Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 530 531 [532] 533 534 ... 588
7966  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Mеждуплатформен троянец краде пароли в Linux и Mac OS X -: Aug 28, 2012, 18:32
Забележката се приема. Аз само по спомени, не съм проверявал.
7967  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 28, 2012, 15:27
Много задълбахте бре хора. Тука е свобода, демокрация. Който иска гласува, който не иска не. Не е толкова лошо да има въздържал се. По тоя начин тия трима до тук показват, че имат отношение по темата.

Ето и на нормални избори има десетки хиляди невалидни бюлетини. Това са десетки хиляди изразили отношението си. Същото са сторили и тия дето не са гласували. Но първите (специално в тоя случай) показват, че са стигнали до тази тема, не са я отминали и са имали свое виждане.

Ей сега ще добавя още един отговор за по-интересно  >:D
7968  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с audacious и липса на update manager /debian stable/ -: Aug 28, 2012, 15:16
Имал си неблагоразумието в някакъв момент да качиш pulseaudio. После си се усетил и си го махнал. Пътищата са два. Чиста преинсталация или отново да качиш пулс.
7969  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Как да стигна до Инсталация на Debian 6.0 squezze? -: Aug 28, 2012, 12:51
Ще даде грешка единствено, ако е объркана конфигурацията на grub. По тоя начин пък си натоварих лаптопа, защото взеха да ги правят без CD/DVD.
7970  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 28, 2012, 12:38
Вече има  ::)

Как така сто? Всъщност кръжоците ги почнах малко по-рано, защото от края на 1993-та разпуснаха пионерската организация, но кръжоци все пак имаше още две-три години.

Ако 1990. год. съм бил на двуцифрени години, най-малкото от тях е десет (то на толкова бях), след 22 години, няма как да съм на сто. Мога, но ако двуцифрените бяха над 78, но при това положение и през 1980. год. щях да съм на двуцифрени, че и доста по-рано. Но израза „вече бях“ не предполага, че по-рано също съм бил.

ddantgwyn на всички домашни съм им накупил компютри. Цифром и словом значи пет +2 лаптопа. Всички те се ползват за игри и филмчета, но официално само два са детски на синовете.

Добре, че на тоя свят съществува ssh, че не знам иначе как бих се оправял. Този на майка ми обаче е с ОС дето няма ssh и съм го оставил на самотек да се оправя.

Нуб и на мен не ми се отдаде някога да я превъртя, даже подозирах, че просто няма край.
7971  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Mеждуплатформен троянец краде пароли в Linux и Mac OS X -: Aug 28, 2012, 12:11
D0ni помня го. Единственото дистро,  на което вървеше, беше РХ8 и не предизвикваше никакви щети, не успяваше даже да направи много трафик. А да и го закърпиха за по-малко от 24 часа.
7972  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 28, 2012, 01:05
М-м-м друга любимка, но от началото на деветдесетте, когато бях на двуцифрени години и ходех на кръжоци (другия беше по Ботаника) в пионерския дом. Нуб преди време ми се искаше да те беся, ама все повече почвам много да те уважавам. Сега, ако кажеш и от де да го дръпна,  съвсем ще те заобичам.
7973  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 27, 2012, 23:10
Наздраве Благо, мене днеска ме дариха с литровка старо винце, та имам с какво да отбележа. И все пак твърдението за перфектно работеща и безпроблемна дистрибуция никак не може да бъде съотнесено към Убунту, колкото и в него да са работили в посока на потребителски опит. Доказателство е, че половината гласове до тоя момент са именно за него.

Естествено участието и неучастието е по избор, и никой не те задължава с нищо.
7974  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Как да стигна до Инсталация на Debian 6.0 squezze? -: Aug 27, 2012, 18:44
Ами ако ако имаш подръка инсталиран друг комп, просто ископираш файловете върху този, оправяш си програмата за първоначално зареждане, ако трябва да се пипне fstab-a и евентуално самия дял. Това е. Аз така последният път инсталирах компа на сина, като изкопирах моя. Така той получи директно всички мултипликационни филмчета и игри, които имах, без да се налага да правя списък на пакетите и инсталирам при него. Не, че не е въпрос на две команди де, ама така беше по-лесно, а ламерчока сме мързеливи.
7975  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 27, 2012, 18:38
Едмон, ако много държиш имам оригинален диск точно с тази версия и мога да направя проверка. Преди време си пусках едни игрички през DOSBox. Ами не можеха да се играят изобщо. Летяха буквално и свършваха за под секунда. При проверка се оказа, че за една друга много популярна ОС имало програмче наречено cpukill, с което ставало да се играят. Боли си ме, защото моята първа любима игра (Каратека), която играех още 1986. год. е сред тези игри :(



Опа сетих се, че онзи диск не разпознава дискове със SATA връзка. Имам тук някъде една двайска и ще сложа нея за пробата.
7976  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: "Apache" сървър на "Linux Ubuntu 10.10" -: Aug 27, 2012, 18:29
Хао пич, Ласков ти е написал точната команда:

Код:
chmod 755 /var/www/Enyo

Точно по този начин я въведи. Апаша си има свой потребител и своя група от съображения за сигурност естествено.


Ей сега се усещам, че по-добре да я въведеш:

Код:
chmod -r 755 /var/www/

защото вероятно има някакви неща вътре.
7977  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Mеждуплатформен троянец краде пароли в Linux и Mac OS X -: Aug 27, 2012, 18:25
Шошка разликата между нас е, че ти си работил със SELinux ;) Аз съм ламер, ти си профи и на мен е простено да сгреша. Но въпреки това може да съм сгрешил, но мога да видя манипулацията.

Примерче. Те пишат, че Линус е пуснал поправка заради „вируса“. Това е вярно, но е точно обратното. Линус пусна поправката, за да тръгне вируса, а не за да не може. Всъщност новина за въпросната кръпка има и тук. Тъй че си ми е вярно заглавието и основното, което съм искал да кажа.

Разбира се приемам конкретна критика и въпреки, че мястото е неработещо, ако желаеш ще добавя отдолу твоите думи.
7978  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Mеждуплатформен троянец краде пароли в Linux и Mac OS X -: Aug 27, 2012, 14:44
Навремето тук имаше един ЮниксЛинуксФен или нещо такова. Та той настояваше да работи изключително и само  с административни права. Знаем от къде е придобил тази тъпа идея. Тогава ползваше Слак, защото му позволяваше да влиза графично като свръх-потребител, а Дебиан не  му позволяваше.

Така и никой не го светна, че всъщност и в Дебиан това е елементарна задачка. Най-вероятно за негово добро. Но пък тогава попадна в ада на зависимостите и караше Нетер да му пише bash script за теглене на дебиански пакети и конвертирането им в tgz.

Това не беше отдавана. Да не сбъркам втори път с датите днес, но мисля лятото на 2009 беше. Тъй че кандидати да вършат глупости, винаги има.
7979  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: "Apache" сървър на "Linux Ubuntu 10.10" -: Aug 27, 2012, 13:45
А бе да няма някой файл там да дава правило на Апаша? На такова ми мяза тая грешка, след като правата на папката са наред. Те нали са нещо подобно на 644?
7980  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Mеждуплатформен троянец краде пароли в Linux и Mac OS X -: Aug 27, 2012, 13:33
Ами да след като не беше публикувана, си я публикувах сам на личната страница, която е спряна, но статията е още на линия:

http://lamerspace.hit.bg/page/pcworld.htm

И едно извинение. Заради старост-нерадост съм объркал с цяла година. Статията е писана и предложена за публикуване на  30.09.2006. Не много след нея изобщо спрях да си купувам това списание.



Сега си я препрочетох и видях странното от днешна гледна точка твърдение, че вирусите не се пишат за пари. Но по онова време точно така си беше. Другото е все още актуално.

Трябвало е също визуално да отделя цитатите, макар да е ясно по стила, кое е цитат. И е трябвало да обърна повече внимание на абзаците. Не са добре. Също така някой изречения са заплетени и не изчистени. Но все пак аз не съм журналист, а от тогава придобих доста повече опит.
Страници: 1 ... 530 531 [532] 533 534 ... 588