Покажи Публикации - sverdlov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25
46  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Защо секюритито е важно за теб? -: Nov 23, 2008, 02:07
прочетох линковете.... доказват още веднъж максимата: доверявай се само на писмени документи, защото нечестивците се отмятат!!!!

Ако правиш penetration test, единствено и само с документ определящ правата и задълженията ти, и това че възложителят поема цялата отговорност за всяко твое действие.... и също така, да се работи само върху системи на възложителя и никога върху трети системи!!!

Тва да го запомни всеки който иска да прави такива тестове..... за да не влизаме в затвора, нали

Тук изобщо не говоря за идиотите дет ще пускат троянци и тем подобни лайна за да пробиват системи с цел разрушение.... но дори само от любопитство, това си е проникване с взлом каквото е и в реалния живот - гледай да имаш писмено разрешение за подобни "тестове".
47  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: На гол тумбак чифте пищови -: Nov 20, 2008, 18:59
run_time нещо си набрал инерция - с какво точно бъркам?

Викаш че нещо бъркам и след това казваш абсолютно същото.
48  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: На гол тумбак чифте пищови -: Nov 20, 2008, 16:53
момчета, не знам кво толко сте се възпалили на тема политика напоследът - всяка трета тема на главната е или за политика, или за кризата, или не знам и аз още за какво - ясно че това е някакъв белег за усилени обществени настроения в дадена посока, които се отразяват и по форумите - ама това не е, и никога не е бил начина за справяне с проблемите.

Ако не ти харесва нещо, или го променяш, или.... го оставяш както си е и ако не можеш да го промениш по никакъв начин, или променяй себе си или се примирявай с положението.

Тук едва ли има желаещи да се примирят с положението- и имаме два избора - или да сменим ситуацията или да сменим себе си (демек да фръкнем на запад или на изток).. .

Милиони вече отлетяха на топло - ние, мрънкащите и останали тук, имаме задачата да се опитаме от тоя клозет да направим поне една добре поддържана обществена тоалетна...
49  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: На гол тумбак чифте пищови -: Nov 20, 2008, 13:27
калкулирай си няколко милиона смс-а пратени за тия мерцедеси, и си сметни дали ще се изплатят колите с смс-и - според мен - да.

Хората групово закупуват мерцедеси на някой късметлия.

Кво лошо има в това?
50  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: бундесхакер -: Nov 18, 2008, 15:34
не мога да не се сетя за Костурица....

ние тука се смеем ама веднъж цяла компания залягахме като на война като почнаха на една Нова Година от отсрещния блок да стрелят с АК-47....
51  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: бундесхакер -: Nov 18, 2008, 15:22
купон ли ше праиш, синко? КУПОН?!!!!

ЗЕМИ ТАЯ ГРАНАТА!

gat3way -  ;D ;D
52  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: бундесхакер -: Nov 18, 2008, 15:13
А освен свръхлибералния режим, трябват и закони - опитват се да те ограбят на улицата - имаш право да се защитиш с огрестрелно оръжие.

Опитват се да влязат с взлом в къщата ти - имаш право да стреляш на месо. Опитват се да влязат с взлом във вилата - имаш право да минираш двора .... е, тук малко го пресилих, но идеята е ясна.

Не може да те наобиколят 10-на пишковци с ножове, и да нямаш право да ги изгърмиш като кучета - щото иначе ти си заколен ама по закон, имаш право да се защитаваш само с нож в такава ситуация?! Че после и влизаш в затвора за прекомерна употреба на сила... никой не му пука че ако не я употребиш, отиваш при свети Петър, нали?

Ех, къде е този див, див запад.....  а, да - ако всеки има оръжие, пък било то и банален макаров само, къде ще посмее който и да е с армия от 20 000 да напада народ от 7 милиона, и да прави геноцид, например? Ако ще и 1000 танка да ми пуснат по улиците, винаги има средства за борба и с тях. 2-3 високотермични (над 3000 градуса) молотова, и тия вътре ще наизлизат като хлебарки от жегата....

за Хитлер и комунягите имате право - масите в основата си са лесно манипулирани, но не бива да забравяме че живеем във век на информирано информационно общество - както факта за поява на нов Хитлер, така и групите за борба с него ще се появят толкова светкавично и повсеместно, че горко му и тежко.... партизанска борба с възможностите за мигновена комуникация между стотици групи, е нещо с което никоя армия на света не може да се справи (изключваме китайците, все пак....)
53  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: бундесхакер -: Nov 18, 2008, 12:23
Стойков, ако се опита някой да ми наложи всички тия правила, аз и не само аз, много народ ще излезне и ще им свети маслото на всичките....

Не забравяйте че освен аматьори, има и професионалисти готови да се борят за свободата си, а Хемингуей не напразно е казал, че няма по-опасно нещо от мотивирания аматьор...

само да смеят!!  >:D
54  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: бундесхакер -: Nov 18, 2008, 09:56
надявам се да сте учили руски в училище....

Наибольшие протесты вызывает легализация онлайн-обысков с помощью запуска в компьютер подследственного или подозреваемого троянского вируса, выполняющего функции «электронного шпиона». Этот государственный вирус, который в народе успели окрестить «бундестроянцем» («бундес» по-немецки означает «федеральный»), будет тайно поставлять по сетям Интернета из компьютера всю необходимую информацию, которая хранится в его памяти.

Да речем имаш такъв троянец съвсем случайно наблъскан в компютъра и посетиш аренабг или някой подобен сайт - извършиш някое смъртно престъпление от рода на теглене на торенти - това вече ще е подкрепено от бундеслоговете на бундестроянеца  - страхотна перспектива... май се отклонихме малко с тези nmap и nc - въпроса е как така някой ще получава възможност да заразява МОЯ компютър с ВИРУС, за да получи пълна информация за това какво правя? Защо просто не сложат офицер на 24 часова служба пред монитора ми? Може би в спалнята ми? А защо не и в тоалетната? Може би да сложат камери в домовете на всеки?
55  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: проблем с харддиск -: Nov 17, 2008, 23:37
повече от ясно е какво се е случило - омазала се е файловата система. Пускаш програма за възстановяване на данни, спасяваш каквото можеш ако е имало нещо ценно за спасяване, и форматираш на чисто с ex3.
56  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Жестокост към животни > Някой да има път към горни Лозен?.. -: Nov 17, 2008, 23:35
хора, не гледайте видеото...... >:(

Егати нещастника!!!!! И  снима, фокусира върху падналото от терариума гърчещо се коте!!!! НЕЩАСТНИК!!! ЛЕЕЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ......

Айде, мишки ясна работа, ама мишката е ... съвсем друго нещо.... тва вече е .....
57  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: бундесхакер -: Nov 17, 2008, 23:11
Точно така - в закона няма нищо лошо. Лошото е, че в него няма "оградка" - нещо, което да пази хората от насочен произвол. Не съм живял в Германия и не знам как е там, но всички знаем как тук как се случват нещата... Не ми харесва самият факт на липса на такива прегради пред злоупотреба с власт.

58  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: бундесхакер -: Nov 17, 2008, 16:07
./add_to_suspect_db.sh gat3way

тук възниква нов въпрос - след като открият на диска ти (ми) една такава програма за криптиране на изпълним код, и евентуално samples, няма ли това да послужи като още по-голяма параноя за даден бундеpolizei да си каже "хаксор!!!" и да добави тези факти към списъка с доказателства?

Един възможен подход ще е масово въвеждане на стеганографията... в борбата за свобода на словото и информацията.

Или... моят личен фаворит: януари 1997... само че навсякъде, не само тук. Демократичните методи работят само срещу комунистически такива - срещу демократични методи, се работи само с пролетарски такива  >:D това, като леко отклонение от темата.
59  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: бундесхакер -: Nov 17, 2008, 12:09
напълно съм съгласен с gat3way.

Дори такива като мен (не-програмисти), но изобретателни - ще намерят начин да заобиколят такива и подобни ограничения. В крайна сметка, "демократите" - колкото и да искат пълен и тотален контрол над хората, винаги ще срещнат непропорционален (разбирай неразбираемо за тях много по-силен) отпор от свободомислещи "пирати".

Тези новини са лоши за разните хаксорчета, крадящи номера на кредитни карти и тн - и за тях, всъщност, е правен закона. Поставете се на мястото на един бундесполицай - та те, горките, не могат да докажат по никакъв начин че логовете които са придобили, не са модифицирани от самите тях - това е един текстов документ, в края на краищата. Един такъв закон им позволява да затварят хаксорите когато нямат достатъчно други доказателства... това - от тяхна гледна точка

Ако се върнем пак на нашата гледна точка - този закон дава доста "слободия" на разни хора... защото nc & nmap присъстват в повечето линукс дистрибуции... кво праим? Не може всеки да използва методите на gat3way за криптиране на екзе-та...

Вярно остават ни другите методи за криптиране на данни + трафик - не знам за технология декриптираща в реално време 2048 битов ключ по жицата ;)

60  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: За първи път Линукс -: Nov 14, 2008, 14:37
тва дет си го качил е Убунту, не Линукс - линукс не е равно на убунту... това първо.

Второ - ако ти трябва примерно 3Д игра, пишеш в конзола apt-cache search 3d game

избираш едно от хилядите, - и пишеш apt-get install името на пакета...

П.П
някой друг който трябва да натиска по 1000 пъти клавишна комбинация за смяна на клавиатурна подредба, да е недоволен от тая бъгащина във форума?
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25