Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 109479 пъти)

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3130
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Бая неща им продадохме през Полша. А защо трябва да им даваме каквото и да било? Дразнещото в украинските политици е  държането им- сякаш целия свят им е длъжен. Да им дават американците, нали те ги насъскаха.
Гърците давали БМП-1 на Украйна, немците щели да дават на гърците "Мардер". Ами че Мардера не е по-нов от БМП-1 (според уикипедията). Характеристиките им са сходни, БМП-то по-тънка броня, за сметка на това Мардера цял метър по-висок. И двете машини са връстници и все с противокуршумна броня. Мардера Designed   1959–1969. БМП-1 Designed   1961–1965. Демек на ви старо немско, вие дайте старо съветско. Старото съветско същото като старото немско, само дето съветското можеш да го ремонтираш с чук и тел, а при немското не е баш така. Нямаше ли да е по-добре немците направо мардерите да пращат в Украйна, като са толкоз загрижени, или идеята е уж подкрепа от всички страни, тъй, показно?

П.П. Айде няма нужда да ни обясняват "евроатлантическите ценности" (вица визирам). Кой ще обяснява, пасирания, плювньо, може би И.И., Ал. Бож, или някой друг подобен със залепнали релета? То на тях вече им е обяснено. Или американския посланик? Каква е идеята от вица- САЩ да ни ударят шамарите? Да ни узаконят статуса на сламена държава. Вече ни обясниха как нито "Южен поток" ни трябва, нито АЕЦ в Белене. Като гледам, и на немците "обясниха", че не им трябва "Северен поток", могат да си изнесат производството в САЩ, например. Направо е срам нашия парламент, един през друг кой повече да се натегне пред американците, я открито, я не толкоз открито.
« Последна редакция: Oct 26, 2022, 17:24 от Nik123 »
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Руснаците изнесоха от Херсон тленните останки на основателя на града и паметника му

Значи не смятат да се връщат (ще ми се да сложа усмивка, но нищо от това не е за усмихване)
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6209
    • Профил
Не

Просто очакват града да бъде сринат със земята. А това означава, че този път няма да се сдържат.

Впрочем, не чета пропаганда. Само като видях, че са нарекли руснаците окупационни власти и оставих публикацията. Не е работа на журналиста да решава кой, какъв е, а само да съобщава фактите. Освен, ако не иска и мен да убеди. Значни - пропаганда
« Последна редакция: Oct 28, 2022, 09:16 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8798
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
А всички останали очакваме да загубят Херсон. Украинците са на броени километри, продължават да трупат войски, а атаките са всекидневни и с увеличаваща се ожесточеност. Ще е чудо, ако руснаците задържат града при сегашната конфигурация. Явно в техния ГЩ си мислят същото.

Докато се бият с два процента от възможностите си, а украинците със седемстотин, колкото и да са слаби украинците, ще бият.

=*=

И все пак не е пропаганда, че са окупационни власти. Такива са. Референдума мина, думата ратифицира указа на президента, но войната не е свършила. Докато не свърши войната с някаква двустранна договорка, дори това да не е договор за мир, руската управа в новопридобитите територии де факто и де юре е окупационна. Говорим за териториите, които не са ДНР, ЛНР и п-в Крим. Херсон не попада в тях.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3130
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Според мен не всички очакват такова нещо, Файър. Даже шефа на украинското разузнаване казва, че това може да е просто демонстрация:
https://www.ukrinform.ru/rubric-ato/3599704-rf-gotovitsa-oboronatsa-v-hersone-a-ne-vyhodit-iz-nego-razvedka.html
Рускоезичната версия на Укринформ. 24.10.2022, като дата. Не че се ползва със славата на особено достоверен източник, но в случая цитират техния си началник на разузнаването. Нямат причина да му преиначават думите. Има го и в украински вариант, но този език трудно го разбирам, затова посочих руския.

П.П. Другото, което върви като слух ли, като наратив ли, по украинските и руските сайтове е, че американците искат Украйна да превземе Херсон преди някакви избори в САЩ, които били на 8 ноември. Ако украинците превземат Херсон преди тия избори, партията на дядката щяла да си запази положението в САЩ. Явно залогът е доста по-висок, не само град Херсон.
« Последна редакция: Oct 28, 2022, 18:49 от Nik123 »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6209
    • Профил
Изборите са за камарата на представителите, за една трета от сената, а също и за всички камари на представителите и сенатите във всеки щат - всички местни власти, там губернатори и пр.

Ако Херсон падне в ръцете на украинците ( американците), това ще донесе може би нужната подкрепа за демократите. Ако не, Байдън и партията му ще загубят още доверие. Доверието в Байдън и политиката му спаднаха до 39% съвсем наскоро.

Залогът е много голям. Путин е готов за преговори и го казва поне веднъж месечно. Зеленски се върти като фурнаджийска лопата, но той няма думата. Каквото му кажат или каквото говорят на запад, повтаря същото.
Байдън отказва преговори. Дори отказва диалог. "Той" иска война.
И затова залогът е голям. Ако демократите останат на власт, политиката им в Украйна ще продължи. А колкото по-дълго продължи конфликта там, толкова по-голяма е вероятността той прерастне във ядрен, който би засегнал цяла Европа, почти цяла Северна Америка, голяма част от Азия, тихоокеанските острови ( САЩ имат из тях по някоя база ), четирите островни държави между Азия и Австралия, източното крайбрежие на Австралия и може би целия континент, Япония и двете Кореи си заминават също. За островите, Япония и Кореите ще се погрижат китайците.

Това е залогът. Тръмп е показал, че не може да му дърпат конците.  Има си убеждения и си слуша неговите дяволчета, какво му шептят на ухото. Тръмп може да разговаря с Путин и да водят диалог. Това, което сегашните не искат. Също, в много държави има протести, които са насочени точно срещу политиката за подкрепа на войната. Не толкова по икономически причини, колкото заради липсата на здрав разум в решенията на повечето от западните лидери. А във всяка една западана държава властта идва и си отива заедно с изборите. Видяха, че на хората не могат вече толкова да им пълнят главите с памук и повечето рая започнаха да си задават въпроси и да търсят отговори. Медиите по цял свят губят доверие. Ако изобщо имат някакво. Ютюбър в САЩ е по-гледан от CNN. Тулси Габърд напусна демократите заради политиката им. А беше една от изгряващите звезди. "Инцидента" с  откритото писмо на тридесет от демократите, с което призоваваха за спиране на военните действия в Украйна и започване на преговори и диалог. Преди да го оттеглят на следващия ден. Но никой не повярва, че случайно служителите са го пуснали и било само чернова. Протестите на фермерите в много държави, заради намеренията на правителствата им да им вземат две трети от фермите, да фалират останалите.

Залогът е голям, защото хората вече не искат да търпят и просто да си седят, гледайки как всичко отива по дяволите. Вече не си стоят кротко, чакайки света да се срути върху главите им и децата им да нямат никаква сигурност.

Залогът е голям, защото помощите за украинската армия ще секнат. А от това зависи много.
Само малко факти, за да се очертае картинката.
Дългата война на САЩ срещу Ислямска държава. Споменавал съм го тук няколко пъти. Не само САЩ не печелеха срещу сравнитеелно слабовъоръжените, недобре организираните и необучени терористи. Те губеха. Терористите завземаха все повече територия и ставаха все по-силни. Докато Башар Асад не поиска помощ от Русия.
Никой няма да повярва, че американската армия не може да се справи с онези. Значи нарочно са искали ИДИЛ да се разрастне максимално много. Има го споменато и в документални филми. Американските войски да правили коридори, за да може терористите да напуснат безопасно някой град, когато е било известно, че Русия ще го нападне. Спасявали са терористите.

Войната в Афганистан и скоростното им изнасяне от там. Това, което направиха всъщност в тази държава, е че върнаха властта в ръцете на талибаните. Нямаха друга цел. И им оставиха оръжия за осемдесет милиарда. Тежка военна техника, амуниции, хеликоптери... Въоръжиха ислямски радикалисти.

А сега ги финансират скрито. Войната в Украйна има няколко цели и едната от тях е финансирането на тероризма. Огромните суми, които потъват там не се знае, къде и за какво се харчат. Оръжията, които пращат се изгубват в момента, в който влязат в Украйна. И ще е безкрайно наивно някой да си помисли, че от САЩ не могат да установят контрол върху движението на парите, както и на оръжията. Част от оръжията свършват на черния пазар и никой не знае, къде отиват. С част от парите се плаща на наемници, които да попълват украинската армия, която почти е заличена. Част от тези наемници са терористи от ИДИЛ. Плаща им се между 1200 и 1500 долара на ден. Но не им се плаща на ръка на тях. Разбира се, тези пари  минават през организацията и терориста получава само част от тях. С останалите се финансират терористите.

Та в Украйна хем се воюва срещу Русия, хем се заробва и погубва Европа, хем се посяват семената на хаоса в други части на света, чийто плодове ще се жънат в бъдеще с още войни, още борба срещу тероризма и за демокраицята.

Залогът е голям.


На това попадали ли сте?
https://www.theepochtimes.com/us-has-only-25-days-of-diesel-supply-as-shortage-could-cripple-economy_4815049.html
« Последна редакция: Oct 28, 2022, 23:02 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3244
    • Профил
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5296
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Ай сега, почнаха и гейтаците.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3130
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
...
На това попадали ли сте?
https://www.theepochtimes.com/us-has-only-25-days-of-diesel-supply-as-shortage-could-cripple-economy_4815049.html

Иска имейл, или гугъл акаунт, за да го четеш.
По заглавието се ориентирах, свършвала нафтата.
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8798
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
...
На това попадали ли сте?
https://www.theepochtimes.com/us-has-only-25-days-of-diesel-supply-as-shortage-could-cripple-economy_4815049.html

Иска имейл, или гугъл акаунт, за да го четеш.

Странно под tor ми го отвори. А страшно много места режат tor, надушат ли го. Не ми поиска поща, може би защото ми е забранен js, а тези палавници девелоперите са отучили как се пише web.


Цитат
US Has Only 25 Days of Diesel Supply; Shortage Could Cripple Economy
By Jack Phillips October 23, 2022 Updated: October 25, 2022biggersmaller Print
The United States is down to 25 days of diesel supply as a top White House official declared the stockpile levels to be “unacceptably low.”

Data provided by the Energy Information Administration (EIA) show that diesel stockpiles are at their lowest level for October in records that date back to 2008, according to a Bloomberg News analysis. EIA data show that the United States, as of Oct. 14, has 25.4 days of supply—down from 34.2 days of supply four weeks prior.

National Economic Council Director Brian Deese, a top adviser to President Joe Biden, told Bloomberg News last week that current diesel levels are “unacceptably” low and that “all options are on the table” to increase supplies.

The diesel crunch comes just over two weeks before the November 2022 midterm elections and will likely drive up prices even more. Diesel is the fuel used by freight trains and commonly used by long-haul truckers to transport goods and food.

“Most of the products we use are transported by trucks and trains with diesel engines, and most construction, farming, and military vehicles and equipment also have diesel engines,” the EIA’s website states. “As a transportation fuel, diesel fuel offers a wide range of performance, efficiency, and safety features. Diesel fuel also has a greater energy density than other liquid fuels, so it provides more useful energy per unit of volume.”

Prices, meanwhile, remain relatively elevated, according to AAA data. The average price for a gallon of diesel stands at around $5.33 nationwide, or up nearly $2 since the same time in 2021, the data shows.

Wholesale diesel prices at the New York spot market spiked last week to more than $200 per barrel.

It comes as the Biden administration recently announced it would release another 15 million barrels of oil from the U.S. Strategic Petroleum Reserve, part of the 180 million Biden authorized in March, that Republicans say is a bid to keep Democrats politically afloat ahead of the midterms. But Biden and his allies say that it’s not a political tactic, and the administration says it will refill the reserve when prices drop to $67–$72 per barrel.

“The United States government is going to purchase oil to refill the Strategic Petroleum Reserve when prices fall to $70 a barrel,” Biden said on Oct. 19. “And that means oil companies can invest to ramp up production now, with confidence they’ll be able to sell their oil to us at that price in the future: $70.”

The move came after the International Organization of the Petroleum Exporting Countries Plus (OPEC+) announced that it would cut oil production.

“Now, after draining our emergency reserves to a 40-year low, Democrats want billions more of taxpayer dollars to refill the [Strategic Petroleum Reserve] at more than double the price,” Sen. John Barrasso (R-Wyo.) told the New York Post last week. “This is a direct attack on every single American struggling to fill their tanks and heat their homes.”
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3130
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
На мен пък  под ТОР ми поиска имейл, или гугъл :) Явно ще е в зависимост от айпи адреса, знам ли.
Благодаря!

П.П. То ясно, че нафтата се гори повече, влакове, камиони, но все от петрола се дестилират и бензина, и нафтата, и керосина, щом нафтата намалявала, това не значи ли, че и бензина примерно, намалява, макар и не с такива темпове?
« Последна редакция: Oct 29, 2022, 18:11 от Nik123 »
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
   Пробвай да го отвориш през VPN.

   Някои безплатни също вършат работа,макар и да имат доста ограничения.
Виж каква е "хавата" например във firefox ...
Активен

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3130
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Аз го прочетох, Файър нали го копира тук.
И през ВПН вади прозорче за имейл, или гугъл, за спорта пробвах. Може би разковничето е това, което Файър е написал- изключен джава скрипт.
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3244
    • Профил
Дотук никой не позна - нито е по ИП, нито джаваскрипт, трикът беше да се изкл. CSS-a, което става така

Firefox: View > Page Style > No Style

« Последна редакция: Nov 02, 2022, 08:01 от remotexx »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8798
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Дотук никой не позна - нито е по ИП, нито джаваскрипт, трикът беше да се изкл. CSS-a, което става така

Firefox: View > Page Style > No Style



Което е странно, защото на Хромиум със сигурност не могат да се изключват каскадните стилове. Търсил съм. Може, но като триеш неща в инспектора, което е досадно. Другия вариант е с добавка, като например великолепния uMatrix.

Определено ме мързи да правя проучване. Има вариантда е каскаден стил зареден с js.

Между другото понякога трия неща посредством инспектора. Например групата SE ми слага един div да ми каже, че иска да му приема бисквитките. Много ясно, че няма да ги приема. Тогава го посочвам и натискам del. Става за секунда, само да уцелиш точния div, че са няколко вложени.

Подобно нещо може би може да се направи и тук. Просто не знам, какво точно зарежда и не ми се проверява. Същото нещо отново може без инспектор. Например Ghostery има вградена функционалност да режеш неща по екрана, която е много удобна.

И все пак не е невъзможно NYT да проверява UA и според него да слага тези надписи. Което (пак друга тема) ме мъчи, защото лъжа, че съм на w10 и изкуствено свалям броя линукси в мрежата. Ама съм пред свършен факт. С моя user agent лъжа, че съм Tor Browser, за да е по-трудно да бъда профилиран. А TB винаги гордо рапортува, че е на w10. То така разбирам, кога е време да сменям UA. Ако на:

https://check.torproject.org/

надписа не е зелен, а кафяв, значи TB си е сменил UA отново. Обикновено расте цифричката на Мозила. В момента е 91. При мен горния адрес е първия зареден, когато извикам хромиума в tmp и затова винаги знам. Давал съм скрипта, който си откраднах из блогосферата.

Сега има и тъп момент. Във всяка секунда могат да ме хванат, че не съм с Tor Browser, защото честно си признавам, че приемам български език, но просто той ми е по-удобен. Бях го махнал, но от десетилетия му свикнах и като видя софтуер на английски се справям чудесно с него, но не ми е конфортно.

А да, Chromium няма меню View, всъщност никакви менюта няма. Ако натиснеш F10 се отбелязват трите, отвесни точки на падащото меню в дясно.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 4663 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 71876 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx