Покажи Публикации - borovaka
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 89
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Програма за възстановяване на снимки? -: Apr 03, 2016, 14:20
Ами точно photorec инсталирай testdisk вървят заедно в повечето дистрибуции.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Някой знае ли параметрите за настройка trunk Asterisk pbx към bgopen.ney ? -: Mar 31, 2016, 17:00
Как точно мачваш номерата във extensions.conf? По-точно в 'from-internal' ... Да не си намазал regular expression-a който ти мачва телефона?
3  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Защита на тъмно влакно -: May 12, 2015, 13:26
@MiCRo Щом така мислиш и трасето ти е 500 м, защо не огледаш трасето за странни "изкопи"? Дори наистина да има държавна намеса, 100% Бай Иван работника си е оставил ръцете при копането и ще има "видими следи".

п.с. Щом си вкарваш такива паранои е още по-голям признак, че трябва да ползваш някакво криптиране  :)
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Защита на тъмно влакно -: May 12, 2015, 09:34
И защо не искаш VPN?
Просто в единия офис сложи рутер, на който да ти държи VPN-a, във втория офис слагаш клиентски рутер и връзваш машините към него. VPN-a го пускаш да те вкарва в по-горен range на същата мрежа, а в офиса където е рутер-а с VPN-a ги връзваш директно, като DHCP-то ти дава по-нисък range ip-ta.
Така ще са си в една мрежа машините и клиентите ти няма да се занимават да се връзват ръчно към VPN-a.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Спешно ! Изтрит дял. -: May 11, 2015, 19:59
Опитай с live cd и TestDisk, има вероятност да си върнеш партишаните. Ако не помогне използвай PhotoRec (инсталира се заедно с TestDisk) .
Както те посъветваха - добре е да си направиш побитово копие с dd преди да правиш експерименти.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: C#, Framework и Visual Studio под Linux Ubuntu. -: May 11, 2015, 11:51
Ми тук не съм мн съгласен. Това, че човека не е писал нов език, не значи,че не е допринесъл много.
Другото, което е TS не е точно polyphil за ES6, напротив по-скоро служи за playground на нещата, които ще предложат MS и Google за javascript в бъдеще.
Аз съм пък точно на обратното мнение, типизация трябва да има във всеки език, по-добре е да е опционална, ама да я има. Точно защото пиша предимно на PHP мога с чиста съвест да кажа, че без типизация в някой случаи стават мега манджи. Те FB не са чак толкова прости, че да натискат типове в PHP.

А иначе, какво точно не си доволен от политиката на Satya Nadella? Аз си мисля,че сега нещата са в пъти по-добре отколкото простотиите, които вършеше Балмър. Пък и OS общността и индустрията, като цяло намазва.
Идеологично изобщо не говоря дали е ОК или не е. Важното е, че имаш по-динамични начини в момента да печелиш пари от технологии, които преди трябваше да ги ползваш само върху една система.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: C#, Framework и Visual Studio под Linux Ubuntu. -: May 11, 2015, 09:29
@go_fire Под скапани продукти прозореца ли визираш само?
Щото, ако говорим за технологии като цяло аз не съм съгласен тука. Примерно TypeScript-a е зверски якото нещо, мен ако питаш. Сега цялостната политика колко им е ясна не знам, ама имат кадърни хора - Anders Hejlsberg цепи и със C#-a и с TypeScript-a, време беше някой да направи нещо по javascript-a, защото като цяло причиняваше главоболие и разстройство :)

Иначе този VS Code си е пълна простотия в момента, не е краден, писан е на typescript и си разчита главно на api-to на компилатора на typescript и това е. Ако се развие по-нататък, може и да стане използваем. Иначе за сега май можел да се ползва с .net-a за Linux (не съм го пробвал това)
8  Нетехнически теми / Коментар / Re: ubuntu 12.04 или всичко в линукс започва да става like a windows style -: Nov 26, 2014, 09:06
Просто си опиши DNS-ите, които искаш в /etc/network/interfaces и от там нататък resolv.conf-а ще ти се генерира, както си го задал. Аз лично не виждам голям проблем в случая, даже по-лесно се администрира мрежата, като всичко ти е в стандартен файл.
Добави си една клауза dns-nameservers към секцията на някоя мрежова карта във файла и си задай каквото искаш.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: какво мислите за systemd? -: Nov 17, 2014, 22:03
Няма страшно, системД ще поеме и ролята на кърнъла, дайте му малко време на това момче (Ленард).
А иначе вчера още един известен Дебиан мейнтейнър си тръгна (двама за седмица)
Ми пича си тръгва точно заради тея простотии дето се пишат навсякъде ...
http://err.no/personal/blog/tech/Debian/2014-11-16-23-55_resigning_from_pkg-systemd
10  Нетехнически теми / Коментар / Re: Меките май изкопираха и мотото на Google отварят кода на части от .Net -: Nov 15, 2014, 12:36
Аз Perl не ползвам, защото не го зная. Python идилията няма какво да се обсъжда. Бачка бързо, което е достатъчна причина. Освен това страшно много програми имат писани плъгини точно на Python. Един 3DS MAX например. И продължават да се пишат за всичко на този език.
Python не е кой знае колко бърз, има проблеми с multithreading-a - попрочети за GIL. Иначе езика е добър, даже мисля вече започнаха да го ползват като заместите на Java/C++ в обучението в някой западни университети. Тука говоря за CPython другите имплементации не съм ги ползвал и не мога да кажа мнение.
11  Нетехнически теми / Коментар / Re: Меките май изкопираха и мотото на Google отварят кода на части от .Net -: Nov 14, 2014, 20:17
//offtopic
@go_fire Е ти смаза иновациите изцяло с това обобщение :)
12  Нетехнически теми / Коментар / Re: Меките май изкопираха и мотото на Google отварят кода на части от .Net -: Nov 14, 2014, 18:09
//offtopic
@go_fire не си прав в случая Гоше   [_]3
13  Нетехнически теми / Коментар / Re: Меките май изкопираха и мотото на Google отварят кода на части от .Net -: Nov 14, 2014, 11:48
@4096bits
Точно това е въпроса, че точно този framework те олеснява в писането на кода. При сегашните машини големината на файловете не от голямо значение.
1000 пъти по-важно е, като ползваш нещо то поне малко да те "насилва" да пишеш нещата по-както трябва ( не да псуваш като видиш някакви дивотии ) + да има солидна документация и да знаеш, когато ползвша нещо, как ще бачка в крайна сметка. Макар, че не пиша .net съм наясно с документацията им и с основните концепции и изобщо не е бозляв framework.
Относно писането на GUI на Perl + TK е айде стига, Perl-a е със страшно куца документация, нечетим синтаксис, може да вземеш 2 програми, дето правят едно и също и като видиш кода да няма и най-малка прилика. А ТК-то е пълно дърво, като цяло. Тя вече концепцията дори се отмества desktop widget-и към HTML подобни концепции (QML / XAML ), изобщо няма смисъл да се сравняват нещата.

Това може и да става за ползване за някоя "хакерия" ... ама ако приложението ти стане "масово", едва ли ще ползваш Perl+TK примерно.
14  Нетехнически теми / Коментар / Re: Меките май изкопираха и мотото на Google отварят кода на части от .Net -: Nov 14, 2014, 10:56
@4096bits
А ти писал ли си по-сериозно приложение, което да ти изисква сериозна поддръжка?
15  Нетехнически теми / Коментар / Re: Меките май изкопираха и мотото на Google отварят кода на части от .Net -: Nov 13, 2014, 21:00
Аз само не разбрах какви точно доводи имате, че .net и примерно C# са боза?
Някой нещо обосновано по въпроса може ли да ми каже, или щото е от MS си е shit по презумпция?
Страници: [1] 2 3 ... 89