Покажи Публикации - toxigen
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 17
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Switch & Vlans -: Aug 10, 2010, 17:30
Малко ми е трудно да се ориентирам по тези картинки. Съвета ми е да влезеш през конзола (telnet, ssh, RS-232) в switch-a и да погледнеш командите там.

Baseline серията на 3Com нямат конфигурация през конзола, само web базирана е. Има серийна конзола, но тя е колкото да си видиш IP адреса на комутатора.
2  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Самоизключване при зареждане на ядрото -: Jul 27, 2009, 13:47
Пробвай да заредиш инстлацията с kernel праметри -noacpi и/или -noapic . Става директно от boot мениджъра - зависи от дистрибуцията как точно. Друг вариант е да се чупи от графиката - някои инсталатори тръгват в графичен режим, малко след като заредят ядрото. Това също би трябвало да може да се изключи.
3  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / неясен за мен проблем с bind -: Jul 14, 2008, 17:30
А 10.0.0.1 същия този сървър ли е?
Пробвай да извикаш NS записите за домейна от root сървърите за областта и сравни резултата с това, което имаш в зоновия файл.
Ако този нейм сървър няма forwarders (т.е. 10.0.0.1 == localhost и няма други записи в resolv.conf) провери дали са коректно описани root сървърите за имена. Когато се получи това може да пробваш да резолвнеш домейн от зоната .bg - евентуално ако на провайдера му се счупи международния няма да можеш да си резолвнеш домейна (за .com, .org и компания), независимо, че се обслужва от този сървър.
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Блокиране на dhcp bootp през vpn тунел -: Jul 14, 2008, 09:26
Сигурен ли си, че правилния интерфейс е tap? Пусни tcpdump последователно на интерфейсите и виж къде минава DHCP заявката. Там после филтрирай.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Ram проблем -: May 02, 2007, 03:53
Ползваш ли графична среда на тая машина?
Ползваш ли beta пакети, програми etc..
Някакви безумни заявки къв SQL-а, висящи връзки към бази данни...
Отворени и незатворени file handles в някое, примерно PHP скриптче?
За мен си е memory leak в някое постоянно работещо приложение. Изтегли си най-новите stable версии и пробвай как ще се държи.
6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблем с ide диск -: Apr 25, 2007, 16:39
Ще трябва да навъртя още малко нощен overtime, за да пробвам. Какви са ти съображенията?
Предполагам, че от live даже няма и да види SCSI контролера.
7  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблем с ide диск -: Apr 24, 2007, 22:46
Скъса ми нервите. Махнах DVD-то, смених кабела, смених конектора, на който свързвам диска, настройките в BIOS. Пусках диагностиките на машината - -всичко е ОК. Пускам, пиша таблица на дяловете, форматира се нормално. hdparm с разнообразни опции връща адекватни резултати (не съм тествал много обстойно). При изпълнение на mount обаче всичко отново увисва.
Ако някой има идея да сподели моля.
8  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблем с ide диск -: Apr 20, 2007, 09:19
И аз си мислех за някакви такива неща. По-скоро бих махнал DVD-то, едва ли е кабела. Благодаря все пак.
9  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблем с ide диск -: Apr 18, 2007, 22:20
Става въпрос за xSeries 235 IBM машина, работеща на SLES 9.
Машината разполага с Adaptec SCSI контролер и 3бр. SCSI диска в RAID5. Отделно притежава един IDE канал, на който са закачени DVD устройство и 1 120GB Seagate HDD. Проблема е в последния диск - закачих го скоро и така и не успях да го подкарам. При изпълнение на cfdisk /dev/hdb се появява таблицата с дяловете, могат да се редактират спокойно. Форматиране с xfs,reiserfs или ext3 (други не съм пробвал) минава без проблем. След това при опит да монтирам някой дял от диска, mount остава в uninteruptable sleep (D+) статус - съответно не иска да умре при получаване на SIGKILL. Същата ситуация се получава и при cat /proc/ide/hdb/identify.
Положението е еднакво и след рестартиране (както някъде се препоръчва след работа с fdisk) - както след редактиране на таблицата с дяловете, така и след форматиране.
В /var/log/messages и dmesg няма нищо нередно.
Ако някой има идея да сподели.
10  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Хардуерен проблем с неизяснен характер -: Jan 05, 2007, 18:04
Имаш ли Wireless карта?
lsmod, lspci
11  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Хардуерен проблем с неизяснен характер -: Jan 05, 2007, 18:04
Имаш ли Wireless карта?
lsmod, lspci
12  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Kernel panic :( -: Nov 28, 2006, 11:05
Също и поддръжка на файловата система. Ако си сложил XFS при инсталацията (т.е не си променял опциите при инсталация) или по-скоро Reiserfs (гледам старото ти ядро е 2.4, които не съм убеден, че поддържат XFS) си сложи поддръжката или направи initrd. Виж в BIOS в какъв режим работи SATA и го отрази в ядрото. Пробвай и с IDE емулация.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Samba -: Nov 16, 2006, 23:38
добави browseable=yes
14  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Dns въпрос -: Sep 15, 2006, 19:59
Цитат
Както и да е, и последно само да напомня да се сещате да променяте и серийния номер в zone файловете за домейните при всяка редакция...че е по-културно


Не само е по-културно ами и вероятно никой няма да разбере за промените, които правиш ако не смениш сериал-а. Особено важи за slave сървърите, обслужващи зоната.
15  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Dns въпрос -: Sep 15, 2006, 13:51
За views имаше май хубава статия тук - лесно става.
@Hapkoc: За DNS-те си прав - всеки, който иска NS запис му се връщат всички (последователност в подреждането изглеждя няма) NS-и за домейна. Проблем ще се окаже, когато юзъра се опита да докопа този, който е долу в момента (понеже му е върнат той като запис), но пък от друга страна ако използва културен браузър (например) би трябвало да се допита и до втория NS.
Относно apache - именно name based virtual hosts съм имал предвид във всички постове по-нагоре.

*PS: Сега видях статията къде е:
Работа с изгледи в BIND
Кажете голямо благодаря на колегата Hapkoc за документа.



Страници: [1] 2 3 ... 17