Покажи Публикации - backinblack
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 213
61  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 08, 2018, 14:02
Интересно ми е, колко от вас, мразещите рашките ще отидат да се бият и да умират на страната на САЩ във войната, която всячески се опитват да създадат с провокациите им, на които Путин все още не се хваща!!????

Аз лично не бих отишъл, но, ако ме принудят и нямам друг избор, със сигурност ще застана на страната на "рашките" срещу "братята" американци и техните европейски подлоги!
62  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 08, 2018, 13:58
Цитат
В една Норвегия, заплатите са доста по-високи от колкото в Германия, но покупателната възможност и качеството на живот не е по-добро.

Данъците са им по-високи, също. Главно защото Скандинавските държави се опитват да са още по-социални и от Германия.

Та, за това си говорим, че с високо данъчно облагане няма как да се направи конкурентно производство от една страна, а и покупателната възможност ще е ниска, защото голяма част от цената на стоката е данъци, а в същото време и голяма част от заплатата е данъци, които се харчат по възможно най-безумните начини от политиците. Разликата е само, че у нас не само се харчат безумно, ами и голяма част от тези данъци се грабят от европейските ни и американски партньори!
Виж само какво става с новите въоръжения които трябва да купим! Всичко се върти около това да купим американско оръжие на цени в пъти завишени от всякакви други конкуренти, което да използваме за война с Русия заради гео политическите интереси на САЩ!!!!!
63  Нетехнически теми / Коментар / Re: Microsoft Store -: Mar 08, 2018, 10:56
Ако и чуждестранните Линукс потребители са с мислене като нашите български, годината на Линукс десктопа никога няма да дойде :) .
64  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 08, 2018, 10:54
Цитат
ПП: Проблема не е в тези проценти дето си написал горе взети от държавата (в повечето държави е така, че и по зле). Проблема е в работодателя, на който му се дават само 1500лв. Има два варианта. Или е нескопосан и не може да измисли добър бизнес модел (всеки в БГ иска да е бизнесмен), или е алчен и както излезнаха последните статистики на КНСБ -> в БГ само 25% от чистата печалба отива за работника, останалото се налива в капитала. В другите страни този процент е около 40%.

Мда, има и по-зле от нас в това данъчно отношение, но, ако погледнеш статистиките, и те вървят надолу, но от по-висока стартова позиция и само това, че все още са много по-добре от нас ти замъгля погледа и не го виждаш. Точно заради данъчната политика в различните държави заплатите и покупателната възможност са различни. В една Норвегия, заплатите са доста по-високи от колкото в Германия, но покупателната възможност и качеството на живот не е по-добро.
Китайците с далеч по-ниско данъчно облагане постигат много по-добри резултати! Превземат пазарите на тези, дето ти си мислиш, че и с по-високи данъци може да се живее и произвежда.
65  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 07, 2018, 17:47
Цитат
Същото искат да направят и с Русия, Китай и другите, ама там удрят на камък! Ама и там хората, не са тъпи като българите!

аз си мислех, че в Русия има едни там олигарси. Единият юнак частна подводница си имаше. Явно много работи човекът. Предприемчив, така да се каже...

Ами да, в Русия има ограничения за частния бизнес! Който работи не само в свой интерес, но и в интерес на държавата - ще работи, а тези, дето искат само да печелят за себе си, без дори и данъци да внасят, да ходят някъде другаде по широкия бял свят :) ! Та, според западната риторика, на тези бизнесмени им казват олигарси, защото работят не само в свой интерес, а и в интерес на държавата.
Опитай се сам да си обясниш, как така аджеба, според тази западна риторика, държавната собственост и управление били неефективни, а Газпром, Роснефт и още куп големи държавни фирми се листват на международните борси и печелят! Печелят за своя собственик държавата и разтоварват от данъчно бреме народа. На времето, Путин направи революция като вдигна износната такса върху нефта от 2-3 долара за барел на над 20 долара. От там започна и желанието на запада да го свали.
Ти да можеш случайно да ми посочиш някоя държавна фирма у нас, която да печели и да внася печалбата си в бюджета?????
66  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 07, 2018, 16:56
Ние сме най-най-кухата и малоумна нация в света! Нормалните хора се борят срещу това статукво, а ние си ги избираме едни и същи, че дори и вярваме, че да ни грабят е за наше добро!
67  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 07, 2018, 16:52
Всички тук, поради ниската си икономическа култура, не можете да стоплите едно, нас в момента тези представящи се за демократи така ни ограбват, както никой досега!
националните богатства се вземат на символични цени все от фирми на тези демократи! Данъците ни, според конституцията на държавата ни трябва да се харчат в полза на народа! За неща, които този народ ще ползва безплатно. Природните богатства също трябва да носят ползи за бюджета, но на практика става съвсем друго! Един работодател, като наеме работник, от неговия джоб, ако излязат 1500 лева разход за труда на работника, то чисто до работника стигат по-малко и от 1000! С тези 1000, работника като отиде в магазина да пазарува му прибират още 20% и чистото му остава 800! Тези 1500, които излизат от джоба на работодателя, естествено се калкулират в цената на стоката и тя расте и с тази по-висока цена, работника трябва да си я купи в магазина с половината от парите, които е получил за труда си! Еееее, няма начин да се оправим и да живеем с добър стандарт при това положение! Същото искат да направят и с Русия, Китай и другите, ама там удрят на камък! Ама и там хората, не са тъпи като българите!
68  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 07, 2018, 14:42
Като гледам, ddantgwyn и 4096bits са казали почти всичко, което имам и аз да кажа за заблудения, но не намирам смисъл да се хАбя за пропуснатото от тях. Само за цената на труда да кажа(за заблудения jet), че в цяла Азия няма по-ниско заплащане от колкото в България и то като чиста стойност, а ако се превърти през покупателната им възможност и стандарта им на живот се вдига в пъти спрямо нашия.
В момента, същите тези американски и европейски "братя" ни грабят като индийска колония чрез кредити, които те същите усвояват чрез продажба на завишени цени на боклуци и налагане на високи данъци чрез които да се обслужват тези кредити! Днес ограбването на всяка държава става по този демократичен начин. Задайте си сами въпроса, защо са толкоз загрижени от свалянето Путин, Асад, Кадафи, Садам....... и още куп други! Дали е заради по-високото благосъстояние на хората????
69  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 07, 2018, 01:44
........ За новия боен самолет от 5-то поколение СУ-57 най-важното изискване при разработката му е била да няма никакви материали и технологии вложени, които да са внос!!!! За това и самолета е отдавна готов за серийно производство и приемане на въоръжение, но защото поради тази причина е доста по-скъп от СУ-35, който си достатъчно равностоен на прехвалените раптори и Ф-35 и за това продължават да го развиват и не го приемат на въоръжение. Чакат индийците да поръчат, че да му свалят себестойността с по-голямото производство, а те се пазарят кат цигани за С-400 и за СУ-57.
70  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 07, 2018, 01:30
Руските процесори са АРМ. Предполагам знаеш какъв е бизнес модела за този вид процесори!!!!????
Дори и да е 10 пъти по-слаб и ниско енерго ефективане от един МТК, на държавния служител на гишето, дето ще въвежда данни в сървъра като клиент не му трябва повече. Също така и за оръжейните системи, които също използват процесор, ОС и програми. Ти във фирма в която има админ, който наистина си разбира работата и си я върши влизал ли си???? Компютрите не са като в къщи да стават за всичко! Не на празно, още много от тези фирми работят с ОС УинХР! На този компютър има една програма на която работник прави само едно и също нещо, още от времето, когато е купен. На този работник, работата не е да се шляе у фейсо или да зяпа сайтове и друг вид комуникации, а да си върши работата за която е нает! Компютъра не е мулти функционално устройство, а машина с точно предназначение!
Ама, предполагам се досещаш, че след като се произведат първи бройки и се нагласи що-годе производството, от там на сетне следва подобряване на изделията и технологиите! Абе ти, имаш ли си на идея, как изобщо се организира и управлява производство, че да има смисъл да ти ги обяснявам тези неща!!!!???? Тва само у нас го има, всеки дето идея си няма, ама има желание да си троши главата да тръгва без никакъв опит да прави скъпи сложни неща, че и да мечтае за външните пазари, щото за евтините неща имало много конкуренция!!! Масовия случай, китайци и други азиатци започват първо от най-евтините неща и като понатрупат малко опит и технологичност, тогава започват да гледат към производството на по-скъпи стоки!
Нашите компютри едно време си бяха копия на Епъл, но и цената им си беше съобразена с разликата в качествата с Епъл и се продаваха! Не само у нас и в СИВ, а и на западния пазар. Нищо ново под слънцето. Както и Самсунг и Сони правят телефони за над 1000 лева и други правят за 200 лева и има кой да купува и скъпите и евтините.
За първата партида процесори и дъна е важното да усвоят производството им. Характеристиките са съвсем достатъчни за една не малка част от пазара, за която не цената е важна, а това, че технологичните компании, които ги произвеждат чрез различни търговски трикове и несъвместимости те принуждават да подменяш и софтуер и хардуер постоянно без нужда. Хората просто не искат да зависят от чуждите технологични компании!
В нормалните държави и нормалните фирми, когато купуват машина не смятат цената за придобиване каква ще бъде, общите и разходи с поддръжка, производителност и тем подобни за период от 5-10 години! Тогава може да се окаже, че тази машина, която днес 5 пъти по-скъпа от евтиния "еквивалент" може да излезе много по-евтина от евтината!
Много ни бива нас да правим сметката на другите, а нашата си не можем да направим! За това и на руснаците живота след Путин се подобрява и покупателната им възможност расте, а у нас пада.
71  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 06, 2018, 21:47
Цитат
Да бе да, като со толкоз велики - колко твои познати (и/ли и ти) карат Волга, Лада, Москвич, бръснат се с рукси ножчета за бръснене и пр.

Това е основната, но и най-куца опорна точка :) ! Защо им е да правят продукти с ниска добавена стойност, когато могат да правят оръжия с много по-висока добавена стойност, а евтините неща да си ги купуват от внос! Според статистиката, безработицата в Русия е под санитарния минимум от 5%! При толкоз ниска безработица, няма как да хората да живеят зле, защото има търсене на кадри и фирмите се наддават за качествена работна ръка. Ако си направиш труда да изровиш и други статистики, в първата 5-ца в света са по..... Ивиграция!!!!! Еееее, може и да не Имигрират там от ЕС, ама пък у нас, дори и бежанците не искат да останат!
72  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 06, 2018, 21:06
Честно казано, учудвам се, че е останал някой от тези, които могат да разсъждават(4096bit)! С другите да споря не виждам смисъл, а и мненията им прочетох само по диагонал.
73  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 05, 2018, 18:22
Като се смеете на рашките, вие изобщо не се опитвате да асимилирате нещата от тяхната гледна точка!
Рашките видяха какъв им беше живота по времето на Елцин, видяха и как Путин им го подобри. След това видяха, че същите тези тъй наречени демократи, не се борят за това как да им се подобри живота, а как да ги върнат във времето та Елцин! Разбраха много добре, защо на тъй наречените Западни Партньори Путин им пречи и искат да го свалят! За това и над 80% от рашките го подкрепят и ще го преизберат за нов Президент! В момента, единствената игра на тези демократични доброжелатели и да убедят рашките, че при всички случаи Путин ще бъде избран и да свалят избирателната активност като цяло, а да се мобилизират либералите и само така могат да спечелят малко повече проценти.
Този номер е добре познат и у нас. Повечето хора не отиват да гласуват, защото нямало смисъл и накрая, който купи циганите той управлява. Повечето от вас, идея си нямат какъв култ в Русия е Путин! Религия е! А вие продължавайте да им се подигравате и да вярвате, че братята американци и европейци са загрижени за вашето благополучие.
74  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 04, 2018, 23:32
На държавните им служители, а също и за ВПК-то хич не им трябват много бързи процесори, а производството им и развитието им да е под техен контрол, а веднъж започне ли се, то винаги може да се развива и подобрява. Важното е се изкара първа версия, която да върши работа на голям брой потребители. Цената също не е от значение, а контрола върху технологията и производството. Също така залагат и на Линукс, а не на Уиндоус и системата точно от тях и от чайна ще получи доста добър тласък.
75  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Въпрос за SSD.. -: Mar 04, 2018, 23:20
От 240 до 500 почти няма да забележиш разлика в бързината! Бързината ти идва от съвсем друго, че ССД диска се чете и записва от произволни сектори, че даже и от множество сектори едноверменно, а механичния има механична глава, която се движи и е само една. Демек не може да ти прочете от повече едно място едновременно. Дори 50МБ да му е скоростта, пак ще ти работи по-бързо от механичен! Ако си с някакви ксеони Е5-.... в2 или в3 вече може и да усетиш разликата между 240 и 500.
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 213