Покажи Публикации - pap2k
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / програмиране под Linux -: Sep 03, 2004, 17:48
Искам да ви попитам, как най-лесно да си компилирам и изпълня програма под линукс. Използвам gcc, но когато напиша например gcc -o ppp test.c и след това напиша в конзолата ppp, ми изписва нещо от рода unknown command.Как да направя така, че после да мога да пусна програмата, която съм компилирал от конзолата.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / linux paketi -: Aug 11, 2004, 17:11
Благодаря за информацията. Приемам забележката за кирилицата
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / linux paketi -: Aug 11, 2004, 15:15
Qsno e, 4e e sistema za upravlenie(install/uninstall) na programi pod linux. No kogato se instalirat, nikade ne se ukazva putq (t.e ne e kato v Windows da ni pita kude iskame da instalirame programata), a paketa se instalira kudeto si iska. Ima li na4in da ukaja kude da se instalira programata?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / linux redhat vuprosi -: Aug 10, 2004, 22:52
iskam da popitam nqkoi za nqkoi ne6ta svurzani s linux:

1. kak moga da vidq ot konzolata vsi4ki procesi, koito sa startirani v sistemata, i kak vsi4ki startirani ot teku6tata konzola.
2. vuzmojno li e i kak stava da smenq window manager-a v GNOME (na enlighment naprimer)
3. ima li nqkakuv tool za konfigurirane na X Servera (a ne ru4no). Izpolzvam RedHat 9.0b i 4eta edna kniga za RedHat, a tam pi6e 4e ima programa nare4ena Xconfigurator, no pri men q nqma.
4. ima li na4in da se konfigurira taka sistemata, 4e da se logva avtomati4no, toest da vliza napravo v grafi4nata sreda, bez da izliza login prozorec i da se vuvejda user name i password
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / shell variables -: Aug 06, 2004, 13:01
Nqkoi znae li kak moga da dobavqm promenlivi kum shela, koito da se aktivirat kogato se pusne sistemata, a ne samo vremenno i kato restartiram da gi nqma. A v koi fail se zapisvat?
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / login messages -: Jul 31, 2004, 09:21
Znaete li v koi fail sa zapisani veselite suob6teniq, koito se poqvqvat kogato se lognete v sistemata. Naprimer "Quiet.I hear a hacker". Ima li vuzmojnost da se vklu4kva i izklu4va pokazvaneto im.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / user accounts -: Jul 28, 2004, 23:33
kak moga s komanda ot konzolata da vidq vsi4ki useri (ne samo lognatite, koito vijdam s 'who', no i tezi, koito gi ima no ne sa lognati). Osven tova ima li na4in prez root akaunta da promenq parolata na nqkoi ot userite?
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / vupros za konzolata -: Jul 28, 2004, 22:26
molq, obqsnete mi kak da iztriq ne6tata koito sa pisani predi tova v konzolata, v smisul kato otvorq konzola i natisna strelkata nagore mi, izlizat vsi4ki ne6ta, koito sa pisani predi tova v konsolata ot samoto instalirane na sistemata. Kak da iztriq tezi ne6ta?
Страници: [1]