеч от това. И с времето няма да ни развратят повече - каквото можаха направиха. Вече тръгва обратния процес - всеки почва да псува упадъка на нравите. Нравите ни са оцелявали и преди. Само преди 150 г. някой от възрожденците ни са били сериозно уплашени, че гъркомаството у нас приема огроми размери и обхваща голяма част от народа. След няколко десетилетия от това явление не остава и следа - българите сами са се излекували от него и без помощта на "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников.

Противниците ни не могат да разберат балканския манталитет, затова и не знаят как да го преборят. За тях е неведома загадка, защо сърбите не харесаха гениалната идея на Джинджич да "смени сливовата с компютъра" (а го застреляха). същност отговорът е много прост - защото нямат гроздова. Мъчат се да  ни обяснят тоя манталитет с простотия, но ние много добре знаем, че той е онова здраво нещо, което ни е запазило през хилядолетията.
Причините за неуспеха на програмата на Ран и Ът да ни ликвидира са безбройни и всички са свързани с нашата народопсихология. А това е тема по-дълбока и по-обширна от плана за разорението на България.

Д-р Алън Ейбръхамс е изпълнителен директор на “ Southern Agronomics Ync.” Феърхоун, Алабама - фирма за селскостопанска дейност в Югоизточните Щати предоставяща икономически и консултантски услуги.

Достопочтената Мери Буш

( The Honorable Mary K. Bush )

Мери Буш е главен управител във Федералния съвет по финансиране на жилищното строителство

и други... 

Участниците


 
Каква организация е Фондацията на търговската камара на САЩ (NFCF) и с какво се занимава тя?

 

NFCF е дясна американска организация, с антикомунистическа и религиозна идеология (в. “Атака Плюс”, брой 9 от 18-24 октомври 2005 г. - виж публикуваната със съкращения статия на Уилям Блум - “СДС и парите на Чичо Сам”, стр. 6-7). NFCF се занимава с разработки на проекти за бърз икономически растеж, основани на пазарни принципи, в страни с развиващи се демокрации.

За посещението на американската делегация у нас през август 1990 г. пресата у нас почти не съобщава.

 

По време на посещението на 50-членната делегация (34 икономисти и 16 държавни чиновници и администратори, конгресмени), и след връчването на първообраза на проекта, Андрей Луканов е длъжен да признае: “Предстои труден и мъчителен преход” (в. “Дума”, бр. 142, 23 август 1990 г., стр.1).


--------------------------------------------------------------------------------

 От българските икономисти, участвали в изработването на плана, днес можем да различим познати имена.

Сред тях са хора като: ръководителят на екипа проф. Иван Ангелов - икономически съветник на Луканов, сега на Станишев;  д-р Венцислав Димитров - бъдещ депутат от СДС; д-р Иван Костов-бъдещ премиер на България, сега лидер на ДСБ; Емил Хърсев - банкер; д-р Димитър Иванов - икономически съветник на двама президенти - на бившия Стоянов и на сегашния Първанов; Атанас Папаризов - министър, депутат от БСП; д-р Иван Пушкаров - бъдещ министър и депутат от СДС; проф. Стефан Стоилов - министър, бъдещ депутат от БСП; проф. Тодор Вълчев - бивш директор на БНБ и виновник за финансовите пирамиди и фалити на десетки банки; Огнян Пишев - бивш посланик в Съединените щати; Димитър Костов - зам.-министър на финансите в Лукановото правителство, понастоящем банкер.

Всички те са знаели още тогава в какво начинание участват. Знаели са всичко, което се готви за България чрез тази програма. Но са сложили своите имена, без страх, че някога може да им бъде потърсена отговорност. На какво са разчитали и с какво са утешавали съвестта си? Известно е, че цял народ за цял живот не може да бъде излъган.

Имената на българските икономисти, участвали в Проекта "Ран - Ът"

(Може би ви е омръзнало да гледате следващите изображения. Нищо - на тях не им е омръзнало)

Усмивки от старите мутри:

1. Професор Иван Ангелов - старши икономически съветник на министър-председателя Венцислав Антонов (ВИИ "Карл Маркс")

2. Румен Аврамов - Икономически институт, БАН

3. Валери Борисов - юридически съветник в Министерството на икономиката и планирането

4. Д-р Венцислав Димитров - Икономически институт, БАН


5. Д-р Генчо Димов - старши икономист в Министерство на външноикономическите връзки

6. Стою Дулев - заместник-министър на икономиката и планирането

7. Д-р Никола Гълабов - Икономически институт, БАН

8. Професор Илия Георгиев - Икономически институт, БАН

9. Д-р Румен Георгиев - генерален директор, Минералбанк

10. Димитър Костов - заместник-министър на финансите

 

В началото на “Студената война” – през 1947 г. Алън Фостър Дълес – тогава шеф на ЦРУ заявява:

   

“Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ"


--------------------------------------------------------------------------------


 

 

През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: “Ние изразходваме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив”.

 

Проектът "Ран-Ът" (1990 г.)- подготовка на гибелта на българската икономика
Доклад по Политология (14.17 KB)

"Благодарение на проекта “Ран-Ът” сега българската икономика е в руини и България е върната със 100 години назад в своето развитие"
 

 

 





--------------------------------------------------------------------------------


"Покойния вече автор на в. "Нова Зора" Борис Дерибеев, пръв, през 1996 г., повдигна завесата на червено-синята мъгла и разказа от страниците на вестника за зловещия заговор за убийството на България .

Държавата е нищо, частната собственост и личната инициатива - всичко”, беше лайтмотивът на програмата "Ран-Ът". “Балканският икономически тигър” България беше смъртно наранен и от 12 години вече бере душа. " - Румен Воденичаров

 



Неуспехът на програмата на Ран и Ът

Тя не постига целите си - нас българите не е толкова лесно да ни изтребят. И тази програма едва ли ще успее. По нея още преди 10 години в България трябваше да няма собственици и всички да висим на банките. Очевидно не се получава.
Идеята на страницата не е да навява песимизъм, а да даде обяснението защо всичките ни нови правителства следват една и съща политика. Програмата на Ран и Ът дава обяснението.


--------------------------------------------------------------------------------

Защо "Планът на прехода" не успява да ни ликвидира?

Програмата е била предвидена да се изпълни за десетина години. Но вече седемнайста година тя не постига целите си и явно се движи на празни обороти.

По нея още преди 10 години в България не трябваше да има собственици. Масово трябваше да сме разпродали жилищата, имотите и собствеността си на безценица, за да оцелеем, след като инфлациите унищожиха спестяванията ни. Трябваше да се озовем в положението на западняците, които водят луксозен живот под наем и на заеми, които ще изплащат и внуците им. (Само "луксозната част" на нас не ни беше предложена. Тя е предложена само на десетина народи по света за реклама, а на всички останали се обяснява как трябва да си сложат тенджера на главата и да се наберат на нея, за да ги "настигнат".)

Нищо такова не се е случило и няма изгледи да се случи. Мнозинството хора у нас не се разделят със собствеността си и няма начин да бъдат принудени, колкото и експерименти и опити да се правиха. Накрая самите преки изпълнители на програмата вдигнаха ръце и обърнаха тази част на фарс. (Като откровената реклама, в която пенсионерите завещават жилищата си и се събират на ... гола поляна.)

Още преди 10 години у нас не трябваше да има независими хора - трябваше масово да задлъжнеем на банките до живот (пак подобно на западняците, без "луксозната част").
Това също не се случи - мнозинството хора не си сложиха това въже на врата, а много от тези, които теглят заеми от банките го правят ... пак за ново жилище или за независим бизнес. Въпреки трудните условия, българинът, в момента в който успее малко да си вдигне главата, отново започва да търси начини не как да оцелее, а как да пробие напред.

По някакъв ирационален начин ние масово оцеляваме като харчим повече, отколкото изкарваме, без да задлъжняваме на никого. Никой математик не може да обясни, как може разходите да надвишават приходите, без да се влиза в дългове. Факт е, че българите масово го правят. Как става това, е необяснима загадка за нашите противници.
Отговорът се крие някъде в нашия балкански манталитет, който ни е запазил през вековете. За авторите на "Програмата за преход" той очевидно е напълно неразбираем и от там идват и провалите им с нас.

Засега нашия народ се пази достатъчно добре:

Запазваме здравия си балкански манталитет и не възприемаме западния, нито техните фалшиви "ценности", нито бездушното им консуматорство, нито разложението на нравите им.
Тези у нас които се поддават са малцинство. Ако на някой му се струва, че тук нравите се разложиха - да сравни с техните. Един сърбин накратко определя американците така: "40% хомосексуалисти, 40% луди и 10% нормални". В Западна Европа е същото. Ние сме доста далеч от това. И с времето няма да ни развратят повече - каквото можаха направиха. Вече тръгва обратния процес - всеки почва да псува упадъка на нравите. Нравите ни са оцелявали и преди. Само преди 150 г. някой от възрожденците ни са били сериозно уплашени, че гъркомаството у нас приема огроми размери и обхваща голяма част от народа. След няколко десетилетия от това явление не остава и следа - българите сами са се излекували от него и без помощта на "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников.

Противниците ни не могат да разберат балканския манталитет, затова и не знаят как да го преборят. За тях е неведома загадка, защо сърбите не харесаха гениалната идея на Джинджич да "смени сливовата с компютъра" (а го застреляха). същност отговорът е много прост - защото нямат гроздова. Мъчат се да  ни обяснят тоя манталитет с простотия, но ние много добре знаем, че той е онова здраво нещо, което ни е запазило през хилядолетията.
Причините за неуспеха на програмата на Ран и Ът да ни ликвидира са безбройни и всички са свързани с нашата народопсихология. А това е тема по-дълбока и по-обширна от плана за разорението на България.

 




  Андрей Луканов


--------------------------------------------------------------------------------





 

 



 

 

Ричард Ран

 


--------------------------------------------------------------------------------

 



Роналд Ът

 


--------------------------------------------------------------------------------

 



Тук трябваше да е снимката на д-р Алън Ейбръхамс, но такава не се намери

Д-р Алън Ейбръхамс е изпълнителен директор на “ Southern Agronomics Ync.” Феърхоун, Алабама - фирма за селскостопанска дейност в Югоизточните Щати предоставяща икономически и консултантски услуги.


--------------------------------------------------------------------------------

 



Достопочтената Мери Буш

( The Honorable Mary K. Bush )

Мери Буш е главен управител във Федералния съвет по финансиране на жилищното строителство

и други... 

 


Участниците


 
Каква организация е Фондацията на търговската камара на САЩ (NFCF) и с какво се занимава тя?

 

NFCF е дясна американска организация, с антикомунистическа и религиозна идеология (в. “Атака Плюс”, брой 9 от 18-24 октомври 2005 г. - виж публикуваната със съкращения статия на Уилям Блум - “СДС и парите на Чичо Сам”, стр. 6-7). NFCF се занимава с разработки на проекти за бърз икономически растеж, основани на пазарни принципи, в страни с развиващи се демокрации.

За посещението на американската делегация у нас през август 1990 г. пресата у нас почти не съобщава.

 

По време на посещението на 50-членната делегация (34 икономисти и 16 държавни чиновници и администратори, конгресмени), и след връчването на първообраза на проекта, Андрей Луканов е длъжен да признае: “Предстои труден и мъчителен преход” (в. “Дума”, бр. 142, 23 август 1990 г., стр.1).


--------------------------------------------------------------------------------

 От българските икономисти, участвали в изработването на плана, днес можем да различим познати имена.

Сред тях са хора като: ръководителят на екипа проф. Иван Ангелов - икономически съветник на Луканов, сега на Станишев;  д-р Венцислав Димитров - бъдещ депутат от СДС; д-р Иван Костов-бъдещ премиер на България, сега лидер на ДСБ; Емил Хърсев - банкер; д-р Димитър Иванов - икономически съветник на двама президенти - на бившия Стоянов и на сегашния Първанов; Атанас Папаризов - министър, депутат от БСП; д-р Иван Пушкаров - бъдещ министър и депутат от СДС; проф. Стефан Стоилов - министър, бъдещ депутат от БСП; проф. Тодор Вълчев - бивш директор на БНБ и виновник за финансовите пирамиди и фалити на десетки банки; Огнян Пишев - бивш посланик в Съединените щати; Димитър Костов - зам.-министър на финансите в Лукановото правителство, понастоящем банкер.

Всички те са знаели още тогава в какво начинание участват. Знаели са всичко, което се готви за България чрез тази програма. Но са сложили своите имена, без страх, че някога може да им бъде потърсена отговорност. На какво са разчитали и с какво са утешавали съвестта си? Известно е, че цял народ за цял живот не може да бъде излъган.

 

 

Имената на българските икономисти, участвали в Проекта "Ран - Ът"

(Може би ви е омръзнало да гледате следващите изображения. Нищо - на тях не им е омръзнало)

Усмивки от старите мутри:

1. Професор Иван Ангелов - старши икономически съветник на министър-председателя Венцислав Антонов (ВИИ "Карл Маркс")

2. Румен Аврамов - Икономически институт, БАН

3. Валери Борисов - юридически съветник в Министерството на икономиката и планирането

4. Д-р Венцислав Димитров - Икономически институт, БАН




5. Д-р Генчо Димов - старши икономист в Министерство на външноикономическите връзки

6. Стою Дулев - заместник-министър на икономиката и планирането

7. Д-р Никола Гълабов - Икономически институт, БАН

8. Професор Илия Георгиев - Икономически институт, БАН

9. Д-р Румен Георгиев - генерален директор, Минералбанк

10. Димитър Костов - заместник-министър на финансите

11. Д-р Иван Костов - ВМЕИ "Ленин"

12. Емил Хърсев - ВИИ "Карл Маркс"

13. Татяна Хубенова - Икономически институт, БАН

14. Д-р Димитър Иванов - Икономически институт, БАН

15. Професор Лилия Каракашева - главен директор, Министерство на външноикономическите връзки

16. Д-р Найден Найденов - заместник-министър на икономиката и планирането

17. Д-р Невяна Кръстева - научен сътрудник, Министерство на външноикономическите връзки

18. Георги Панков - заместник-министър на икономическата реформа

19. Професор Огнян Панов - директор, Институт по държавно и стопанско управление

20. Атанас Папаризов - генерален директор, Министерство на външноикономическите връзки

21. Д-р Огнян Пишев - старши икономически съветник на президента

22. Д-р Иван Пушкаров - Икономически институт, БАН

23. Професор Димитър Шопов - заместник-председател, Комитет по труда и социалното осигуряване

24. Боян Славенков - Икономически институт, БАН

25. Професор Стефан Стоилов - министър на икономическата реформа

26. Професор Милчо Стоименов - ВИИ "Карл Маркс"

27. Професор Тодор Вълчев - Икономически институт, БАН

28. Христина Вучева - Научно-изследователски институт, Министерство на финансите

29. Венцислав Антонов - ВИИ "Карл Маркс"

 



Обратно към темата
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #1 -: Aug 09, 2010, 18:13 »
Това ми е много надолу в списъка от малоумни конспирации. Дори chemtrails историите са по-забавни. Но като за нещо измислено от онези вечно-пияни аграрни комунисти от Нова Зора си е успех. Поне в сравнение с брадвите и Костов де.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

tonitochev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 699
  • Distribution: Kubuntu and Xubuntu
  • Window Manager: KDE 4
    • Профил
    • WWW
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #2 -: Aug 09, 2010, 18:28 »
Абе що ни занимаваш с тъпащини и малоумщини. Тук е място за линукс, а не за политика. То това не е и политика даже...
Активен

Debian
 http://debian-az-propaganda.blogspot.com/
вестник за GNU/Linux  http://vestnik.hbcom.info/news.php
 http://tonitochev.net16.net/

aaaaaa

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 971
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #3 -: Aug 09, 2010, 18:34 »
Пълни простотии. Напомня ми на една конспиративна теория, която бях чел, че КГБ са организирали разпадането на СССР с цел да победят САЩ като им създадат фалшиво чуство за сигурност и ги накарат да разпръснат ресурсите си по цял свят. Аз лично вярвам, че най - простото обяснение е обикновено правилното - нито една система не може да съществува вечно и рано или късно се разпада без значение дали е успешна (и особено пък ако не е успешна). От друга страна в бурните времена просперират определен тип хора и това не са честните трудещи се хора.
Активен

...to boldly go where no one has gone before...

county

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 48
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #4 -: Aug 09, 2010, 22:11 »
Без да задълбавам в подробности, държа да кажа: Цялата история е една тлъста лъжа затисната между няколко истини.

1. Има такъв проект. Нарича се "Българският проект за преход и икономически растеж".
2. Целта му е да направи подробен план как българската икономика, здравеопазване, и всички други сектори да станат продуктивни и да работят в пазарна среда без "командното дишане" на тоталитарната държава.
3. НЯМА нищо апокалиптично в този проект. Изчел съм от корица до корица оригиналът(в Stanford, Caliornia, има го и в Library of Congress, Washington).
4. Според скромното ми мнение на икономист планът е чудесен. Ако беше изпълнен коректно, сега Б-я щеше да прилича повече на Чехия отколкото на Буркина Фасо. За съжаление бивши тоталитарни кадри и техните подставени псевдо-сини авери прочетоха плана както дявола чете библията. Повечето от препоръките дори не бяха погледнати, а тези които се изпълниха бяха грубо изопачени.

Активен

tyuio

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 145
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #5 -: Aug 13, 2010, 12:37 »
Аз вярвам че много от нещата са факт - огледайте се!
Активен

ntrance

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 696
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #6 -: Aug 13, 2010, 14:27 »
Или е нагласено според фактите  които са реалност или незнам 90 процента от нещата които пише  в  статията са Верни  . Незнам нямам си на идея  но е факт  :Д Че харчим повече от това което имаме и пак имаме :Д.  Както се споменава  няма такава математическа формула   в математиката която да изчисли как става тоя номер :)....
Активен

ntrance

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 696
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #7 -: Aug 13, 2010, 14:30 »
Абе що ни занимаваш с тъпащини и малоумщини. Тук е място за линукс, а не за политика. То това не е и политика даже...


Съобразявай се ....... НЕ САМО ЗА ЛИНУКС. И темата е там където и е местото  ако не ти харесва ОК   , за мен подобни теми не са цитирирам : "тъпащини и малоумщини". Нека да има и тема различна от " как да си пусна тема и споделете вашия ДЕСКТОП."     Нека да има и разнообразие в рамките на нормалното.
Активен

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3397
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #8 -: Aug 13, 2010, 14:58 »
Ужъстъ. :o И са кво ще правим? ???
« Последна редакция: Aug 13, 2010, 15:02 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

ntrance

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 696
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #9 -: Aug 13, 2010, 15:13 »
Ужъстъ. :o И са кво ще правим? ???

Ко правим  :)  нищо продължаваме да харчим :)
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #10 -: Aug 13, 2010, 15:43 »
Тая година нямаше безплатни автобуси, кибапчита, диджеи-гейове и рокери без книжка на Бузлуджа или поне нямаше медийна кампания по въпроса. Предполагам апокалиптичния план Ран-Ът най-накрая е успял и е сринал най-здравият морален стожер на нашият малък балкански народ - а именно столетната кърмилница. А може и да е от кризата. А може и да е оная мутра Бойко, която Станишев оприличи на Уго Чавес и вече седмици наред не мога да разбера дали това е обида или комплимент. Та какво исках да кажа...да де, планът Ран-Ът май успя, в смисъл дори в главата на главата на най-здравия вековен морален стожер на народа очевидно е настъпило някакъв смут и объркване...а може би просто в моята глава е настъпило въпросното объркване...абе не знам, лоша работа е това Ран-Ът. Тая вечер мисля да се напукам с бира, която за щастие мога да си позволя без кредити, за разлика от скапаняците на запад от Нови Сад.

Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

ntrance

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 696
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #11 -: Aug 13, 2010, 16:00 »
Ха да се напукам с бира  без да е на кредит , остана и бирата да я пием на кредит . Незнам колко е вярно и кой будала ще инвестира за да ни  "ошушкат" до край   като и сами си го постигаме  >:D >:D, но  изглежда сме доста костелив орех  "умиране има отърване от нас няма " :) . Аз случайно попаднах на тази тема    може би ако имаше истина в нея трябваше да се привлече медиите.
Активен

ghoof

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 44
  • ghoof reborned
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #12 -: Aug 13, 2010, 21:51 »
Странно защо като дадох редакция на коментара се появи втори???
« Последна редакция: Aug 13, 2010, 21:58 от ghoof »
Активен

ghoof

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 44
  • ghoof reborned
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #13 -: Aug 13, 2010, 21:57 »
О то някои медии отдавна шумят. Примери - "Скат", "Евроком Пловдив", "Строго Секретно"...

Аз вярвам че много от нещата са факт - огледайте се!


Странно, аз защо не виждам тези факти? Къде ги? Повече инфо моля!

За харченето е ясно, че си има математика и тя си е много логична. Външният ни дълг всяка година се увеличава с милиярди, а вътрешният е по-голям дори от външният.

За плана за съжаление не съм го чел в оригинал, не съм ходил до библиотеката на конгреса, няма как да го коментирам. Обаче познавам участници в изготвянето му и те странно не са споменати. Какво ли значи това?
« Последна редакция: Aug 13, 2010, 21:59 от ghoof »
Активен

Nedko Arnaudov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 38
    • Профил
Re: Проектът "Ран-Ът"
« Отговор #14 -: Aug 22, 2010, 04:36 »
Tози план заедно с имената на някои политици е споменат в статия на NYTimes от 1990 година:

http://www.nytimes.com/1990/10/09/business/bulgarian-strategy-is-made-in-us.html
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
"paskal case" / "camel case"
Общ форум
Apache 3 7739 Последна публикация Aug 11, 2006, 10:01
от ivak
Проблем с "struct cdev" и "struct semaphore"
Общ форум
halturata 22 13111 Последна публикация Aug 14, 2007, 17:31
от tarator
Проблем с "reboot", "halt" и т.н.
Настройка на програми
turboshark 5 7504 Последна публикация Sep 22, 2007, 00:13
от turboshark
SUSE Linux Enterprise 10 Server "Subscription"
Кошче
badmind 2 3753 Последна публикация Apr 01, 2009, 18:21
от seaman
Postfix Unknown Local Recipient "Message"
Настройки на софтуер
Neoromantic 8 6036 Последна публикация Feb 07, 2010, 15:15
от Neoromantic