Покажи Публикации - jumboframe
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / евтин интернет? -: Dec 02, 2006, 01:55
Малоне,
Юридически неграмотен съм, признавам си. От това което прочетох по-горе, става ясно че е съвсем редно да се вършат следните неща:

1. Да се закача за телефона на съседа и да прасна един-два разговора до китай

2. Да се закача за електромера на съседа и така цяла зима с 3KW калорифери

3. Да се закача за кабелната на блока, и да скапя сигнала на целия вход

Отново подчертавам че не става въпрос какво е напрежението в мрежата в случая с електромера,  дали съм доволен от услугите на телефонната компания или сигнала на кабеларката. Никой не го кара насила да си плаща, нали ?
Като не му харесва Визио, има БТК АДСЛ, Кабелни модеми, оптики и т.н. Само защото не му харесва дадена услуга трябва да се троши цялата мрежа, и това е редно ?

По въпроса за софтуера, преносната среда.. Лично аз смятам че моята си е наред. Това което не е ще се оправи в разумни строкове, съгласно ЗУТ, МУТ, МАЗУТ и квото и да било там. Софтуера не ми е GPL, ако махнем ОО, но има и други лицензи, така че по-полека. Във всеки случай във цитираните 99% попада не само моя бранш и всички останали "Малки и средни бизнеси", за големите не говорим, там е друга история.

По въпроса за промяната, "Твоето Нещо" се нарича IP адрес, който е даден за ползване на определен клиент и това нещо не е на клиента а е дадено за ползване и е част от услугата за която си плаща, докато някой не му отусне PI space /RIPE в нашия случай/, но дори тогава пак ще опреш до един или повече разносвачи, от които можеш да  изискваш каквото си прецениш SLA и да станеш клиент на тези, които ти го предложат за сумата която си склонен да дадеш.


Още нещо, ако на въпросня умник, в един момент му изгасне ICQ-то например защото аз, от своя страна променя конфигурацията на софтуера при мен, и в резултат на това му се смени паролата, какво правим ?

Това че работя разносвач на кабели е просто частен случай,  не ми харесва идеята обаче, някой независимо колко много разбира да се възползва от стока или услуга за която  съм си платил. В случая не е толкова важно че той ще си спести 20 кинта на месец за нет, а това че с тези си действия пречи на останалите които са си платили,  и понеже те са моите клиенти, е нормално в случая да съм на тяхна страна. Въпреки че иде реч за това че въпросният скрипт трябва да подменя комбинациите така че да не да не пречи, нещо ми подсказва че няма да стане точно така. А това че доставчика му го  е оставил включен физически в мрежата, без да му е клиент е съвсем друга история. Ако той не се е вързал сам, естествено.



2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / евтин интернет? -: Dec 01, 2006, 22:45
ice4o, според мен въпросът ти трябва да бъде преместен в секция "психически проблеми".. Няма ли ? Ами тогава ще ти отговоря тук. Първо след като си толкова умен, БИ трябвало да можеш да си напишеш сам скрипчето.. Обаче... Не си първият които се е сетил за това.  Също така има закон за  Авторските права (или каквото е там) в който неоторизирано проникване в компютърни мрежи е квалифицирано като криминално дяние, Това е доста по-сериозно престъпление от разнасянето на торенти от видеотеката и  се следи...И се наказва. Не твърдя че ще те бутнат зад решетките,нито че ще те хване доставчика веднага... В жилищен комплекс ще му отнеме максимум 3 дена, колкото и да е некадърен. Според мен, ако не си доволен от доставчика си спри да му плащаш и си намери друг. Колкто и да е кьопав,  поддръжката на мрежата му, външния канал и т.н. не са без пари.
Страници: [1]