Покажи теми - Kras
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / PCLinuxOS KDE 2011.06 Впечатления - ВПЕЧАТЛЕН СЪМ! -: Jul 09, 2011, 08:51
По принцип имах намерение да пиша коментар към новината за новото издание на PCLinuxOS KDE 2011.06 ( http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=news&key=436437692 ) но ми стана любопитно:
Какво е вашето мнение за тази дистрибуция?
Ето моето:
Дистрибуцията заслужава много повече внимание отколкото и се отделя в този сайт, а и като цяло в НЕТ-а. Тук дори я няма в раздела дистрибуции, а е може би една от най-подходящите за начинаещи потребители и не случайно(лично мнение) е на 7-мо място в distrowatch.com .
Инсталирах я с идеята да намеря заместител на Убунту 11.04(На ОТВРАТИТЕЛНОТО и нефункционално за мен Unity) по принцип винаги съм ползвал Arch Linux(Любимата ми дистрибуция), а Ubuntu съм инсталирал от любопитство и уважение към най-известната дистрибуция, но уви... след толкова години добри впечатления сега последва разочарование... :(
Да се върна все пак на мнението ми за PCLinuxOS KDE , а то, е че това е една ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРА ДИСТРИБУЦИЯ. Инсталирането и конфигурирането на PCLinuxOS  е много лесно и бързо, инсталирането на допълнителни пакети също... просто инсталираш, конфигурираш и си бачкаш без проблем след около 40-50 мин.(включва и ровичкането във функции, които не ми бяха необходими просто от любопитство и спортна злоба разцъках:)) имаш готова за използване Desktop система. Като казах десктоп, PCLinuxOS е изключително бърза и стабилна дистрибуция за десктоп, което може би се дължи отчасти и на ядрото което ползват
Цитат
This kernel package contains the Linux 2.6.38.8-pclos1.bfs kernel patched with the BFS scheduler from Con
Kolivas. It is optimised for i686 CPUs, supports up to 4GB of system memory (highmem enabled). The
kernel timer interrupt is set to 1000 HZ, it defaults to using the 'BFS' scheduler, 'SMP' is enabled
and is compiled with kernel preemption enabled.

PCLinuxOS ме върна назад във времето когато за пръв път инсталирах Линукс - Mandrake Linux 7.1 май беше!
Накратко дистрибуцията е Лесна за инсталиране, конфигуриране и ползване, Изключително Бърза, Много подходяща за начинаещи(а и не само) потребители.
2  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 26, 2010, 18:55
Анкетата е продължение и е продиктувана от тази тема: Проблем с Галерията
Тук предлагам да обсъдим дали има желаещи да помогнат за промяната на сайта(финансово, с разработка или просто с мнения и идеи), каква "технология" бихте желали да използва любимият Ви сайт и защо и т.н.

Смятам след като се убедим от нуждата за промяна в сайта да пусна(ем)  отделна анкета с каква "технология" да се реализира промяната - WordPress, Joomla, Drupal,  Django, PHP, Python, ASP.NET(шегувам се :) ),Perl, базата данни каква да е и т.н. Каквото се сетите. Специалистите да си кажат мнението.
 Аз лично понеже нищо не разбирам от web програмиране, а искам сайта да се промени, бих подкрепил промяната с 100 лв..
3  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Проблем с Галерията -: Mar 19, 2010, 21:24
Опитвам се да кача от извесно време един Скриншот(*.png файл) в галерията, а нещо не се получава. Уж ми дава, че всичко е наред но после Скриншота и коментара ми го няма! Само при мен ли не се получават нещата с Галерията или?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / X-са се рестартира при пускане на филм или камера -: Dec 02, 2009, 11:24
Проблема ми е, че след като пусна филм на VLC или камерата през Cheese, X сървъра се рестартира и ми дава KDM(с една дума наново иска вход в системата). Интересното е, че при Mplayer филма си върви нормално.
Преинсталирах кодъците(gstreamer...) и горепосочените програми, изтрих /etc/X11/xorg.conf файла за да си направи сам настройки някакви ефекта е същия рестарт на Х сървъра.
Дистрибуцията е: ArchLinux, ъпдейтнат до днешна дата
Видео картата е: Intel GMA X4500 (на дъното), между другото големи ядове бера с тази карта, някой ако има същата и я е подкарал нормално на която и да е дистрибуция на Линукс, а не във VESA режим и ако е подкарал и compiz, ще съм му благодарен да каже какви са му настройките в xorg.conf и има ли въобще такъв файл?
Дъното е: ASRock G41M-LE ( http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535520
Някой да има идея защо ми се ресрартира Х-са?
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Огледалото на ArchLinux за България не е актуално -: Oct 28, 2009, 19:40
Огледалото на Arch Linux за България, нещо не се синхронизира напоследък?
Някой знае ли нещо по въпроса?

Огледало:
http://archlinux.igor.onlinedirect.bg/

Статистика от кога не се е обновявало(Към днешна дата 24 дни):
https://users.archlinux.de/~gerbra/mirrorcheck.html

Ще го бъде ли огледалото или...?

6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KDM не може да се логне в KDE4 -: Dec 20, 2008, 16:10
Здравейте, имам следния проблем:
kdm не може да се логне в KDE4 и отново ме връща в kdm. Пиша си Име и Парола и след Enter мисли една, две секунди и пак ми показва login екрана на kdm. Дистрибуцията е Archlinux и това се случи след упдейт(pacman -Syu). По спомен казвам, че съм упдейтнал следните програми - bison dhcpcd vlc gcc-gcj binutils gcc gcc-libs glibc kernel-headers gcc-gcj imagemagick.
Последния ред в лога - var/log/messages:
Dec 19 19:30:18 DALAVERA kdm: :0 '[2623]: Cannot save user authorization in home dir
Писах във форума на Archlinux но за сега никой с нищо не ми е помогнал.
Според мен нещо се е объркало с Юзара ми или с това към коя група принадлежи но не съм сигурен.
7  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Gentoo Linux -: Apr 20, 2004, 15:51
Predlagam da se sloji otdelna tema za Gentoo Linux!
Sashto taka da se sloji i za drugite distribucii otdelni temi - taka chovek po-lesno moje da se orientira i da nameri tova koeto mu triabva, a ne da cheta za RedHat kak stavalo za Mandrake kak se pravilo i t.n. Ako se interesuva chovek kak stava neshto za opredelena distribucia, shtrakva i namira tova koeto mu triabva!
8  Програмиране / Общ форум / Koi ezik da izbera - C,C++.Perl,Python... -: Feb 10, 2004, 17:36
Zdraveite...
Interesuvam se koi ezik za programirane da izbera- C,C++,Perl,Python... i t.n..
Koi e nai-iakiat ot tezi, a moje i drugi, kakvi sa predimstvata, kakvi nedostatacite. Kak da zapochna nai-lesno, na koi(Nishto ne razbiram ot programirane), kade da nameria literatura(Ako moje na balgarski)..., ot English knigite koi da cheta(a che e more ot knigi) za da ne si gubia vremeto s glupavi knigi.
T'va e...V
Страници: [1]