Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Надолу

Автор Тема: Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено  (Прочетена 34798 пъти)

ЗибелтБг

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
    • WWW
И какво като са корекоми? Западът, а сега и Изтокът ядат лайна в корекомски красиви опаковки. Още чичо ми пишеше от Мюнхен в 1980 година, че най хубавото сирене там е българското.
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Ти със сирене ли се топлиш зимата или си светиш, а може и задника да си бършеш.
"...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-Ун посети фабрика за козметика и даде важни напътствия на корейките за това как трябва да се поддържат красиви. С любимия ръководител била и първата дама Ли Сол-Джу. С тях била и сестра му Ким Йо-Чен, съобщи агенция KCNA.

Медиите пуснаха ухиления Ким с розова чантичка с козметика. Досега лидерът не се е появявал в нещо толкова тривиално като козметична фабрика - камо ли придружен от жена си и сестра си. Любимите му посещения си остават военните обекти и заводите за балистични ракети.

Чен-Ун похвалил работничките и казал, че продукцията им е на световно ниво. И ги приканил да ползват по-често продуктите на родната козметична промишленост.

През цялото време Ли Сол-Джу се усмихвала на изказванията на мъжа си. Тя често се появава със скъпи аксесоари и мирише на козметика, в която няма нищо родно. Покрай нея обаче, корейките започнаха да носят дънки и дамски костюми с панталон. /Марица.бг
..."
http://www.marica.bg/%D0%BA%D0%B8%D0%BC-%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%83%D0%BD-%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-news812360.html
« Последна редакция: Oct 30, 2017, 23:41 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

malin

  • Гост
Това, за театъра, е много вярно. Сега колко ли ще излезе - колкото няколко сезона на "култов" сериал всички сезони, че май и отгоре. А имаше и фестивал на ТВ Театъра. И минаваха много готини и с различно виждане постановки. А сега всичко е един дол дренки.
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Преди не ни пускаха да излизаме на вън, а сега 90% от хората нямат пари за да ходят на вън, освен да бачкат и да живеят като скотове за да спестят за семействата си у нас!
Преди в магазините липсваше разнообразието, което сега го има, но пак 90% от хората не могат да си позволят и онова, което преди са си позволявали.
Преди караха соц трошляци, а сега западни трошляци.
Преди имаше 2 програми и те не бяха денонощни, а сега са 100 и по всичките едни и същи простотии!
Добре, че е и-нета, че хората вече взеха да се усещат кое какво е било. За това и по-голямата част от хората у нас, като турят на везната всички плюсове и минуси и отчитат, че преди е било по-добре.
Активен

malin

  • Гост
 :D Я да попитам, как се казваше оня Арменски или Грузински филм, в който на столетник почиваше жена му и сина и дъщеря му му търсеха бездетна (вече) жена, за да не делят с евентуален трети наследник бащиното имане?
Активен

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
Знаех си аз. Как споменах магическата дума 'аналогов запис' и Зевса се появи - не можа да устои на изкушението.

В допълнение на това, че всичко хубаво западно (филми, музика и т.н) се е внасяло искам да кажа, че най-хубавите заглавия от научната и техническата литература също са се превеждали - както от западните така и руските.

Ми то всичките ми технически книги дето съм ги събрал са от онова време. 50% процената са западни преводи 50% са руски. Например 'Файмановите лекции по физика' - издателство Народна просвета - 1970.

Друг пример който се сещам. Руснаците издаваха превод на списанието 'Scientific American' под името 'В мире науки'.

Не че сега няма и не може да се намерят, сега има интернет ама как да разбереш кое е хубаво и стойностно сред целият този спам. Трябва някой да ти препоръча или да ги прегледаш всичките :o. А едно време комунистите са ги отбирали.

За какво изобщо говорите всички? Предишния строй си имаше хубавите и лошите неща, както и сегашния режим. Няма как всичко да е ( било ) само хубаво или само лошо.
Браво. Всяко време е само за себе си.

Друго нещо което е било много лошо и въобще не го одобрявам е, че комунистите са гонили религията (особено първите години) и режима им е бил 100% атеистичен. Но регигията е нещо което по учение е точно противоположно на комунистическата им доктрина. Не че сегашният 'западен' мироглед не е атеистичен, но поне сега има свобода на религиите.
« Последна редакция: Oct 31, 2017, 12:26 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Айде бе, не ги ли изтеглихте вече тез документи от гугъл драйв!? :)  [_]3
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

lunarvalley

  • Гост
да не забравите и Хелоуин да разкостите! :)
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Те хубаво бяха рашките, ама не ни даваха да учим западни езици, та да четем оригинала.
go_fire отвори приказката и зачезна.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

lunarvalley

  • Гост
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Проблема е по-различен. И преди и сега се случва едно нещо, което не виждам, как може да се пребори, след като се случва при всички видове управление.

Да приемем, че управниците са добронамерени и загрижени за общото благо  :D Само да приемем. Стигне ли до положение да се наложи да се взимат трудни и непопулярни решения, това се прави тихичко и скрито, ако е възможно. Какво остава, ако тези управници нямат доверието на обществото! Тогава всичко се гласува тайно и приетите решения се засекретяват, нищо, че не са свързани по никакъв начин със сигурността на въпросната държавица.

Всички, които са на власт ги е страх от едно. Да не разберат хората, как се упражнява  тази власт и как работи самата машинария. Защото, разберат ли хората за всички глупави решения взети с голяма доза неувереност, какво всъщност се прави, ще бутнат цялата прогнила система за една нощ. Никой, който е на такава позиция не иска да се разбере, колко некомпетентен и неспособен е всъщност. Поради тази причина е измислена и цялата бюрокрация и поради тази причина се документира всичко.

Некомпетентния и неспособния ще го разпознаете по едно нещо моментално. Когато нещата се объркат, той започва да вади документи ( които преди това с много собствени или чужди усилия е попълнил ) и да назначава комисии, за да оправдае по някакъв начин грешката. Докато от друга страна човека, който може да взима работещи решения, дори те да доведат до нежеляни резултати, веднага предприема действия за да поправи грешката.

Аз лично, затова нямам доверие на нещото, наречено Демокрация, защото то е единствено начин, който позволява на хората на власт, да не поемат отговорност за действията си. Какво става, когато грешката е със сериозни последствия. Лидера на партията го отнася и си отива и политическата му кариера е до там. Но да сте чули, да са си подали оставката всички депутати, благодарение на които е приет непопулярен закон? Няма и да чуете. Зад паравана на едно мнозинство, можеш да правиш, каквото си поискаш, защото оставаш анонимен. Ти си просто глас, който се отчита, ако ще и война да си предизвикал с това. Затова и гласуването е анонимно. Броят се само гласовете, но не и кой, за какво решение е дал гласа си. Това води до възпитаване на тотално чувство на безотговорност във всички такива системи на управление. В една ясно организирана ѝерархична структура това го няма. Ако си шефа и кажеш на някого, вземи десет човека и свършете тази работа, веднага е ясно, кой е отговорен да се свърши работата и кой евентуално ще го отнесе. Този, който си посочил. И за да не стане това, той ще си напрегне сивото, ще организира хората, ще организира логистика, ще направи план, ще помисли за всичко, за което може да се сети, за да се свърши работата. А иначе какво? Не може да се търси групова отговорност. Дори по закон е така. Това те освобожава да гласуваш, както ти скимне, та ако ще и хвърляйки монета. Да ли да гласувам или не?! Ези или тура. Няма значение. За каквото и да е, дори няма да се сетят за теб.

Защо някой, който няма например икономичесто образование, а познанията му са в съвсем друга област, гласува по определен начин, когато се засягат финанси и икономика? Как може той да прецени последствията от един закон, който дори да го прочете - а понякога това са трицифрено число страници - няма как да разбере, за какво точно се отнася? Ами няма как. Дори да вземе пари, с които да си назначи експерти, те да прочета и да се опитат да му обяснят, могат ли да го направят за една седмица, при положение, че те са учили за това години? Не, не могат. А това дори не се прави. Та, този пич/ ( тази мома ) просто гласува така, както гласуват неговите съпартийци. Като безмозъчен аватомат. На практика, от него няма никаква полза освен като бройка.

По начало, тази система е безсмислена и вредна дори само поради тези причини. Стане ли белята, не можеш да посочиш, кой е виновен. Не знаеш, накъде да погледнеш. А посочиш ли го, той ще каже "вие ме избрахте, вие сте виновни".

Та поради тази причина, няма значение комунизъм ли е, социализъм, демокрация и прочее. Просто не вършат работа.
« Последна редакция: Oct 31, 2017, 14:36 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Та поради тази причина, няма значение комунизъм ли е, социализъм, демокрация и прочее. Просто не вършат работа.
Така е, защото свястните и можещи хора се занимават кой с инженерство, кой с търговия ... създаване на брутния вътрешен продукт. На другия полюс - некадърните и склонните към злоупотреби се занимават с политика и драпат за държавни постове. Те искат да разпределят и присвояват създаденото от други.

Трябва да има едни други кадърни и свястни, дето да са в прокуратурата и в съдебната власт. Е там е проблема, че минаха на страната на управляващите.

Моля да ме извините ако не съм в час с темата - в началото се опитах да прочета първото мнение. Освен това, на дългите мнения чета само първото и последното изречения.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Те останаха само лайномети дето и английски не знаят, та да земат да попорочетат например малко английски закони как са написани (на 400 години). С тях са озаптили американци, канадци, австралийци, дори хуни като индийци и пакистанци.
Само ходят по командировки да си развяват шлиферите.
Другия вариант е някой друг да ни оправи. Римпляните и гърците се издъниха, турците тоже. Царете се изложиха. Опитахме да станем 16-та СССР република (два пъти), американците не ни искат, сега е ред на ЕС.

Иначе в "Галактическия стопаджия" имаше една планета с много добро решение.
Избира се управник с неограничени правомощия и власт.
Но на врата му се окачва един голям медалион. Във всяка къща има по един голям червен бутон - шефа прави някой глупост и гражданите натискат червения бутон. А се съберат нужния брой натискания - медалиона се взривява и отнася главата на шефа и айде нови избори.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

lunarvalley

  • Гост
Цитат
Иначе в "Галактическия стопаджия" имаше една планета с много добро решение.

това е от 'Билет за Транай' на Шекли
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Още един работещ вариант на горните два, но не помня, къде го четох. Неограничена власт, но веднъж в годината трябва да се разходи из града в нощно време и без охрана, облечен в бяло. Който има да му казва нещо, може да му го каже спокойно и по какъвто иска начин. Никой не бива преследваан от закона след това. Ако управника се оживее до сутринта, значи е управлявал добре.  :D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Нагоре
« назад напред »

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Usb drive
Настройка на програми
alb 0 2462 Последна публикация Aug 19, 2003, 17:10
от alb
Tape Drive - Help!
Настройка на програми
azirafel 0 2262 Последна публикация Dec 08, 2005, 14:44
от azirafel
Проблеми с DVD/CD drive
Настройка на хардуер
3y3y 4 3851 Последна публикация Dec 19, 2008, 10:15
от Ivshti
Google Toilet - безплатна тоалетна от Google
Хумор
vstoykov 2 6751 Последна публикация Jun 09, 2010, 22:24
от go_fire
Лоша новина за Windows Phone - Google спира Google Sync
Коментар
backinblack 27 15253 Последна публикация Dec 16, 2012, 21:00
от backinblack