Здравей @go_fire,
Прав си, термина "работи" или "работи добре" може да се интерпретира по много и различни начини, ще се опитам да дам пример/и какво аз лично разбирам и имах предвид.
Примерно един мейл сървър е "open relay" и така работи, в смисъл че праща и получава пощата за която е настроен, но може да праща спам и на целия свят.
Тоест принципно погледнато работи, но дали точно така трябва да работи ? Нещо такова имах предвид като писах "работи добре" !
Тук от няколко дни си мисля за "Катедралата и базара" една книжка от зората на Юникс/Линукс. И намирам някаква прилика със спора сертификация и стандарти срещу алтернативата много и различни варианти и избор кои от тях да се ползва.
Обаче този спор ми се вижда донякъде изкуствен, в смисъл че под слънцето има място и за двете, въпроса е да не си пречат и да воюват
Много те моля да не пишем тук по тази тема (4-те споразумения), почти съм сигурен че ще е досадна за повечето хора, моля те !
Ако искаш мога да ти пиша на лично ?
ПС: Това последното (споразуменията) не трябваше да го пиша, не му е мястото там където го споменах