Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 209
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Apr 17, 2024, 07:23
Тая джаджа ще ми върши работа на село:

https://it.dir.bg/dzhadzhi/sazdadoha-kamera-za-sigurnost-koyato-strelya-po-narushitelite

Ще боядиса котките на всички комшии  ;D
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Apr 16, 2024, 20:21
И на фона на тоя паразитен шум, ретранслиран в е-вестника, се развиват други процеси, пък настъпаната жаба си квака ли, квака:

https://www.vesti.bg/sviat/sasht-kitaj-pomaga-na-rusiia-vyv-vojnata-sreshtu-ukrajna-6196182

https://dnes.dir.bg/svyat/sasht-shte-darzhat-kitay-otgovoren-ako-rusiya-zavoyuva-oshte-teritorii-v-ukrayna

А какви глупости се изсипваха на килограм, че едва ли не Китай щял да напада Русия  :) Някои папагали даже и карти чертаеха в нета..





18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 16, 2024, 09:25
А чувствате ли се двойно по-богати отпреди 20 години?

..

Аз да, но не поради стъкмистиката в статията, а поради прости факти- преди 20 год. имах заем към банка, сега нямам :)
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Apr 13, 2024, 22:39
Много добро начало, а тоя психиатър с психопортретите пробвал ли се се да направи подобен портрет на мравояда, настъпаната жаба, простото, ококорения, оная кукличка плъхока, коалиционният им партньор от некоалицията дебелянчо с мазното кафе, на демента също, защо не, или там направо по чл. 155 и следващите, от Закона за здравето? 
 8)
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Apr 11, 2024, 18:26
Макрона се пънеше само за пред бабата.
И на французите им трябва газ, няма стане само с перки и соларки. Интересно, защо не си вземат от супер евтиния (по простокировски) американски?

https://www.politico.eu/article/france-talk-tough-ukraine-while-gobble-up-more-russia-gas/

Санкциите работят, ама срещу кого, е въпросът.




21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Apr 10, 2024, 20:20
Зеля верно е малък, а освен това,  никога не се е прикривал, както и предшественика му. Май ще трябва да слагат маски, че да не ги познаят тук-таме, като приключи режима в Киев. След демобилизацията, тия, дето с бой ги натикваха в бусове и към фронта, които оцелеят, и се приберат..
П.П. Дементът може да помогне, ако изобщо знае къде се намира.
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 10, 2024, 19:03
Едно резюме за "Проамерикански подметки" :

https://www.faktibg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B2/

П.П. И това е от февруари, преди да гръмнат настоящите скандали в държавата ни.

23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 10, 2024, 16:34
https://dnes.dir.bg/krimi/politsiyata-vleze-v-ofisi-na-deputata-ot-pp-db-nastimir-ananiev

Тия от ППДБ почнаха да горят като църковни свещи. А най-вече да квакат глупости като настъпани жаби:
"..народният представител определи случващото се като "политическа бухалка срещу него и партията" .."

Значи, много важни станали тия от продажбите и дайбългария- чак от Белгия ги поръчват:

"Впоследствие от прокуратурата също съобщиха, че става дума за разследване, започнало с европейска заповед. То касае дейността на организирана престъпна група, занимавала се с контрабанда и пране на пари. Искането до страната ни е от е Белгия."

П.П. Ачо, писали сме едновременно.

П.П. П. Лъсна и поредната лъжа - простото и плъхока ореваха орталъка, че главният прокурор и градският такъв на София притискали главния секретар на МВР, а то какво се оказа- Коцев сам се е натискал, не него да притискат:

https://dnes.dir.bg/temida/kotsev-nastoyatelno-zvanyal-za-sreshta-sas-sarafov-sam-poiskal-da-sadeystva-i-da-predade-chasovnika
Разбираемо е донякъде, понякога се случва по наказателните дела да има оферта- който първи проговори, не лежи в ареста. Само че главният секретар май се е натиснал за оферта, преди да обявят такава.

Убеден съм, че руснаците са виновни за всичко  ;D

 [_]3
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Apr 09, 2024, 21:06
А някои палячовци се правиха на герои, пък били в кухнята  :D Даже си пуснаха героични брадички, хахаха
https://telegraph.bg/svetat/vojnata-bylgarin-gotvi-na-legioneri-v-ukrajna-ivan-kalchev-hvana-cherpaka-vmesto-kalashnika.-makedono-bylgarskiiat-batalion-kym-gligi-nadiavame-se-da-se-sreshtnem-na-bojnoto-pole-ili-pone-v-kuhniata-340470

Такива са асанганьовците, глигитата, мiнджiвците, грозевците и подобна паплач- да залеят някой паметник с боя за два-три цента, стават. Ама иначе избухват после  по сураттефтеря и не само  ;D А разни пикльовци-елфи и всякакви креатури на посолството са им съпорта, в желание за нЕкой грант от Великия бял баща.

И със, и без техния рев, руснаците ще смачкат проксито. По-важното е, какво ще се случи след това.
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 09, 2024, 16:54
За Китай не знам, ама на пепейските измамници сериозно им се стъжва, изтекоха протоколи за разпити в нета от това дело с митницата. Кокора ще се ококори съвсем. Доколко са достоверни, не знам, ще разберем след години. Косвено достоверността им се потвърждава от неистовия вой по всички медии на разни плъхоци, гномове и простокировци в последните два дни.
Интересно е и кой е преснимал, редактирал (напр. имената на водещия разпита, и др. неща, са заличени) и пуснал в нета тези протоколи (в случай, че се окажат истински). Няма да е обикновен служител.
Заради алчността им тиквата ги изпържи в техния им мазен сос. А те го изпраха, на практика със своята алчност, неадекватност и надупАж към посолството (оня запис, дето изтече от сбирката им), го направиха да изглежда по-разумен избор (по-малкото зло).
Ще поживеем, ще видим.
П.П. Тепърва ще се разраства скандалът. Щом и простото тръгна да гъгне, че имал писмен сигнал за натиск върху главния секретар на МВР (а какво прави такъв сигнал у него, да не е прокурор, а? Или някой съпартиец от ПП го е написал по заповед на вожда и го депозира вместо в прокуратурата, при вожда? Плъхока пък сезирал ад-хок прокурора, сякаш е адвокат на Коцев и последния е без възможност сам да депозира сигнал за натиск върху себе си?).
Нелепа сценка..

И едно лично впечатление, от последните няколко години- колкото по-надупени са управляващите към САЩ, толкова по-зле става у нас. Справка- каскета вече изглежда цвете, в сравнение с разгарящия се скандал в момента в държавата, човъркането на ангро в Конституцията, и то по инициатива на пишман адвокат с няма и час време в съдебна зала, подсладени с мазно турско кафе, сериозен ръст на външния дълг за отрицателно време, съгласуване на директори в силови структури с посолството и т.н., и т.н. ..
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 08, 2024, 20:35
Не само в Турция има избори, в ЕС също:

https://www.dnevnik.bg/sviat/2024/04/07/4610865_sujuznik_na_fico_i_protivnik_na_voennata_pomosht_za/

Хората почнаха да се усещат, че ги клатят.
Сега нали ще има избори за Е-парламент, да видим как ще приключат.
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Apr 08, 2024, 17:23
Ремотекс, а ти какво мислиш по темата, в тая статия?

Аз мисля, че те руснаците вече си избраха, при това с доста внушителен процент.
Чудя се, Акунин какво е избрал- "..Сега Акунин живее основно във Бретан, Франция, също и в Испания и Великобритания." (от статията). И защо го е писал в множествено число, сякаш говори от името на цяла Русия? Може би визира малцинството (т.е. своя кръг)?

По осн. тема: Часов Яр лека- полека отива накъм Авдеевка.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 08, 2024, 00:24
...

и предизборното шоу си върви
https://e-vestnik.bg/38179/predizborno-shou-s-dans-mitnitsi-mvr-ta/

и у комшиите
https://e-vestnik.bg/38176/vizh-turtsia-seshtay-se-kakvo-shte-stane-v-balgaria/

За предизборното шоу- достатъчно от линка е да прочетеш това:
"..Преди 6 месеца финансовият министър Василев я назначил в митниците, без да я познава. .."
и да не четеш по-нататъка. Очевидно опит за лъскане на имиджа (или бастуна) на отмиращата вече партия "Продължаваме продажбите". Министър на финансите да назначи за шеф на митниците непозната личност :D Това е за идиоти.
Аз имам и друго въпросче- а защо са тарашили и главния секретар на МВР, пък той човека само свидетел?
И още едно въпросче- авторът се е разпенил за показни и безрезултатни арести, шоу, а ареста на Тиквоний какво беше, а  ;D Разследващи полицаи да извършват процесуални действия, които са от компетентността на следовател, няма такава профанщина. И видяхме как свърши.

Относно линка за турските избори- бях цяла седмица в Турция, в няколко града в североизточната част на тази държава (а също и в столицата Анкара). Поприказвах си там с тоя-оня, там наричат кемалистката партия "социал-демократи". И, о, ужас- говорят много срещу великите САЩ и определено не ги харесват. Това хора, на обикновени професии там- шофьори, собственици на малки магазинчета, туроператори. Не харесват Ердоган- от 20 години бил диктатор, но не щат ЕС (защото, по техни думи, едно от главните условия на ЕС било да си приватизират държавните заводи, и като го направили с тоя-оня завод, някои неща, като торовете, които преди си ги произвеждали, сега ги внасяли, с мито и ДДС), второ- не искали американски бази в Турция, но каквото кажели американците, това се случвало (предавам дословно). Ердогана го плюят и затова, че вземал пари от ЕС, а разни емигранти оставали у тях и ги хранели от своите данъци. Доп. Въобще Ататюрк е едва ли не бог за тях, а Гръцко-турската война (1919-1922) след Първата световна и изгонването на гърци, италианци, французи и англичани от Турция след това наричат "Освободителната война". В мавзолея на Ататюрк в Анкара има освен всичко друго, и едни картини, на личности от разни държави, с които се е срещал, там е и портрета на Ворошилов. Екскурзоводът обясни, че по време на освободителната им война, "Ататюрк е поискал и получил оръжие от Ленин за борбата срещу империалистите" - цитирам. Според тяхната си, турска версия, германски бойни кораби минали през Босфора под чужд флаг и после бомбардирали руски пристанища в Крим и това станало причина страните от Антантата да обявят война на Турция (подчертавам, това е тяхната версия). За трепане на арменци и други народи въобще не видях, или чух, дори намек. Може би едно косвено признание, в едно изречение, предавам по памет, че гръцките войски в Измир за три години извършили такива кланета, каквито османците не са успели да направят и за 500 години (демек, и ние сме ги вършили такива, ама ония ни надминаха).
Като цяло, по мои впечатления (от разговори с обикновени хора), кемалистката партия хич не е проамериканска, а си гледат интереса на държавата (както  трябва да е и у нас, но..). Смяната на Ердогановата партия във властта с партията на Ататюрк едва ли ще доведе до някакво изменение в турската външна политика- лично мнение. Там просто поставят на първо място собствения си интерес, не някакви имагинерни "ценности".
В Бурса има много потомци на преселници от България, те си знаят български на доста прилично ниво. В хотел в едно градче преди Анкара ме заприказва на английски един човек от персонала, като чу, че помежду си в групата приказваме на български, и каза, че родителите му били помаци ("помаци" го каза на български) от Ракитово, но той е забравил езика, само отделни думи помнеше.

А за положението у нас- съгласен съм със Спеца- в момента удрят шамари на "Продължаваме продажбите", защото (според герберастите) са изнагляли много- решили да пълнят своите чекмеджета за сметка на боковите. Което си е живата истина- всеки гледа да напълни чекмеджето. А какво ги свързва ли- ами и двете чекмеджета са евроатлантически.
П.П. А, вярно, част от заглавието е ".. сещай се какво ще стане в България"- сещаме се, тези противни марионетки от продажбите, заминават в канала заедно с мравояда и гнома вкупом, коалиционно. Може би, ще изплуват край някоя заустена тръба около Харвард.

29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Уралския диалект на неизвестно кой език :P -: Apr 02, 2024, 16:35
..
Само един пример с най-българския танц - само сравнете двата клипа (всеки който е ходил на сватба знае)

https://www.youtube.com/watch?v=SzU29Cg24w8&t=76
тук неочаквано кумата се оказа по-добра от професионален танцьор  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=RllBWkkukyo&t=68
забелязахте ли съвпаденията, вкл. и движенията на ръцете
..

Ако си обективен, а не обхванат от идеята да навираш украинците в очите на всички по всякакъв повод, и потърсиш такива клипове за такива танци от руснаци и белоруси, ще видиш същите съвпадения- "вкл. и движенията на ръцете".

И между другото, почти нищо не се разбира от украинските коментари отдолу, без преводач. Пишман уралския диалект на български език, я си преведи без преводач, например ей-тия, отгоре, последните,  произволно:
"Дуже дякую за пісню, яке чудове виконання, наші хлопці і дівчата найкращі, чекаємо Вас з перемогою"
"Дякую за хороший настрій дякую за українську державну мову приємно слухати музику і піснію приємні відчуття"

Освен, че е на державна мова, и перемогата, много ясно, другото хабер си нихт  ;D  Там такива "дуже", "дякую", "виконання", и другите думи, като "приємні відчуття", поляците сигурно ще ги разберат от раз, все пак съвременния украински език, державната мова, дето се говори в западните части на Украйна, се е формирал под полско влияние едни век-два, май и отгоре, докато са били тия западни части в състава на полската държава (по-скоро полско-литовската).

Пък виж, за другите на руски, не трябва преводач. Например първият коментар на руски:
"Самая мужественная  . героическая ,талантливая . красивая ,добрая Нация ! Живи Украина и процветай всем негодяям назло !" - всичко се разбира.

Какво излиза, Ремотекс- че т.нар. от теб "уралски диалект на българския език" е руският език, защото е някак по-разбираем за нас от державната мова  :) А също така руският произходжа  от църковно-славянския, който е всъщност старобългарски. Книгите не сме ги дали на някакви митични древни украинци. Не че в планината Урал, покрай река Урал,  или пък в град Уралск, ако щеш, някога е имало украинци. Но това го обсъждахме вече.

П.П. Напр. в "Бабий Яр" (нецензурираната версия- детски спомени на автора от немската окупация) има пасажи, че украинските полицаи към немската окупационна власт в Киев през войната говорят на диалект, от който си личи, че са "западненци". А авторът Анатолий Кузнецов е избягал във Великобритания, не можеш да го упрекнеш в съчувствие към СССР.

"Державната мова" не е никакъв диалект на българския език.


Доп.
Понеже се ровех допреди малко в един полски сайт, поръчвах си части за колата, като гледах датите (за доставка) как са изписани (малко е ужасно славянски език на латиница), ми направи впечатление, че месеците в календара на поляците (названията им) са почти идентични с украинските (или обратното).

Ето и източниците, за сравнение:

Полските названия: https://www.jezy.net/bg/months/nauchete-mesetsite-na-polski

Украинските названия: https://linguapedia.info/phrasy/vremena-goda-i-mesyacy-na-ukrainskom.html

Малко ме съмнява поляците да са взаимствали елементи в езика си от някакъв древен украински.

А руските названия за месеците са почти идентични с нашите. Толкоз от мен за "уралския диалект".


30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 01, 2024, 19:18
Луната си е македонска земя, само Украйна би могла да спори по въпроса  :D
Страници: 1 [2] 3 4 ... 209