Покажи теми - spy_eye
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да запиша Windows на bootable flash drive през Убунту? -: Apr 21, 2010, 20:47
Здравейте!
Надявам се не съм объркал раздела за тази тема, ако съм, извинете ме. Понеже правих едни глупости с моя Windows и вече не мога да го стартирам, защото ми дава BOOTMGR is missing. Не става с repair от инсталационен диск, така че ще го преинсталирам. Ползвам и двете операционни системи, но в момента ми трябва Windows, а пък съм на зор и нямам диск да запиша .iso-to. Въпроса ми обаче е как да запиша Windows 7 и да го направя на bootable flash drive през Убунту? Форматирах флашката през gparted, там пише, че е bootable, обаче след като кача файловете на Windows на флашката и я boot-на, пише, че не е bootable.
Всякаква идея ще е добре дошла.

Благодаря предварително.
2  Хумор, сатира и забава / Кошче / Suse 10.0 skype -: Sep 05, 2007, 18:55
Zdraveite,
predvaritelno se izvinqvam, che pisha na latinica, no oshte ne sym opravil kirilizaciqta (poneje oshte ne sym tyrsil kak '<img'> )
Vchera si instalirah Suse, do sega rabotih s Ubuntu, i reshih che iskam da instaliram Skype. Na ubuntu-to se spravih ot pyrviq pyt, no na suse kogato opitam da go instaliram rpm package-a prez YaST2 mi dava che nqkakvi libs files lipsvat i ne moje da go instalira. Po tochno go instalira i kogato se opitam da go startira trygva da go startira, no nishto ne se poqvqva.
Ne znam dali ima hranilishta za Suse otkydeto moga da namerq tez lib files. Ako ima takiva molq vi kajete kak i kyde da gi napisha tezi hranilishta ili kak da podkaram skype bez da tyrsq tezi files.
Failovete zapochvaha s libQt.....
Ako nqkoi moje da pomogne pishete, zashtoto mi trqbva Skype.
Mersi predvaritelno.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Tvtime -: Aug 31, 2006, 01:03
Хора, помагайте !
От 1 седмица се мъчех да подкарам тв тунера и най-накрая успях да го подкарам ( с помощта на buboleck '<img'> мерси много човек '<img'> ).
Обаче след като подкарахме тунера естествено дойде времето да пуснем да гледаме ТВ... Ама нали се досещате, че щом пиша ТВто не се е появило ...
Та, по същество: след като в dmesg ми изкара всичко инсталирано и наред, рекох аз да пусна вече инсталирания tvtime.
Та пускам аз tvtime-scanner , да хване за ушите  някои друг канал, обаче нещо не успя да ги улови, сканира ми от 44 MHz do 958 MHz или там някъде, това не е важно - но нито един канал открит !
И пускам аз програмата все пак да видя някоя настройка нещо ( в същото време приказвам по Skype с buboleck и той дава съвети и двамата го мъчим ама Неволята не идва... ), разцъках цялото меню на таз програмка, обаче не мръдва и си ми пише сериозно No Signal и туй то...
Video input source: Television
PAL
Как ли не го мъчих, не върви и не върви.
На някой да му се е случвало такова чудо и така да се е бил хванал за главата, както аз сега '<img'> ?



4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Hamachi -: Aug 26, 2006, 04:53
Здравеите,
искам да си инсталирам hamachi на Ubuntu 6.06.1, но нещо не мога да разбера как става номера, четох напред назад readme глупости, но нещо ми се струва, че ми липсват фаилове още след като сваля tar.gz. някои може ли да обясни как се инсталира това чудо ?
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu -: Aug 22, 2006, 14:21
Здравейте,
предварително се извинявам ако не съм оцелил точния раздел за побликуването на моята тема и ако трябва нека бъде преместена на точното място.
Изтеглих си от тук, ,а и от много други места Ubuntu 6.06.1 - desktop и alternate i386, пробвах ги и двете от различни ISOта, но винаги когато пробвам да го инсталирам ми дава една и съща грешка, а именно когато boot-не от CDто и му дам Install.... ми излиза следното:

...esential drivers.... OK
Mounting root system...      - и тук забива и не мърда от там...

Нямам си никаква идея защо не иска да се инсталира и защо забива там, диска няма грешки, проверен е от Nero и отделно е проверен и от самия диск на Check disk for defects.
Вече 10 диска съм записал с ubuntu, kubuntu, xubuntu и никое от тях не тръгва, все там забива...
Имам отделено място за Ubuntu около 4ГБ, на официалният сайт пише, че ми трябват 3ГБ и отделно съм отделил за SWAP около 560МБ ( един приятел ми каза, че понеже ми е 256МБ РАМ паметта и трябва да отделя 512МБ за SWAP, това така ли е ? ).
Благодаря предварително на човека, който ще отдели време да обясни на един новобранец как да си го инсталирам. '<img'>
Страници: [1]