Покажи Публикации - e_stealth
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Програмиране / Общ форум / Re: POSIX threads reader-writer lock -: May 09, 2012, 14:36
Определено ще имаш проблем с портваемоста.
http://www.gnu.org/software/gnulib/manual/html_node/pthread_005frwlockattr_005fsetkind_005fnp.html

Аз бих заложил по скоро на механизъм който включва семафор.
Но ако търсиш по бързо и по просто решение само за линукс то това няма да е проблем за теб.
2  Трудова борса / Предлагане / Re: Търся C developer за GPL проект -: Oct 05, 2011, 21:07
Има ли разработен протокол или идея за такъв по който клиентите ще комуникират с сървъра?
Разработчика който ще поеме задачата трябва ли да проектира протокола или ще бъде предоставен такъв?
Има ли идея към сървъра дали динамично ще се включват модули от 3-та страна?
Конфигурация на сървъра (Администриране web панел, конфигурационен файл)?
Съхраняване на данните за клиентите (база данни, текстови файлове ... )?

Би било хубаво да се обсъдят тези неща.
Поздрави.
3  Трудова борса / Предлагане / Re: Търся C developer за GPL проект -: Oct 05, 2011, 10:54
Кажи за какво става въпрос.
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Мисията невъзможна или статично IP от Видин до Русе -: Oct 14, 2010, 21:36
Може да пробваш с решение от типа GoWeb мобилен интернет от GLOBUL или аналога на Мтел M-Tel Surf като цена услугата е достъпна и на двата оператора ще си прецениш според трафика който правиш и покритието. За да получиш така желания реален IP адрес може да изградиш VPN връзка с централен сървър който разполага с такова и при което да си направиш Port-Forwarding на услугите които са ти нужни на компютъра свързан с мобилната интернет връзка. Аз лично съм правил подобно нещо през GoWeb услугата но предполагам ще може да стане с всеки един оператор.
5  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Избор на университет за КТТ -: Jan 28, 2010, 10:41
Здравей, надявам се да помогна с избора ти като предам малко личен опит. Завършил съм РУ А.Кънчев с специалност КСТ (компютърни системи и технологии) през 2006. В РУ КТТ е абривиатура от (комуникационна техника и технологии) и 2-те се преподават в един и същи факултет. Последните няколко години се появи и нова специалност ИТ (информационни технологии) има интересни дисциплини и в ИТ и КСТ но за съжаление няма кадри които да ги водят качествено, преподавателите които разбират и искат да обясняват са много малко. Съществените неща по специалностите се учат основно в 3 и 4-та година от курс-а а 1-вата и 2-рата година се набляга основно на предмените висша математика, физика, електротехника, полупроводници ... но така е почти навсякъде. За магистърския курс мога да ти дам съвсем прясна информация, вкарали си много интересни дисциплини като (програмиране на компютърни игри, технологии в уеб програмирането) но предподавателите са същите от бакалавърския курс и грам не им се занимава да те обучават.
По скоро ти препоръчвам ТУ София там има малко по добри преподаватели както и шанс да си намериш по добра и по висока платена работа в ИТ сектора в София, в Русе е голяма скръб и плащат малко, работих 3 години там и не напреднах много.
     
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Проблем със iptables & ttl -: Sep 30, 2008, 21:00
пробвай следдното :

iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -j MASQUERADE
iptables -t mangle -A PREROUTING -i ppp0 -j TTL --ttl-inc 1
iptables -t mangle -A POSTROUTING -o ppp0 -j TTL --ttl-set 64
7  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Qmail qmail-scanner-queue Производителност -: Mar 22, 2008, 10:31
Благодаря много за дадените съвети и напътствия, реших сериозно да се заровя в qmail-scanner-queue.pl скрипта както и обмислям евентуално SMTP load balancing.
8  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Qmail qmail-scanner-queue Производителност -: Mar 20, 2008, 14:43
Привет на всички, проблема е следния: Имам инсталиран SMTP и POP сървър работещ под qmail и естествено има кръпка за QUEUE -то като ползвам qmail-scanner-queue.pl в комбинация с clamav, uvscan и spamassassin за да сканира електронната поща за вируси и спам. Работата е там че за всяка входяща сесия към SMTP сървъра се вдигат последователно clamav и uvscan и заемат около 20-30 МБ памет както и CPU ресурс за всеки perl процес. Сещате се какво става при 40-50 конкурентни сесии. Има ли алтернативни скенери които които не гълтат толкова големи ресурси или цялостно решение за сканиране на опашката на qmail-a.

П.С. Намалил съм броя на входящите сесии на 20 за да не се претовари изключитено много сървъра, като съм направил и memory upgrade но просто са ми нужни повече входящи сесии.

Благодаря предварително.
9  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Sendmail smtp aуторизация -: Oct 31, 2006, 01:48
Проблема ми е следния:
Имам инсталиран Sendmail 8.12.10 MTA ограничил съм Relay-ването
за определени мрежи, тоест само потребители от определени мрежи могат да изпращат поща през този сървар. Проблема се състои че нерегистриран mail user може да праща поща през моя сървър стига да се намира в мрежата ми. Как може да се реализира някакъв вид ауторизация като изключим употребата на уеб интерфейс (squire-mail).

P.S. Пробвах със SMTP AUTH с cyrus-sasl но той сработва само ако изрично се укаже на клиента(Примерно с Outlook Express) че сървъра изисква ауторизация в противен случай без проблем може да пратиш поща с измислен акаунт.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Cmts docsis система за linux/unix -: Sep 16, 2006, 15:21
Здравейте, интересувам се дали има някаква разработка за CMTS
система подържаща Docsis 1.1 или Docsis 1.0 стандарта за Linux/Unix. Благодаря предварително.
Страници: [1]