Покажи Публикации - backinblack
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 213
91  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: apache2 mailman проблем -: Oct 24, 2017, 11:56
Във Виртуалмин има модул за управлението на Майлман и малко е шибано пускането му, но му хванах цаката. Имам инструкция написана тук как се инсталира Виртуалмин за 15 минути.
92  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено -: Oct 24, 2017, 11:23
Ами, пак се започва от емоцията САЩ вс Русия и се пропускат разни работи. В началото е била разменната търговия в която хората са разменяли продукти. Ееее, ама за да имаш какво да разменяш, преди това трябва да си произвел. Производството създава блага, а търговията ги разпределя и пре-разпределя. После на по-късен етап се появяват парите и парите отразяват стойността на произведената продукция. Количеството на пари трябва да нараства според количеството произведена продукция. В противен случай се получава инфлация или дефлация. В този смисъл, биткоин и другите тъй наречени виртуални валути не могат да бъдат пари по общия смисъл. Те имат фиксирана количествена стойност. Това, което до някъде ги прави пари е, че не могат едновременно да съществуват на две места и това ги децентрализира и премахва нуждата от посредник, какъвто се явява банката при разплащанията. В момента имаш една централна банка, която пуска в обръщение нужното количество пари и е под контрола на държавата и правителството. Тази централна банка не извършва разплащания и не кредитира. Тези и други банкови операции се извършват от търговските банки, който вече могат да бъдат частни, държавни или смесени търговски субекти. Чрез своите резерви, които търговските банки държат в централната банка и други инструменти централната банка регулира количеството пари в обръщение.
Към момента имаш едни физически пари, които се съхраняват в търговските банки и всеки според своите си наличности купува различно количество стоки и услуги и търговската банка е посредник и гарант за наличието на тези пари и за плащането. Всякакви онлайн разплащания не елиминират нуждата от този физически посредник. Единствено технологията на крипто валутите го елиминира, но пък количеството им е с фиксиран размер. Това ги прави по смисъл не пари, а виртуална стока. Ако от търговските банки бъде отнет именно този монополен инструмент, разплащането, то те стават само един кредитор и вече няма да могат да влияят в така степен на пазара и да го изкривяват в свой интерес.
Замисъла на цялата глобализация беше в САЩ и някои други държави да бъде един вид офиса на световното производство, където се на чистичко се консолидират големите печалби, а в периферията да е същинското производство и мръсотията от него, защото еклогията оскъпява много производството. Но видно от сегашните процеси, които се развиват, производството се усети взе да търси начини да се отдели от офиса.
За да ги разберете тези неща, трябва да се погледне на проблемите и връзките по между им глобално.
93  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: dhcpd неволи -: Oct 23, 2017, 21:02
Masquerading
Какво точно с маските.

Аз ползвам шореуол за тази цел имам там едно правило, а без шореуол знам, че в ип таблес се вкарваше нещо, дето май същото което колегата ти писа. Без маскирането и-нет не идва.
94  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Теглене на документи от Google drive, за които това е забранено -: Oct 23, 2017, 20:41
Извличането на енергия от това което ни заобикаля е реално, но докато банкерско-еврейската банда управлява повечето държави в света, това няма да бъде допуснато да стане публично и достъпно за всеки.

Да, няма да стане... защото всички тези радетели за свободна и безплатна енергия създават нещо, нещото работи, но..... не го публикуват, а се надяват някой да им каже "браво" и да спечелят едни пари.
Ако аз направя подобно нещо - просто ще публикувам всичко в Интернет. От такова нещо е пределно ясно, че пари не могат да бъдат спечелени в днешно време. Но разните професори и т.н., които са постигнали нещо по въпроса - си пазят разработките като очите. Не знам на какво се надяват.

В основата на всички проблеми стои именно банкерското лоби в САЩ, което контролира почти цялото останало, но само почти цялото, а другото, което все още се противи работи много усилено върху освобождаването дори и на тези, които са под чатала :) . Скоро излезе новина, че Русия ще създава крипто рубла, а след това, че и китайците ще създават крипто юан, но подчинени на централната банка и правителството, но всички посрещнаха новината с насмешка, особено това, че Русия ще създава крипто рубла, а за китайците дори не и обърнаха внимание и пропуснаха най-интересното от нея :) . Най-интересното от нея е, че блокчейн технологиите малко или много създадоха технология чрез която да отнемат на банките пазара за разплащане между субектите и да им остане единствено кредитирането, а без този пазар правителствата вече не могат да бъдат изнудвани от банкерското лоби.
95  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: dhcpd неволи -: Oct 23, 2017, 20:27
Masquerading
96  Трудова борса / Предлагане / Re: Търся Python специалист за пренаписване на програма -: Oct 23, 2017, 20:16
Хора къде забравихте авторските права заради които се вземат големите пари, зашото за същото време ако напишеш програма която продадеш на 100 човека ще вземеш много повече пари без особена работа.

Идеята на големите суми е после клиента да може да ползва програмата където си поиска без ограничения.

Когато някой друг приема риска да ти плати на теб да напишеш каквото и да е и да си вземеш за това малкото или многото пари, твоето право на авторски труд е точно толкоз, колкото на шивачките, които са ти шили костюма :) !
97  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Oct 19, 2017, 17:40
х3360 е аналог точно на този модел, но за сокет 775 и от ибей е 30 долара! Става и си работи без никакво модове на всички Q45 чипсети маркови компютри. От тези чипсети някои са ддр2, а други ддр3 рам. Тези с ддр3 рам вървят с 4х4ГБ плочки, а тези 2ГБ рам вървят 4х2ГБ плочки. СФФ кутиите на ХП са предвидени за 2 диска и имат перфектно охлаждане. С масивен радиатор на процесора и почти не се налага да се включва вентилатора. Бичиш му едно ССД за системно и ти остава още едно гнездо за втори диск и 70-80 вата за допълнителна видео карта. Дори ESXi се инсталира на тях, ама няма място за хардуерен райд контролер.

x3360 е аналог на Q9550 и е доста повече Q6600
98  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Oct 19, 2017, 16:55
От 3 години ползвам подобен компютър, но НР dc8000 SFF със същия чипсетр който ползва това леново Q45, но със Xeon x3360 и 16ГБ рам с малко по-добра външна видео карта АТИ. Преди това имах чисто нов сбирщайн с и5 на сокет 1155, който го разпродадох на части, защото ми писна от проблеми.
99  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Oct 19, 2017, 16:49
Цитат
Та да се върна на това, което исках да обясня на ББ: машина за 150 лв с КДЕ и пуснати ефекти ще върви ужасТно!

https://www.olx.bg/ad/lenovo-m58p-desktop-ID3XIza.html#532f203f12

Не ми се рови повече! Маркови компютри с Е8300, Е8400, Е8500 с 4ГБ ДДР3 рам и 160ГБ диска колкото искаш! Със съвсем прилична вградена видео карта.
100  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Oct 18, 2017, 00:37
Цитат
По-добре помисли как да изкараш 150 лева и не си губи времето с компютри изобщо!

то било много простичко  :)

Е па, да се бараш на компютържия и да не можеш 150 лева за компютър да отделиш е направо трагично! Аз тука покрай моите работи, дето уж поназнайвам това и онова съм плащал веднъж толкоз за 1-2 часа работа! 2 пъти по 300 лева за 3-4 часа работа! 3-4 часа по отделно. Че и на всичкото отгоре, даже съм много доволен :) ! Ама тва е само в последните няколко месеца! Плащал съм и преди!
101  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Oct 17, 2017, 20:15
Цитат
Аз съм либерален човек и смятам, че всеки трябва да ползва това, което му харесва! Аз лично използвам MATE, което е форк на гном2 защото е леко и ми харесва как изглежда. Ако имам линукс машина с по-голям ресурс най-вероятно щях да съм с KDE, понеже винаги ми е било мерак :) (постоянно гледам клипчета на новите версии), но уви. Синемон не ми харесва и по-скоро бих почакал Юбунту да се намеси по-сериозно в разработката на Gnome3, па да видим какво ще се пръкне :)

Винаги съм се чудил на такива като теб!!!! Компютъра се товари не от графичната среда, а от приложенията, които ползваш! Между КДЕ и МАТЕ разликата е няма и 150-200 МБ рам при едни и същи стартирани процеси! Един компютър втора употреба с двуядрен процесор кор2дуо, 4ГБ рам и 160ГБ диск е има-няма 150 лева!!!! 150 лева!!!!! Напълно достатъчни параметри да си търкаляш КДЕ с всичко нужно за домашна употреба, че даже и работа да вършиш на него! По-добре помисли как да изкараш 150 лева и не си губи времето с компютри изобщо!
Предимството на Линукс отдавна не е в по-малкото ресурси, които ползва! Точно тези ресурси днес са най-най-евтиното нещо!

Цитат
Изобщо не е възникнал така линукса! Мисля, че и друг път съм ти го казвал - прочети "Катедралата и базарът" . Много е тънка и няма да ти отнеме много време, дори и да сричаш.
Не виждам смисъл да споря по този въпрос!
102  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Oct 17, 2017, 14:20
.................И друг път съм го казвал, че Линукс е също бизнес, но с по-различен бизнес модел! Когато си програмист наемен работник, към теб се предявяват различни изисквания за знания и умения в какви ли не технологии, губи се куп време в разучаване на нов проект по който ще се работи, а когато развиваш собствен проект, програмиста научава само това от което има нужда за целите на проекта и, когато проекта се одобрява и се ползва, тогава има финансиране.
103  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Oct 17, 2017, 14:13
Аз искам да направя и развивам собствен проект и то не един, който да е насочен само за нуждите на определен тип потребители, а не за всички! Писал съм и преди по този въпрос и няма отново да го коментирам.
104  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Oct 17, 2017, 14:11
Хубаво е, да има алтернативи и избор, обаче винаги има едно обаче. Направиш ли дистро, трябва да решиш, дали си го направил за себе си и за упражнение или за ползване и от други хора. Ако е последното, трябва да си прецениш, дали имаш време да поддържаш проекта си. Проблема според мен е, че повечето дистрибуцийки са направени от любопитство, за хоби или ей така, за кеф. После я обявяват пред света, след две години времето отделено за нея ти е прекалено, защото имаш и друг живот и всичко умира.
Затова, както се каза вече, прави ли се нещо такова, прави се в екип, защото всеки ще прави нещо по-малко, което ще отнема по-малко време и нещата могат да вървят в някаква посока. Без екип, сам... Можеш само да стартираш нещо така, но след това трябва да намериш хора, да работите заедно по него. Иначе няма начин.

Смисъла от това да създаваш собствен проект е да си осигуриш с времето някакво финансиране на проекта, а не за хоби или любопитство. Така е възникнал Линукс и цялата еко система около него. Да си осигуриш финансиране има много начини! Ако става въпрос за дистрибуция е да предлагаш някакви услуги и тази дистрибуция да е част от другите ти услуги. Примерно аз, за моите си нужди с ремастерсис си бях сглобил собствено дистро, което си инсталирам за нула време и всичко ми е настроено по мой собствен вкус. Ако е приложение, то пак трябва да предлагаш някакви услуги. А вземеш ли да предлагаш и допълнителни услуги, трябва да градиш и екип, а екипа требе и да се мотивира от някаква обща идея.
105  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Всякакви въпроси, свързани с Linux. -: Oct 17, 2017, 02:57
блакинблак - а ти защо мислиш, че всички припадат по любимия ти бълвоч наречен Гном, та не щеш да има друго.

Пак нещо не си разбрал! Преди време имаше и още алтернативи, ама измряха! Тъпо е на една още не разпространена ос да има куп алтернативи, но така става. Сега, колкото повече растат потребителите и алтернативите ще стават по-малко, като преживяват само тези, които носят наистина добри идеи. Конкуренцията на идеи е хубаво нещо, но свръх конкуренцията разпилява труда.
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 213