Покажи Публикации - viv1111
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17
61  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / PulsuAudio и Fedora 12 i386 Gnome -: Dec 23, 2009, 01:52
Е, вече ми писна! След инсталацията на Fedora известно време имам работещ audio  сървър и след това нямам звук. Изчезва демона за усилване на звука, горе в дясно на лентата. Каквото и да се мъча да направя имам само един отговор: - "Connection failed: Connection refused". И всичко това при опит да стартирам "PulseAudio Manager", "PulseAudio Volume Control" и при опит да стартирам Alsamixep през терминала.
Ако на някой се е случвало това и се е справил с този проблем да помогне.
62  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Запис чрез VLC -: Dec 20, 2009, 01:02
Обикновено гледам телевизия чрез интернет като използвам VLC. Мога ли в тази момент да правя директен запис на твърдия диск. Ако е възможно как?
63  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с Fedora 12 -: Dec 10, 2009, 23:11
C2h5oh, стана ясно от къде идва всичко. Взех, че ъпгрейдвах OpenOffis предложен от Fedora 13. И от там се омаза всичко. Има някаква разлика в lib библиотеките между 12-та и 13-та версии. Преинсталирах и сега почти всичко е наред. Имам Скайп, предложен от официалния сайт на Скайп, но не му работи видеото. Версиите статична и динамична пък имат видео но им работи само единият звуков канал. Е, GoofleEarth не може да се инсталира правилно, но какво да се прави. Това може Fedora-та, това предлага. Благодаря за помоща ти. Успехи!
64  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с Fedora 12 -: Dec 10, 2009, 02:26
Разархивирам, която и да е от двете версии (статична или динамична) в /opt.
Код: tar xvfj /път и име на файл/ -C/opt
Скайпа стартирам от /opt/skype и ако тръгне си създавам демон на панела. Това е! Винаги съм го правил така и не съм имал проблеми.
65  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с Fedora 12 -: Dec 10, 2009, 01:03
Ползвам Fedora 12  86_64 gnome.

Не мога да инсталирам Скайпа.

При:
Код:
[root@viv lilolin]# rpm -Uhv rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm
Дава следният отговор:
Can't install /home/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm as no transaction

При:
Код:
[root@viv ~]# rpm -Uhv http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm

Дава следния отговор:
Retrieving http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm

warning: /var/tmp/rpm-tmp.naUVo6: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID 49c8885a

error: Failed dependencies:

   rpmfusion-free-release >= 12 is needed by (installed) rpmfusion-nonfree-release-12-1.noarch


Когато използвам autoten, за да инсталирам Skype дава информация, че инсталацията е нормална. При опит да стартирам Скайпа става това:

„Skype“ не може да бъде изпълнено. Неуспех при изпълнение на дъщерен процес „skype“ (Няма такъв файл или директория)

Същото се получава и когато инсталирам Скайпа от статичната или динамичната версия. Не може да се стартира.

Ами помагайте!
66  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / DEBIAN и ext4 -: Dec 08, 2009, 20:54
C2h5oh, не става въпрос само за МР3. Няма дори нещо от рода на „Бип“. Няма alsa или нещо друго. Това е! Нека оставим кодеци и плъгини настрана. Благодаря за констатацията. Пък ти ако искаш да помогнеш, давай! Дай едно добро хранилище за Fedora. Дай съвет как да си озвуча железарията наречена ЛапТоп. Предварително благодаря!
67  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / DEBIAN и ext4 -: Dec 08, 2009, 12:08
   Nedpetko, благодаря ти за съветите. DVD-то не ми дава грешка, но понякога инсталацията протича с грешка. Възможно е нещо да е попаднало на диска при поставянето му. Аз се отказах от Debia-на.  Някой от тази тема ми препоръча да се занимая с Fedora 12. Това и правя сега. Жалко, но и при нея има проблеми. След инсталацията аудио програмата не работи. Нямам звук. Възможно е обикновения потребител да не е сложен в audio. Имал съм подобен проблем с други линукси. Сега не си спомням с кой. Но си задавам въпроса, каква е логиката на разработчиците на Fedora, че са решили да е така? Как е възможно след инсталацията, на която и да е уважаваща себе си дистрибуция на OS да няма звук и да трябва да се бъзикаш с нея за да заработи? Няма видео и аудио кодеци и плъгини за плеърите. Също както при OpenSUSE. И то, може би, с единственото извинение, че това ще утежни дистрибуцията. Предполагам, че така ще кажат някои от форума. Както и да е! Аз ще се справя, но си задавам въпроса, защо е необходимо да си губя времето за някои толкова елементарни неща?
   Отново ти благодаря за помоща, в който не бяха включени излишни реплики за новащи, старчоци и т.н.
68  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / DEBIAN и ext4 -: Dec 08, 2009, 09:25
Phantomlord, нещата с ntfs стоят така: - Аз не желая на компютъра ми да има инсталирана Winбозата, но българският президент наложи това. Стана след срещата му с Бил Гейтс още по време на първия му мандат. В България, за да ползваш електронен подпис за кореспонденция с държавни и общински институции трябва да правиш това, като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО използваш щатния браузер на Winбозата. Това налага да я имаш инсталирана. Не става въпрос за домашен компютър. Почти цяла Европа – държавни и общински институции минаха на Линукс. Ама ние сме се запънали и това е! Аз съм писал за това във форума преди години. Wine още не е толкова добре разработена и аз не я използвам. Все още има някои програми и приложения, които не работят под линукс. Става въпрос за използване на компютрите във фирмената дейност, а не само да го изучаваме в домашни условия за удоволствие и да се правим на велики. Представи си, че едно министерство трябва да премине на линукс и то на Debian. Колко ли време ще е необходимо на специалистите да го инсталират и то на десетки, че и на стотици компютри? А да настроят линукса за работа? Ето за това става въпрос. Тази е причината във фирмата ми да се използва само Ubuntu. Дори голяма част от служителите се научиха да го инсталират и конфигурират. И твърдят, че това е по-лесно, отколкото да инсталират бозата. Защото те не са софтуерни специалисти, не ги интересува това и се надяват, че специалитите ще им направят живота по-лесен и приятен. Защото линукса, за да измести бозата трябва да е достъпен за всички, да е на родния ти език и т.н. и т.н. А не да се ползва само от една много, ама много малка част от населението на земята и то твърдоглави „професори“ по линукс. Ще спра до тук.
69  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / DEBIAN и ext4 -: Dec 07, 2009, 14:51
STANIC_SOUL, така е. Ubuntu инсталира ntfs-3g още при инсталирането му. Но защо де не е така и при Debian? Аз на това се очудвам. Нищо повече. Колкото до Kubuntu 9.10 то къщо е много добро. Въпроса е, че аз не харесвам KDE-то по принцип.
Jet, хайде по подробно. Свалям си исото на Debian нестабилен. Изпичам си го на DVD-то. Проверявам за грешки в копирането – няма. Решавам да го инсталирам на твърдият си диск. Почвам инсталация на графичен режим. Започва премигване на екрана, което продължава във вечността. Вярно е, че тогава трябва да се извърши инсталация в текстови режим. След това де се инсталира съответния NVIDIA драйвер и т.н. Да, но това което предлага  NVIDIA за моя ЛапТоп е много неподгходящо, защото след инсталацията на видеодрайвера започва наслагване на текста, независимо дали става въпрос за OpenOffice или за интернетбраузера. Споменах Ubuntu, защото той още при инсталацията генерира подходящ видеодрайвер за ЛапТопа ми. Нещо което Debian отказа да направи.
C2h5oh, Fedora е добра дистрибуция. Току що свалих Fedora 12 DVD и ще я пробвам. Преди време се занимах малко с 10-та версия.
70  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / DEBIAN и ext4 -: Dec 06, 2009, 23:32
Jet, това което съм написал е точно така. Наистина не съм срещал до сега линукс дистрибуция, която да не може да ми „запали“ екрана. С линукс съм от 2000 година. Изпробвал съм почти всички дистрибуции до сега. Нямал съм проблеми и много лесно става инсталацията и конфигурирането дори на Slackware. С него съм от 2004 година. С Gentoo също съм запознат. Ако се разровиш из форума ще видиш мои въпроси заGentoo. Просто го нямам инсталирано на ЛапТопа си. Инсталирах Ubuntu защото и други ползват този ЛапТоп. Във фирмата ми всички компютри са на Ubuntu поради това, че служителите нямат голямо понятие от Линук и с Ubuntu им е по лесно. Ползвам Winбозата само заради електронния подпис.
Tonitochev, до колкото си спомням преди две години ти много защитаваше Ubuntu. Какво ти става сега? Само споменах, че имам инсталирано Ubuntu. Не съм казал, че това е любимата ми дистрибуция. Хайде дръж се малко!
Dojnow, като си толкова наясно кажи ми защо при инсталацията не се стартира Х-са? Защо ако започна инсталация от графична среда екрана си премигва и премигва и толкова? Остави ntfs. Все пак тя съществува от много години.
Вие вместо дасе замислите и да помогнете ако можете, май решихте да покажете знания за Линукс. Ама, че умници! Ами благодаря за помоща. Когато разбера защо се получава така, ще ви се обадя, за да знаете и вие. Ама да говорите в стил Бла-Бла без да познаватечовека насреща е тъпо и глупаво.
71  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / DEBIAN и ext4 -: Dec 06, 2009, 19:59
Благодаря за съветите. Но, ясно с Debian има проблеми. Пробвах в момента нестабилната версия тази, която излезе тази година. С нея още по-големи проблеми. Ползвам ЛапТоп с NVIDIA графична карта. След инсталацията стана ясно, че не пали Х-са. Обичайно в тези случаи търси грешката в /var/log/Xorg.0.log. Освен това призна само своето и в GRUB включи само себе си, независимо, че ме попита дали да включи другите OS инсталирани на ЛапТопа ми. Не призна нито Ubuntu-то, нито Winбозата. Дори и в дистрибуция от 2009 год. разработчиците пак не са включили ntfs. Разбира се, че може да се инсталира предложеното от вас приложение. Благодаря за това. Но тия разработчици защо са застинали в 2000-ната година? Ако не знаят какво да правят да попитат колегите си от Ubuntu! Ако в една дистрибуция на OS се получава така, че дори не работи графичната среда, това що за дистрибуция е! Загубих си времето, повярвайки на толкова хвалби в интернет за DEBIAN!
72  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / DEBIAN и ext4 -: Dec 06, 2009, 16:12
Има ли версия на DEBIAN, която да разпознава и работи с ext4 и ntfs? Напоследък прочетох много хвалебствия за Дебиан и реших да го изпробвам. Свалих си на dvd Debian 5.03 и започнах инсталацията. Странно, но дистрибуцията ми показа среден пръст и отказа да разпознае и работи с файловите системи ext4 и ntfs, които използвам за инсталираните преди това Ubuntu и Winбозата. Отказа да инсталира apt, за което ме информира прилично. Отказа да създаде GRUB и най-накрая ми каза де си гледам работата. Дори не можах нормално да излеза от инсталационния режим. Сега ще пробвам с Debian-testing. Поже пък някой от разработчиците да се е сетил поне за това, че ntfs съществува много отдавна. Ами това е! Ако някой ме посъветва коя дистрибуция на Debian би била полезна за мен да каже. И какво да правя с тези файлови системи, с които работя отдавна, ако желая да ползвам Debian?
73  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми с текста при Ubuntu 9.10 64 bit. -: Nov 26, 2009, 09:27
RealEnder, не е от това, което предполагаш. От драйвера на NVIDIA е. Нямам такива проблеми при компютрите с видеокарта ATI, като са спазени всички останали условия при които се появява този проблем при NVIDIA.
74  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми с текста при Ubuntu 9.10 64 bit. -: Nov 23, 2009, 22:06
Naka, ползвам Totem и VLC. И при двата все едно и също се получава. VLC ползвам за гледане на телевизия от моя правайдер.
75  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми с текста при Ubuntu 9.10 64 bit. -: Nov 23, 2009, 11:31
Bazu, щом си наясно с NVIDIA драйверите, кажи ми защо, когато инсталирам драйвера, който официално предлагат NVIDIA, когато гледам филм или клип, единият цвят казва на другия - гледай си работата? Имам зелен, вместо червен цвят. Пробвах няколко драйвера за NVIDIA. Все същият ефект. И това само при видеоплеърите. Питай, ще ти отговоря за всичко, което те интересува.
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17