Покажи Публикации - backinblack
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 213
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 13, 2018, 03:22
Соц-а трябва да умре.
45г. + 30 са твърде много (а за някои 100г.)

Проблема на теб е, че не правиш разлика между социализъм и комунизъм!

Капитализма и той може да бъде социален, но капитализма отдавна умря и се е изродил в нео либерализъм.  За малоумниците като теб, соц и комунизъм са едно и също, но също така и не правите разлика между капитализъм и нео либерализъм!
В Китай и Русия има истински капитализъм, а не нео либерализъм! Но ти няма как да го разбереш, защото за теб самите понятия са изосновно сбъркани!
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 12, 2018, 15:18
Има едни цигани катунари. Те вървят с катуна си, харесват си някакво хубаво чисто местенце, настаняват се и като го осерат се местят в търсене на друго такова.

Та, у нас мисленето е същото. Едните, тези с по-добро образование и възможности, виждат как е на вън, но не искат това, което хубаво там да си го направят тук, а като катунари отиват там да за да се присъединят към това, което там хората са направили за себе си. И с право там хората ги обичат точно толкоз, колкото и ние тук обичаме катунарите.
Тези, които нямат възможности да отидат на вън и са останали у нас, само реват, но както казваш, нищо не правят за да си подобрят положението. Дори като видят други, които се опитват, вместо да се поучат от техния опит, те се мъчат да му пречат. Това е българското племе :( ! За жалост :( !
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 12, 2018, 12:32
Да ви припомня аз нещо от близкото минало :) !

Спомняте ли си, че преди по-малко от 20 години, Бил Гейтс за първи път смени краля на Брунеи като най-богат човек в света и прескочи заветната цифра от 1 млрд долара богатство????

Прави ли някой връзка с това, че вече 1 млрд долара богатство вече не се смятат за нищо????? За какво ограбване хората става въпрос сега или за каква инфлация става въпрос, което по-същество се и отново ограбване!!!!
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 12, 2018, 12:27
Жълтия маймуняк клекна, щял бил да свалял митата за американските коли и щял бил да отворел пазара за чудите компании. Значи можело, ама все трябва гьостерица първо да играе.

https://bgr.news-front.info/2018/04/11/kitajskite-korabi-se-prisedinyavat-km-vmf-na-rusiya-iran-e-v-plna-bojna-gotovnost/

https://bgr.news-front.info/2018/04/12/kitaj-shhe-se-borim-do-pobeden-kraj-sreshhu-ednostrannite-dejstviya-na-sashh/

Ауууу, ама как са напълнили гащите китайците от великите американци :D :D :D
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 08, 2018, 21:06
...Андроид е ГНУ ГПЛ проект собственост на Гугъл....
Няма как GPL проект да е нечия собственост. GPL е copyleft лиценз. Тоест всеки може да прави с този код каквото си иска. Android e Apache 2.0, който е non-copyleft но open-source лиценз.

Това, че имаш право на достъп до кода, че можеш да го модифицираш и ползваш по какъвто си искаш начин, не отменя правото на авторство и собственост на автора върху проекта!
По Линукс ядрото може много хора и компании да доработват и комитват код, но само Линус Торвалд решава кое ще влезе или няма да влезе в следваща версия и кое ще се поддържа на ниво ядро и кое няма! На който не му изнася да си го форква и да си го развива по свои си начин пътна карта.

В случая, това направиха и Гугъл! Форкнаха си една версия на ядрото и си я разработват само за нуждите на системата им Андроид.
Наистина е добре да се образоваш малко преди да ръсъш на едро глупости. Copyleft означава точно, че всеки има право да прави ПОЧТИ всичко и никой, дори автор(а/ите) на оригиналния код, няма право да претендира за собственост. И гугъл не са форквали ядрото. Публикуват си измененията както изисква лиценза на ядрото.

А това че никой не е форкнал ядрото и не го развива паралелно е комбинация от няколко фактора и никой от тях не е лиценза.

Относно лицензирането, образовал съм се малко повече от теб :) .
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 08, 2018, 20:46
...Андроид е ГНУ ГПЛ проект собственост на Гугъл....
Няма как GPL проект да е нечия собственост. GPL е copyleft лиценз. Тоест всеки може да прави с този код каквото си иска. Android e Apache 2.0, който е non-copyleft но open-source лиценз.

Това, че имаш право на достъп до кода, че можеш да го модифицираш и ползваш по какъвто си искаш начин, не отменя правото на авторство и собственост на автора върху проекта!
По Линукс ядрото може много хора и компании да доработват и комитват код, но само Линус Торвалд решава кое ще влезе или няма да влезе в следваща версия и кое ще се поддържа на ниво ядро и кое няма! На който не му изнася да си го форква и да си го развива по свои си начин пътна карта.

В случая, това направиха и Гугъл! Форкнаха си една версия на ядрото и си я разработват само за нуждите на системата им Андроид.
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 08, 2018, 19:11
Ама голяма работа са китайците, каквото и да казваме. Постигнаха толкова много неща и си имат голямото производство и износ.

А ние, ще си останем вечния полицай от вица, който, като не може да прави нищо, може да търси кусурите на другите :) .
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 08, 2018, 19:08
Добре де странно е, щото ако взимат част от продукт с лицензия GNU и продукта, които създават по условие трябва да е GNU след това. Но те не правят така и дори затварят кода за да не може общността да им изчисти следящите скриптове и въз основа на андроид да създаде нещо от рода на  open Android  и които иска след това да използва вече изчистена ОС на телефона си.

Може и да греша, защото изказването ми е по памет, а не съм тръгнал да ровя в нета дали е точно така, както го знам аз.
Та, Андроид е ГНУ ГПЛ проект собственост на Гугъл. Гугъл постоянно споделят кода на новата си версия и всеки може да сия модифицира по свое усмотрение. Гугъл като собственик и основен инвеститор на проекта, те и само те решават проекта в каква посока ще се развива. На който не му харесва, има пълното право според лиценза да си направи собствен форк, който да си го поддържа и развива в посока, която той си желае. Има такива проекти, които са въз основа на Андроид. Затворени са допълните приложения на Гугъл. Магазина и други услуги. Тези, които искат да ползват гугълския андроид, заедно и със съпътстващата поддръжка и др. неща са задължени да инсталират гугълските приложения и да предлагат гугълските услуги.
Новата Нокия, до колкото чух разбрах използва чистия ГНУ андроид с хире мапс и други собствени услуги.

Тук май е редно да си припомним, бе безплатен обяд няма :) .
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 08, 2018, 16:14
Относно производството на автомобили в България — истината е, че не бяхме още готови за това. За производството на един автомобил трябваше да сме усвоили производството на няколко стотин марки стомана и няколко хиляди профилоразмера, което към 70-те и 80-те години не бяхме направили. Така, че бяхме далеч от производството на собствени марки автомобили. И още една причина — такова производство има смисъл само ако имаш пазар над 100 000 хиляди автомобила годишно.

Аз лично мисля, че договорът за производство на БулгарРено беше едно добро начало, което можеше да даде допълнителен тласък в развитието на металургията и машиностроенето ни, но за съжаление той беше прекратен по неясни за мен причини.

И едно отклонение към go_fire — офсетното производство също е начин за технологично обновяване и усъвършенстване на дадена индустрия. Ишлемето обаче — не. Това във връзка с един флейм по повод на Китай и Япония — как са започнали те.

Аз бих те допълнил или да разясня допълнително :) !
По онова време имаше СИВ, който беше конкуренция на преди това съдадения ЕИО, който после се превърна в това извратено недоразумение ЕС !
Смисъла на тези две големи организации беше, всяка държава да се специализира в нещо си и да и да се изграждат и партньорства. Бих казал, че това основата на днешната глобализация. Чехите със силни традиции в автомобилното производство произвеждаха леки автомобили Шкода и Татра, а също така и камиони от двете марки. Камионите Татра бяха специализирани за тежки терени и се правеха почти само като самосвали за строежи и кариери. 80% от камионите Татра се изнасяха за СССР и никой не се мъчеше да ги затваря и да им спира производството. Руснаците все още ги боготворят. Днес марката Татра е собственост на ДАФ и продължава да се развива като съчетава нейната специфична и доказала се конструкция, но с по-модерни двигатели и кабина.
Камионите Шкода бяха предимно бордови и магистрални влекачи. Предназначени за транспорт по обществените пътища и бяха също много добри за времето си. У нас имаше в Шумен завод, в който се сглобяваха, а ние произвеждахме мостове за тях, като една част заминаваха за Чехия за първоначално вграждане, а друга оставаха у нас за камионите, които ние сглобявахме. Москвичите в Ловеч само се сглобяваха. Тъй нареченото Булгар-Рено само се сглобяваше у нас, като бяхме започнали да усвояваме и производството на някои части. Булгар-Рено приключи съществуването си, защото трябваше да се купуват частите за сглобяване с твърда валута, която липсваше, защото не СССР, същия този Запад, който и тогава си беше под контрола на САЩ, но по-малко, пак воюваше срещу СССР. Твърдата валута, която не достигаше, трябваше да се харчи с други приоритети.
В рамките на същия този СИВ, България се беше специализирала в други направления, не по-малко качествени и периспективни от това да се правят автомобили. Примерно мотокари, компютри, запаметяващи устройства..........
Цялата тази организация работеше в името на това, хората да работят и произвеждат по-рационално и печелившо и да живеят по-добре.
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 08, 2018, 15:45
Би трябвало да си чувал и че зад Андроид стои Google с всичките си милиарди долари и хиляди програмисти. Но в Андроид всяка шумка те следи и докладва на големия брат, това му е замисъла.

И какво докладва :) ?????? Какви порно предпочитания ли имам???? От къде си тегля порното и какви простотии ръся у фейса ли :) ???????
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 08, 2018, 00:36
http://1kam1.com/v-kitaj-otvaryat-vending-mashina-za-koli/ ---- В "комунистически" Китай ще продават а-ли от вендинг автомати! Някой още вярва ли в мита, че китайците работели за купичка ориз и само комунетата можели да си купуват нови коли???? Дали строя е комунистически или капиталистически, хората искат нещо съвсем просто! Искат да живеят добре, а това добре, те го разбират срещу работата си да получават достатъчно доходи, които да им стигат не само за храна.
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 07, 2018, 23:07
https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/03/13/3145216_rusiia_na_putin_-_ot_razvalina_do_vuzrajdashta_se/ ---- Хубаво е човек да чете и опонентите си и да търси истината сам, а не да чака някой да му я интерпретира :) ! Та, в статията, която трябва да се чете като анти руска, признава неоспоримия факт, че Путин е направил Русия от развалина до възраждаща се свръх сила, че през това време е направил живота на руснаците много по-добър, но в същото време е и диктатор! Единственото което искат всички хора на земята е живота им да се подобрява! На масовия човек в европейска България с всяка изминала година след 89-та, живота му се влошава само! В Европа изчезва средната класа и като цяло живота на масовия човек също се влошава, но на Ганьо, защото е в пъти по-лош, той не го забелязва това там. И тези капути се опитват да ни убедят, че демокрацията, дето демократично да се избиваме, лъжем, прецакваме..... е нещо много по-хубаво от това, да живеем в подредена държава в която живота ни се подобрява!!!!
Бедния руснак, който срина турския туризъм като му обяви бойкот се опитват да ни убедят, че живее по-зле от масовия българин!!!!
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 07, 2018, 15:06
Цитат
Ами защото е велик, за това. Това е човекът, изградил най-голямата империя в човешката цивилизация — по-голяма от тази на Александър Велики, на Рим, на халифите, на Китай, на султан Осман etc. Не ми се сравнява дали не е по-голяма и от руската и британската империи.

Малко не му е достигнало да завладее целия познат по това време свят преди да започне да се разпада. Достатъчно доказателство и за малоумните янки, че няма начин да завладеят целия и ще сгромолясат много преди това.
Иначе, по днешния начин с назначаването на продажни управници, британците са били най-голямата империя. тъпите янки не са измислили нещо ново в управлението, а по същия начин и Русия е била под монголско иго/управление. Май и британците не са измислили нищо ново след Чингиз Хан.
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ubuntu 18.04 Gnome -: Apr 07, 2018, 13:45
Параноята е за малоумниците :) ! Който не знае и не разбира от всичко се страхува :) . Некоректните винаги проектират тази си некоректност върху другите, като си мислят, че и те са като тях :) .
Това за проектирането е абсолютно вярно.
Аз обаче съм малко параноичен въпреки, че не следя съседите си или не ровя по пощите им, ако че мога да ги хакна.
Прекалено много се прави точно това в днешния свят, за да нямаш едно наум. Нямам против от Каноникъл да знаят, как и на какво инсталирам системата им. Докато не загубят доверието ми по някакъв начин, имат го. Все още.

Често се коментира Гугъл как ни били шпионирали и печелели от нашите данни! Отдавна съм на мнение, че тези психози се създават и поддържат разработчиците и дистрибуторите им на комерсиален софтуер и услуги, сякаш те самите не го правят същото + бонус за предоставената ти услуга!
Та, за Гугъл, като върха на тези, дето най-много печелели от нас, ами аз нямам нищо против да печелят хората от мен, след като ми предоставят добри услуги безплатно. Ползвам Андроид от версия 1,6 още. Не, че няма алтернативни апарати с Андроид без вградени услугите на Гугъл и от другаде да си теглиш и инсталираш програми, каквито ти е кеф. Не, че тези услуги са сложни за мен да ги ползвам, но си предпочитам гугълските услуги.
Някои тук в групата пък не искали да ползват ФБ, пак поради същите причини! За мен пък ФБ е една перфектна платформа за работа и от няколкото си опита да работя с такива, които не ползват ФБ се убедих, че с тях човек може само да си изгуби времето.
ФБ профила ми изцяло отворен. Без нищо скрито за такива, които не са ми "приятели". Покани приемам от всеки, който ми поиска. Всичките ми контакти са видими от всеки. Това са мейл, адрес, телефон, скайп..... и нямам проблем с това.
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 07, 2018, 13:21
А сега не сме задлъжняли. ..
Задлъжнели сме. Все още мъкнем задължения от татово време.

По онова време, нашата икономика беше тясно интегрирана в СИВ, а локомотива на СИВ беше СССР! С разбиването на СССР, не без помощта на продажника Горбачов, нашата икономика и тя рухна, но пък имаше дълготрайни активи с които да се покрият задълженията, че и да се изгради нова ориентирана по нов начин!
Страници: 1 [2] 3 4 ... 213