Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 532 533 [534] 535 536 ... 588
7996  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 26, 2012, 16:20
Всъщност причината да ида на 12.04 са две — пет години поддръжка и КДЕ 4,8. Казват в него били оправили много идиотщини. Но след постоянният терор просто не издържах и се върнах отново на е17. Колкото и Конверор да е втората най-полезна програма във вселената, просто е нетърпимо.

С Ати е руска рулетка, при това в бурето има пет куршума. Ако една версия на шибаният Каталист успее с кански мъки някакси да се инсталира и по някакво чудо да тръгне, то със следващите три няма да е. А това е невъзможно за работа, защото в тестовия най-рядко на всеки три месеца се появяват нови ядра. Да не говорим с лошото момче за какво обновяване става на въпрос.

Естествено логичното решение е просто да не ползвам проприетарни отпадъци. Само дето се оказа, че серията 58хх не работи със свободни водачи. По-точно работи, но няма никакъв шанс да настроиш правилната разделителна способност, ако използваш  аналогов извод на цифров монитор?! Ама какво да направя, като ми изгоря цифровия вход на монитора? Нямам кинти за нов.

А бе аз съм си за бой, че купувам на сляпа вяра.
7997  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 26, 2012, 16:03
Да факта с Дебиан ми бърка в здравето, защото естествено другите ми машини (е без сървъра) са на него.

Аз да ти кажа през живота си не съм имал и един проблем със Слак. Нито един! Но просто е много кофти инсталацията на нови пакети и най-вече обновленията. Става за зареди и забрави, ама не за всекидневна, настолна машина, колкото и да е железарка.

Все пак ме кефи нещо влязло от *buntu и това е Муон. Мамка му в Гном го има от втора версия. Тя излезе 2002!!! Толкова е трудно да има един демон да следи за обновления веднъж на ден мамка му. Ако разбирах от bash и cron сам щях да го напиша. Това са два реда и един за уведомяване.


7998  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 26, 2012, 15:48
За съжаление съм му заложник. Нямам избор дали да го ползвам, докато имам Ати. Естествено вероятни кандидати са шапки, магьосници и гущери, но вече съм дърт, избрал съм си начина на работа и не мисля да се връщам назад.

Ми да Кибер. Почаках 4-5 месеца преди да мина на 12.04 и то съвсем насила ми го даде като задължителна и неотменима зависимост. WTFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF! Добре, че все пак М$ са точни и номера мина.

За фалша е същата история. Първия път ми го сложи зад гърба (за mscorefonts поне ме предупреди) беше при чистата инсталация. Втория път беше при едно масово обновяване скрит измежду стотици пакети. Но въпреки това не спира да ми натяква по стотици пъти на ден за него.

Някой ще го боли мощно като го пипна мамка му. А имаше време когато имах инсталирана негова алтернатива, после само за пробата сложих и затъмненият, но терора не спираше.

Но най-голямото доказателство, че това дистро го правят в покрайнините на Сиатъл е идиотското напомняне за изключване на компа след всяко обновяване. Доказано е, че в вселената няма други кретени освен тия от дъждовният щат, които могат да поискат подобен абсурд.
7999  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 26, 2012, 14:56
Да бе супер, пълно е със софтуер, а един скапан fbxkb няма от две версии насам. И непрекъснато ми бута под носа фалша. Нито има как да изключа прозорчето нито нищо. На два пъти ми го инсталира зад гърба, че трябваше да го махам. Един път се опита да ми набута насила mscorefonts. Ама М$ са пичове, не са като Адобе и Епъл. Като им отказах ЛСКП и не ме инсталираха. Най-идиотското дистро правено някога.
8000  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: БТК и wayback -: Aug 26, 2012, 14:51
Благодарско Боровак! Смених ги по стария начин в resolv.conf, че нали знаеш, че съм дърт педофил. Само се опасявам, какво ще стане при следващо включване на компа, че ОС любезно ме уведоми да не пипам тоя документ. И да го пипам и да не съм, той щял да го презапише копелдака.

Та заработи естествено. То аз и преди бях с OpenDNS, ама ме изнервяше, че понякога работи кофти и непрекъснато ми вади търсачката си за места, които е сигурно, че съществуват. След половин час или по-малко ги отваря нормално. Не всеки ден де, но достатъчно често. И тая грозна търсачка на OpenDNS, направо ми бъркаше в здравето. Карай, може да се поправили. Последно бях с тях преди година.

Иначе DNS на БТК последно време почти не правят проблеми. Едно време (2005-2007) само като тръгна да си тегля емисиите и умираше. Тогава подозирах, че е от китайските кутийки, който не можеха да понесат стотици паралелни връзки. Сега раздават (сега, сега, колко да е от сега, две години сигурно вече) едни хуявей даже с безжичка. Та тия въпреки името си, май са бая корави.

А и бая повече настройки имат в панела. Почти се чувствам като с pfSence, едно една трета от настройките не знам за какво служат и не бутам.
8001  Хумор, сатира и забава / Кошче / Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 26, 2012, 14:19
Ей тука така те в коша си създавам една тема по въпроса. По принцип е тъпо да се изливат отрицателни мнения, но съм яко напушен в момента. И така кое е вашето?

Моето е *buntu. Вече съм почти убеден, че това дистро е конспирация на костюмарите от Редманд. Просто не е възможно да има други разработчици, освен цитираните, които да направят толкова неструваща за нищо ОС.

Не е имало случай да седна на нея и да не ругая кански. То не са проблеми и проблемчета, то е чудо. Изобщо се чудя има ли смисъл да пускам теми. Направо е учудващо при такова астрономическо количество проблеми, как новопостъпилите питат единствено за скъп чат и кънтър.

Но това, което ме дразни повече дори от долнопробното антикачество е философията на това дистро. Единствената друга ОС с подобна философия споменах в началото, което само затвърждава подозрението ми за конспирация.

Не може ОС да знае по-добре от мен, какво искам и да го прави против волята. Последното решение трябва да е мое. Не може на всяка крачка да прави нещо зад гърба ми и аз да я следвам, като полицаи и да търся какво е унищожила. И да не го търся, след минути то ме намира.

Изобщо ако имам прилично количество тротил, снаряди за гранатомет и няколко ленти за танкова картечница, знам къде ще ги употребя по най-благоприятния начин и отърваване на света от поредни злодеи с мания за величие.
8002  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: моля за спешна помощ -: Aug 25, 2012, 21:43
Драги gvg,

за да не решиш, че сме негостоприемни, пък и да имаш някаква ползва от престоя си при нас (опасявам се доста кратък), то ще ти напиша това, което отговори преди време на същия въпрос в друг форум най-големият специалист в РБ. А именно следното:

Цитат
Най простият начин:

 1. Пускаш линукса
 2. Пускаш терминал
 3. Пишеш: "sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1MB count=1"
 4. Натискаш ентер, пишеш си паролата и пак натискаш ентер.
 5. Слагаш диска с бозата и рестартираш
 6. Инсталираш бозата
 7. Осъзнаваш какво си си направил
 8. Ревеш
 9. Махаш бозата и слагаш Дебиан

 По принцип може и да си спестиш 7-9, но така ще ти е много по-трудно. Разбира се заради неспазването на 7 няма да го осъзнаваш...
8003  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: БТК и wayback -: Aug 25, 2012, 16:50
Да от доста години си го ползвам, защото някой неща просто изчезват, връзки умират и така нататък, а понякога информацията е съществена. Много често трябва да правя справки за някакакви вехти, почти забравени неща.

Българските страници ги взеха на сериозно (демек да ги посещава бота по-често) неиде след 2008-ма, като това е пряко зависимо от популярността на самото място. Техните си само година-две след 99 започнаха да си зачестяват, ама карай. А бе като цяло нямат много пропуски в архива, много си го уважавам.

Аз иначе научих за него от Дебиан 3,1. Тогава включиха Галеон. А той като не намереше нещо питаше да го търси в кеша на Гошо или Архова, та така.

Значи само БТК ще са сгазили лука значи. Лошо. Нуб тия настройки дето казваш, могат ли да се сменят в самия модем и ако да, то като какви трябва да се направят? Благодаря ти!
8004  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да си поговорим за електромобили -: Aug 25, 2012, 03:06
Студения  синтез си е все още граал. До тук имаше два почти успешни опита с нулеви резултати на едни немци и после на един индийски американос. Втория е по-интересен, защото искаше да го прави със… звук.

Но това, като всяка друга подобна технология за мен не е интересно. Мен ме интересува малкия човек, свободата.  Това не би ни дало свобода, а само още едно средство за репресия от страна на силните на деня.

Ама алхимията щяла да стане възможна, много важно. Тя и сега е реалност в побратимите на тия реактори, само че с разпада.

Никога не бих работил за подобно нещо.
8005  Нетехнически теми / Идеи и мнения / БТК и wayback -: Aug 25, 2012, 00:02
Тук от някъде месец забелязвам, че ми се губи архива на паяжината, от което съм много нещастен, защото много го ползвам. Стигам до главната страница arhive.org и до там. Не мога да отворя нищо историческо.

Отначало мислех, че е от Опера. После пробвах с Конкверор и Мидори, включително от друга машина. И не та не. Според мен, ако нещо се беше случило с тези много терабайти, щеше да гръмне новина.

Та въпроса ми е, при Вас отварят ли се адреси от вида:

http://web.archive.org/web/*/http://google.com

И ако се обади още някой с БТК най-добре. Просто не мога да разбера от къде идва проблема.

8006  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с phpmyadmin -: Aug 21, 2012, 17:10
В общи линии точно това казах. Е може и да не е от конзолата, а от синоптика или там каквото графично ползваш. Слагането е естествено в главната папка на апаша. При У май беше точно /var/www, ако не си я сменил. По между другото не е зле да я хвърлиш в домашната си папка.
8007  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с phpmyadmin -: Aug 21, 2012, 14:17
Никога не е било особено добра идея точно тази програма* да се инсталира от собствените пакети на Убунту. Свали си я от официалното място. В случая най-вероятно става въпрос за вечната грешка да не нацъкаш една отметка при инсталацията. Имайки предвид обаче огромният проблем със сигурността, пък и не особено голямото удобство, не те съветвам особено да го ползваш.







*Марче не съм точно съгласен, че това е програма и мястото му е тук.

go_fire, видях, че повечето теми за phpMyAdmin са в този раздел, преместих я за консистентност. Пък и phpMyAdmin (може да) се ползва не само в контекст на уеб разработка. За lamp темите също са основно в този раздел.
bop_bop_mara
8008  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Катедралата и базарът; 13 години по-късно -: Aug 20, 2012, 21:54
Човека от връзката се жалва, че нещата се усложняват, слага се прекалено много ненужни неща и  като цяло нещата не работят както трябва, щото и стандарти няма.

Dbus е сложно, не работещо нещо. Няма да го харесам никога. Например sunrpc е по-стар и доста по-прост метод за комуникация между приложения. Dcop на КДЕ3 и на Гном (в момента го забравих, странно име беше) също са по-прости и работят по-добре. А същия тоя dbus го преправиха поне три пъти генерално до сега и не се знае колко още.

Pulse audio е интересен, но всъщност е нещо, което трябва да е вградено в alsa, а не отделно и в никакъв случай надстройка.

Разните kit ми създават толкова процеси и ми харчат толкова ресурси, че не  ми остава нищо друго, освен да ги разкарам. Не работя в НАСА и нямам космически технологии вкъщи.

Реално xorg/xfree вече не съществува и може да не се притесняваш. А за здравето на всички играещи скоро остатъците от него ще бъдат заменени.

Гном3 не разбраха, че не може едно и също нещо да се ползва на три различни типа устройства. Да могат да обменят идеи, могат да опростяват, но всеки тип устройство си има силни страни.

Например на настолен компютър няма никаква причина копчето за изход от прозорец да е огромно. Същия обикновено разполага с мишка, което прави контекстните менюта нещо практично. Същото е точно на обратно в един телефон. Но и двете могат да се възползват отлично от една променена системна лента.

Ако не знаят, как се прави да питат аверите си от е17 да им  обяснят, те го правят от много години. В тая връзка Bodhi е много приятно дистро за демонстрации.
8009  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Катедралата и базарът; 13 години по-късно -: Aug 20, 2012, 19:19
Ами за тоя хаос не малка е вината точно на компаниите като  РХ/Новел, напоследък Каноничните. Автоконф е съвсем малка раничка на кутрето пред язви като *кит/пулс/дбус/гном3 и всякакви извращения.
8010  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Automatic MTU Size не работи -: Aug 20, 2012, 15:57
Адаш извинявам се, че така грубо и непоканен се изказвам в темата ти, още повече съм обикновен начинаещ, и най-вече защото не разбрах, и половината на половината приказки дето си хортувате. Обаче за мен не е никаква изненада nm да не работи. Учудвам се в случаите, когато работи. Стария дебил си знае мантрата. Ползвай  ifplugd/netplugd или whereami/guessnet, за да ти е мирно селото. Туй го знам от стари дебили, както рекох.
Страници: 1 ... 532 533 [534] 535 536 ... 588