« Отговор #49 -: Aug 24, 2018, 09:50 »
РВК, първо започвам с предупреждение.
Не обръщай внимание на Ясен. Той смята, че в тоя форум прекалено сме се изпедерастили и не се държим достатъчно грубиянски. Да си грубиян, е някак по-деветдесетарско, по-истинско. Съгласен съм, но това време, както помним, беше времето на борческите групировки. Не знам, защо да им подражаваме. От друга страна можеш да кажеш на някого истините, които не иска да чува и без да подчертаваш, колко е инфантилен.
На мен лично ми е интересен спора му с Наката. Доколкото и двамата са прави. Наката е прав, ако си в САЩ, Ясен, ако си в Европа. Затова например проекта ГНУ настоява за писмено разрешение от работодателя ти, ако даряваш код.
=*=
Относно твоето питане. Вече макар и доста грубиянски ти беше отговорено. М$ не е собственик на кода в Гитхъб. В днешно време е от все по-малко значение, на какво количество код си собственик, а какво влияние упражняваш. Макар влиянието все още да идва посредством код, то това в бъдеще едва ли ще е толкова задължително. Всеки ден се измислят нови методи за влияние въпреки конкретен код.
Това, което пише в Калдата за Израел, не е задължително да е това, което четеш. Аз например го чета, като Натаняхо да се пазари да му дадат собствен Лазур по-евтино или направо да му го подарят. По-скоро ги изнудва за директен подарък. Защото за парите дето става въпрос в статията може да си го купи за собствена употреба и да не се „страхува от изтичане на данните“. Обаче и М$ не могат да му го подарят без пазарлък, защото тогава и останалите правителства ще искат аванта.
Понеже е все пак Израел, то няма къде да ходят и ще направят компромис. Но това ще стане тайничко и няма да го пише в Калдата.
Както виждаш в тази новина няма нищо технологично и всичко е политика. Щом в една новина пише думата правителство, независимо, какво пише в новината, никога не става въпрос за технологии, а винаги за политика.
Ти нали следиш случая с търговския регистър? Какво ти е мнението? По държавното радио един тон глупости се изсипаха, вярвам е същото в националните телевизии и spybook.
=*=
Да обобщя с две думи. Продължавай да се интересуваш по тези въпроси, но това няма да ти донесе обезателно просветление. По-скоро водят до горчивина. Не знам, какви са ти заниманията, но наистина Наката е прав и, ако не мислиш да ставаш адвокат и да припечелваш космически хонорари, то по-добре се занимавай с друго.
Може обаче твоята мотивация (а аз мисля, че е така) да е стремежа към истината. Следващото изречение, което ще напиша, отменя последните 7-8 хил. години цивилизационно развитие. Истината не е в книгите.
Ако търсиш истина по някакъв въпрос то е добре да следваш правилото на доктор Хаус. Наистина всички лъжат. Когато работиш с постановката, че нищо не е истина, то сам ще изградиш механизма за търсене на истината. Какъв е, не мога да ти кажа. Аз също не съм го открил.