Покажи Публикации - monarh
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 24, 2013, 00:57
може да започнеш например от тук:

https://wiki.ubuntu.com/BulgarianDocumentation
http://wiki.ubuntuusers-bg.org/doku.php

Благодаря колега още тази вечер ги почвам и двете....
2  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 24, 2013, 00:54
Мерси за бързата реакция..  Аз на желязо вече съм го  метнал спецялно съм отделил един лаптоп с инсталирани убунто кнопикс и бляк трак5. На моя чета и гледам в нета а на другия експериментирам. обаче е нещо като преписване от единия на другия, а самото значение на командите нищо не ми говори примерно каква е разликата между root и sudo    или tar.des  и tar.gz.des защо и какво значи -ng сложено след други команди и такова общо взето неща.
3  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 24, 2013, 00:16
Голямо БЛАГОДАРЯ на Аристократ за съвета, за сега работи безотказно... [_]3 Тази бира е за теб
4  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 24, 2013, 00:07
Колега много съм далече от мисълта да троша мрежи. Аз съм от бургас и като знаеш тук целогодишно в региона има работа за изграждане и подържане на всякъкви мрежи. Под уиндос нямам ядове, но един колега ми предложи работа в такава фирма а на мен ми е доста мъглява тая ОС а там работят предимно с нея. Още повече имам собствен магазин и сервиз и от там ми изпада такъв вид работа. И още нещо много важно доста клиенти вече имам с лаптопи с магазински линукс който си го харесват а доста се затруднявам с подръжката и въпросите които ми задават. И ако сложим таблети, телефони и всичко което е с андроид направо си е много наложащо да я изуча поне до малко под средно ниво..
Намерих доста неща за четене но са доста стари за повечето ви-фи е нова технология  и т.н.
Тъй че отговора на твоя въпрос е не ми е нужно за трошене на мрежи аз нет си имам,а за тяхно изграждане  или най-точно казано да печеля от възможностите които пропускам..  [_]3
5  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 23, 2013, 20:08
Колеги от скоро се запалих по линукс та интересно ми е имали някъде из нета уроци или някъкви помагала на български. Имам голямо желание да го изуча като ОС. По точно BackTrack5. Нивото ми е на практически нулево познание и умение, даже не мога да си инсталирам flash playr-a. Интересувам от всичко което е свързано с настроики и конфигурация, кои команди какво значат и извършват. Изгледах доста неща в нета но всичко беше на англииски или някъкъв друг език, а моя англииски е далеч в списъка с езиците които знам. Ще съм много благодарен ако някои ме насочи от къде да започна. [_]3
6  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 21, 2013, 21:29
Мисълта ми е че след като пробвах с reavar 1.4 да си тествам рутера се получи това:
wpa-psk:80d17068f113efedf9d30b800e3ed56f12e87a4b81850ed56c9d4302108ab
wps pin:37932800

Пробвах да си влезна в мрежата с тази WPA-PSK парола но ми я дава като грешна. По принцип би трябвало да е HEX-парола(или бъркам нещо). Според мен този които се закача за рутера би трябвало да я разкодира по някъкъв начин до фразата която съм сложил. Та интересувам се през какъв софтуер тябва да се декриптира.
(това са оригиналните пин и парола).
7  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 21, 2013, 20:43
Софтоера които го извършва.
8  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 21, 2013, 19:19
Както писах по горе в началото пробвах всичко. Дразни ме говедото че е само из торентите и ми забавя много нет.  А някои знае ли въобще как се декриптира wpa-psk парола в моя случаи е с 61-а цифри и букви.
Благодаря за съветите на всички. [_]3
9  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 21, 2013, 18:09
PIN-a не може да се смени рутера ми е LINKSYS.  WPA ще го пробвам. А някъква идея как да декриптирам ключа за сравнение. И още един въпрос след като знае ПИН-а не се ли обезмисля каквато и да е криптовка.
Благодаря ти много за бързия отговор.   
(ако не желаеш да кажеш как се декриптира паролата ще ти я пратя ти да я сравниш с оригиналната. Но все пак ще ми е много интересно да науча още нещо за мрежите) [_]3
10  Сигурност / Системна Сигурност / Проблем с WPS на рутер -: May 21, 2013, 15:32
Здравейте,
имам следния проблем:
От извесно време засичам друг компютър закачен на моята мрежа. Редовно сменям паролата (съдържа големи и малко букви,цифри,специални знаци) с WPA2_PSK но след няколко часа пак е вътре другия. Нямам друг компютър или лаптоп в къщи даже и тел. с wi-fi. Реших да тествам мрежата изпробвах с backTrack5, beini1.2.3,wifiway но не постигнах никакъв ефект или пробив. Прочетох в нета за WPS-а на рутерите и се оказа че на моя не може да се изключва. След проучване тествах мрежата с REAVAR1.4 от  backTrack5 и се получи пробив по пин код. Освен пин кода показва и WPA_PSK паролата така:2k33j45mnb28w9s0f0987d7s7a6aa89c00v
(не е това паролата умишлено съм я сменил) когато я вкарам по този начин ми дава грешка в паролата. Интересувам се има ли някъква друга програма която да я декриптира в чистя вид.
И по какъв друг начин да си защитя мрежата.
Благодаря предварително.
(извинявам се ако темата не е за този раздел)
Страници: [1]