Аз ползвам сайта по следния начин. Почти всеки ден чета новините и гледам последните теми от главния сайт. Прочитам темите, които ми изглеждат читави. Отговарям, ако мога. Абонирам се, ако ми е интересно. Преглеждам си старите абонаменти, за да видя, дали има новости.
Сега бих искал да споделя няколко чисто технически аспекта, които ме спират от активно участие във форума.
- Мога да видя последните активни теми, само на главния сайт на Linux-bg. Освен това там се виждат само 7 или 8 теми. За мен е полезно да виждам
всички нови теми, а не само от определена секция.
- Когато се абонирам да следя дадена тема, бих искал да се абонирам
за винаги '>, а не само за един месец. Не мога да се надбягвам със времето и постоянно да се преабонирам за темите си. Накрая престанах да ги следя. Сега следя само активни теми. Ъпдейтнати теми, в които съм участвал, но времето за обонамент им е изтекло, нямат шанс да ги прочета, ако случайно не ги засега на първа страница на главния сайт.
- Когато съм абониран за дадена тема, няма начин да разбера, дали има новости по нея, освен, ако не я прочета пак. Би било добре да има някаква отметка от сорта "Има 5 нечети мнения по темата".
- Когато се абонирам за тема, получавам невъобразимо количество мейли(за всяко ново мнение), от което нямам нужда — отиват моментално в кошчето. Тези мейли обикновено имат едно и също съдържание — "Еди-си-кой даде мнението си" — и не вършат работа по гореописания проблем с новостите по дадена тема. (Такива мейли биха имали смисъл, ако ги получавах веднъж месечно, а не постоянно).
Като избирате нов форум, гледайте да има възможност да мога да видя по избор "Най-активните теми", "Последно активни теми", "Най-четени теми" и т.н. — много ще е полезно.