Покажи Публикации - arda_kj
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 43
1  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Линукс за DRM процесори -: Feb 14, 2015, 01:10
Принципно, едва ли някой тук му се е налагало да прави подобно нещо, затова и малко трудно може да ти се даде готово решение.

Най-простото, според мен, е да намалиш аудио латентността на самия Андроид, който имаш. Тършуваш по настройките, през терминал и т.н. Просто трябва да потърсиш в Интернет/гоогле за повече информация. Все някой някога му се е налагало да го прави това на Андроид. Ето примерно по ключови думи "how to reduce audio latency on android" ми излиза това в гоогле - клик

Някои от големите дистрибуции имат версии за ARM платформата, но дали ще поддържа точно твоя таблет хардуер е отворен въпрос - просто трябва да потърсиш. Виж Убунту, например - имат списък с поддържания хардуер, ако намериш твоя, значи може и да стане номера :)

Винаги остава варианта да си вземеш малък по размер лаптоп и да му инсталираш съответния Линукс - така ще имаш пълната свобода да правиш каквото си искаш.

ПС: Проблема ти е интересен, но за съжаление самия аз нямам достатъчно време да седна и да чета, и да те насоча повече от това, което до тука написах.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Путин не обича kernel developer-ите.... -: Sep 08, 2014, 04:39
+1 за danaildr - това е пътя за оправяне, първо трябва да вярваме, че можем да се оправим, за да се оправим. Без тая вяра изчезва устрема, енергията и вътрешната опора необходима за промяната. Винаги когато сме имали добри ръководители и сплотеност сме показвали чудеса от храброст и успехи. Затова трябва да направим всичко възможно покрай нас и около нас да намираме читавите хора и да ги подкрепяме, и издигаме, тогава промяната ще дойде бързо и естествено.

Илюзия е, че на Запад има свобода, т.е. свобода няма. Е няма да те вкарат в затвора, ама ако не следваш правата линия и/или не си полит коректен ще те изолират и забрави някой да чуе за твойто мнение отново. Може някога да е имало свобода, ама това не се отнася за съвремието - в момента всичко се диктува от интересите - ако е в техен интерес, на бялото черно ще кажат.

Ето три статии на вашето внимание - първата е статия от Пол Робъртс (американски коментатор), която илюстрира лъжите и манипулациите на САЩ; втората е отворено писмо до Меркел от, забележете бивши служители на NSA и ЦРУ (тия верно имат топки), които предупреждават Меркел да не се връзва на лъжите на Обама за руска инвазия в Украйна:

http://www.paulcraigroberts.org/2014/09/02/warning-world-washington-nato-eu-vassals-insane-paul-craig-roberts-2/

http://www.zerohedge.com/news/2014-09-01/ex-nsa-director-us-intelligence-veterans-write-open-letter-merkel-avoid-all-out-ukra

http://www.paulcraigroberts.org/2014/08/25/guest-column-germany-america-frightens-us-roman-baudzus/

Тука ще копи-пейстна няколко неща от първата статия (с БГ превод от мен), които заслужават особено внимание:

"William Binney, бивш високопоставен служител в Националната агенция за сигурност на САЩ, както и колеги от ЦРУ и военните разузнавателни служби написаха отворено писмо до немския канцлер Меркел, в което я съветват да се пази от лъжите на Обама в предстоящата среща на върха на НАТО в Уелс. Служителите на разузнаването на САЩ съветват Меркел да си спомни "оръжия за масово унищожение" в Ирак и да не се подвежда, този път за конфликт с Русия." - повече за това писмо във втората статия.

"Председателя на комисията на моята дисертация, който преди време беше високопоставен служител на Пентагона, назначен да спре войната във Виетнам, в отговор на моя въпрос за това как Вашингтон заставя европейците винаги да правят това, което Вашингтон иска, отговори: "Пари, ние им даваме пари", "Външна помощ?" Попитах аз. "Не, ние даваме на европейските политически лидери торби с пари. Те сами се продават, Ние просто ги купуваме. Те ни докладват на нас. "Може би това обяснява 50-те милиона щатски долара на Тони Блеър, богатство, което спечели една година след напускане на правителството." - това последното беше унижение да го чета, тия скапани ЕС номенклатурчици не са по-различни от нашите политически шмекери (просто мизата при ЕС тарикатите е по-голяма). Докато не се закрие професията професионален политик няма да има спасение от тях.

"За тези, които ги е грижа да разберат как работи Земята на лъжи, марионетно правителство на Вашингтон в Киев присъди разгрома на военните си сили от Донецката република на присъствието в Донецк на армия от руски военни единици. Това е пропаганда, която излезе в Западна Украйна и в проститутските Западни медии, колекция от курви, които разпространяват пропаганда без никакво разследване. Въпреки това, Киев имаше различна история за МВФ. Киев не може да получи пари от МВФ, с които да плати на своите западни кредитори, ако Украйна е в състояние на война. Ето защо, Украйна каза на МВФ противоположната история: Русия не е атакувала Украйна." - да се смееш или да плачеш, украинското марионетно правителство се оплита в собствените си лъжи и пропаганда.

ПС: Шокиран съм, щом вече ставаме свидетели на такива откровения от собствените им хора, значи във Вашингтон тотално са се омацали с лъжи и пропаганда. Добре, че и там все още има съвестни и морални люде, които търсят и защитават някаква истина иначе положението би било трагично.

ПС 2: gat3way се тревожеше да не би прецедента в с Крим да се повтори на наша почва - ами нека първо да си отговорим на въпросите кво правим с прецедента Косово и кво правим с прецедента Северен Кипър - те прецеденти си стават винаги, ама някой да е чул някой да се тревожи за тях, не, медиите за масови манипулации даже ги подкрепяха; да ни е яко дупе, че ако Чичо Сам реши без проблеми ще направи прецедент и при нас.

ПС 3: относно турците колко добри хора били пък ние колко сме зле - абе хора не разбрахте ли, че добри/лоши хора има от всяка нация/етнос. Аз за разлика от gat3way съм роден в Крумовград и израснал в Кърджали (от 6-тата до 21-вата си година съм живял там) и имам наблюдения над турци/българи и т.н. и мога да ти кажа, че нещата не са толкова розови колкото ги представяш - не че няма добри турци, не ме разбирай грешно, има, ама всичко е индивидуално и сред тях има колкото си искаш идиоти и гамени. Освен това от много години всъщност върви скрито обратната дискриминация - т.е. от турци към българи - българите там се чувстват изоставени от собствената си държава - ако не знаеш турски може да имаш проблеми да си намериш работа, феодалите от ДПС диктуват кво ще става там (крадат като насрани), по мое време имаше много случаи на уволнени от тях хора и назначаване на абсолютни идиоти, които нямат идея за кво иде реч, ама нали трябва да се завзема власт и постове (съответно познай ДПС от кой етнос са и кой го отнася). Безотговорната и глупава политика на много правителства доведе до значително обезбългаряване на този край, ама за това няма да чуеш почти нищо от проститутските медии.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Путин не обича kernel developer-ите.... -: Sep 04, 2014, 01:56
Е тоя девелопър пак се е отървал само с 15 дена в ареста. Какво ли щеше да се случи на Едуард Сноудън ако беше в САЩ или ако службите им можеха да се докопат до него? Дали нямаше директно да попадне в разни затвори дето закони на "великата демокрация" САЩ не важат и да си кажи и майчиното мляко?

Ако някой си мисли, че на САЩ/НАТО/ЕС и сие им пука дали Русия има демокрация или не е много далече от истината. Истината е, че дори ако Русия беше най-демократичната от демократичните, а Путин светец на светците, пак щяхме да гледаме същия филм. Просто картинката е ясна, САЩ не са доволни от статуквото и от Путин, и си равихрят машинарията да го отстранят - целта е слаба и послушна Русия, и контрол над Русия, другото са приказки за идиоти и наивници.
4  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Няколко въпроса за Linux/Ubuntu -: Aug 31, 2014, 01:50
Краткия отговор на всичките ти въпроси е  "Да" :)

За да разбереш дали Лунукса ще върви на твойта конфигурация най-добре да пробваш с LiveCD и ако стартира и няма видими проблеми, смело инсталираш.
При инсталиране ако имаш дял на харда, на който има нещо ценно внимавай да не го затриеш, че често по-подразбиране Лунукс инсталатора форматира целия диск.

По-подоробно на въпросите:

В сайта на Acer не намирам драйвери за този модел за Линукс...

В Линукс 99% от драйверите се намират в самото ядро на оперцинната система. Ако някой драйвер го няма там, най-вероятно го няма никъде. Това, че на
сайта на Асер няма драйвери за Линукс, не трябва да те притеснява.

Също така напълно безплатен ли е и може ли да се инсталира от флашка понеже лаптопа ми няма CD ?

Убунту, а и 90% от Линукс базираните дистрибуции са безплатни. За стартиране на инсталация от флашка, да, може - потърси програмата нар. Unetbootin, с
нея лесно се правят стартиращи LiveCD от флашка.

Има ли достатъчен брой програми/апликации и т.н. ?

Убунту поддържа над 30 000 програми - не всичкия софт ще ти трябва на теб, но за количество, има колкото искаш. Друг е въпрос ако ти трябва нещо специализирана (Photoshop или разни CAD системи), тогава може и да го няма. Та точния отговор до голяма степен зависи от това ти какъв софтуер търсиш или искаш да ползваш. За домашно ползване - Интернет, филми, музика и т.н. Линукс е перфектен.

Могат ли да се инсталират и играят игри ?

Могат да се играят игри, но зависи какви игри искаш. Valve искараха Steam Client за Линукс, така че там има доволно количество игри за Линукс, ето и линк към техния сайт: http://store.steampowered.com/browse/linux/

Иначе специално картите на Nvidia имат добра поддържка под Линукс, така че от към драйвери за видеото няма да имаш сериозни проблеми.


ПС: в началото може да имаш проблеми докато свикнеш и научиш кое как става, така че се зареди с търпение :)
5  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: ubuntu 14.04.1 -: Aug 13, 2014, 02:49
Моите впечатление от новото Убунту 14.04 не са много положителни от гледна точка на Десктоп тенденциите :)

Разцъках го за няколлко дена (инсталирах го на компютъра на майка ми) докато го настроя да става за ползване и нещо хич не ми хареса - имам в предвид графичните среди - Гноме3 осрано (на това нещо аз не мога да работя), Гноме Класик и той осран (в момента на моя PC съм с 12.04 и Гноме Класик, и ми е перфектен). Unity що годе става за ползване, та накрая него го оставих да се стартира по подразбиране - иначе аз самия не бих го ползвал (просто не ми е удобен), ама е поне по-поносимо и изпипано от Гноме3. Мислех и аз по някое време тази година да обновя към 14.04, обаче ме отказаха, ще си карам с 12.04 още дълго време (добре, че има поддръжка до 2017г.).

Ако все пак реша да надграждам, направо ще инсталирам или Xubuntu с XFCE десктопа или Kubuntu с KDE. След като видях от Гноме кво са сътворили и, че Гноме Класик е тотално прецакан, ме отказаха от Гноме окончателно (жалко за хубавата графична среда, която ползвах с години като преди това бях върл фен на KDE; сега явно ще ме върнат обратно при доброто старо KDE). Следващата графична ще или XFCE или KDE, там поне още не са осрали пейзажа и на са се юрнали по таблет-манията.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТРАГЕДИЯ -: Jul 24, 2014, 01:03
Ем то това тракиец не е много за гордост, като се има предвид елините какво са мислили за тях: получовеци, нецивилизовани и необразовани, пияници и варвари. Сигурно и тракийците не са имали хубаво мнение за елините де, ама на - очевидно не е останало до днес че да разберем.

Ще се хвана за цитата на гат3вай, за да споделя нещо за траките, което може да ви е интересно.

Първо, естествено няма как да се съглася с горния цитат, т.к. е точно обратното, но заради безброй лъжи и манипулации, истината за траките, се изопачава. Елините са копи-пейстнали поне 50% от културата и достиженията си от траките. А пък, както знаещите, търсещи и мислещи хора знаят българи=траки. Който си прави илюзиите, че това е някакво голословно мое твърдени му предлагам да се запознае със следните няколко доста интересни материала:

1) "Безсмъртното тракийско наследство": http://sparotok.blogspot.be/2013/06/blog-post_25.html

2) "Какво дадоха траките на света?": http://sparotok.blogspot.be/2013/05/blog-post_31.html

3) "Защо Линеар Б не може да е гръцка писменост?": http://sparotok.blogspot.be/2013/05/blog-post_14.html

4) "Кой съчини мита за изчезването на траките?": http://sparotok.blogspot.be/2013/01/blog-post_24.html


С една дума няма да е пресилено да кажем, че траките (=българите) са в основата на съвременната цивилизация :) Това, че сега сме зле е отделен въпрос, ама нека поне за миналото си да бъдем коректни.

ПС: Искам да разсеям и един друг мит, който често ми се случва да чувам/чета - той е относно расизма в България. Не че няма такъв, обаче едва ли е повече от средното характерно за останалия цивилизован свят. Та съм стигнал до извода, че расизъм има навсякъде, вкл. и във великите демокрации на Запад  - ако не си местен си от леко до доста прецакан :) Ама повечето българи, които не са се застоявали за по-дълго навън няма как да го знаят това, поради, което лесно някой може да им внуши, че са много големи расисти (което се и прави постоянно, и целенасочено). Например на един по-тъмничак колега учен (и един негов познат) са му вадили пистолет в Берлин, както и е получавал разни заплахи за смърт в други части на Германия. Да не говорим, че това също се усеща в отношението на отсрещното страна, нещо, което на мен лично ми се е случвало нееднократно в същата Германия.

ПС: относно БГ мъже и Западните им еквиваленти - отново се подценяваме за кой ли път, все едно там са някви богове. А истината е, че познавам не малко българки и други чужденки, които са били женени или са имали връзка с такива богове (мъже), ама в момента са щастливо разведени/разделени :)

Както и да е, продължавайте да вярвате, че сме най-зле от всички и за нищо не ставаме, със сигурност това ще ни помогне да излезем от кризата, в която се намираме :)
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: миграция от Debian testing (jessie) 32 bit към amd64 -: Jun 13, 2014, 02:28
Ще чакам с нетърпение резултата :) Дано всичко мине успешно с ъпгрейда на пакетите, че аз се беше наложило да инсталирам/деинсталирам половината пакети, за да оправям зависимости (доста потрошено време).
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: миграция от Debian testing (jessie) 32 bit към amd64 -: Jun 07, 2014, 23:52
Правил съм подобна миграция и честно да ти кажа, по-добре преинсталирай, както вече ти обясниха. Първо, че става по-бързо, второ си спестяваш маса време и главоболия ако нещо се обърка с пакетите (при мен нещо се объркаха нещата и си загубих маса време да ги оправям), и трето знаеш, че получаваш чиста и работеща система. Общо взето такава миграция си е почти преинсталация (ако мине без проблеми). В крайна сметка на мен тогава нещо не ми хареса резултата и накрая преинсталирах на чисто. Ти може да имаш по-голям късмет от мен :)
9  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Май фашиста е прав, че Линукс си е чиста загуба на време! -: Apr 14, 2014, 00:46
Кофти че BB реши да напусне - имаше интересни мнения, въпреки че не винаги съм споделял всичко (ама това е нормално). Сега форума малко ще позамре :)

ПС: BB айде връщай се, че без тебе не е интересно :)
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За световната политика, Украйна и българското общество -: Mar 27, 2014, 01:50
Добре де, сега когато в БГ повечето хора не вярват в Бог, по-добре ли стана? Когато любовта, вярата и нравствеността в една нация падне под критичното ниво, нацията е обречена. Когато нравствените закони не се спазват, няма как да искаме юридическите закони да действат  - примера го имаме в БГ. Те затова не случайно хората са казали "каква полза от добрите закони ако няма добри нрави". Така че тука е заровен ключа към бараката.

Също се надявам да не бъркате личната вяра и стремеж към Бог, и неговия организиран вариант в лицето на църквата, т.к. между двете не винаги има прилика  - църквата може да изпада в кризи и да използва вярата за користни цели.

Иначе религията, когато е близо до същността, е призвана да пази точно тези три категории (любов, вяра и нравственост) без, които човек се превръща в животно и в престъпник. Т.е. религията е призвана да се грижи на първо място за душата - само че душата живее с любовта към Бог (когато обичаме някого или нещо, всъщност ние подсъзнателно обичаме Бог), не с парите :) както ни се проповядва в последно време по повечето медийни парцали, където благополучието и удовлетворяването на първичните инстинкти е издигнато в култ. Това е и причината в БГ да сме зле, ако имахме благополучие (като това на Запад) щяхме напълно да забравим за Бог - оттам процеса на деградация на душата би бил много по-стремителен отколкото сега. С други думи ситуацията в БГ е свидетелство за деградация на душите на хората - започваме да живеем и да се опираме все повече на инстинктите и къшея хляб, а не на чувството любов, оттам следва разпадане на обществото и сриване на всеки индивид на първобитно ниво.

Освен това дори човек съзнателно да не вярва в Бог, вътрешно, подсъзнателно той е вярващ и в непрекъсната връзка с Него (иначе просто не би имал енергия да съществува). Това което се случва с човек тук, сега, в дадена секунда зависи точно от това вътрешно състояние на подсъзнанието или душата. Там лежат свръхдълбочинните емоции (както Фройд е разбрал), които определят нашето здраве, щастие и съдба в дадения момент. Ако тези емоции са агресивни почват да вредят на техния създател, а освен това се предават и на следващото поколение (ако някой се съмнява да гледа първия линк по-долу и експеримента с мишките).

В последно време наблюдавам как науката почти стига до същите изводи до които и религията, остава и още само една крачка и ще се слее с религията. Например следните неща заслужават гледане и осмисляне:

1) Тук се говори за т.нар. epigenetics - област, която изучава надгенетичните механизма на активност на гените - дефакто как средата влияе на гените и тяхната активност:

https://www.youtube.com/watch?v=JTBg6hqeuTg

2) Тук е още по-интересно - дефакто като горното, но доста по-разширен вариант - как човек влияе на гените си:

https://www.youtube.com/watch?v=OO7lMeH1aTg


ПС: По между другото преди да отида в Белгия и да заема текущата изследователска позиция, щях да ходя в група в Германия, която се занимава с epigenetics :)

Друго интересно четиво за човек, който не е напълно изпаднал в атеизъм са книгите на следния руския автор Сергей Николаевич Лазарев  - за мен тоя човек е на нивото на Христос, Буда и т.н. Общо взето това е най-великата философия, която съм чел през живота си - висша психология и висша религия в едно. Ако някой иска да разбере дълбочинната връзка между характера, съдбата и здравето искрено му ги препоръчвам.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За световната политика, Украйна и българското общество -: Mar 21, 2014, 00:33
Значи gat3way, ти си ми много интересен - от една страна Русия ти е фашистка, от друга възхваляваш САЩ, които дефакто са си фашистка държава и даже си изнасят фашизма и навън - избомбардираха доста държави, следят целия свят и всички, свалят и качват правителства където им падне, не са спряли да воюват от 13г. Та по сравнение с тях Русия е джудже :) Всичко това не го твърдя само аз, ами и тези американци, които са по светнати как стоят нещата.

Преди време бях попаднал на изказване на някои от малоазийския премиер, който успява да отхвърли диктата на МВФ (Международния Валутен Фонд) като осъзнава погубната политика, която искат да му наложат. Та тоя човечец осъзнавайки ситуацията беше казал, че "САЩ с текущата си агресивна политика са по опасни и от нацистите". Що ли го е казал това.

Та по ММММ (мас медиите за масови манипулации) в момента точно това ни убеждават - как агресора Русия е нарушила еди кво си, само дето забравят да споменат (удобно) предисторията на събитията и от там скриха истинската причина да се стигне до тук. Това е малко като да прехвърлиш проблемите от болната на здравата глава.

Русия най-малко е искала да цепи Украйна и най-малко имаше интерес от това - обаче провокациите на Запада доведе до нарушаване на равновесието между източните (и Крим) и западни провинции. Да се сърдят на себе си - като вършиш нещо поемаш и негативите от действията си. Застрашаваш интересите на Русия, Русия действа. Застрашаваш интересите на САЩ, САЩ действат. Пак казвам дали ни харесва или не е тотално отделен въпрос - това са реалностите на геополитиката. В случая Украйна е от ключово, политическо, икономическо и стратегическо значения за Русия - нямаше как Русия да не реагира и да наблюдава случващото се в нейния заден двор. Обаче САЩ и ЕС много си повярваха и забъркаха поредната каша (както и многото други).

Със сигурност Русия има грехове, като всяка империя и тя действа по-агресивно. Обаче пък САЩ и ЕС да се правят на света вода не напита, ми дойде, меко казано, в множко - при положение, че не са спрели да воюват по целия сват, и да качват и свалят правителства по целия свят, няма как да застана на тяхна страна. Ето тяхната агресивна политика е целия проблем - това с Украйна и Русия е евтин трик за отклоняване на вниманието от себе си, та да забравим поне за малко за техните изцепки (само си спомнете, например, разкритията на Сноудън и някой да ми каже това дали е законно и кви мерки ще вземат това да не се повтаря).

Аз съм щастлив по две причини - някой трябва да напляска САЩ и да им покаже, че няма да са едноличния хегемон на света и да си оправдават завоевателната политика с "демокрация" и тем подобни изтъркани лозунги, на които и малките деца вече не вярват. Второ, в следствие от първото има шанс да влезнем в многополюсен свят, в който няма да има една свръх държава, която да казва на другите кво да правят и да се бърка в работите на другите държави постоянно - т.е. най-накрая ще има някакъв баланс, който вече ще е доста по-голяма гаранция за мирно съществуване. Това е добре за нас понеже ще може да лавираме между тях и така да се отървем до няква степен от колониализма, наложен ни от Запад или пък Изток, т.е. може да сме малко по-независими (ако пък въведем пряка демокрация и ни питат за почти всичко важно, завинаги им показваме червения картон).
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За световната политика, Украйна и българското общество -: Mar 08, 2014, 03:27
Ако Путин е достатъчно умен, няма нужда да влиза с никви войски в Украйна. Просто трябва да използва подхода на собствените си противници и да си отгледа опозиция, която да качи на власт, да организира референдум и така "мирно" да минат на тяхна страна (например Крим да се присъедини към Русия чрез референдум).

Не вярвам да се стигне до война - просто никой няма полза от това нещо, а и народите на съответните държави едва ли ще са очаровани от N-тата война. Пък и ако почнат да летят ядрени ракети ще стане лошо, тогава ще има само губещи.

Целия проблем е, че Украйна е в сферата на влияние на Русия, а САЩ и ЕС на инат се натискат да им я отнемат - нали се сещате, че руснаците няма да седят и да гледат как им издърпват килимчето изпод краката. Дали на нас ни харесва или не, това няма много голямо значение - това е политика, както САЩ си правят квото си искат и налагат "демокрация", където им падне, така сега Русия си действа, както намери за добре. В цялата история Украйна го отнася най-много бидейки между чука и наковалнята, и както казах вече и разказаха играта - сега остава да я разпартачосат и да си разделят плячката. Трагедията е пълна, но до там се стига, когато лакомията (на САЩ и ЕС) да контролира всичко и всеки излезе извън контрол.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За световната политика, Украйна и българското общество -: Mar 08, 2014, 01:58
Ето докъде стигна перверзния морал на Запада - първо тласнаха Украйна към разпад и хаос, и като не постигнаха целта си - пълен контрол и зависимост на Украйна от ЕС, МВФ и САЩ започнаха да се жалват, че Русия си защитава интересите.

http://www.vesti.bg/sviat/moskva-sasht-da-ne-ni-uchat-za-spazvaneto-na-suvereniteta-6006930

А в тази статия, която е отговор на Русия към САЩ, САЩ се жалват, че Русия прави това, което те правят постоянно - да си отстояват интересите без оглед на методи и средства. Е няма такива двойни стандарти. Наистина е забавно да четеш как САЩ биват бити със собствените си камъни по собствената глава :)

Мисля, че САЩ са една от държавите, които тотално се е компрометирала в очите на световната общност и оттук нататък я чакат трудни времена, да не говорим някой да им вярва вече на глупостите за "демокрация". Особено след разкритията на Сноудън, направо си направиха харакири.

Нашия път определено не е ЕС, поне докато ЕС е ситуиран в този си вид - бюрократите и техните кукловоди почнаха да водят съюза към неговия пълен разпад. Това да управляваш толкова различни държави с директиви спуснати отгоре, без народите да си ги одобрили, няма да доведе до нищо добро - то вече не може да пръднеш без да поискаш разрешение от ЕС. Опита пък да уеднаквят всичко и всеки чрез налагане на безумни стандарти, и норми ще предизвика такъв хаос, че не ми се мисли. Когато ЕС тарикатите скапят европейската икономика, тогава всичко това ще лъсне с пълна сила.

Ето една наша статия (на Заедно) в една от американските алтернативни медии, обясняваща защо ЕС и САЩ отиват на зле и защо техните народи трябва да се избавят от техните корумпирани елити преди да са ги заробили тотално:

http://www.sott.net/article/274693-The-Revolution-within-Democracy


Относно конспирациите - конспирация няма само за хора, които не са запознати с фактите (като gat3way, например). Новия Световен Ред и единното световно правителство ала Оруел 1984 си идват с пълна сила, само който е сляп няма да може да го види (само си спомнете Сноудън и атентатите от 2001 на кулите близнаци и кво последва след това - като например (анти)Патриотичния Акт в САЩ, който даде безконтролна власт на тяхното правителство; и това е само видимата повърхност на случващото се). Дано да успеем на време да спрем това нещо, че иначе ми се мисли какво ни чака. Така че мислете с тия глави, щото още малко има преди да ни отнемат всички свободи и да станем послушни (и чипирани) роби на системата, която ни готвят.

За мен единствения изход е излизане (възможно най-бързо) от ЕС, създаване на Балкански Съюз (веднъж завинаги да пресечем опитите да ни противопоставят на принципа разделяй и владей) с последващо създаване на Източно Европейски Съюз (т.к. народите са близки, със сходен манталитет и имат сходни проблеми), в който на някакъв етап да влезе и Русия (например като си оправят бакиите с техния корумпиран полит. елит). Като този съюз не трябва да е свръх централизиран, както в момента ЕС. Всички закони и догори да трябва да се одобряват от народите на съответните държави. Съюз на нации и народи, а не както в момента тези ЕС тарикати по всякакъв начин се опитват да обезличат и уеднаквят всички нации и народи, и да изземат максимално суверенитет от европейските държави, които бавно се превръщат в техен придатък.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Относно ЕС -: Feb 02, 2014, 02:26
Хайде пък сега аз да ти го обясня съвсем просто и ясно!
Има основно, средно и висше образование. В основното се учи четмо и писмо и някаква обща култура и то е безплатно и задължително! В средното е учи малко допълнително общи предмети и някакви трудови квалификации. То е безплатно, но не е задължително. Висшето образование би трябвало да създава високо квалифицирани специалисти. В голяма част от света то е плетено или полуплатено, а при нас безплатно.
Та, както знаеш, човек винаги има желания по-големи от възможностите си и се стреми да ги постигне. Един има желание за втора употреба кола, друг за нова, трети за яхта, а четвърти за още по-голяма яхта, но общото между тях е, че приходите са винаги по-малки от желаните разходи.
Така е и с бюджета! Целта на данъците е с тях да се плащат разходи които са за общо ползване от всички от които се удържат.
Един от тези общи разходи е и образованието. И както в другия пример който ти дадох и тук парите не стигат. Аз нямам малки деца, но бих предпочел тези пари които отиват за създаване на специалисти за на вън да се построят детски градини повече или да се поеме някаква част от издръжката на децата в тях за да се разтоварят младите родители които живеят и работят в БГ, а не да плащат образованието на тези които учат за сметка на данъкоплатците за да прилагат наученото на вън.
Твоите близки и родители може и да имат полза от това, щото ти им пращаш пари, но масовия българин който плаща този масраф няма полза от твоите пари които те харчат у нас.
Основното образование трябва да остане безплатно и задължително! Средното образование трябва да остане безплатно, но не задължително, но висшето трябва да бъде платено на 100%, а държавата да отпуска стипендии за определен брой нужни и специалисти със задължителното след завършване на образованието си да работят определено време в БГ! Както беше едно време. Ако си намерят по-платена работа на вън, ОК, да заминават, но да си изплатят вложените в тях средства!
Сега, ама не ми казвай, че то тука плащали малко и тем подобни! Като плащат малко тука, теглиш си един кредит, плащаш си разходите които си направил и си го изплащаш от многото които ще получиш на вън!
Както и да си го говорим и пишем, разбери, че в момента бедна Б-я с безплатното си висше образование създава кадри за богата Европа и това трябва да се промени под някаква форма!

Май френд, пак ти казвам, в голямо грешка си. И това ти е бедата на тебе, че опростяваш нещата толкова много, че започваш да разсъждаваш като бакалин, при което сметките няма как да ти излезнат и няма как да видиш, че това, което казваш не е така, а е точно обратното - в много от развитите държави висшето образование е безплатно или почти безплатно. Висшето образованието и нейните кадри допринасят за икономиката много повече отколкото държавата дава за обучението на тези кадри (без значение дали специалистите отиват вън или остават в БГ). Отделно че аз до тук съм допринесъл към БГ икономиката много повече отколкото ако бях останал да работя например в БАН или унито за 500лв. Отделно, че като се върна един ден ще допринеса със знание и опит, които ще бъдат трансферирани напълно безплатно към по-младото поколение. Отделно, че смятам да се вкарам и в Хай-Тек бизнеса и това ще е добре за БГ икономиката. Отделно имам приятели, които работят в разни научни групи в чужбина за 1-2г. и после се връщат у дома в БГ със спестеното, което бива налято в БГ икономика (не всички кадри бягат навън, както ти твърдиш, а знам и за такива дето са се върнали). Смятам да спра да изреждам, щото почвам да се уморявам да повтарям едни и същи азбучни истини. Лошото е, че за да ме разбереш ще трябва поне малко да излезеш от собствената си камбанария, а най-добре и малко да поживееш навън, за да зацепиш на 100% за какво ти говоря.

Разбираш ли, че твоите бакалски сметки просто не са правилни? Разбираш ли, че специалиста с висше образование връща на държавата под формата на данъци и харчове, много повече отколкото държавата е дала за неговото обучение независимо дали тя/той отива навън или остава в БГ?

Иначе и аз ако следвам твойта бакалска логика, трябва да кажа същото - за какво трябва аз да плащам от данъците си началното и средно образование на някой, аз деца нямам, така че мен това не ме грее, държавата е бедна, всеки да си плаща.

Уравнението е толкова просто, че няма накъде - образовани хора => богата държава; ниско образовани хора (това, за което ти косвено ратуваш) => бедна държава.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Относно ЕС -: Feb 01, 2014, 18:25
Естествено, че никой не иска да се променят неща които в частния му случай са му от полза! То за това и сме на това дередже, че всеки иска промяна и да се оправят нещата, но като се засегне частния му случай и почва да вика, че не това било сега най-важното.
Въпроса с образованието който поставих е съвсем принципен. В момента ние инвестираме за да създаваме кадри за "на вън", за чуждите фирми. То, не че са нещо качествено, но както казах, въпроса е съвсем принципен.

Или нещо не си разбрал какво исках да ти кажа или си в голяма грешка или и двете. Още веднъж - това, че държавата инвестира в образованието на всеки е нещо положително и трябва да се насърчава. В 21-и век, века на знанието и иновациите, който не е образован изпада от борда. А нация, в която тенденциите са към необразованост отива в 3-я и 4-ти свят. Така че това, което ти предлагаш е поставяне на гигантска бариера пред достъпа до образование и невъзможност, за който не може да си плати, да учи - съответния резултат ще е, че някакви пари ще бъдат спестени, за сметка на ниската образованост на народонаселението, което неминуемо ще рефлектира върху социалния и икономически живот, и ще доведе до деградация. Не знам как по-ясно да ти го обясня това и тука не става въобще въпрос за моя личен интерес, и за кадрите за "на вън" (които както ти казах наливат стотици милиони всяка година в БГ икономиката, но ти си знаеш твойто и не щеш да видиш, положителния аспект на това нещо).
Страници: [1] 2 3 ... 43