Linux за българи: Форуми

Linux секция за напреднали => Хардуерни и софтуерни проблеми => Темата е започната от: mishoboss в Jun 15, 2006, 12:59Титла: Запис на разговори през dial-up модем?
Публикувано от: mishoboss в Jun 15, 2006, 12:59
Интересува ме има ли програмка, която да може да записва разговорите провеждани през нормален стационарен телефон? Идеята е телефонният кабел да се "боцне" в дайл-ъп войс модем вързан към Линукс машина, която да записва всеки входящ и изходящ разговор и после да може да се прослушват. Благодаря предварително.


Титла: Запис на разговори през dial-up модем?
Публикувано от: nothing в Jun 15, 2006, 13:19
По-лесно е да прекараш телефонната линия през няколко съпротивления и да я боднеш в звуковата карта. Всъщност ще трябва по-сложен филтър, понеже когато звъни телефона по линията вървят около 100V.

С модем няма как да разбереш кога започва и кога свършва разговор. Модемът си е жив телефон - когато той заеме линията (т.е. вдигне) линията става неизползваема от други апарати за набиране.


Титла: Запис на разговори през dial-up модем?
Публикувано от: в Jun 15, 2006, 14:39
Perl

http://search.cpan.org/~mukund/Ivrs-0.24/Ivrs.pm


Титла: Запис на разговори през dial-up модем?
Публикувано от: mishoboss в Jun 16, 2006, 09:32
Цитат (Guest @ Юни 15 2006,15:39)
Perl

http://search.cpan.org/~mukund/Ivrs-0.24/Ivrs.pm

Мерси за програмката. Непременно ще се пробва след няколко седмици когато ще имам тази възможност. Понеже въобще не съм на "ти" с perl, това един вид някакъв клас ли се пада? С други думи този "клас" се include-ва в някаква твоя си програмка и се работи с него посредством методите описани на страницата?

nothing - аз отдавна съм престанал да използвам dial-up модеми, но приятелката ми съвсем случайно откри, че ако пусне да записва разговорите през софтуера на модема (тва с Уиндоус разбира се) и говори през нормален телефон в съседната стая, разговора е записан от началото на вдигането до неговия край. Лично съм го тествал и определено ми хареса, така че искам да приложа същата фатка, но на Линукс машина, която ще върши и много други неща. :)

П.С. Ако някой знае още нещо полезно по въпроса нека каже, всичко ще ми е от полза. Благодаря! :)П.С. И аз се разтърсих за perl модули и открих това http://search.cpan.org/~yenya/Modem-Vgetty-0.03/Vgetty.pm. Какво ще кажете за него?