Автор Тема: Имат ли компютрите чувство за хумор и могат ли да смятат хората  (Прочетена 5942 пъти)

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Не бях чувал за тази новина. Сега, ако аз бях на пича, наистина щях да изкарам този часовник. Тъй де папагалчето тръгна като първоаприлска преди девет години. Хората ще го харесат. Ще направя парички. Ще се шуми, ще ми се вдигнат акциите и реномето. И накрая ще имам диференциация на продуктовият портфейл. Щото въпросните ракети са на Мъск, но не ги прави Тесла̀.

На тия с роботчетата бих им препоръчал една книжка:

http://aima.cs.berkeley.edu/

Изглежда като са ги писали, не са я чели :D

Сега малко пояснение. На борсата няма една стотинка истински пари. Нищо там никога не е съществувало. Към момента се изчислява, че над 85% от кинтите ги няма. Идеята е да станат сто. То беше идеята беше да стане преди двехилядната, ама тъпите азиатски цигани в Афганистан и подобни места не щат дебитни карти. Разбира се, това, че парите са ги имагинертни не променя моментната им покупателна стойност и по всяко време могат да  се конвертират в реални активи. Пък и истинските пари са само истински доколкото можеш да ги пипнеш. Те също са непокрити. Демек и те не са пари.

С което стигам до това, че никога не съм чувал за Насим Талеб, което явно значи, че не съм истински икономист и дипломата ми не струва и две пукнати стотинки от тези непокритите с друго, освен обещание. Кофти тръпка. Да не бях записвал, ама те на.

Не че може би втора година се чудя какво аджеба е „етатизъм“, оти в цялата академична библиотека пълна с дебели томове по-от библията, дето даскалите ни биеха с тях по главите, нѐма такава думичка. От друга страна емакса не ми я подчертава, което значи, че сигурно е думичка измислена от езиковеди или журналисти, но няма употреба в стопанството.

По-простичко казано. Стопанската мисъл граничи на Леонтиев и след него има само пустош. Сега (последните десет години) се издават някакви езотерики дето се чудиш авторите им на колко елесди са и защо под ягодите не посещават психиатрите си по-често. Не си струват загубата на време. Тия хора е спорно имат ли изобщо някакво теоретично подковаване.

Самата борса няма какво да се предвижда. Зависи от прекалено много случайни фактори, за да е оправдано. Но виж в средносрочна и дългосрочна извадка, се очертават някакви тенденции и логични изводи.

Естествено Стойков е далеч по-подготвен от мен на тема борси, при положение, че повече от петилетка търгува на форекси, а аз с подобни лотарии не бих се занимавал.

Едмъне, една друга компанийка пусна на шега ДОС за телефони и като гледам това е най-добре приетият им продукт от десетилетия, а мнението на клиентите ѝ беше силно положително, пак за сефте от бая време насам.

Има и обратното мнение. Що за компания е тая и какви клонинги работят там, ако не могат един майтап да вържат като хората.

Стелт, не знам какво копат, ама XBRL е някаква лудница. Ако си мислите, че стандарта OOXML е върха на тъпотията и объркването, е защото не сте чели спецификацията на XBRL, а компаниите максимално се възползват от ситуацията и четат ли, четат усилено дяволското евангелие. Никога не бих поел поръчка да правя парсер на XBRL, ако ще да свърши света за мен.
« Последна редакция: Apr 08, 2015, 13:52 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear