Автор Тема: Има ли хора с Dell Studio 1555 или с Radeon Mobility HD4*** видео  (Прочетена 10725 пъти)

To6o

• Напреднали
  • Публикации: 13
    • Профил
Интересува ме хора с Radeon Mobility HD4570 (HD4*** Series) как са си настроели xorg.conf и какви драйвери ползват - ако са на Catalyst каква версия, ако са с radeon - какви настройки са правили, други алтернативи.  И как следователно ви се държат машините, - desktop,movie и game performance.
Лаптопа ми е Dell Studio 1550 с Radeon Mobility HD4570 от Ubuntu 10.04 до днешни дни не съм нормален работен режим с това видео - сменял съм няколко Каталист-а, но винаги има някакви косури - ако вървят филмите и игрите нормално, то в десктоп има доста лаг, правил съм промени в Compiz (които са помогнали до някаде, но все пак не напълно). Последно бях (съм) с Ubuntu 12.04 x64 (3.2 kernel) с Catalyst 12.4 x64 - всичко си вървеше нормално, но в desktop среда куца и лагва (в сравнение с win7) след което реших да сложа kernel 3.4 и изтрих Каталист-а, с radeon open source driver-a си върви нормално в desktop, но това чудо грее супер много още след логване.
За да сумирам:
1) ако искам да съм с radeon драйвера - как мога да го оптимизирам да работи добре и да не грее
2) ако искам да сложа Catalyst - коя версия да сложа - за най-добър performance

В момента преинсталирам и искам най-накрая да ми върви нормално това убунту 12.04 х64 на скапания лаптоп

Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Довечера ще погледна и ще ти кажа. Аз съм със Studio 1550. Нещо на Catalyst беше, но точната версия ще я драсна довечера.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

vyrgozunqk

• Гост
В последната версия на каталист ти режат поддръжката, всичко преди HD5xxx ( evergreen) се спира...  Демек можеш да ползваш каталист 12.4 спокойно, не би трябвало да имаш никакви проблеми.
За хардуерно видео-ускорение инсталирай xvba-video във форума има друга тема в която е обяснено, как да го активираш.
Гейминг перформънса е ... приличен, но на около 50% падаш в производителността спрямо бозата...
Активен

bot

• Гост
 Аз съм с HP625 и картата ми е HD4550. Убунту винаги са имали проблем с подръжката на тази тази серия карти и това е една от причините до неотдавна да не мърдам от 10.10 , не че с това дистро нямах проблем, но той се оправяше с инсталирването на Каталист драйвера а по-точно ati-driver-installer-11-9-x86.x86_64.run От версия 11.04 и нагоре този номер вече не върви, т.е. или се примиряваш с low-graphic mode, или теглиш шута на Убунту.12.04 има добра подръжка, но треперя при всеки ъпдейт да не ми изгасне монитора - за съжаление Убунту си остава най-добрата десктоп система и ще трябва да му търпим кусурите.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
12.5 e последния каталист който (ще) подържа 4xxx. 12.6 бетата вече не ги подържа (тествано вкъщи).

Като цяло много добре че най-накрая се престрашиха - RV7xx е тъпа архитектура, неикономична, скопена, Evergreen хардуера е нещото заради което NVidia в момента не доминира пазара еднолично. 
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

vyrgozunqk

• Гост
гетуей ти не разбра, че няма да има 12.5... сменят системата на номериране на каталист... направо скачаме на 12.6 : )  ::)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Не се сменя номерирането на версиите а се сменя release цикъла, т.е няма да е всеки месец, а ще е по-скоро както при nvidia - когато си решат. А 12.5 бета има отпреди това, просто не и за линукс.
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Да, моя е 12.5.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

vyrgozunqk

• Гост
Е хубаво, примирете се с факта, че няма да има 12.5 стейбъл, а направо скачате на 12.6 : )  ::)
Активен

Odido

• Напреднали
  • Публикации: 627
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
12.5 beta върви доста добре на една от машините,проблем беше водния знак ,който разкарах с един скрипт изровен от нета.Съветвам, ако се ъпгредва машината ,да не се бара каталиста както и xorg-а ,че новите си правят мизерии един друг ,за справка : http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=675585
« Последна редакция: Jun 11, 2012, 22:31 от ApucTokpaT »
Активен

"Congratulations, you broke the Internet
Look at what you did! Are you happy now?"

To6o

• Напреднали
  • Публикации: 13
    • Профил
В последната версия на каталист ти режат поддръжката, всичко преди HD5xxx ( evergreen) се спира...  Демек можеш да ползваш каталист 12.4 спокойно, не би трябвало да имаш никакви проблеми.
За хардуерно видео-ускорение инсталирай xvba-video във форума има друга тема в която е обяснено, как да го активираш.
Гейминг перформънса е ... приличен, но на около 50% падаш в производителността спрямо бозата...

ами последно бях с 12.4, като цяло е добре, само дето леко ми вдига температурата и ми куца desktop performanc-а - особено като пусна на 1080p и почва да ми фучи вентилатора. пробвах и мисля предната или по предната версия - също не сам особено доволен.

мисля да пробвам сега някой по стара версия като 11.10. Има ли някаде инфо за всеки драйвер какво изисква - на сайта на АМД са посочили само X.org не видях изисквания за kernel или друго.

Radeon Open Source драйверите не сте ли ги пробвали - разни конфигурации и т.н ?

ако може и някой да качи xorg.conf да видя дали има нещо което може да приложа и на моя?
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Я - как се маха този шибан watermark?

Едно време имах подобен казус като си взех 6870-цата и драйверите все още не я подържаха официално и тогава бях изровил някакъв фокус с пачване на една библиотека...ама съм забравил...
Активен

crystalwater

• Напреднали
  • Публикации: 147
  • Distribution: Linux Mint Maya
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Аз съм с Dell Inspiron  и видеото е 5-а серия, но и аз имах проблеми.
Оказа се, че Compiz-a ми маже OpenGL-а за CS и след преинстала на Ubuntu 12.04 не съм го пипал проклетия Compiz и сега всичко си ОК.
Драйверите ми са тези които ми препоръчва с-мата
Активен

Odido

• Напреднали
  • Публикации: 627
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Я - как се маха този шибан watermark?

Едно време имах подобен казус като си взех 6870-цата и драйверите все още не я подържаха официално и тогава бях изровил някакъв фокус с пачване на една библиотека...ама съм забравил...
Ей от тука копирах тоя bash :http://crunchbanglinux.org/forums/topic/20055/howto-amd-fglrx-in-wheezy/
Пичовете от crunch обикновено са много оправни.
Активен

"Congratulations, you broke the Internet
Look at what you did! Are you happy now?"

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Wifi on dell studio 15
Настройка на хардуер
detence 3 8065 Последна публикация Apr 01, 2009, 19:04
от ЗибелтБг
Dell studio 1535n Wifi Firmwire
Лаптопи
cooliovato 2 7296 Последна публикация Apr 03, 2009, 09:41