Имам лаптоп на който беше инсталиран Кубунту 10.04 с ъпдейтнато КДЕ до 4.5 през PPA. Наложи се след това да инсталирам Ундоус.
Докато беше инсталиран само линукса харда беше разделен така
/dev/sda1 /
/dev/sda5 /home
/dev/sda6 /media/media
след като трябваше да инсталирам уиндоуса се наложи да се появи дял /dev/sda2, който трябваше да бъде активен и който е 200МБ, и дял и /dev/sda7 на който да се инсталира уиндоуса.
Сега се опитвам да направя чиста инсталация на Кубунту 11.04, обаче инсталатора ми дава грешка като се опитам да му задам главният дял и домашният дял.
Тъй като не ми е опция в момента да закачам лаптопа с кабел трябва да пусна безжичната мрежа, която е с карта
Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01). За да я активирам в LiveCD трябва да напиша
sudo ifconfig wlan0 up
sudo iwconfig wlan0 essid "net" key 000000000
sudo dhclient wlan0
това било някакъв бъг в ядрото, че картата не се активира (не знам дали само в убунту вариантите го има)
Опитах и през AlternateCD обаче там не знам как да подкарам безжичната мрежа, а пък ако няма мрежа не иска да продължи, защото не може да си намери огледалото.
Ще съм благодарен за някакви идеи и насоки
ПС: Опцията инсталиране на по-ниска версия и ъпдейт до последна искам да остане като най-краен вариант. Искам да си направя чиста инсталация.
Ъпдейт от 10.04 до 11.04 твърдо отказвам защото омазва зависимости за КДЕ 4.5 от PPA - пробвано около 3-4 пъти във виртуална машина.