Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу

Автор Тема: Рашките изпъкняват насрещния план  (Прочетена 58513 пъти)

Yasen6275

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 553
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #345 -: Mar 25, 2018, 19:11 »
Само дето участие, дори и мажоритарно, и изцяло държавна собственост са две коренно различни неща.
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #346 -: Mar 25, 2018, 20:43 »
Джет е толкоз скаран с икономиката, че няма никакъв смисъл да му обяснявам каквото и да било :) !

За справка само, Роснефт и Газпром са акционерни дружества, чиито акции се търгуват на световните фондови борси!!!!! И не само те и, ако се управляваха лошо и неправилно, дали щяха изобщо да се търгуват на тези фондови борси!!!!???

Рено, ако има някаква скорошна промяна не знам, но в него мажоритарен собственик беше френската държава, а Гон направи Рено вече май втори по големина производител на автомобили в света!

Това, че държавата била лош стопанин е една от опорните точки на разните продажни НПО-та, които само ми напомнят що за интелигенция Сталин в СССР и Югов у нас са избили в лагерите!

Днес чета едни интелигенти, дето реват, че в Русия имало нов вид терор! Терор на мнозинството! Дето хич не зачитало малцинството!!!! Абе мама ви да еба тъпа, ами няма нищо по-нормално от това, малцинството да се съобразява с мнозинството, а като не му харесва да си търси място другаде!
По времето на тъй наречения комунизъм, който искаше да си търси място другаде като не му харесва не го пусках, а сега никой не ги спира да ходят на майна си райна! За какъв терор на мнозинството говорят! Да се благодарят, че има истинска демокрация, защото такава интелигенция си е направо за разстрел!
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #347 -: Mar 25, 2018, 23:35 »
Ей младеж по-полека с френския!

Държавата имa 15% в Рено - това не е държавно предприятие, държавата дори няма право на глас.
Роснефт е държавно предприятие по дефиниция, Газпром тоже, но ти разбираш само от съветска икономика и за тебе това няма разлика. Същия оксиморон дето само в БГ го има -> ЕАД - държавно еднолично дружество.
А колко добре се менажира всички знаем.

Американското общество си има неговите проблеми, но икономиката не е от тях.
Най-добре си гледай парцалите и шивачките и не се мори с политиката (освен ако и при тебе няма държавно участие- партийни пари), че като те гледам какъв плащач си.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #348 -: Mar 26, 2018, 00:02 »
Цитат
Американското общество си има неговите проблеми, но икономиката не е от тях.

Интересно! Какви ли проблеми може да има американското общество, които да не са свързани с икономиката и доходите???????
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #349 -: Mar 26, 2018, 01:27 »
Осбясних, защо руснаци, китайци и други купуват или купуваха американски дълг. Това е сигурен източник на доходи. Ако имаш пари, можеш да го направиш с българския дълг или с който друг си пожелаеш. Китайците обаче спряха или поне заявиха, че спират да купуват. Това е една от причините Тръмп да им е толкова бесен. Щото подпомагаха така американската икономика. Един трилион долара са си един трилион долара. Китай и Япония притежават най-много. По повече от трилион долара. Други държави по няколко стотин милиарда. Преди две години мисля, се разбра колко държат саудитите. Почти сто и двадесет милиарда. Това са много пари. Всичко това е наливане на пари в американската икономика. Ако държавите спрат да го правят, при очакван срив на долара, това ще се случи със сигурност и нито Тръмп нито някой друг ще може да спре колапса. Подозирам, че не го правят за да не ги обвинят в геноцид. Знам ли. Но само това е достатъчно за да падне САЩ на колене. И ще се случи, защото няма как да продължава непрекъснато. Целия свят работи, за да може техния начин на живот да продължи. Непрекъснато консумиране. Китайците вече не могат да дишат, щото да могат американците всяка година да си купуват следващия модел телефизор, телефон, лаптоп и прочее. Ако не са парите наливани от другите държави в САЩ, ако не са ресурсите от другите държави, онези великите ще грохнат моментално.

Цялото нещо е представление. След двете войни в Европа и голямата депресия, единствения начин, който е бил предложен и е сработил е бил този. Производство и широко потребление. За да се съживи икономиката. Но някои хора са придобили така бързо огромни богатства и това им е харесало. Сега тази икономика на непрестанното потребление се опитват да наложат навсякъде. Това ще съсипе екологията и те го знаят. Въпреки това продължават. Това ли им е великото американско чудо? Богатство на всяка цена. След десет години най-голямата цена ще имат земята и водата. Земята годна все още да произвежда храна и чистата вода. Златото, петрола, смартфоните, колите, имотите и накрая парите, нищо от това не може да се яде и пие. Китайци са идвали в България за да инвестират в селското стопанство, но не сме се съгласили, щото са искали продукцията да отива за техните богаташи. Тук все още може да се произвежда чиста храна, но никой не го цени това.

За да разбереш, как функционира една икономика трябва да погледнеш, какво се консумира и да проследиш от къде идва продукта. От производството до всяка една суровина. Ако го направи някой от вас, ще види, че наистина целия свят работи за САЩ. За да могат онези да потребяват. Това си има граници и предел. Ще паднат от собствената си тежест и лаакомия, не от друго. Но не го осъзнават. Ако обикновените хора там като нас, можеха да видят истинската картинка, щяха да заметат целия Конгрес, заедно с Белия дом в небитието. Щяха да видят, че всъщност живота им е сън, а те не са нищо повече от пациент, на който са му напъхали разни тръби навсякъде и само трябва някой да прекъсне тока и са труп. Най-лошото е, че САЩ си направиха силна армия, за си гарантират, че това ще остане така. Хубавото е, че Русия не се предаде, а отново е сила, а Китай вече разработват собствени оръжия и могат да са независими в това отношение. Те също имат силна армия. САЩ го знаят. Както вече казах в предишен пост, ако не бяха тези две държави, америката сега щеше да владее целия свят по един или друг начин. Ако не с икономически средства, щеше да го завладее с военни. Виждаме ги, какво правят. Някой да го отрече. Съсипаха Ирак под доказано измислен предлог, за да спрат Садам да използва еврото за външнотърговските операции на държавата. Е, като страничен ефект от това, американски строителни компании имат договори за милиарди за инфраструктурни проекти. Например. Бутнаха Либия, за да може да може Ислямска държава да има достатъчно пространство, че да набере сила. Либия беше една от истинските държави там, не сбор на племена, както повечето и армията ѝ нямаше да допусне това, което се случи. Направиха почти същото със друга една такава държава - Сирия... резултата го видяхме. Нямаше кой да спре ислямистите. САЩ отидоха да се справят с "проблема" и се справяха добре в продължение на три години. И ИД не преставаше да завзема територии  и да расте. Цирка беше пълен. И това ли е великаата държава? Съсипването на цели народи и нации за да може да си осъществят плановете. Е направиха го. Сега Меркел ще си има бъдещи проблеми с радикални групировки. Но няма да е само Меркел, а и ЕС, защото Германия е двигателя зад цялата Европейска икономика. Препънат ли германия, няма ЕС, няма евро и долара си остава на позиция.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #350 -: Mar 26, 2018, 02:37 »
Добре де, защо добрите не дръпнат шалтера на лошите и светът да стане прекрасен - значи писаницата ти няма никаква логика.
Фирмите в момента са конгломерати от международни капитали и рядко има чисто еди какви си фирми. Всеки иска да прави кинти (даже и backinblack ама го върти по килифарски, че едва ли не е благотворително дружество).

Апропо когато Асад взе да си избива хората и да се крие в бункера, американците бяха да го свалят, а руснаците решиха да го подкрепят. Забрави също, че едно време Руснаците оправяха Афганистан, БГ, ГДР, Сърбия, Румъния, Унгария, Полша, Чехия, Латвия, Литва, Албания, Куба, Виетнам, Венецуела, Лаос, Кампучия, Китай, Сев. Корея, Украйна, Молдова, Беларус, Либия, Ангола, Бенин, Етиопия, Монголия, Мозамбик, Сомалия, етц.

А иначе, германците хич не искат нови телефончета, а китайците не щат мерцедеси (за тях има специална фабрика в Китай), само Путин си иска ладите (пардон те са собственост на Рено сега) - смях в залата. За феновете на БМВ - дизайна се прави в Калифорния.
« Последна редакция: Mar 26, 2018, 02:44 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #351 -: Mar 26, 2018, 05:11 »
@jet, кои са добрите, че да спрат шалтера на всичко. И така ли се дръпва този шалтер? Имаш ли представа, какво ще се случи, когато цялата тази машинария спре? Не те питам, щото знаеш. Семейства без домове, гладни хора, само с дрехите на гърба си и разчитащи на подаяния. Не във вид на пари, а на храна и вода. Ти ако имаш власт, как ще го спреш това. Ще обречеш ли стотици милиони на хаос и несигурност? Няма лесен начин да се спре. Или ще е отведнъж с цената на много страдания за много хора или ще е умно и бавно, но пък няма да имаме време, преди наистина да съсипем всичко.

Всичко, което се случва  в момента е прелюдия към истинска война. Ако някой се заблуждава, че войната ще е само икономическа, значи не се интересува от история. Държавите си поставят невъзможни условия при преговорите, налагат си санкции, за сметка на обикновените хора, щото те го отнасят. В един момент някой се вижда толкова притиснат до стената, че издърпва меча от ножницата и се почва. Ще ти кажа и какво ще се случи, когато пепелта се слегне. Хората вече наистина ще са побеснели и ще разкъсат на парченца или обесят всеки, който носи костюм. Цялото безумие на финансовата система в момента е по дизайн. Направена е да се натрупат огромни богатсва и в същото време да се държат масите в робско подчинение. Запитай се, какви са ти възможностите да имаш финансова свобода. Не говоря да натруаш яко кинти, а да нямаш приетснение, да хванеш семейството си лятото и да отидете за месец на някой остров или зимата за две седмици в Алпите. Не можеш. Ако се опиташ да си отговориш, защо не можеш, ще стигнеш до дъното на цялата шмекерия с нещото, наречено пари.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Рашките изпълняват насрещния план
« Отговор #352 -: Mar 26, 2018, 07:49 »
Добре де, защо добрите не дръпнат шалтера на лошите и светът да стане прекрасен - значи писаницата ти няма никаква логика.

Защото умнико, дърпането на шалтера, така както си го представяш, няма да е само за лошите.

Иначе добрите са започнали вече да дърпат шалтера на лошите — примерно с отказа да им купуват повече държавен дълг. Прави се постепенно, защото никой не иска хаос в една държава, способна да изпепели 5 пъти земята.

Разрушаването на еднополюсният модел, съществувал в последните 30 години в света и налагането на многополюсен модел също е стъпка в тази посока.
Активен

the lamer's team honourable member

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
« Последна редакция: Mar 26, 2018, 13:20 от ray »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #354 -: Mar 27, 2018, 02:29 »
Не съм сигурен "добрите", колко са добри. Просто си гледат интереса. Както и американците впрочем. Нашето подобие на държава сигурно е една от малкото, която се навежда всеки път като ѝ дадат знак.

@jet, сигурно ще ти е интересно да изгледаш това. Мисля, че е едно от последните интервюта с Аарън Русо. Преди да го свитнат. Ще видиш САЩ колко велики са наистина. Това, което споделя човека не се случваа само там. Сигурно и в Русия ги има такива, в Китай със сигурност. В България също - зная го от първа ръка... Властта в ръцете създава фалшиво, но и опасно чувство на безнаказаност. Опаасно за другите, не за този, който я държи. Ето това е демокрацията, която ни се налага.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #355 -: Mar 27, 2018, 04:41 »
Китай бачкаха и формираха бюджетен излишък, който по някакъв начин трябваше да запазва стойността си, докато се акумулира за по-високи цели. На златото цената беше почти замразена и не носеше дивиденти и те го влагаха в американски дълг. Всичко това беше чудесно за щатите, докато китайците не решиха да го инвестират този бюджетен излишък в нещо материално, а не хартиики и задвижиха големия си проект за новия път на коприната. Сега вместо да влагат в американски дълг, те влагат една част в злато, което им е нужно за да въведат заедно с Русия златно обезпечаване на юана и рублата, а не доларово чрез купуване на дълг, а друга част, по-голямата инвестират в новия път на коприната, което ще им донесе по-висока възвръщаемост от колкото да хрантутят американците, особено пък след като долара отпадне като основна валута се срине американската икономика, която единствено на това разчита.
Китайците могат от днес за утре да сринат икономиката на САЩ, ако изкарат този дълг на пазара, но това означава и те да изгубят всичките си спестявания. Американците това го знаят много добре и за това са подивели. В момента са пред избор бърза смърт или агония. Китай крепи руската икономика, а Русия пази Китай, който силна икономика, но без военни технологии. Това е основата техния стратегически съюз. Едните мачкат САЩ военно, а другите икономически :) ! САЩ полезен ход в цялата тази ситуация нямат никакъв :) . Голямата им дилема е как да подпалят света, но без те самите да се опарят и защото, още не са намерили това решение - не са го и подпалили, но с всеки изминал ден и това решение им се изплъзва от ръцете :) , а ние можем само да се надяваме, че стратегическия съюз между Русия и Китай ще надделее :) .

Германия управлява целия ЕС, а германия се управлява от САЩ! Не просто се управлява, а е една окупирана държава отще след края на ВСВ! По този начин Англия е управлявала колониите си и системата е работила безупречно, а Англия е била най-големия колонизатор. Но все пак, не е успяла да завземе целия свят. Имала е конкуренция от Испания, Португалия, Франция, Белгия, че и Холандия дори. После се намесва в борбата за колонии и Германия, докато не САЩ не ги сбива всичките в една обща война с амбиции за превземането на целия свят.
Тъй наречената европейска цивилизация е едно много добре маскирано разбойничество. Великите географски открития не са нищо повече от едно колонизиране на народите и изсмукване на благата им.
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #356 -: Mar 27, 2018, 05:50 »
Освен ВСВ, Америка спечели и студената война, но руската пропаганда се опитва за замаже и това. И вместо да си седнат на дрисливите задници, започнаха да дрънкат оръжие и да нападат комшиите. Хитлер започна по съшия начин (всички били мачкали Германия и това трябвало да спре) затова фрау Меркел е по-ниска от тревата- загубиха две световни войни. Путин влезе в Украйна, влезе и в Сирия да повдига духа на руснаците, но това ще му изиграе лоша шега.
Ако Русия иска да покаже, че е велика сила, трябва да покаже че са напред с нещо, а не да сипят антисветовна пропаганда- дори заплашиха Финландците, че искат в НАТО. С Ердоган първо си свалят самолетите, после се прегръщат, после се пуцат в Сирия. Настроиха дори братските народи от СИФ заради к*венските им номера.
А китайците като са велика сила какво се сепнаха от тези мита, нали не им дреме - те били фабриката на света. Знаете ли, че в Китай не може да има американска фирма например без китайско държавно участие и това е закон. Как мислите се нароиха толкова китайски варианти на известни западни фирми БМВ-та, Мерцедеси, Пежо, Волво, Порше и т.н. само и само да имат представителство там да не изпуснат голям пазар. Къде е справедливостта тука. Тръмп може и да е откачалка, но за някои неща наистина е прав.

А този италиански селски хитрец, научил по трудния начин, че трябва да се плащат данъци. Аз как си плащам всяка стотинка. Само в БГ не се плащат данъци - 15 млрд. несъбрани, а народа никога не подава данъчни декларации - къде го има това по света. Чакаш работодателя ти да ти декларира данъците.
« Последна редакция: Mar 27, 2018, 05:52 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #357 -: Mar 27, 2018, 07:16 »
Цитат
А китайците като са велика сила какво се сепнаха от тези мита, нали не им дреме - те били фабриката на света. Знаете ли, че в Китай не може да има американска фирма например без китайско държавно участие и това е закон. Как мислите се нароиха толкова китайски варианти на известни западни фирми БМВ-та, Мерцедеси, Пежо, Волво, Порше и т.н. само и само да имат представителство там да не изпуснат голям пазар.

Пак нещо не си доразбрал :) ! Да, не може да има чужда фирма без китайско участие в нея, без значение държавно или частно. Тъй като преди нямаха достатъчно на брой богати хора, естествено, че държавата влизаше като съдружник и не виждам какво лошо има в това! Проблема е защо и тук не се въведе!

Ако имаше поне елементарна логика и познания, щеше и да си съгласен с мен! Според конституцията на всяка ДЕМОКРАТИЧНА държава, природните ресурси на държавата са СОБСТВЕНОСТ НА НАРОДА. Управляват се от държавата в полза на същия този народ. Данъците са събират с цел да се плащат разходи, които да се ползват безплатно от същия този народ, като образование, социално подпомагане за онеправданите от съдбата......, а също така и да се обслужва тази администрация, която обслужва системата наречена най-общо държава. Приходите от тези държавни природни ресурси, трябва да допълват приходите в бюджета, за да има повече пари за общо ползване, защото иначе трябва да се разчита само на данъци. Всичко това звучи много добре, но в държавите подопечени на САЩ е само по принцип! Чрез манипулации се назначават продажни правителства наречени марионетки, които не само им подаряват природните ресурси като на хартия ги купуват, но на някакви символични цени, а и ги принуждават да теглят заробващи кредити, които същите тези да усвояват, а народа с данъците си да изплаща!!!! Защо мислиш, че свалиха Янукович? Защо искат да свалят Асад като го демонизират пред света, а не питат сирииците дали искат? Защо искат да свалят Путин???? Студената война не беше изгубена, а продажника Горбачов еба майката на всичко! Назначиха си продажници, разграбиха бившия СССР, а народа да се изхранва от кошовете за боклук!!! Путин спря това разграбване, че дори и част от него върна в бюджета на Русия и повече фъндък не дава! За това искаха и него да свалят, ама вече им увря главата, че освен с война нямат друг начин!

Питам се само едно! Къде виждаш ти своя просперитет в една такава бандитска система, която се доминира от от много по-силни от теб, които 5 пари не дават за живота ти! Избиха 300 невинни човека като свалиха пътническия самолет над Украйна за да припишат вината на Русия и да обявят повод да наложат икономически санкции! Сега пак търсят повод по същия механизъм чрез отравянето на Скрипал!!!Просто недоумявам как може да бъде толкоз тъп един човек, че във всичко това да вижда възможности да прогресира!!!!!
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5256
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #358 -: Mar 27, 2018, 10:35 »
Демек - всичките са маскари, както е казал Ганьо Балкански навремето.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Рашките изпъкняват насрещния план
« Отговор #359 -: Mar 27, 2018, 11:07 »
Ако Горбачов не беше бутнал колибката, сега света можеше и да го няма. Противопостаавянето не беше нещо хубаво, а напрежението на два пъти едва не доведе до война. Война между ядрени държави не иска никой. И как САЩ са спечелили студената война? Някой победен? Някой капитулирал има ли? САЩ нищо не са спечелили. Точно обратното. Губят. И губят, защото регулаторните закони в европейските държави нямат нищо общо с дивия пазар там. В Европа глобавят Гугъл и Ейпъл с огромни глоби, завеждат дела срещу Фейсбук. В Европа трябва да обозначиш на етикетите, че в храната има ГМО, докато там това не се прави, защото не е задължително. Не е лесно изобщо за компаниите да си продават боклуците тук. Та, какво точно са спечелили? Не ми изглеждат като победители, а обратното. Имат повече трудности от преди. А основната им трудност е, че има все повече хора в САЩ, които излизат от вцепенение и започват открито да говорят за проблемите. А технологията ги улеснява страшно много в това отношение. Да стигнат до повече хора.

Не разбирам също, защо се демонизира Русия, след като единственото, което правят е да пазят тяхното си. Влезли били в Украйна. Естествено, че ще влязат. Ако Украйна се беше прегърнала със САЩ, какво се получава? Москва е само на няколко стотин километра от границата. САЩ ще позволят ли приятелска на Русия държава толкова близо до себе си? Съмнявам се. Точно това доведе света на ръба на ядрена война, когато Руснаците искаха да инсталират в Куба ракети. Точно това, което сега прави САЩ в държави по границата с Русия. И кой е агресора? Наричат го ракетен щит, все едно някакави ракети ще могат да прихванат други ракети, междуконтинентални. Просто няма да имат време да реагират. Поредната лъжа. Тези отбранителни ракети са достатъчно голями, за да могат да носят ядред заряд и достатъчно далекобойни, за да има от какво да се притесняват руснаците. Кой е агресорът? Кой подпали всичко в Африка? Кой създаде ИДИЛ? Кой от почти двадесет години праща войските си да свалят чужди държавни глави и правителства, когато не са могли с политически средства или убийство? А това, което Русия направи в Сирия, беше да спре похода на ислямистите към Европа, защото след това се подпалва и тяхната черга. И направиха американците да изглеждат смешни. Три години великата сила не може да се справи с едни бандити, които нямат военно образование, не разбират от стратегии и тактики, а единственото, което знаят, е да режат глави, за да всяват страх. И как армия с военен бюджет от половин трилион долара не може да се справи толкова време с тях? Ясно е как. Не са там за това. Ако искаш да се разправиш с главорези, отиваш и ги застрелваш. Точно това, което направиха руснаците само за половин година, без да си дават зор. Защо не направиха същото американците? Могат, но не го правят, защото не го искат. Не им пука за хората там и никой не се заблуждава по въпроса.

А ресурсите на една държава не са собственост на народа ѝ. Ето в нашата, едни канадци копаят златото ни  и го изнасят, срещу 1.5% за нас? Миналата година са добили пет тона и половина. Пет тона и половина злато  :o И за нас процен и половина.
« Последна редакция: Mar 27, 2018, 11:12 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
« назад напред »