Покажи Публикации - Acho
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 243 244 [245] 246 247 ... 353
3661  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: UBUNTU 12.04 проблем с нета -: May 06, 2012, 03:25
Цитат -> "линукса го ползвам от години "

То хубу го ПОЛЗВАШ от години, ама май не си понаучил достатъчно относно мрежите и интерфейсите колега. Няма да е зле малко да се поинтересуваш относно раздаването/сетването ма ръка, и ползването на IP, SM, DG, DNS адресите. Не говоря за някакъв advanced routing, но поне в базовите неща да задобрееш. Само успехи пожелавам.
3662  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Отваряне на порт -: May 05, 2012, 12:53
Здравей колега. Не си указал каква е тополигията на мрежата ти. Има ли някакъв кабелен-модем, DSL-модем, рутер или нещо друго между доставчика и твоята машина ? Или LAN кабела му влиза директно в компютъра ти ? Или пък е някакъв друг тип връзката ? Варианти има много и то най-различни. Много малко инфо си подал в постинга си:

- няма дистрибуция указана
- пуснат ли е някакъв и какъв firewall
- какво се ползва за NAT (казваш че имаш 2 IP адреса)
- има ли реално работеща услуга на тоя нужния ти порт
- как форвордваш от WAN към LAN
- какво си правил/променял/тествал дотука
- как проверяваш, че не е форворднат и отворен порта

Само успехи ти пожелавам.
3663  Трудова борса / Търсене / Re: E-mail Protection Server Technical Support with German language -: May 04, 2012, 11:18
И като ги гледам тия КОЛЕГИ (че никакви колеги не са, 100% и хабер си нямат от Линукс), все са с по 1,2 или 3 публикации. Демек, идва, регистрира се, пуска си обявата, и повече не стъпва. Малко несериозно ми изглеждат.
Ако е редовен, постоянно търси тук кадри, има добра репутация - друго нещо е. Ама с 1 или 3 публикации ..... Иначе, са добре дошли, все пак за предлагане на работа става дума. И дано някой колега от форума си е намерил хубава работа, през тези тукашните обяви.
3664  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Възстановявне на файлове от счупена инсталация. -: May 03, 2012, 13:57
Цитат -> "но не мога да намеря информация в гуугъл"

Информация ЗА ?
3665  Програмиране / Общ форум / Re: Малко помощ по едно задание -: May 02, 2012, 15:36
Ама и обидена, чак си изтри регистрацията КОЛЕЖКАТА. Ей такива, най ги харесвам. Хем калпазани, не си мърдат и пръста, хабер от света на компютрите нямат (за Линукса е ясно, ама то и за другите ОС ще е същото, едва ли там е професионалистка). И утре ще ми се дипломират, ей така - мързелешката. Ами че и обидени - дето не и написаха хората заданието от 5 реда. И как да напише сама ? 100% не знае какво нещо аджеба е това SCRIPT. Аман от калпзани.
3666  Програмиране / Общ форум / Re: Малко помощ по едно задание -: May 02, 2012, 13:33
/off

А може И ОЩЕ НЕЩО покрай почерпката. Хахахахахаххаххааааааааааааа
3667  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем при надграждане от Убунту 11.10 до 12.04 -: Apr 30, 2012, 19:54
Или external CD/DVD оптично устройство на USB интерфейса и готово.
3668  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: BacktTrack 4 r2 -: Apr 29, 2012, 21:03
/off

И отново най-любимата дистрибуция ....... на най-кадърните юзери. На истинските UNIX like system любители. ХАхаххахахахахххаааааааааааа
3669  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Възстановяване на изтрита информация -: Apr 29, 2012, 07:50
Mrowcp, ти поне си сериозен човек, програмист, компютърджия, отдавна се занимаваш, не си някой безхаберник. Затуй се учудих много, ама как ще триеш с rm -rf наред по директориите ? Дано да си спасиш ценните неща колега.
3670  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: прехвърляне на фаилове от linux cluster -linux dectop -: Apr 28, 2012, 20:46
Стандартния порт за ftp е 21. За да направиш конекцията до Линукса, трябва да си сигурен, че порта там е отворен и ftp демона ти е работещ. А командния ти ред в Command Prompt-а на Windows-а ти ще е най-стандартния:

ftp server_IP
или:
ftp server_name

Ако пък конзолната работа, не ти е най-силната страна, по-добре ще е ако си инсталираш набързо един графичен ftp клиент за Windows, примерно Filezilla. Free, чудесно работещ, с хубав и интуитивен интерфейс. Но трябва да си знаеш хоста/IP-то на сървъра и порта, на който работи ftp демона ти там на Линукса (ако разбира се не е дефолтния 21 порт). А ftp сесия можеш да направиш и с браузера (ftp://server_name:21 примерно само). Успехи пожелавам.
3671  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: прехвърляне на фаилове от linux cluster -linux dectop -: Apr 28, 2012, 20:26
Ами по какъв протокол искаш д апрехвърляш ? Или по-правилно, какво имаш запуснато на Линукса ? Наясно ли си с това ?

- SMB
- FTP
- HTTP

И ще минава през Интернета, нали ? Тогава SMB няма да свърши работа. Ако имаш там на Линукса пуснато FTP, просто направи ftp сесия от Windows-a до Линукса. И да не е sftp, а нормална ftp конекция, пак ще ти прехвърли файловете. От Windows-a можеш да ползваш всеки един GUI ftp клиент, или конзолното му ftp.
3672  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: прехвърляне на фаилове от linux cluster -linux dectop -: Apr 28, 2012, 20:13
Е сигурно, щом е клъстер от няколко Линукс машини. Сега, уточни малко, че никак добре не си го обяснил. От къде към къде ще прехвърляш ? От един Линукс към друг ? От Линукс към Windows машина ? Или трети вариант е.
3673  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: прехвърляне на фаилове от linux cluster -linux dectop -: Apr 28, 2012, 19:55
А на мен не ми е ясно пък, какъв е тоя великия Linux CLUSTER, от който ще се прехвърлят някакви си файлове ?
3674  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Възстановяване на изтрита информация -: Apr 28, 2012, 18:43
/off

Е сега и другiте ще правят. Дето сънени пишат rm -rf ...........
3675  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Рутер - уеб интерфейс -: Apr 27, 2012, 08:44
А може и по SSH2 или с telnet да се вързваш, и да си го програмираш. Естествено, ако знаеш КАК. То няма да е само web интерфейс имплементиран в този рутер. Но, и за там ти трябва IPv4, който ти го нямаш, или не знаеш как да определиш с точност. Явно си наясно с мрежите колега, но не знам защо :

- не пусна един простичък ping до GW, а тръгваш направо с http://............ в браузера (да видиш ping-а дали ще ти отговори нещо)
- не пусна един порт скенер (и аз и колегата ти го написахме), за 5 минутки работа
- толкова искаш да заключваш по MAC адрес WiFi клиентите. Ами избери добро криптиране и нахакай един хубав key, и си ти. Кой ще тръгне да ти го разбива, че да се вързва на тоз твоя златния HUAWEI ?

Разбираш му, занимавал си се, имаш някакъв опит с мрежи - това е ясно. Питаш за решение, ама не взимаш от дума. Никой не ти дава наклон в живота. Всеки колега се опита да помогне, и да даде по някаква идея или предположение. Ами пробвай. И това за IPv6 според мен го забрави. Всеки един Windows, ще ти изкара по един IPv6 адрес при ipconfig/all, нищо че той изобщо не се ползва, ами машината си е в стандартна IPv4 мрежа. Търси IPv4 адрес. Това явно са нови модели модеми-рутери на ВиваКом (аз лично още не съм виждал наживо този модел, само на сайта им го разгледах вчера), и още не са им намерили цаката такива специалисти като теб.

Сега още една малка идейка: ти вероятно караш на Windows-а с DHCP. Ами щом в книжката е дадено за LAN на рутера 192.168.1.1/24, е нахакай си ръчно един адрес от тази мрежа. Без GW, без DNS-и, само IP и SM. И почвай да пингваш, да сканираш. Е все нещо ще обади. Успехи от мен.
Страници: 1 ... 243 244 [245] 246 247 ... 353