Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 572
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Dec 02, 2023, 16:26
нямам старобългарските буквички и копирах от нета

Имаш!

Зиновиев се погрижи за това преди две и четвърта, а от шеста го вкара в БДС.

Специално средното „Е“ или Ят, както е другото му име, се намира на трето и четвърто равнище над „Я“. Чак се учудвам, че не е вкарана в Андроид. Има дори български кавички, пък няма никакви букви от разширения набор.

Аз самия вчера (вероятно за сефте в живота) я ползвах тази буква. Трябваше да напиша „ряката“, защото така е поговорката, но правилно е — реката. И затова я ползвах.

Иначе по принцип съм против тия букви. Усложняват езика. Не се съгласявам с разните, окултни дрънканици.

=*=

Сърбите нямат царе. Имаме само ние и русите. Техните са крале.

=*=

Тервел спасява два пъти (третия отказва) второто, безносо Юсти, оти е рода, маке.17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Dec 02, 2023, 15:21
Гога, казваш, че Тъпото ти е любим политик, но не мога дори да намеря начална точка, за да догадя дори донякъде, защо.
Този не каза ли, че ще бори статуквото… Колко ли хора се вързаха на тази глупост, и колко хора  излъга! Защото се коалира със статуквото и не само не разследва, а открито мерят на кантара парчетата от баницата.


Както го обясних на съпругата, приемам Петков като моя, по-добра версия.

Преди съм обяснявал, че харесвам технократите. Последния в политиката ни беше Виденов.

За мафията се каза многократно и в записките по българските промени. Не щат да си ходят. Трябва да бъдат разградени от вътре. Някой трябва да е достатъчно смел, за да го направи.

На обществото му е добре в кочината. Българина е консервативен до крайност. Аз самия съм се провалял да променя нещо. И Петков ще се провали. Казах го още преди да създадат ПППП. Но ще подкрепям каузата.
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Dec 02, 2023, 14:26
Каква стана тя.. нарочно ли са ги оставили да действат?

https://www.nytimes.com/2023/11/30/world/middleeast/israel-hamas-attack-intelligence.html

Нарочно?

Никой не може да ги спре. Винаги така е било.

Не си научиха уроците тези хора :(
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Dec 01, 2023, 12:24
Мастийте нямат никаква вина, че живеят на улицата. Затова сме виновни ние. Всеки един от нас. Дори да не сме имали никога домашен любимец, все познаваме някой близък, който е имал.

Освен това, че тези мастии не са на топло през зимата и не са нахранени, сме виновни отново ние. Не сме се погрижили за това. Кучето не е виновно, че се подлудило съвсем буквално от глад и студ. Невменяемите хора са безправни, защото не могат да отговарят за действията си. Въдворяват ги или им назначават настойник. Защо за кучетата да е различно?

Кучетата не са виновни, ако ще да са разкъсали бебе. Случката е ужасяваща и не я пожелавам и на най-неприятните ми хора като раз-Бойко. Никой не искам да изпитва или само вижда нещо подобно. Но вината е в обществото, хората, всеки един от нас, а не в извършителя, кучето, което в страданието си е докарано до лудост. Бяс, както я наричаме.

И нещо друго. Много, много, много повече случаи в десетки пъти са, когато човек е пострадал или по-лошото от домашен любимец на някой изверг, който го е превърнал в убиец, отколкото от бездомни. Обаче в НК няма такава точка. Евтанизират кучето, а изверга, който го е превърнал в чудовище, си е спокоен и на свобода.
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Dec 01, 2023, 12:10
Всеки родител се стреми да даде на детето си възможно най-добрия старт в живота. Татко Петко мафиотското говедо, слугинята на Трактора, е успял да даде най-доброто от най-доброто. Ами остава единствено да се възползвам от това, че той е имал най-доброто образование на планетата. Това, че аз го нямам, си е в мен вината. Затова аз ще кеся безработен, а той ще върти схеми с Доган. Ако междувременно ме вкара в Шенген и разкара мръсния лев, паметик ще му вдигна.

п.п. Не се оплаквам от образованието си. Аз получих най-доброто образование в страната за моята специалност и то във време, когато нашата академична среда, все още не се беше разпаднала и покварила напълно. Но това, че не съм стигнал до Харвард, си е в мен вината. Никой не ме е спрял. Виждал съм хора, мои съграждани стигнали до там с ум и без стотинка в джоба. Значи, освен, че съм нямал пари, за което евентуално мога да се оправдавам, съм нямал акъл, за което никой не ми е виновен.
21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Dec 01, 2023, 12:05
Никога не съм бил член на БСП (или коя да е друга партия), ако изключим, че съм бил пионер. Комсомолец не станах. Но за мен да си комунист не е нещо лошо. Комунистите са се борили за социална справедливост. Сега, че според мен метода е крайно грешен и задънена улица, си е мое мнение, не ги задължава. А и аз също имам комунисти в рода си.

Другото което е, те се водят от същия идеал, който води либералите и до голяма степен някои християни — Свобода, равенство, братство. Така, че горе-долу имаме подобни възгледи.

Методиката им е това, което не одобрявам. Ако ме държиш в затвор, аз не съм свободен. Ако имам шеф, не съм свободен. Ако някой ми казва, какво да мисля, не съм свободен.

Ако Кауфланд плаща 15% данък, а аз 10 не е равенство. И аз и те трябва да плащаме еднакво, за мое предпочитание 5%.

А до братство в този свят изобщо не сме и стигали още. Ако аз се конкурирам с теб за работно място, за хляб в магазина и за дистанционното, ние не сме братя.
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Dec 01, 2023, 11:30
Понеже гледам да страня от българската политика докато траят турболенциите (изглежда остават около петнадесет години), затова пропускам доста неща. Не е тайна и си го казвам открито, че любимия ми политик е Петков. Е да де, ама той пипна власт и се пооцапа. Няма как. Докато издържа в нея, а ми изглежда нетърпелив, ще го подкрепям. Но ще е само морално. Не ми е в избирателния район да гласувам за него. А тия дето ги е сложил, не бих гласувал за тях и петдесетолевка да ме почерпи. По-скоро няма да пуша една седмица, отколкото да взема пари да гласувам за ПППП тук. С което не казвам, че са купували гласове. Не съм чул. Може да е имало. Последно „Възраждане“ ги хванаха да купуват… в циганския квартал.

Но днес попаднах на един политик, който още повече харесвам. Казва се Иван Христанов. Бил е в ПППП, но се отказал от тях преди последните избори… защото отказвали да се коалират с ГЕРБ. Това му е официалната версия за пред Паунова. Някак не издържа. Всички знаеха далеч преди изборите, че Дай България, ПППП и ГРОБ ще съставят коалиция след тях, само той не го е знаел. Не издържа. Вероятно е изритан, защото се е намесил в интереси на ДПС. Каза, че бил в някаква комисия по земеделие и гори. А това е територия, която още по костово време беше харизана за частна на Доган. Не може някакъв там да му разваля схемите за крадене.

Причината да го харесвам, е същата, поради която харесвам ПППП и беше казана многократно в записките по българските промени. Човека иска да свърши работа. Не ми обещава двете ми мечти — Шенген и Евро, но все пак иска да свърши работа.

Харесвам го!

23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Dec 01, 2023, 11:01
Само да кажа още няколко неща. Грозен не е превод. Не може да превеждаш от български на български. А и изписването си е правилно. Ние нямаме буква Ъй.

Захарова била алкохоличка, здрасти. Има ли руснак да не е? Да го изгонят моментално от Русия тоя вагабонтин, ще разваля нацията с джендъризъм. Последното не е точно шега. Вчера в Думата със закон приравниха нестандартните, сексуални практики с шпионаж.

Но това, което сторихме ние на Захарова, е голяма помиарщина (с извинение към бездомните кучета, които са най-невинните същества на света).

На мен ми е болно от вътрешния разпад и разкъсване на Русия, но трябваше да погледна и към нас си. И ние не сме си изпили горчивата чаша. Върнахме времета от преди четиридесет и четвърта с пълна сила. Много още пишки ще изядем.

Както и да е, каквото е писано, ще стане. Щеше ми се да прескочим частта, в която обедините Русия и Китай унищожават Европа и Сев. Америка. Но има поне две добри новини. Първата е, че няма да е много скоро. Има-няма, остават повече от двеста, двеста и петдесет години до тогава. Я го видим в следващо прераждане, я не. Пък и не е сигурно, че пак ще се родим в Европа. Почти сигурно е, че дори да сме на Земята тогава, няма да сме тук.

И другата е, че Русия някак ще трябва да се отърве от китайско робство. Какъв по-добър начин от това, от една, хубава термо-ядрена война?

И чак тогава човечеството най-после ще започнем да си подреждаме къщичката. Защото сега само трупаме проблеми и не ги решаваме. Жална история.

=*=

Не знам, Омуртаг, кого е убил и как така „И“ става „О“, но това за нациите си е съвсем нормален процес. Какво е една нация? В учебника пише нещо за обща кръв, език и вяра. Но истината е, че нациите не са нищо по-различно от политическа фикция. Който се замисли, сам ще стигне до този отговор.

Ето ни нас с макетата. Последните три хиляди години непрестанно се събираме и разделяме. Най-големия враг, който сме имали, е бил македонец. Така се е случило, че двама македонци са се упражнявали, кой на кого ще претрепе любовника и накрая губим държавата си. Ама най-големите ни светци (освен Иван Рилски) също са макета и ги почитаме всяка година, че и национален празник искаме да го правим.

Ами актуалните събития? Как се роди тайванската нация? Нали уж са китайци? На олимпиадата в Токио се бяха кръстили китайско Тайпе на по столицата си. Съображенията са политически. Същата неоходимост, каквато са имали руските царе да твърдят, че са наследници на киевските.

Днес има тайванска нация, утре, ако китайците изиграят американците (не вярвам) няма да има. Днес има македонска нация, утре, ако византийците си свършат делата (а те не си оставят коня в рѣката), няма да има. А, и Гърция, и Сърбия винаги са настоявали за обща граница.
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Dec 01, 2023, 10:10
По последни данни маймуночовеците са се зародили някъде в Месопотамия (преди се твърдеше в Африка, но намериха по-стари кости), затова от там произхождаме. Всичкото човечки все от там са дошли.


Това беше някакъв несполучлив опит за шега.

Ама преди това, кесар (което иде от Цезар, онзи същия боклук, най-злото същество в историята, по-зъл от Сатаната, че и развратник на всичкото отгоре) отначало вярно е значело император, ама после бързичко го променят на вице. Демек Симеон се е самопровъзгласил по несъществуващ аргумент (дори да е вярна историята на Ремо, продължава да не е наследствена титла) за Илиана Йотова или Камала Харис, както ви харесва.


За украинците вече го казах. Били са Анти, един от най-смелите и верните ни съюзници в хунския съюз разпаднал се до кубратова България по-късно, а при продължаващо накъсване Козария (любимите хазари на Спец.), Авария и разбира се първообраза на Русия.

Руснаци (днешните) още няма по време на създаденото нещо в Киев. Украинци има, но не се казват така, защото още пет века няма да има, на какво да са покрайнина.

Разбира се има безкрайно много племена от днешна Полша до планината Урал, които по официалната наука са едва ли не аморфни, всичките са някакви славяни (странно как са славяни двеста години преди да приемат християнството) и си бърборят на един език. Първо тези племена хич не са били чак толкова еднородни. Никак даже. После, ако наистина са знаели някакъв общ език, той не може да е друг, освен български. Видно е, че хиляда, хиляда и сто години по-късно продължават да говорят някакви езици, които доста наподобяват български.

От кое от всичките тези, произхождат днешните руснаци е много трудно да се отговори. Българите са единствените, които са ги водили на отчет. Гърците нито са се интересували, още по-малко са разбирали, кой, какъв е и за какво се бори. А както знаем, гърците полагат около 700 години общо в упорити опити да унищожат всичко написано на български. 700 са официалните. Неофициалните са 1 342. Реално 43, защото Аспарух минава Дунава април осемдесетта. А още по-реално са над  1 800, защото по нашите земи се развиват македонски, църковни борби, които въвличат и нас. Винаги македонците с нас си бършат задника. А най-реално от незапомнени времена, защото гърците ни мразят от преди да имат писменост.

Демек документация няма, а каквото има оцеляло, е укрито в някакви подземия в Москва и евентуално по някакви, малко на брой, масонски ордени. Не се майтапя, че са подземия.

Моето скромно мнение е, че няма едно племе, от което да са произлезли днешните руснаци. Малко наподобява Щатите. С времето все повече се окрупняват и вътре влизат различни народности, които постепенно се претапят. Този процес продължава и до днес.

Например аз знаех, че в империята им има над двеста народности. Но към днешна дата са малко над сто. Едни, стотина народности изчезнаха за стотина години без да разбера. Тези хора не са измрели, асимилирани са, точно както Америка асимилира хора от целия свят.

Нашия произход. Хм? В последно време го водят местен, балкански. У нас има признаци на живот още от неолита. И понеже през цялото това време тук са живели едни и същи хора, а в момента живеем ние, значи сме ние. Глупости са това, че траките били изчезнали. Такова твърдение няма никакво доказателство. Просто от един момент (първи, втори век) приемат християнството и започват да им казват славяни. Славят Бога. Но и те сами себе си, никога не са се наричали траки. Имало е много, най-различни, които в един момент стават толкова много, че започват да се преселват (не се е случвало само веднъж) по целия, познат тогава свят. Не без основание всички в Европа могат да твърдят, че са наследници на траките. И не е случайно, че откриваме българи из цяла Европа чак до Испания, Англия и Дания, почти навсякъде в Азия, може би без Сибир, че и в Африка дори. Едва ли не, Мачу Пикчу е македонски.

Между другото според Нариман терих, континента Азия е кръстен на нас. Сега очевидно е, че името му е съставено от българско местоимение с българско окончание. Но до колко това не е съвпадение, не мога да гарантирам. Въпреки това… гали ухото.

На всички тези места е имало български държави, но вече ги няма. Даже няма спомен от тях. Всъщност, ако в Иран не си водеха старателно архиви, нямаше и да разберем за половината от тях.

Последните две са Самара и Балхара, които падат точно преди освобождението ни и специално вторатя я превземат същите генерали, които освобождават нас. Но, ако питате днешен таджик дали е българин, ще ви отговори отрицателно. Интересно е, че, ако запитате казах, ако сте в правилната провинция, ще ви отговори положително. Само, че този гражданин на Казахстан веднага ще ви се стори странно болен от жълтеница и очевидно му свети слънцето на пустинята Гоби, защото е със силно присвити като конец очи. Странна работа. И ще говори някакъв тюркски език. Единствените белички наоколо, които не говорят тюркско наречие, вече обяснихме, че няма да признаят българщина, макар предишната им държава да е имала многозначителното име Балхара.

В Украйна е даже по-тежко. Там самарската държава е директно изличена. Ама що знамето на априлското въстание идва точно от там, ще да е пълна мистерия. Вероятно ще е заради емиграцията в Одеса.

Как са възможни тези неща?

Възможни са. Случват се и днес. Най-силния военно се разполага по всяка достижима територия. Нима не е това случая със Съединените щати??? Да, ама оти ги няма тези дъжави днес, че и наследници почти не са оставили? Къде е Монголската империя днес? Къде са монголците? Нали са владели всичко? Къде е Македония? Нищо и никакъв пущинак с едно езеро в средата. Ха сега се сещам, че то и Монголия е дори по-пустинна.

Същото е. Били сме силни. Завладявали сме наред. После местните почват да се окопитват и да ни избутват. Където местните не успеят, се намесва новосформирана империя да ни натири. Не са успели само тук. Някак си сме оцеляли. Може би все пак наистина ни е родина. Защото пак македонците днес са единствено в Македония (и Гърция), а монголите са в Монголия и даже не са в Китай.

А както казах в по-старо мнение, ние можем да си изведем генеологията по-назад. Има един, български епос от Волга. Не помня, как се казваше и кой беше автора. Мога да проверя, но няма смисъл. Никой няма да започне да бърника по runet да го търси. Но автора е бил шаман (колобър) от високо ниво, нищо, че е писан около десети век и по религия е бил мохамеданин. Та той твърди, че ние сме неандерталците. Само дето съвременната генетика не го доказва. Според нея те са изчезнали. Ама ние сме тук.

И всъщност генетично всички наоколо са почти същите като нас. Разликите стават по-големи с увеличаване на разстоянието, но погледнато като цяло, ние спрямо един швед или един представител на Африка нямаме кой знае, колко голяма разлика в гените, въпреки очевидните външни белези. Човечеството е едно и всички сме доволно омешани.


п.п. Иван Страшни си слага титлата, едва, когато превзема Волжка България. Тогава става цар на българите и княз на русите. Демек си взема титлата със сила, както в бокса. По-късно наследниците му променят титлата и стават царе на русите и князе на двадесетина други, но все така до последния Романов в титлата все още присъстват и българите.
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Nov 30, 2023, 13:54
Същия 'убавец. Основава Киевска Рус. Киевска я наричаме ние, за да я делим от московската. Същото като с пра-българите. Те са се наричали просто българи. В Москва има една друга династия на Романовите, които нямат общо с Рюриковите. Вярно е, че и руснаци, и украинци, че и белоруси водят своята история от там. Всеки от трите днес народа има някакви съображения за това. При руснаците са наследствени по културна линия и имперски по политическа. Но това второто е все едно ние да твърдим, че сме наследници на Римската империя, защото сме били част от нея.

Симеон (онзи истинския) вярно искал да става Василевс по силата на това, че е далечен внук (десетина поколения) на Атила, ама Атила не е ставал император, освен това императора не е наследствена длъжност.

Това, че са ги основали викинги идва от една повест нещо за времена, лета, избяга ми името. Само там се споменава и на това се крепи всичко. Само дето имаме „изгубени в превода“. Тази повест е написана на български и когато примерно осемстотин години по-късно я четат учените на Екатерина, не схващат, какво е написано. Не са се нарекли викингите руснаци, а те са дали името руснаци. Д-р Асен Чилингиров е изследвал нашироко въпроса, анализирайки дума по дума.

Има и още един, тънък момент. Много често династиите не произхождат от народа, който управляват. Английската кралица беше немкиня, братовчедка на Симеон (онзи дето за малко е бил втори). Нас през третото царство също ни управляват три, различни рода, никой от които не е български. Същото е било с украинците. Управлявани са от рода Дуло дълго преди да се образуват. И не е чудно, че на трона им, когато се отделят, застава отново член на същата династия. Иначе чисто етнически са били анти. Антите са скитско племе.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Nov 30, 2023, 09:03
Около месец преди войната, нашите волейболисти играха на световно първенство в Полша. Това беше най-лошото представяне на отбора ни за всички времена. Последния ни мач беше с Мексико.

Мексико във волейбола, не е онази легендарна сила, каквато е във футбола. Точно обратното. Мексико е отбора на точно най-последно място в световната ранглиста. Самото им класиране за световно първенство беше чудо.

Преди и по време на мача твърдях, че нашите няма как да загубят. Отсреша играеха нахъсано, но си личеше, че са слабички. Нямаше, какво толкова да покажат. Съпругата ми беше в лошо настроение и като една Касандра твърдеше, че ще паднем и чак злобно ме питаше, как съм толков уверен.

Никога не казвай никога! Каквото имаше да се случи, се случи.

Войната започна, аз попържах Путин, че започна. Въпреки това бях уверен, че ще приключи до дни. Същото твърдяха точно всички здравомислещи. Толкова беше очевидна разликата в силите.

Учудвах се, че има противоположно мнение. Но то бе изказвано от пълни идиоти.

Уви, не беше Медведев президент.

Дойде месец март, а войната някак си още не беше приключила. Всички бяхме в шок. Разни Тагаревци бяха на върха на щастието.

Някъде около май съпругата ме попита, защо тази война продължава. Попитах я, дали помни мача ни с Мексико, в който играхме на три процента от възможностите ни. Обясних ѝ, че Русия се бие с един процент. Но дори така разликата в силите е прекалено голяма.

От тогава насам чувах многократно от путинисти, че се играе за загуба. Казваха го дори руснаци, които каждей ден (всеки ден на руски език) възхваляват Путин.

Бях сляп за това. Не е възможно. Русия просто не може да загуби.

Но от какво следва, че Русия не може да загуби?

Очите ми отвори Лора Крумова, която сравняваше сегашната война с войната с Финландия. Паралели има много. Вече ги писах.

Самия аз бях писал преди, че Русия не е стигнала даже до Славянск и Крематорск, а от Херсон, Запорожие и Харков се отказа.

Това, което не го вярвах, вече се случва. Цяло лято американците раздават шамари на Русия, Китай и Франция в Африка. Ответ няма никакъв. Даже в кандидат-членката на Брикс Етиопия има гражданска война. Същото се случваше в Ю.Америка, която много бързо се забрави, че е американска колония.

Това продължаваше цяло лято, но свърши миналия месец, когато перунистите загубиха изборите в Аржентина. Аржентина беше друг кандидат за Брикс. Брикс се оказа на глинени крака.

За Аржентина беше особено „весело“, защото в страна разкъсвана от бедност и непрестанно ограбване от западни компании, спечели про-американски кандидат обещаващ в прав текст да отмени точно всички социални придобивки. Сиреч обещава още по-голяма бедност и още повече грабеж.

За Аржентина няма особена разлика дали ще е обезкървявана от китайци или американци, но на китайците ясно им беше показано до къде могат да стигнат. Ю.Америка не е лъжица за устите им.

Междувременно пристигаха новини, че Русия не е спряла да продава енергоносители и други суровини на ЕС при това на далеч по-занижени цени отколкото преди войната. Наполовина и по-малко. Не е казано, но най-вероятно са на ръба на производствената загуба. Демек добива им струва повече от цената, на която продават.

В същото време немските, автомобилни концерни продават повече в Русия, от когато и да било.

На пръв поглед това са успокояващи новини. От една страна ЕС няма да фалираме, докато имаме достъп до евтини ресурси. Но ние нямаме такъв. Русия продава евтино, но ние купуваме скъпо. Разликата я прибират китайски, американски и дори индийски компании.

После на ЕС му е необходима загуба на Русия, за да може кранчето да не спира, но вече официално разликата да я прибират европейски компании, докато Русия продължава пропадането си.

На Китай му е необходимо абсолютно същото. Русия откакто е във война, стана изцяло зависима от Китай. Това можеше да го прогнозира дори малко дете, но някак си го пропуснаха в Берлин и Париж.

Ако Русия спечели, ще може поне малко да се отскубне от китайската хватка и да си поеме дъх. Не ѝ е позволено.

И последно — Фронта. Там се развива пълна лудост. От настъпването на пролетта и до днес касапницата е пълна. Руснаците не просто мачкат украинците, ами ги избиват като пилци в кланница. Картините са потресаващи. Повечето кадри, пристигащи от там, са 18+.

А след като руснаците получиха картбланш от американците да ползват касетъчни снаряди, кръвта стана още повече. По полетата има повече разкъсани, украински тела, отколкото мравки в мравуняк.

На фона на всичко това вчера Путин произнесе силно нахъсана реч, как нямало да се огънат, а запада е враг. Преди това Лавров също спомена нещо такова.

Да, ама Путин винаги е вършел точно обратното на това, което говори, от преди да дойде на власт официално в началото на века.

Защото го намекнах с продажбата на немски автомобили, но в Русия (Москва, Петроград) също нямат желание да спечелят. Парите им са на запад, имотите им са там, децата им също. Включително щерката на споменатия Лавров живее в Нови Йорк.

Не се радват на идеята да карат руски коли, а то такива реално няма. Пие им се френско, а не грузинско вино, а то Грузия също се отрече от Русия. Ядат им се италиански макарони, а не пелмени (вид пирожки). Ньоките (същото) са по-вкусни.

Но не могат да го направят догодина, защото следва преизбиране на Путин. Колкото и безгласна буква да е мужика извън двете столици, той няма да прости лесно предателството. Затова Путин ще продължава смилането на кайма на украинци още година и половина.

Някъде в началото на двадесет и пета (след преизбирането) ще започне преговорите, какво му дават американците (това, което имат и в момента, евентуално с някакви отстъпки, че е прекалено много). След половин година ще обяви края.

Режима в Киев няма да е сменен. Не казвам, че зеления комедиант ще е още на власт. Русофобията в Украйна ще е с невиждани размери, сегашната ще ни се струва смешна. Не, че и за това няма да имат милион причини под формата на нови гробове. Твърди се, че вече са над милион, а за тази година и нещо ще се удвоят, ако не станат тройни и четворни.

Русия ще е още по-обкръжена (загуби Армения, дотогава ще е изгонена и от Казахстан). Ще е още по-зависима от Китай. Ще е на колене пред западните компании и ще им подарява, колкото и каквото пожелаят.

Така разкъсана от вътре, отново ще се превърне в политическото джудже, с което никой не се съобразява, каквото беше през деветдесетте. В края на живота си Путин ще остави Русия там, където я намери. Тези, които го командироваха в Кремъл ще са на върха на щастието. Ще се развива поредния хаос, а чекистите ще правят, каквото си пожелаят, без да се страхуват, че някой ще им се противопоставя. Народа прекалено много беше започнал да надига глава.

=*=

Вчера ми попадна една информация, която не е нова, но досега не ѝ обръщах внимание. Източника е Джагфар Тарихи. Не искам да чувам, че бил компилация на КГБ. Чекистите никога няма да напишат история, в която ние сме велики, а Русия е плюнка.

Та според този епос, внучката на Аспарух (с индианското име Чак Чак) се омъжила за внука на Бат Баян. Пет поколения по-късно се пръкнал… Рюрих.

Не мога да се смея на Украйна е сбъркана страна, защото и нашата е такава. Но разбираме още една от причините за това. Кръвосмешението винаги е водило до подобни резултати.

После да не се питаме защо са се случвали разни неща с Тервел, Крум и още няколко по-малко известни хана.
27  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: нещо като tmux/screen за x11/wayland -: Nov 28, 2023, 11:34
X2Go?
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 27, 2023, 09:40
Докато прочета две от първоначалните, три връзки, добави още няколко :D

Преди да прочета това за ценностите, щях да коментирам нещо такова:

В ЕС много се говори за християнски ценности, при положение, че почти няма християни. У нас пък много джвакат за евро-атлантически ценности, въпреки, че няма нито един атлант. Аз и двете не знам, какво означават.

Единствените ценности дето знам, са тези на Френската революция. И те са много ясно дефинирани. Само дето ги няма.

Но после прочетох дописката.

Смятам я за загуба на време. Представлява нещо като сатиричен преглед на седмицата. Нищо от това не желаех да научавам. Между другото гос-ин министъра е на ДПС, а не на ГРОБ.

После видях това за Манолова. Още в началото се почувствах странно, HAARP бе наречен теория на заговорите. Това е напълно реален обект, който всеки може да види поне от далеч. Ако не му се ходи до Аляска, има множество снимки, много преди да има Spybook, в който пишат тези, недоклатени работи.

За короновани вирус, колко е заговор не знам. Поне според мен не е създаден в лаборатория. Но заговор има поне един със сигурност. Не е възможно всички по света едновременно да ни затворят вкъщи, ако това не е договорено. Няма такава, статистическа вероятност. Лично аз се уплаших, че е възможно да има някои с власт над целия свят. Това си беше демонстрация. Не се опитвайте, че ще ви затрием, без да ни мигне окото. И дори не се назоваха кои са. Определено не са американците. Не са руснаците. Не са и китайците. Кои са?

После същата авторка ще ни обясни, че то повсевместно следене не съществувало. Да бе! Нацистите и комунистите дори не можеха да мечтаят за това, което имаме днес.

И защо беше цялото това напъване? За да ни съобщи, че Манолова не е права и това се прави за наше улеснение. Само да обясня на момата, че това са търговски, а не благотворителни дружества. Единственият им смисъл е формиране на печалба. Клиентите са точно последното, което ги интересува. Сиреч изобщо не ги интересуваме. А смаляването на разходи е един от начините за постигане на заветната печалба.

Манолова като никога е права. Само дето е лява и левите решения са винаги грешни. Единственият начин да се опълчи на нещо, което не ти харесва, винаги е било поведение. Ако с нещо си несъгласен, не го правиш. Иначе нямаш право да мрънкаш.
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 26, 2023, 23:42
Тук изобщо не валя. Сутринта имаше много силен вятър. Явно е разбил облаците. Май сме от малкото щастливци. В Монтана и Враца е валяло.
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 25, 2023, 22:24
Още не знаем кой и кога е открил огъня…


Знаем!

Казва се Прометей, по-известен като Луцифер.

Няма тайни на този свят. Всичко се знае. Попитай и ще ти се отговори. Казано е отдавна от Един, който ни носи новата светлина. Този път и топлина.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 572