Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 42   Надолу

Автор Тема: Спецоперация и мир  (Прочетена 30216 пъти)

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3863
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #165 -: Jul 08, 2022, 09:18 »
Мадам, заучено положение в стил А вие защо биете негрите?

https://e-vestnik.bg/35995/a-kakvo-shte-kazhesh-za-sasht/

Ама като им резнаха кинтите и тогава се сетиха че можеше да си ги изнесат с куфарите ама явно са били тъпкани с нещо друго...
https://m.gazeta.ru/politics/2022/07/06/15086522.shtml

   Този Евгений Кънев (от e-vestnik.bg) е по-зле и от теб !
Ортодоксален седераст,американофил,отвсякъде проамериканска овца.

Цитат
На първо място, в САЩ властта произтича от народа, е на народа и е за народа.

 ;D

Ма верно ли ?!?
Въобще не съществуват уродливи фамилии като Ротшилд и Рокфелер,така ли стана ...
Ебаси натегачеството,това е признак на тотално промит мозък.



Цитат
Всички по-големи войни от 1945 до 1989 г (края на комунизма) са следствие на агресия на някоя комунистическа или социалистическа държава,

Моля !
Да не би Виетнам да е нападнал САЩистан ?






На това би завидял дори Иво мИнджев ...
« Последна редакция: Jul 08, 2022, 09:20 от spec1a »
Активен

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3114
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #166 -: Jul 08, 2022, 10:44 »
..
Ама като им резнаха кинтите и тогава се сетиха че можеше да си ги изнесат с куфарите ама явно са били тъпкани с нещо друго...
https://m.gazeta.ru/politics/2022/07/06/15086522.shtml

Другото няма смисъл да го коментирам, но за куфарите и изнасяне.. или си недочел, или си се объркал, какво изнасяне с куфари, става въпрос за блокиран входящ превод, не изходящ.

Поредното натегачество, кирчовците първо блокирали входящ превод, а сега щели да питат ЕС какво да правят- Запори няма наложени, но има блокиран превод от 890 хил. долара, заяви Асен Василев. Парите са спрени по силата на европейските санкции. Руснаците твърдят, че сумата е предназначена за заплати на служителите на посолството на Русия в София. Заради това българското правителство се е допитало до Европейската комисия дали този превод може да бъде изваден от санкциите. Ако бъде получено положително становище от ЕК парите ще бъдат разблокирани веднага, заяви Василев.

Ако тези пари влизат в обхвата на санкциите, какво има да питат ЕК? Ако не са в обхвата на санкциите, тогава защо ги блокират?

Баси навеждането от пренатягане  ;D
Очаквам скоро правителството да пита ЕК кога може да пръднат, да не прекалят случайно с вредните емисии..

Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6181
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #167 -: Jul 08, 2022, 12:03 »
Кенеди може би е последният президент избран от народа. Без да се манипулират и там избори, както и у нас. Може би и навсякъде другаде.
Предполагам, че последното изключение е Тръмп. Той беше неочакван. И затова цялата мощ на медиите беше впрегната срещу него след като стана ясно, че той ще е следващия президент края на 2016-та. Гласяха Хилари, която впрочем крещеше с пяна на уста от предизборната трибуна, че Русия трябва да бъде унищожена. Е, малко им се  позавабива нещата и трябваше Байдън да дойде на власт, че този проект да влезе в крайна фаза.

Та, кое точно произлиза от народа в САЩ? Може би работната сила и потреблението. Нищо друго. Който твърди обратното или е емоционално обременен, или е с капаци на очите.

Относно войните след ВСВ. САЩ са учавствали в над 200 от всички войни, които са се водили оттогава насам. Като много от тези войни са започнати от тях, а огромна част предизвикани от тях. Публична тайна. Не се казва за причините например за Авганистанската война. Тогава някои хора от САЩ просто са искали да си върнат контрола върху производството и търговията с опиум там. Споменатата война в Ирак започва заради фалшифицирани от ЦРУ документи, че Садам разработвал оръжия за масово унищожение. Самите ЦРУ си признаха, че документите са били фалшиви и то публично.

Споменава се, че САЩ води войни, за да може "свободната" търговия да процъвтява. Само че се пропуска, че на практика света работи за САЩ. Световната търговия все още се извършва в долари, петрола все още се купува в долари. Както съм казвал и се знае и от децата, никоя икономика  не може да функционира без горива. Транспорта на стоки между страните също не може без горива. Казвал съм го поне три пъти това и  ще  продължа да го казвам, докато продължавате да дрънкате или цитирате глупости. Това са фактите. А следствията са, че всяка страна трябва да си купува долари, за да търгува, за да има транспорт, за да функционира изобщо. Доларите се печатат от банката на Федералния резерв на САЩ, която банка е съставена от частни банки. Също факт, който се знае от всички. Федералния резерв изплаща дивиденти на тези банки. Какви, е описано в Раздел 7. Икономиката на САЩ е потребителска и финансова. Което означава, че те ( банкерите там ) въртят парите и американците харчат, каквито трохи останат от баницата.

Обясненията, защо САЩ са световна полицейска сила, са просто нелепи. Че така поддържали свободната търговия и гарантирали, че никоя държава няма да може да се възползва от другите. Е, пропуска се да се каже, че се отпускат огромни заеми на държавите ( които в повечето случаи нямат нужда от тях ), благодарение на корумпираните им политици, които заеми след това не могат да върнат. И се започва с приватизацията на отраслите свързани с националната им сигурност или иначе казано., разпродаване на държавата на западни компании - комуникации, води, природни богатства, обработваеми земи. банковата система. Това не е опазване на световния ред.Това е превземане на света. Знае се и от децата вече.

И на финала на тези глупости в статията в e-vestnik , да ми се говори за демокрация и свобода там е тотална заблуда. Такива животни там няма още от приемането на Патриотичния акт. А в последно време не можеш да защитиш вече и собствеността си. Ако теб или семейството ти ви нападне обирджия и го гръмнеш, отиваш в панделата. Вече има не малко такива случаи. Съда защитава престъпниците.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #168 -: Jul 08, 2022, 15:53 »
Ремо, и ти ли живееш в бункера.
Всички с пяна на устата ли ще обяснявате, че не е вярно - 75 г. след ВСВ са години са на най-големия просперитет в историята на човечеството- дори африканците си повдигнаха стандарта на живот.
Преди това реда по океаните/търговията/влиянието е ставало от всяка империя за себе си (ще ви оставя за домашно кои са тези империи) - от там и силните държави са били не най-големите, а с най-големия флот, войните са били ежегодно занимание. Търговските кораби са пътували в комплект с военни кораби и всяка империя си е пазила сверата на влияние (с военните кораби и армия разбира се). Това ограничение отпадна - сега можеш да си малка държава и можеш вкараш нефт дори в Урмузкия проток и а, Иран да се опита да те спре.
Този ред работеше добре 75г. и дори най-малките държави имаха достъп до световните източници на суровини и до пазарите без големи напъни. Комунизма каталяса, това бе другата цел на модела. Този модел вече не действа и е е много скъпоструващ за американските данъкоплатци.
Американския народ не иска повече да плаща чужди сметки и да развива разни измислени икономики и  режими. Вече е започнало оттегляне на американците по света (украинската война забави процеса в Европа). Да, някои гумени глави ще заобясняват, че талибаните набили американците и затова се изнесли от Афганистан и Ирак, щото така казала Гаварит Масква. Забравиха и, че точно американския народ спря войната във Виетнам, въпреки мераците на политиците си.
Сега ще стане интересното, като се приберат американците у дома и си приберат производствата с тях (това вече е започнал процес), тогава ще видите мир и просперитет, ще започнете да си мечтаете за чичко полицай (щото няма мир без сопа). Китайското чудо, нещо почна да се клати и чуди вече и да лази за американски инвестиции и пазари. Японската Йена, ако не сте гледали новини, ще знаете къде се намира в момента, Еврото се изравни с Долара. Многополюсен модел (джунгла) ще има с по-големи пушки и всеки ще се спасява поединично. Въоръжаването по света скоро ще стигне нивата на Студената война, руската инвазия е демо версията.

4к кое пречи да си търгувате без омразния Долар - Монголските тугрици са идеални за целта, а защо не и в Лева. Дори руснаците си искат доларите дето БГ им е блокирала (а не рубли).
А собствеността в България нали ви е защитена. Гледай по-малко телевизия. А и колко точно заеми България е взела от американците. Кой ми сра в гащите.

Спеца: "уродливи фамилии като Ротшилд" - не са американци а са европейци, ти по навик ли си ги изреждаша или щото са евреи.
« Последна редакция: Jul 08, 2022, 15:56 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3114
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #169 -: Jul 08, 2022, 16:22 »
..
Американския народ не иска повече да плаща чужди сметки и да развива разни измислени икономики и  режими. Вече е започнало оттегляне на американците по света (украинската война забави процеса в Европа). ..


А защо тогава американското правителство развиваше измислената украинска икономика (или по-скоро малкия Байдън какво развиваше там), а сега развива и  измисления "патриотичен" режим в Киев? По-точно му менторства? Може би гумените (по-скоро дървените) глави са взели връх в правителството на САЩ? Кой насъска управляващата клика в Киев да се заяждат с руснаците? Кой плаща за оръжията- от американския бюджет (демек от народа), в американските частни оръжейни фирми, после оръжието където ще да ходи- в Украйна, оттам може и в Африка, и къде ли не? Парите от народа за 4-5 големи корпорации, това 100% е със съгласието на народа. Войната в Украйна забавила американското оттегляне от света, това виц ли беше, ако да- никак не е смешен. Предизвикваш една война и тя те бави да се изтеглиш, това е бисер на световно ниво. Американският народ ли спря войната във Виетнам, или тоталният разпад на фронта срещу северовиетнамците, въпреки напалма, гаубиците, хеликоптерите,  препаратите за обезлистяване на джунглата? Американския народ ли ги взема тези решения :)
Мечтай си ти за чичко световен полицай, при нас в България няма такива мечти. Мечтите за Pax Americana са наистина за гумени глави.
« Последна редакция: Jul 08, 2022, 16:38 от Nik123 »
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #170 -: Jul 08, 2022, 16:34 »
.. въпроси!
...

Аз имам един въпрос- Джет, всички негативи, които са изброени в поста ти, смяташ, че са заради руснаците ли?
Гледайте филма "Второто освобождение". Даваха го скоро по БНТ1.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3114
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #171 -: Jul 08, 2022, 16:45 »
Гледах го, и? Това отговаря на моя въпрос към Джет? Аз мога да ти препоръчам например българският филм "Децата на Донбас" (баш по основната тема) - отговаря на въпроси относно причините за войната в Украйна, взел е награди даже.

П.П. Иначе да, естествено, че руснаците, комунизма, ДС, КГБ, ГРУ и т.н. са виновни за случващото се при нас 30 и кусур години след падането на соца.

П.П.П. И като си говорим за филма, който препоръчваш, да цитирам нещо от презентацията и съдържанието му- "След войната нито СССР, нито САЩ, нито Обединеното кралство се съгласили България да има статут на воювала срещу Тройната коалиция държава." Да не говорим, че "Тройната коалиция" е термин за идиоти.. истинското име е "Тристранен пакт". Много сънища за коалиции са имали авторите.. Какво ще кажеш, Ласков, на реципрочен принцип, да наречем Кирчовото управление "Четиристранен пакт"?  ;D ;D
Извади от този цитат "нито СССР" и ще стигнеш до истината. Ако искаш, можеш да прочетеш една книга- "Техеран, Ялта, Потсдам"- съдържа протоколите от разговорите, и договореностите, между Чърчил, Рузвелт (после Труман) и Сталин. Не е необходимо да четеш комунистическата окраска (има такава в книгата, под формата на пояснения и рецензии)- достатъчно е да четеш протоколите (и тях ги има). И ще разбереш кой не е искал да имаме статут на съвоюваща страна.
Между другото, в тая книга има интересен момент- Чърчил и Рузвелт предлагат Италия да бъде призната за съвоюваща страна, Сталин им отговаря-  единствената заслуга на Италия е, че първа от Оста е капитулирала.
Освен това, англичаните надуват сериозно сметката за репарации, които ние трябва да платим на Гърция (например вкарват едно число за локомотиви, каквото в цяла БГ не е имало тогава), а Съветският съюз се съгласява част от тия репарации (от България към Гърция) да бъдат прихванати за сметка на немските към Съветския съюз.
Та, хайде да разсъждаваме малко и с главите си, като задаваме въпроси и търсим отговори, не да дишаме русофобията, която ни подават с тонове, в съпровод с фейкове за лековерни.
« Последна редакция: Jul 08, 2022, 17:14 от Nik123 »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6181
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #172 -: Jul 08, 2022, 17:54 »
Кое пречи да си търгуваме с  друга валута ли?
Забрави ли какво стана със Садам, щото се опитавше да търгува в евро? Включително и със Кадафи. Това беше причината. И останалите си научиха урока. Повече опити нямаше. Ма така е. Като имаш много оръжия и не се колебаеш да ги използваш И ще ми възхваляваш този бандитизъм ли?

А на американските данъкоплатци нищо вече не им е скъпо. Или по-просто казано, американското правителство не разчита на данъкоплатците, за да харчи пари за плановете си. Те просто си печатат, колкото са им нужни. Март месец, 2020... Премахнаха частичния резерв, което им позволява да си печатат на воля. И печатат. За три години външния им дълг нарастна с десет трилиона. Това ли е за хвалене?

На нас ни говориш, как ще видим това и онова. Цял свят ще го усети, не просто ние, независимо, каква си мислиш, че ще е причината. Путин, Русия, Китай, комунистите, все някой трябва да е виновен и други ще се погрижат виновни да има. Театърът си го бива, ма много хора не осъзнават, че се играе представление.

А ти отново приемаш лично нещата, @jet? По-малко жлъч моля. Не сме тръгнали да  бутаме идилийката ти там, нито прекрасния нов свят, който изграждате тепърва. Да ви се услади. Ние сме доволни и на малко. Живи и здрави да сте  8) Ти и хората около теб. Но, ако зависи от мен, бих затрил и товето светло и демократично правителство, заедно с още около двеста други. Това няколко хиляди души. Може би светът ще си отдъхне слеед това. Поне за малко
« Последна редакция: Jul 08, 2022, 17:57 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #173 -: Jul 08, 2022, 17:59 »
Гледах го, и? Това отговаря на моя въпрос към Джет?
...
Ами отговаря.
Отишла българската делегация в москва да преговаря за мира и нашите предложили да говорят на руски, а не на традиционния за такива преговори френски. И казали: "Ние сме дошли тук, за да ни накажете заради ръководството на бившите ни управляващи."
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3114
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #174 -: Jul 08, 2022, 18:19 »
Отговаря дръжки, формираш си отговор по собствен вкус. Ех, приказки и легенди.. и нови филми. И така са ни наказали, че са прихванали наши репарации към Гърция, за сметка на своите от Германия.
Останалото си го пропуснал, сигурно бледнее и не е важно. Кога ще направят филм, как американците се изсипаха тук и ни казаха, че няма Южен поток, няма АЕЦ "Белене", а още по-отрано- че не трябва да имаме гаубици и трябва да си нарежем ракетите СС-23, защото турците (НАТО) ги засърбяваше гъза, като се присетеха за тях, можело да сложим ядрен заряд? А за юропейските енергоразпределителни дружества кога ще направят филм, според теб, Ласков? Четеш и гледаш и ти, каквото ти изнася на визията.. хайде изгледай "Децата на Донбас", с удоволствие ще обсъдя с теб критиките ти към този филм, ако имаш такива, както и обсъдих накратко простотията "Тройната коалиция" във филма на БНТ.
Хайде  едно  [_]3 като това в подписа ти. Комунизма, ДС, СССР и т.н. ще бъдат вечни, или минимум още 1500 години ще пречат на приятелите ни американци, да насадят истинска димокраси в колонията си.
« Последна редакция: Jul 08, 2022, 18:31 от Nik123 »
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #175 -: Jul 08, 2022, 18:56 »
Ник как няма да ни цакат всички, като се доказваме като нендежден партньор във всеки по-голям конфликт (вклюително украинския). В сублимния момент обръщаме гъзеца, а после се чудин що така национална катастрофа след национална катастрофа (нали мислехме с главите какво стана).
Русофилите са единственните за които любовта към Русия е над всичко (хайде пак да чвтeм история, а).
Идилийката ми в бункера, а.

Курнелия премиер! 45г. забравихте да мислите.

На 8 юли 1947 година правителството на Георги Димитров отказва американската финансова подкрепа по "Плана Маршал" за възстановяване на Европа след Втората световна война. На 2 юли първо отказва СССР, а България просто сляпо следва примера на господаря си. Този факт в продължение на десетилетия бе премълчаван от социалистическата история.
https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Ako-Bulgariya-beshe-priela-tazi-finansova-podkrepa-dnes-sigurno-shteshe-da-izglezhda-po-drug-nachin-1302713
« Последна редакция: Jul 08, 2022, 19:14 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6181
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #176 -: Jul 08, 2022, 19:33 »
@jet, може би си искал да кажеш "Ник как няма да не ни цакат всички, като..."

За това съм абсолютно съгласен с теб. Изпитвам вече крайна погнуса от управляващото ни правителство. Не само сегашното, а и от всички предишни. Как пък само безгръбначни, мамицата им.  >:( Такива гъзолизци не зная, имало ли е някога. Сигурно е имало. Ма сега за три десетилетия се изредиха едно след друго. Дано да си вземем поука и да нямаме вече търпимост към такива изедници, както казваше баба ми. Хубава дума

Айде, поздравче за теб. Нещичко от вашия край на света  [_]3 : https://www.youtube.com/watch?v=B9FzVhw8_bY
« Последна редакция: Jul 08, 2022, 19:40 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3114
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #177 -: Jul 08, 2022, 20:12 »
Джет, много хубава приказка за съюзите, но в колко съюза са ни вкарали управляващите, без да се интересуват от мнението на народа (България имам предвид)? Май много..
Чел съм достатъчно история. Курнелата е русофилка, колкото и Кирчо, доказаха се в коалицията  ;D Кеша да пада, зора им е тия милиарди, които се чакат у нас от ЕС (в момента), да ги окрадат, после може да си ходят кой откъдето е, за какво иначе се напъват непременно да управляват? Кирчовия последен проект беше даже с безпрецедентна шест-месечна управленска програма, колкото да дойдат милиардите, да ги приберат и после обратно в Канада. Симбиоза с американците- те искат нашите пудели да лаят срещу Русия въпреки българския интерес, нашите пудели пък ще лаят и срещу Мозамбик, стига да си крадат под височайша опека. Така беше с Боко, същото и с Кирчо. Просто накрая Боко се компрометира съвсем и от американското посолство извадиха чисто новия Кирчо. За плана "Маршал"- факт, е отказали сме, били сме в съюз със Съветите. Те са отказали, и ние като тях (надеждни съюзници сме били, поне тогава).  А как ще коментираш пренавиването на управляващите Кокорчовци- немците плащат газа в рубли (всъщност в евро, което се превалутира- нямаше пречка и ние да го правим), ама ние сме по-големи немци от немците? При все, че делът ни в руския износ на газ е смешен- каквото с нас, такова и без нас, за тях, ама за нас не е така, газът ни е необходим? И няма по-евтин от руския? Май някой се ококори от напъване и зор да се подмаже на американците? За войната в Украйна какво- ясно е, кой и за какво я започна, американците. Ние за украинците ли да плачем, дето цапаха и събаряха нашите паметници там и решиха, че езика на нашето малцинство там, не трябва да се изучава в училищата (както си е било преди да дойдат психодесните им отрепки на власт), и разглобиха Болградската област така, че нашето малцинство там да няма мнозинство в нито един административен район? За тия техни фашаги, които пишеха "Чемодан, вокзал, София" (писал съм преди по тая тема) ли да се разплачем? За тях ли да ревнем и тях ли да подкрепяме? В Одеса 2014 год. имаше и българи (от тамошните) загинали, покрай руснаците.
Хайде от мен едно наздраве, живи и здрави всички!
« Последна редакция: Jul 08, 2022, 20:29 от Nik123 »
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3863
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #178 -: Jul 09, 2022, 17:09 »
   Вярно е,практически всички наши управляващи са гъзолизци.



   ЪЪЪ,реактивен,как ще обясниш факта,че висши германски политици
(най-известният е Герхард Шрьодер), се уредиха на много високоплатена работа в ... руски фирми.
   Я Газпром,я Роснефт,я Лукойл...

  С'я кво,няма ли да има санкции за тях,а ?

Ма що така бе ?
Нали уж Германия е лоялен партньор в ЕвроГейския съюз,в НАТО ...
И лайняната Урсула е оттам.

Кво прайм ?  :o
« Последна редакция: Jul 09, 2022, 17:33 от spec1a »
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3236
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #179 -: Jul 09, 2022, 20:28 »
Е как бе - има, лично ВВП им спря на тях кранчето - санкции сър.  ;D
Шрьодер вече не е в съвета на директортер на "Газпром"
Марин Льо Пен остана без имунитет - сега чекаме и да върне милионите с които се нагруха щото нали беха на лизинг т.е. заем...
а на другите колко има да връщаа а с брада ако знаете колко дължи  :P

П.П. и вече сме готови за третата световна... опа тя май вече започна (е поне няма да са скакалци)
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Proekt-za-izkustvena-fotosinteza-specheli-nagrada-na-NASA_186545.html
А бе т'ва дали няма да става и за ракия (кой знае какъв вкус ще има обаче гроздето без слънце)

..между другото - китайците  първи "изправят" гръбнак  :P
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Tova-vodno-sashtestvo-e-naj-drevniiat-izvesten-rodnina-na-vsichki-grab_186633.html
« Последна редакция: Jul 10, 2022, 00:07 от remotexx »
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 42   Нагоре
« назад напред »