Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 503 504 [505] 506 507 ... 588
7561  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 02, 2012, 10:03
Прочетох текста, както обещах (съжалявам Дежурен, твоя е още чакащ), отворих си емакса и написах коментар.

Още в началото на текста се ужасих. Първата връзка, на която щракнах, защото ми бе непознато име (с повечето имена беше така) е това на Константин Леонтиев. Видя ми се и българска версия, затова без да чета руската, направо преминах.

И о ужас, какво видях. Той е бил против църковната ни независимост, онова същото, което довежда в крайна сметка свободата. Нещо повече, същия се жени за гъркиня и изповядва византизъм. Това е наречено на онова гръцко измислено име на реална империя, която през по-голямата част от времето си, е заета с това да ни затрие. Но понеже тогавашните българи не са били като днешните, това изобщо не им се отдавало. Последният им неуспешен опит да ни унищожат, носи собствената им гибел.

Трудно може да бъде намерен по-голям бългороненавистник от Константин Леонтиев. Равен нему са може би само Дизраели и Чърчил, а един Кадафи е като първолак пред него.

Ужаса ми ще продължи с пълна сила, като от самия текст науча, че той не е изолиран случай, а гръкоманията му е характерна за всички (без Достоевски) имена, които се канят да възхваляват в текста. Казва се в прав текст:

Цитат
Код:
„[…] описаха горчивите плодове и зейналите бездни на „освободителното движение“ […]“

Сатанизъм в най-чиста форма.

Имам една малка забележка за превода.

Термина „бялото движение“ е непознат у нас, но пък бяла гвардия е много добре познато и то сигурно най-вече защото у нас има много белогвардейци и техни наследници. Аз съм никакъв преводач, но мисля, че това би трябвало да се съобрази, а не да се следва сляпо текста.

Нещо повече самата връзка е към „Бяла гвардия“ и само се споменава, че още се нарича бяло движение понякога.


Като цяло това е текст писан от руснак за Русия. И също така е текст разясняваш западните ценности на източен народ. Текста обяснява, в какво безвремие е попаднала РФ. Но нищо от това не е актуално за нас българите. Нашите леви, са модерни леви от 20 години. Западните ценности са широко разпространени в градовете. За разлика от РФ ние живеем активно в тази реалност.

Типично по руски се опитват да се пробутат плоски неистини (за да не ги нарека лъжи). Лявото не било свързано с терор, а дясното. Ако не е свързано с терор, с какво е свързано, питам аз? В кратката историческа справка, се казва, че лявото за сефте побеждава във Франция. А какво правят там левите? Какво прави Робеспиер и сие?

Най-големият терор, който ще избледнее едва пред съветския такъв, който пък ще държи „палмата“ до Пол Пот, който е шампион и до днес. Ляво и терор са били винаги отъждествено равенство докато все пак не победи модерното ляво.

Изобщо имам голяма критика към тоя текст. Написан е от анархист, който се възхищава на българоненавистници. Написан е за руската реалност, нямаща общо с нашата. Аз никога не бих превел тоя текст.

И за да е пълен цирка, за пореден път и тук виждаме, плача на руснаците по завинаги изгубената империя. За да не им е „кофти“ и да пазят някакво самочувствие, се само-заблуждават, че от тях нещо зависело. И понеже империята имаше интереси в целия свят, си мислят, че света чака от тях нещо. Дръжки.

С такова мислене само ще си докарат беля. Всъщност си я докарват. Опитват се да се държат като империя, само дето не са и по тоя начин губят и малкото си останали от преди приятели. Сега са сами и изолирани, мизерстващи в пиянството на бляновете си. И от това страданието им само ще се задълбочава.
7562  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Идея за безплатна енергия -: Nov 01, 2012, 21:56
Тоя ръб не е открил нищо. Разработките на Виктор Шаубергер са на повече от век. Преписвач.
7563  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 21:54
Един го е коментирал, че все едно да учат прасетата да правят салам  :o

Обаче учебника ми направи впечатление. Някой знае ли от де може да се дръпне, за да го видим?
7564  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 20:13
Донякъде съм съгласен със Златко, че на село се намират и свестни цигани. Обаче като цяло истината е по-близо до казаното от Димитър. За плоденето им обаче не можем да обвиним държавата. Те просто обичат децата и раждат деца. Циганите не са виновни, че българите не обичат децата.
7565  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 19:38
Май Гейуей беше ходил в щатите и разправяше, че това за самозащитата били митове. И там, ако претрепеш някой в дома си, после си подсъден.
7566  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 19:29
То е ясно, че ние с тях няма да се разберем. Различни сме, много сме различни. Въпроса е да се научим някак да живеем заедно, без непременно от това да страда мнозинството. И разбира се, голямата задача пред нас е да ги превърнем в европейци.

Ако ще им оставяме родината в наследство, то поне трябва да я оставим в добри стопани и примерни (доколкото е възможно) граждани. За тази цел като минимум е необходимо да положим всички усилия да получат поне средно образование, да започнат да живеят сред нас (което означава да заличим гетата) и не на последно място да придобият трудови навици.
7567  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Въпрос за ssh. -: Nov 01, 2012, 16:22
Добре, някъде нагоре, не казах ли, че съм ламер и грешки са ми позволени  ;D
7568  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 16:20
Хубаво, ама у нас се прави разграничение на етнически признак. Ако аз спя с дванадесет годишна, ще ме тикнат в затвора за толкова години, колкото не мога да преброя. Ако аз убия човек, пак същото.

Аз нямам право да не си плащам сметките. Нямам право и да крада. Защо такива права имат в едно от малцинствата?

За колите е добре. Новата кола е и по-скъпа кола, което ѝ вдига данъчната основа. От друга страна пък, ако се направи обратното, то ще е добре, защото така коли ще имат само тези, които наистина се нуждаят от тях или могат да си позволят лукс. Тук е въпрос на преценка, какви трябва да са приоритетите.

Социално справедливо е богатите да плащат повече, но пък от друга страна е нередно бедни да се ползват от луксозни стоки, които да плаща цялото общество.
7569  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 15:30
Е да обърках малко за Алиенде, ама ЮА от осемдесетте не ми е силна тема. Благодаря за регулярният израз!
7570  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 15:28
То онова съвещание от девети десети не беше случайно. И съм сигурен, че такива е имало във всички окръжни комитети, не само нашия.

Бургаският кмет явно си е изиграл добре картите, а и парите по проекти много помагат. Това, че е сменял партии не е проблем. Теоретично с развитието на възрастта и вижданията се променят, убежденията израстват в някаква посока, мисълта за нещата става друга.

Да си кариерист в днешният свят също не се приема за лошо, а начин за оцеляване, единствен за някои. Ама бил крал. Е то някой нагоре каза, че не можело да си до кацата с меда и да не бъркаш.

Та в днешно време всичко може да намери оправдание, всяка теза да се защити, като например оксиморона социалист-родолюбец или користен-добър кмет ;)

В едно такова прагматично настояще се ценят резултатите, а не начините за постигане. Ако някой има успех, тези около него са доволни. Ако няма, няма значение, колко е честен, колко е мислел доброто и всякакви други.

Един от съпартийците на Гангов се издъни като министър, издъни се и като лидер, издъни се навсякъде. А и до днес се разправя, че бил честен. Според теб този човек, дали пак ще види власт?



gangov не аз имам това предвид, а всички управляващи в последните 23 години, без изобщо да изключваме Станишев. Той като социалист всъщност беше най-голям радетел за интересите на малцинствата.

Социалните въпроси може да са всякакви, но не са „капиталистически интереси“. Интересите на капиталистите са точно обратните на интересите на социално слабите.

п.п. правописката в името, беше неволна грешка, извинявам се Гангов.
7571  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 15:06
Тези сега и онези преди не са едни и същи. Онези познавах добре. Живеех в семейството на партиен секретар, който беше изключен от партията на 9,10,89. Ако не беше въпрос само на една вечер, можех да мина за репресиран, ама те ти.

Старата БКП и новата БСП си приличат само по това, че в тях са хора дето не трябва да са в тях, а извън тях са хора, дето трябва да са в тях. И това е проблема на старицата, откак дядото замина на оня свят да дири прошка.

Като се говори за социална политика у нас, се има предвид циганите. Според мен циганите вече имат прекалено много социални придобивки и не бих им отпуснал още. А явно това не е само мое мнение, след като на последните два избора народа гласува за десният Боко Тиквата. Имаме по-важни проблеми от благосъстоянието на едно от малцинствата.
7572  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: А Ве будни ли сте? -: Nov 01, 2012, 14:58
Ами има много неща, по които някой може да бъде определен като такъв. Но със сигурност сред тези признаци могат да се наредят неща като военни престъпления, масови убийства, сериини убиства, предателства, терор, потъпкване на човешки права и още ред все такива красиви преживявания, дето са им се наслаждавали тогавашните съвременни българи.

Е не е за пренебрегване факта, че монархията като институция е едно извращение само по себе си, а когато е гарнирано с чужденец е съвсем ексцентрично.   
7573  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Препоръчайте ми принтер -: Nov 01, 2012, 14:50
Да точно този 4250n разправях по-горе, че е звяр, но е доста над нуждите му. Това си е точно да печаташ 20 - 30 000 копия месечно, или поне по 500 на ден. За целите на SOHO е оverkill.

Имахме и 3005, ама ние ли нещо не бяхме късметлии, модела ли е куц, ама все проблеми с него имахме, иначе определено е по-добър от двехилядниците.
7574  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: А Ве будни ли сте? -: Nov 01, 2012, 14:42
На външната политика не се кефя. Няма как да ѝ се кефя, като по груби сметки, за целият тоя период сме имали независима външна политика около 17 години, а настоящата не е една от тях.

Вътрешната. Ами не знам. Около 45 години от нея са диктатура, та няма много за харесване. Който не я е харесвал се оказвал на дъното на някое езерце, тъй че всички са я харесвали. Сегашната, ами не мога да говоря против нея, все пак народа си я е избрал и каквато е, такава е. Кой съм аз да осъждам решенията на народа?!

Но нищо от тая историческа справка няма отношение към оня изверг от третата снимка.
7575  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 14:36
С Алиенде, доколкото знам всичко е точно. Човека са си го трупясали най-спокойно. След него идва Пиночет и се почва касапница в Перу, пак най-спокойно. Но доколкото съм чувал, този Алиенде все пак е бил добър президент, през повечето време, но е имал нещастието да управлява при голяма криза, та народа в лицето на генералите си, е решил да се отърве от него.

Понеже не съм чувал за зелените комитети, може ли да помоля за връзчица? Предполагам, че има нещо във Википедия за тях, но пък на Википедия не може да се вярва за нищо.
Страници: 1 ... 503 504 [505] 506 507 ... 588