Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 534 535 [536] 537 538 ... 588
8026  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да си поговорим за електромобили -: Jul 25, 2012, 09:36
Аз съм прост икономист, а не инженер и не разбирам от тоци. Даже от ток ме е страх и не бъркам. Обаче от малкото дето все пак отбирам от прочетеното, излиза, че навсякъде, където има електричество, има и електромагнитни полета. Колкото е повече тока, толкова и полето е по-голямо.

Като казах за споровете, те се водеха още на оня строй и се отнасяха за електричеството в собствените ни домове. От тогава съм запомнил и се опитвам да прилагам, така да поставям леглата, че главите на спящите да се намират поне на метър, два от контакт.

Сега като прочетох онази статия за цинк-въздухови батерии и още повече ми нарасна опасението. Там се говори за някакви много киловати. Така като гледам това ми е към половината месечно потребление накуп. А в един автомобил не виждам как ще си на повече от метър от източника, освен ако не е камион.
8027  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да си поговорим за електромобили -: Jul 24, 2012, 17:48
Тия 15 годишните все ще остареят до толкова, че да не могат да се карат повече. Тогава какво правим?
8028  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да си поговорим за електромобили -: Jul 24, 2012, 17:44
В оня филм дето вече обсъждахме, се казваше, че дори целият ново необходим ток да идва от ТЕЦ, пак е по-добре, защото имат по-добро КПД от ДВГ.

Аз имам съвсем друго притеснение към тези автомобили и то е електромагнитните полета или както там се наричат. Учените спорят още по тях, но чини ми се, натежава, че са вредни за хората.

Поради тази причина стискам палци на горивната клетка.
8029  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Коя дистрибуция да ползвам за сървър? -: Jul 21, 2012, 11:28
Така да се опитам да направя нещо като обобщение, през моята си гледна точка.

Убунту/Дебиан — за конкретният случай е едно и също. Много популярно решение, адски много информация, впечатляваща потребителска маса;

Мандрива — аз съм започнал на 7,1 (каква изненада всички други на РХ6,2 или Слак, но аз и по онова време си бях чеп) и винаги ще е в сърцето ми. Драка мамата си драка, недостижим пример от всички останали. За мен за начинаещ е просто неустоим;

Сузи — тя има своя алтернатива наречена YaST, има версии и за конзола и ГПИ, и html. Основно предимство е,  че всичко се прави през яста, за начинаещ е хипер изгодно. Проблем е, ако се опита да се отърве от него, защото той е дълбоко в Сузи и трябва всичко да се прави през него, но не вярвам да тръгне натам, защото тогава Сузи за него не ги имала никакво предимство;

Ред Хат / Федора / Производни не желая да обсъждам, защото ще излезе, че си дърпам към моето, което в тая тема съм се старал да не показвам. Но все пак да приемем, че положението е много подобно като при Д/У.

Допълнително удобство е използването на инструмент като webmin, ispconfig, cloxo.  Проблем при тях е, че те могат страшно много, а в този случай май ще са само допълнителен баласт. Другото е, че съм сигурен, че могат да правят ftp, ама хич не съм убеден можеха ли subversion.

За последното лесният път е през старият GForge или някой от разклоненията му.

Мисля, че нищо не пропуснах.

Предлагам на модераторите да закачат тази тема подобно на другата, защото е фраш и информация и може да се използва като отправна точка в много различни случай, включително по въпроса за икономично предвижване с автомобил.


8030  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Коя дистрибуция да ползвам за сървър? -: Jul 20, 2012, 22:34
Aз бях човека дето му даде шанс под нула, но освен това му дадох цели два варианта да има много добри изгледи за успех. Гледам руския котак сега му дава вариант, много подобен на втория, който дадох.

При толкова общ въпрос, какво точно би написал? И не можем да сравняваме. Ние като започвахме Интернет беше кът по тия земи, информация почти нямаше, а за финтифлюшки и не мечтаехме. Всеки се потеше  здраво на Слака. Някой си останахме ламери, други станаха профита, но сравнение не може да става.

А като чуеш днес, че някой е нов и ще пуска услуги (дори за лично потребление), какво си мислиш? Не е ли, че човека е глезльо? И едва като го топнеш в дълбокото и не избяга с рев, разбираш, че има потенциал.
8031  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Коя дистрибуция да ползвам за сървър? -: Jul 19, 2012, 12:30
И да искаш да ми го откраднеш, няма как да стане, защото го нямам. Повечето тук го нямаме ;–)

Обобщавам. Ако ще го правиш както трябва, Човен и други ти казаха, че е 365+ дни. Съответно ти се дадоха четива. Аз ти предложих да сложиш готови виртуалки като най-лесен вариант. Не се спомена само, че има и други. Може би най-близко до това, което вече си виждал е да ползваш някакъв инструмент от сорта на Webmin.

Това е, добре дошъл!
8032  Нетехнически теми / Коментар / Re: Откога свободният софтуер започна така яко да се вбоклучава? -: Jul 19, 2012, 02:38
Я имаме си левскар. Аз не го помня като треньор. Ама никой не се сети да почете днес (вчера) рождения ден на апостола.
8033  Нетехнически теми / Коментар / Re: Откога свободният софтуер започна така яко да се вбоклучава? -: Jul 19, 2012, 02:05
Никой не отрича, че си най-добрия бизнесмен във форума  ;D Всъщност може да направиш услуга на Гейта като го светнеш как да капитализира hashkilla, защото това наистина е уникална програма, не че се оплаква от безпаричие. Но поне ще спре да мрънка за ОПЛ, в което имам и личен интерес, защото все се чудя как да му отговарям. Последният път едва ли не си направих мини Википедия за целта.
8034  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Коя дистрибуция да ползвам за сървър? -: Jul 19, 2012, 02:00
И друг път четох, че настояваш за графика, ама честно не се сещам, за какво може да я ползваш при наличие на open ssh (с директиви -X и -Y (-C) могат да се пускат и графични приложения, но освен някоя виртуалка на другта ОС не се сещам за какво). А да и в тия 250 меги на Гном2 дето ще пуснеш, знаеш ли що шерпи на апаша и що буфери на мъсял могат да влязат?
8035  Програмиране / Web development / Re: HTML5 периодична таблица -: Jul 19, 2012, 00:11
@5

Понеже стана въпрос за таблицата, ако някой след търсене вземе, че попадне тук, а търси оригинала, то да не му е загуба на време, подавам една:

http://www.pghht.com/sait/temi_fizika/sintez/pic/periodicna.jpg
8036  Програмиране / Web development / Re: HTML5 периодична таблица -: Jul 18, 2012, 23:57
@офф В Б-я с абревиатурите се действа, кой както му падне. Онагледяващи примери — Наса, Нато, ЕС.

Табличката е доста добра и на моите 12 инча не изглежда зле, а шрифтовете не са малки, в смисъл точно такива са, както на всяка друга страница. Обаче си мисля, че някой новак сериозно ще се обърка, защото съдържа етикети, които не се ползват и такива дето не са препоръчителни, защото повече създават проблеми, отколкото да вършат полезна работа.

Също така и българският ти куца много сериозно. Да оставим настрана дразнещите правописки, но навсякъде си наблъскал крайно неподходящи думички като „форма“ например.

А да и на мен лично, легендата ми изглежда много непрегледна и разхвърляна.

Въпреки тези неща, мисля, че си се справил много добре. Поздравления!
8037  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Коя дистрибуция да ползвам за сървър? -: Jul 18, 2012, 20:45
Правенето на сървъри също не, а да не говорим каква болка е точно  ftp и svn. Обзалагам се на шише Джони, че няма да се справиш. Имам подсказка за теб. Потърси за appliance, а за да ти е най-лесно направо за turnkey. Шанса сам да се справиш е малко под нула.
8038  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Здравейте, аз съм нов разработчик на ОС -: Jul 18, 2012, 13:51
С последните два коментара и аз започнах много да се тревожа (В Русия съм!). А като сметнем, че месец май мина  и няма  да се върне, направо втасахме, нищо не може да се направи. Бойко на кой ни оставяш?
8039  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Здравейте, аз съм нов разработчик на ОС -: Jul 16, 2012, 23:19
Язък, аз наистина повярвах, че Банчев се е върнал  :'(
8040  Нетехнически теми / Коментар / Re: Откога свободният софтуер започна така яко да се вбоклучава? -: Jul 16, 2012, 18:21
Лунар такова мислене  ни завърта в скапания муров закон. Днес вместо да имаме  по-добри компютри,  имаме по-скъпи, но пък повече. Обаче и това дето го  иска 4КБ няма как да стане, защото програмисткият труд е изключително скъп и се гледа за минимално време да има максимален резултат. От това са доволни всички, а на клиента е отредено да плаща.
Страници: 1 ... 534 535 [536] 537 538 ... 588